emms

Rouva
 • Content count

  91
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by emms

 1. Rikosrekisteriote tarvitaan kaikista niistä maista, jossa olet asunut yli puoli vuotta (jossain puhutaan myös vuodesta) sen jälkeen kun olet täyttänyt 16 vuotta. Kannattaa tarkistaa tuo aika. Onnea hakemukselle.
 2. Avioliittotodistus apostillella postissa Suomen maistraattiin riitti ainakin minulle. Samalla vaihtui sukunimi.
 3. Onnittelut viisumista. Koska ja minnepäin olet muuttamassa? Kannattaa ottaa tosi tarkkaan selvää kaikesta. Todennäköisesti oman koodin myynti lasketaan työksi ja on siksi kiellettyä. Kursseista en uskalla sanoa yhtään mitään. Tosi tarkkana kannattaa olla ihan joka asian kanssa.
 4. Syzygy, mulla oli myös vain tuo Eirasta saatu kopio liitteenä hakemuksessa ja hyvin riitti.
 5. Mulla oli muistaakseni passi, virkatodistus ja vielä avioliittotodistus matkassa.
 6. Mä lensin BA:lla suoraan Lontoosta tänne Phoenixiin ja ostin myös menopaluun, paluun peruin myöhemmin ja muistaakseni lipun hinnasta hyvitettiin peräti 50€. Poe oli siis mulla täällä Phonixissa ja läpihuutona meni mullakin. Kuvat ja sormenjäljet passintarkastuksessa ja sitten odottamaan toiseen huoneeseen. Mulla se odotus kesti kyllä ainakin tunnin, mutta se taas johtui siitä että samaan aikaan tuli parikin lentoa euroopasta ja useita viisumityyppejä. Multa ei oikeastaan kysytty mitään tiskillä, annettiin vaan passi leimoineen takaisin ja toivotettiin tervetulleeksi. Lentolipun perumisessa myöskään ei ollut mitään ongelmia, vaan se oli kerralla selvää. Perusbrittiläistä täsmällisyyttä
 7. Onnea Suzygy. Kovasti mulla oli tarkoitus vastata kyselyysi lähetystöstä ja haastattelupaikasta, sillä taisin olla uusitun paikan eka asiakas viime vuoden joulukuussa. Jotenkin aika vaan häviää kahden työn ja muuttohulinan keskellä. Haastattelu mulla oli heti 9.00 aamulla ja olin ainoa siellä, joten vaikka ei tietokoneet kunnolla toimineet, niin puolessa tunnissa olin ulkona. Viisumi tuli mulle kolmessa päivässä luvan viikon sijaan
 8. Muistaakseni mulla oli apostille virkatodistuksessa. Kannattaa myös tarkistaa että virkatodistus on englanniksi ja että siinä on kaikkien muiden tietojen lisäksi myös aikaisemmat asuinpaikat. Todistus avioerostahan on jo papereissa mukana, joten sitä et enää tarvitse. Mun mieheni on eronnut, eikä meillä ollut mitään marriage certificatea hänen ekasta liitostaan, ainoastaan eropäätös. Mä otin nipun noita virkatodistuksia maistraatista ja pyysin niihin sen maininnan että ovat syntymätodistuksia. Mulla oli oma nippuni hakemuspapereista mukana, sekä mieheltä tuo afflavit of support. Lääkäriksi suosittelen Annaa. Hän jäljiltään sulla on varmasti kaikki tarvittavat tiedot ja hän jopa laittaa tekstaria kun paperit on valmiina noudettaviksi. Sain myös kopion rokotuksista, keuhkokuvat cd:llä ja labratulokset omassa kuoressaan. Muista säilyttää paperi rokotuksistasi, koska sitä tarvitset kun teette AOS-hakemusta. Houston: samaa sanon minäkin. En missään nimessä suosittele tuota tapaa. Lopputulos voi olla mitä vaan ja estan käyttö naimisiin menoa varten on viisumipetos. Kannattaa myös muistaa, että tuo K1 viisumi saattaa olla tosi nopea, meilläkin alle 3 kuukautta papereiden postituksesta viisumin tuloon.
