murukainen

Aktiivijäsen
 • Content count

  16
 • Joined

 • Last visited

About murukainen

 • Rank
  Untuvikko
 1. Minäkin päädyin viime kesänä juhlituissa häissämme siihen ratkaisuun, että vaihdan pitkän puvun lyhyeen myöhempää iltaa varten. Meillä oli illalla DJ soittamassa ja "virallisen" osuuden jälkeen joskus klo 22-23 kävin vaihtamassa ihanan, mutta tukalan ja raskaan puvun valkoiseen, kuitenkin hyvin morsiushenkiseen minimekkoon. Tilasin molemmat mekot ulkomailta, joten yhteenlaskettu hintakaan ei kaatanut budejttiamme. Mies aluksi vastusteli lyhyen mekon tilaamista, mutta onneksi pidin pääni: lyhyessä puvussa oli huomattavasti helpompi juhlia ja tanssia. Juhlimme hääväen kanssa aamun tunneille saakka, joten molempia mekkoja tuli käytettyä sen verran kauan, että kahden puvun tilaaminen oli omasta mielestäni järkevää.
 2. Hei! Aiempi viestini ei kyllä ollut "oma mainos", vaan aito palaute tyytyväisiltä asiakkailta. Petterillä oli tuolloin 2010 syksyllä blogi (http://petterilopponenphotography.blogspot.com/), jonka löysin googlettamalla. Otin häneen yhteyttä, ja teimme sopimuksen kuvaamisesta eli sopimuksen tekohetkellä hän kuvasi vielä omalla nimellään, ilman yritystä. LumoImage perustettiin vasta myöhemmin, vuonna 2011, niinkuin ylempänä kirjoitettiinkin.
 3. Kauhavalla on ainakin Kauhavan Nuorisoseura, joka on siis ihan siinä keskustassa, kirkon läheisyydessä. Omat hääni pidettiin siellä, tosin ne olivat loppukesällä. Juhlasali on siellä ihanan tilava, meillä oli reipas sata vierasta ja varmaan toiset sata ois mahtunut vielä. Tanssitilaakin jäi reippaasti. Pitopalvelua siellä ei ole, joten se pitää ottaa muualta. Olen ollut kyseisessä paikassa myös talvijuhlissa ja sielläkin kaikki sujui hyvin, tosin tästä on jo useita vuosia aikaa, joten en tiedä, millainen vuokrauskäytäntö siellä nykyään on. Sitten on Ruotsalan monitoimihalli, johon ymmärtääkseni myös mahtuu paljon vieraita, mutta tarkemmin en tiedä. Työväentalosta en tiedä, että paljonko sinne mahtuu vieraita. Kannattaa kuitenkin kysäistä, siellä on Kaija Suokon pitopalvelu (tilat ovat ymmärtääkseni hänen). Lähettyvillä on lisäksi ainakin Härmän Kuntokeskus ja Alahärmässä sijaitseva Powerpark.
 4. Pohjanmaalla vietetyissä häissämme oli kuvaamassa LumoImagen Petteri Löppönen Oulusta. Löysin hänet noin vuotta ennen häitä googlettamalla ja onneksi löysimme, olimme nimittäin lopputulokseen todella tyytyväisiä! Petteri ikuisti päivämme aamuvarhaisesta iltamyöhään ja toimi sekä kirkossa että juhlapaikalla todella ammattitaitoisesti. Kuvat saimme nopeasti ja ne ovat herättäneet valtavasti ihailua lähipiirissämme. Jälkikäteen ajateltuna oli mielestäni tosi hyvä päätös ottaa valokuvaaja koko päiväksi: sanotaanhan, että sormuksen lisäksi kuvat ovat ainoa konkreettinen asia, jota hääpäivästä jää käteen. Kuvia katsellessa voi aina uudelleen ja uudelleen palata ihanaan hääpäivään ja sen lämminhenkiseen ja rakkaudentäyteiseen tunnelmaan, ja niistä voi bongailla sellaisia pieniä ihania hetkiä, joita itse ei häähumussa huomannut tai nähnyt.
 5. Kauanko olitte matkalla Piparminttu? Mietin tuota hintaa, vaikuttaa kyllä melko edulliselta!
 6. Onko kenelläkään tuoreempia kokemuksia Kap Verdestä? Ensi jouluna ollaan suuntaamassa häämatkalle, ja Kap Verde houkuttaisi etenkin kohtuullisen lentomatkan vuoksi.
 7. Me aiotaan kyllä häissämme tylysti jättää osa lapsista kutsumatta, vaikka muutama kutsutaankin. Noudatamme lasten kanssa samaa linjaa kuin muidenkin, eli toivomme tärkeässä päivässämme olevan läsnä vain sellaisia henkilöitä, joiden kanssa oikeasti olemme tekemisissä. Kavereilla on jonkin verran lapsia ja joitakin näistä ei olla nähty koskaan. Niinpä kutsun saavat vain sellaiset lapset, joiden kanssa on vietetty aikaa. Jos joku vetää herneen nenuun niin saa mun puolesta vaikka jättää tulematta tai ihan miten vain, häät ovat meidän, me ne maksamme ja mielestäni hääparilla on oikeus valita kutsuttavat.
