emms

Rouva
 • Content count

  91
 • Joined

 • Last visited

About emms

 • Rank
  Juniori
 • Birthday 01/31/64

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Mesa, Arizona
 1. Rikosrekisteriote tarvitaan kaikista niistä maista, jossa olet asunut yli puoli vuotta (jossain puhutaan myös vuodesta) sen jälkeen kun olet täyttänyt 16 vuotta. Kannattaa tarkistaa tuo aika. Onnea hakemukselle.
 2. Avioliittotodistus apostillella postissa Suomen maistraattiin riitti ainakin minulle. Samalla vaihtui sukunimi.
 3. Onnittelut viisumista. Koska ja minnepäin olet muuttamassa? Kannattaa ottaa tosi tarkkaan selvää kaikesta. Todennäköisesti oman koodin myynti lasketaan työksi ja on siksi kiellettyä. Kursseista en uskalla sanoa yhtään mitään. Tosi tarkkana kannattaa olla ihan joka asian kanssa.
 4. Syzygy, mulla oli myös vain tuo Eirasta saatu kopio liitteenä hakemuksessa ja hyvin riitti.
 5. Mulla oli muistaakseni passi, virkatodistus ja vielä avioliittotodistus matkassa.
 6. Mä lensin BA:lla suoraan Lontoosta tänne Phoenixiin ja ostin myös menopaluun, paluun peruin myöhemmin ja muistaakseni lipun hinnasta hyvitettiin peräti 50€. Poe oli siis mulla täällä Phonixissa ja läpihuutona meni mullakin. Kuvat ja sormenjäljet passintarkastuksessa ja sitten odottamaan toiseen huoneeseen. Mulla se odotus kesti kyllä ainakin tunnin, mutta se taas johtui siitä että samaan aikaan tuli parikin lentoa euroopasta ja useita viisumityyppejä. Multa ei oikeastaan kysytty mitään tiskillä, annettiin vaan passi leimoineen takaisin ja toivotettiin tervetulleeksi. Lentolipun perumisessa myöskään ei ollut mitään ongelmia, vaan se oli kerralla selvää. Perusbrittiläistä täsmällisyyttä
 7. Onnea Suzygy. Kovasti mulla oli tarkoitus vastata kyselyysi lähetystöstä ja haastattelupaikasta, sillä taisin olla uusitun paikan eka asiakas viime vuoden joulukuussa. Jotenkin aika vaan häviää kahden työn ja muuttohulinan keskellä. Haastattelu mulla oli heti 9.00 aamulla ja olin ainoa siellä, joten vaikka ei tietokoneet kunnolla toimineet, niin puolessa tunnissa olin ulkona. Viisumi tuli mulle kolmessa päivässä luvan viikon sijaan
 8. Muistaakseni mulla oli apostille virkatodistuksessa. Kannattaa myös tarkistaa että virkatodistus on englanniksi ja että siinä on kaikkien muiden tietojen lisäksi myös aikaisemmat asuinpaikat. Todistus avioerostahan on jo papereissa mukana, joten sitä et enää tarvitse. Mun mieheni on eronnut, eikä meillä ollut mitään marriage certificatea hänen ekasta liitostaan, ainoastaan eropäätös. Mä otin nipun noita virkatodistuksia maistraatista ja pyysin niihin sen maininnan että ovat syntymätodistuksia. Mulla oli oma nippuni hakemuspapereista mukana, sekä mieheltä tuo afflavit of support. Lääkäriksi suosittelen Annaa. Hän jäljiltään sulla on varmasti kaikki tarvittavat tiedot ja hän jopa laittaa tekstaria kun paperit on valmiina noudettaviksi. Sain myös kopion rokotuksista, keuhkokuvat cd:llä ja labratulokset omassa kuoressaan. Muista säilyttää paperi rokotuksistasi, koska sitä tarvitset kun teette AOS-hakemusta. Houston: samaa sanon minäkin. En missään nimessä suosittele tuota tapaa. Lopputulos voi olla mitä vaan ja estan käyttö naimisiin menoa varten on viisumipetos. Kannattaa myös muistaa, että tuo K1 viisumi saattaa olla tosi nopea, meilläkin alle 3 kuukautta papereiden postituksesta viisumin tuloon.
 9. Muistaakseni me tehtiin samoin. Meille kävi se moka että yksi allekirjoituksista oli väärällä rivillä.
 10. Multa ei myöskään kysytty suomalaista korttia missään vaiheessa ja koko lysti kustansi täällä Arizonassa $10. Tuohon hintaan saa yrittää kolme kertaa
 11. Enää en muista tuota, mutta ota vaan mukaan kaikki mahdollinen. Palauttavat kyllä sulle tarpeettoman. Mulla on nyt GreenCard haastattelu takana, ja se oli kyllä niin helppo. Eivät halunneet nähdä mitään todisteita. Molemmilta tarkistettiin henkkarit ja mieheltä syntymätodistus. Molempien henkilötiedot, syntymäajat, -paikat, osoitteet, puhelinnumerot yms tarkistettiin. Mun piti vastata niihin samoihin kysymyksiin huumeista yms ja sitten mut toivotettiin tervetulleeksi ja neuvottiin, mitä pitää kahden vuoden päästä tehdä. Nyt on statuksena "On October 13, 2015, we registered your permanent resident status and mailed you a Welcome Notice..."
 12. Mitä käännöksiä tarvitset? Väestörekisteriotteen saat pyynnöstä englanniksi (muista pyytää se pitkä, missä näkyy vanhempien nimet ja sinun entiset asuinpaikkasi. Myös rikosrekisteriotteen saat englanniksi kunhan vain pyydät. Meillä AOS-haastattelu lähestyy ja jostain syystä mulle pukkaa paniikkia. Luin niitä kaikkia paperipyyntöjä, mitä pitäis ottaa mukaan haastatteluun, vaikka niillähän on jo ne kaikki. Muutama valokuva pitää tulostaa ja ottaa koko paperipino mukaan. Kyllä kait se sitten siitä
 13. Mulle lääkäri (kävin Annalla), antoi kaksi kuorta. Toinen oli lähetystöä varten ja toinen itselle. Siinä omassa kuoressa oli kopio just tuosta rokotussivusta. Pikku hiljaa ollaan keräilemässä papereita haastattelua varten. Toivottavasti mulla on muutamassa viikossa se Green card hyppysissä.
 14. Meillä on haastattelu ensi kuussa, mutta kummasti se puoli vuotta meilläkin vaihtui viikoiksi. Ilmeisesti Arizonassa haastatellaan kaikki, varmaan sijainnista johtuen.
 15. Onnea Ninahi Me saatiin omamme kanssa tosi nopeasti.