 9. Muistaakseni me tehtiin samoin. Meille kävi se moka että yksi allekirjoituksista oli väärällä rivillä.
 10. Multa ei myöskään kysytty suomalaista korttia missään vaiheessa ja koko lysti kustansi täällä Arizonassa $10. Tuohon hintaan saa yrittää kolme kertaa
 11. Enää en muista tuota, mutta ota vaan mukaan kaikki mahdollinen. Palauttavat kyllä sulle tarpeettoman. Mulla on nyt GreenCard haastattelu takana, ja se oli kyllä niin helppo. Eivät halunneet nähdä mitään todisteita. Molemmilta tarkistettiin henkkarit ja mieheltä syntymätodistus. Molempien henkilötiedot, syntymäajat, -paikat, osoitteet, puhelinnumerot yms tarkistettiin. Mun piti vastata niihin samoihin kysymyksiin huumeista yms ja sitten mut toivotettiin tervetulleeksi ja neuvottiin, mitä pitää kahden vuoden päästä tehdä. Nyt on statuksena "On October 13, 2015, we registered your permanent resident status and mailed you a Welcome Notice..."
 12. Mitä käännöksiä tarvitset? Väestörekisteriotteen saat pyynnöstä englanniksi (muista pyytää se pitkä, missä näkyy vanhempien nimet ja sinun entiset asuinpaikkasi. Myös rikosrekisteriotteen saat englanniksi kunhan vain pyydät. Meillä AOS-haastattelu lähestyy ja jostain syystä mulle pukkaa paniikkia. Luin niitä kaikkia paperipyyntöjä, mitä pitäis ottaa mukaan haastatteluun, vaikka niillähän on jo ne kaikki. Muutama valokuva pitää tulostaa ja ottaa koko paperipino mukaan. Kyllä kait se sitten siitä
 13. Mulle lääkäri (kävin Annalla), antoi kaksi kuorta. Toinen oli lähetystöä varten ja toinen itselle. Siinä omassa kuoressa oli kopio just tuosta rokotussivusta. Pikku hiljaa ollaan keräilemässä papereita haastattelua varten. Toivottavasti mulla on muutamassa viikossa se Green card hyppysissä.
 14. Meillä on haastattelu ensi kuussa, mutta kummasti se puoli vuotta meilläkin vaihtui viikoiksi. Ilmeisesti Arizonassa haastatellaan kaikki, varmaan sijainnista johtuen.
 15. Onnea Ninahi Me saatiin omamme kanssa tosi nopeasti.
 16. Tervetuloa kaikille uusille. Tämä on kyllä niin ihana paikka. Arvokasta tietoa ja ennen kaikkea vertaistukea saa roppakaupalla. Joo, tällä hetkellä ovat niin pihalla tuon AOS:n kanssa. Pari viikkoa sitten soitettiin ja käsittelevät kuulema nyt viime vuoden lokakuun hakemuksia. Meillä kuulema menee vielä 5-6 kuukautta. Käskivät ottaa yhteyttä jos EAD meinaa mennä vanhaksi ennen kuin heistä kuuluu mitään.
 17. Mä olen edelleen vakuutukseton ja kohta puolivuotta täällä oloa takana. Walmart ei tarjoa vakuutusta a. osa-aikaisille b. eikä ylipäätään mitään kenellekään ennen kuin työsuhde on kestänyt 90 päivää. Miehelläkään ei ole työantajan vakuutustusta kun veteraanina hän saa ilmaisen terveydenhoidon joka tapauksessa. Juttua on kyllä ollut että hän ottaisi sen vakuutuksen ja liittäisi mut siihen. Täytyy toivoa että pysyn terveenä, eikä mitää tapahdu.
 18. Mulla oli myös tarkoituksena pitää tili Suomessa, mutta kun OP rahasti 2.95 kuussa, niin päätin lopettaa sen. Onneksi mulla on niin ihana sisko, että saan hoidettua hommat hänen kauttaan. Verottaja kyllä löysi minut täältäkin ja rankaisi melkein 100 euron mätkyillä. Kelasta tuli vain ilmoitus, että etuudet on lopetettu ulkomaille muuton takia. Onneksi sentään eläkettä saa anoa kun sen aika koittaa.
 19. Mä menin naimisiin heti tultuani. Mies löi päättänyt yllättää ja heti seuraavana aamuna löysin itseni hankkimasta avioliittolupaa. Pari viikkoa maahantulon jälkeen hain sitten SSN:n ja mulla oli mukanani Suomen passi ja avioliittotodistus. Työlupaan menee nykyisellään useampi kuukausi ja GC:n saamiseen vielä kauemmin. Työtodistuksia olen käännättänyt, mutten muita. Tsemppiä Partamuumille
 20. Just Even ohjeen mukaan minäkin toimin. Avioliittotodistus (se virallinen) ja palautuskuori osoitteineen + maksumääräys (tai käteinen) Arizonassa piti olla sekki tai maksumääräys. Soittivat vielä minulle ja varmistivat ja apostille tuli muistaakseni viikossa. Sitten se vain netistä tulostettavana lomakkeen kanssa postilla Suomeen omaan maistraattiin. Mulla taisi virallisesti sukunimi vaihtua kahdessa viikossa. Lähettivät vielä kirjeenkin tänne, jossa näkyi uudet tiedot. Tuon linkin toimimattomuus voi selittyä sillä ettette ole pyytäneet itsellenne rouva-titteliä. Muistaakseni tuonne alueelle pääsee vasta sen jälkeen. Mulla ainakin toimi niin. Rattoisaa Jussia kaikille
 21. Tällä hetkellä taitaa kaikki kestää, joten eipä taida se lakimieskään paljoakaan auttaa. EAD tuli mulle eilen, mutta AOS kestää. Ainakin kolme kuukautta vielä, jos ei vieläkin pidempään tällä hetkellä. Mulla kävi jälleen kerran mieletön tuuri ja aloitan jo ensi keskiviikkona työt tämän alueen siisteimmässä (oma arvio) Walmartissa. Eihän se mikään unelmaduuni ole, mutta antaa aikaa hakea jotain muuta. Tsemppiä kaikille hakemustenne kanssa. Kyllä se lopputulos on kaiken sen vaivan arvoista.
 22. Sekoiluun saattaa olla syynä sekin että täällä on tänään Memorials Day ja kaikki virastot kiinni. Toivottavasti saat pian varattua ajan. Mulle tuli perjantaina tieto että EAD on tilattu ja huomenna tiistaina menen jo työhaastatteluun. Walmartista saan toivottavasti muutaman killingin sillä aikaa kun yritän saada oman alan töitä
 23. Minä olin haastattelusta ulkona alle puolessa tunnissa ja siitäkin ajasta taisi suurin osa kulua siihen että saivat tietokoneet toimimaan. Eka kysymys oli tyyliin miksi haluat muuttaa Yhdysvaltoihin ja vastattuani että haluan naimisiin unelmieni miehen kanssa, niin loppu olikin sitten small talkia. Kysyttiin just nuo miehen työpaikat, missä mentiin kihloihin yms. Mitään todisteita ei tarvittu. Olin kyllä ainoa haastateltava koko talossa ja hommaa saattoi nopeuttaa sekin että olin varmaan se eka haastateltava lähetystön uusissa tiloissa.
 24. Ainoa viive oli että lääkärintarkastukseen jälkeen, ainakin mulla, papereiden saanti kesti kaksi viikkoa. Siinä se viivästys sitten jo olikin. Marraskuun puolivälissä olin lääkärissä, joulukuun alussa haastattelu (haastattelupaikan muutto sattui sopivasti tähän väliin). Viisumi tuli kotiin postissa alle viikossa. Tammikuun 11 lennot tänne ja tammikuun 12 naimisiin. Miten niin vauhdikasta Lähetystöpaketin jälkeen vauhti tosiaan on melkeinpä vain itsestä kiinni. Tsemppiä Ninahille.
 25. Mulla on vielä tuo ajokorttiriemu edessä, mutta saavat kyllä pitää kun kuitenkin pitää se sukunimi vaihtaa. Tuo rahansiirto oli uskomattoman simppeliä, loppujen lopuksi. Mulla oli tilanne se että tammikuusta maaliskuun lopulle olin lomalla ja sain siis normaalin kuukausipalkan. Ainoa ongelma siirrossa oli se että OP haluaa ulkomaan siirrosta tekstiviestivahvistuksen ja jostain syystä Verizon ei huolinut tekstareita Suomesta. Onneksi kaikkeen on keinot ja meikäläisen palkkarahat jo kulutettukin mm häihin ja häämatkaan. Työlupa tulee siis enemmän kuin tarpeeseen. Täkäläisestä pankista pitää vaan pyytää se reititysnumero. Meillä BanAnna venähti ensinnäkin papereiden lähetys helmikuun lopulle, sitten vielä saatiin koko nippu bumerangina takaisin koska yhdessä paperissa oli allekirjoitus väärässä kohdassa. Biometrinen oli reilu viikko sitten ja nyt odotellaan työlupaa ja jännätään tuleeko haastattelukutsua. On kuulema paljonkin kahdenlaista toimintamallia.