 8. Jee, tänään sain mun iki-ihanat Alicet Perditasilta! Kengät on just sopivat ja aivan ihanat muutenkin, oon kyllä tosi tyytyväinen. Ainakin Rainbow clubilla on muutamakin leveälestinen ja matalakorkoinen malli. Tuolla Perditas Wedding Shoesin sivustolla on oma kategoriansa leveälestisille kengille: http://www.perditasweddingshoes.co.uk/category.asp?code=71&page=3&CatName=WIDE%20fitting%20Wedding%20shoes:%20Ivory Äkkiseltään katsottuna ainakin tuo Matilda vois olla sellainen malli; korkoa siinä on alle 3 cm.
 9. Haaveilen Lapponian Bel Canto -kaulakorusta ja siihen mielestäni kauniisti sopivista Volans-korvakoruista. ( http://www.lapponia.com/korut/mallit/663803 ja http://www.lapponia.com/korut/mallit/672020) Käsikorun kanssa on kuitenkin suuri ongelma, koska mulla on sen verran kapoinen ranne, että kaikki Lapponian käsikorut on liian isoja. (Koko sais olla enintään 16,5.) Oisko kenelläkään ehdotuksia mitä noihin vois yhdistää? Lapponian muotoilu on tietysti aika tunnistettavaa, että siinä mielessä jonkun toisen korun yhdistäminen saattaa olla aika haastavaa.. Ehdotukset on kuitenkin tervetulleita. Jos joku on esimerkiksi törmännyt johonkin ulkom. nettikauppaan, jossa olis myynnissä mattahopeisia tuotteita, niin oisin tosi kiinnostunut.
 10. Henna, tuolla Satuhäät vai Meidän häät -ketjussa joku sanoi sovittaneensa juuri tuota eilisen jakson pukua jossain. Käyhän lukemassa se ketju ja laita vaikka yksäriä tälle kyseiselle morsiamelle.
 11. Onko kenelläkään kokemusta laukkujen tilaamisesta ulkomailta? Oon yrittänyt kyllä googletella ja katsoa useista, etenkin brittiläisistä verkkokaupoista. En oo kuitenkaan löytänyt mitään hirveän säväyttävää (ja huokeahintaista). Suomessa hinnat on aika kovia, en haluais laittaa 70 euroa pelkkään laukkuun. Lisäksi voisin jakaa kokemukseni yhdestä nettikaupasta, josta en ole ainakaan huomannut täällä keskustellun. Tilasin pukuni sellaisesta yhtiöstä kuin Vponsale (www.vponsale.com) ja olin kyllä tyytyväinen pukuun ja palveluun. Siellä on siis valmiit mallit, joista valita, ja ainakin mua tämä helpotti suuresti, koska en oikein tiennyt, mitä etsin. Olin jo aiemmin tilannut sieltä juhlapuvun ja sen kokemuksin turvin uskalsin tilata myös hääpuvun sieltä. Sieltä saa valita, tilaako puvun valmiiden kokojen mukaan vai mittatilauksena. Itse tilasin mittojeni mukaan, ja sieltä tuli vielä sähköpostilla melko tarkka kaavake kaikista mahdollisista mitoista. Koko olikin melko hyvä, mutta päätin kuitenkin pienennyttää sitä pikkuisen, koska puvussa on nyörit ja ne joutui jo nyt vetää aika tappiin, etenkin lantiolle jäi melko runsaastikin väljää. Niinpä ajattelin, että jos nyt sattuisin vielä laihtumaan pikkuisen, niin paras pienentää sitä jo valmiiksi. Korjauksen hoidin Helsingissä ja hintaa tuli 35 euroa, mikä on mielestäni varsin kohtuullinen. Lisäksi olen päättänyt ottaa matalammat kengät kuin aluksi ajattelin, joten saattaa olla, että joudun myös lyhennyttämään pukua hieman. Eniten jännitin puvussa ehkä kirjailuja, koska olen lukenut täältä, että ne saattavat usein poiketa siitä, miltä ne kuvassa näyttävät. Niinpä suhtauduin kirjailuihin melko nollaodotuksin, tyyliin "pessimisti ei pety". Olin kuitenkin oikein tyytyväinen myös niihin, ne ovat mielestäni juuri sellaiset, kuin kuvan perusteella voi odottaa. Mielestäni puku vaikuttaa melko laadukkaalta, ja yläosa on tosi tukeva. Lisäksi plussaa oli se, että sain neuvoteltua itselleni palautusoikeuden pukuun. Eli jos puku olisikin ollut huono, se ei olisi istunut tms., olisin saanut palauttaa puvun, tosin postikulut olisi pitänyt maksaa. Jälkikäteen mietin, että tehdäänköhän pukuja oikeasti mittojen mukaan ts. ehkä pukuja on siellä valmiina vaikka mitä kokoa ja sitten sieltä vain valitaan lähimmäs asiakkaan mittoja osuva. En sitten tiedä, tämä ajatus kuitenkin heräsi, kun tosiaan jouduin vielä pienennyttämään pukua. Toisaalta ompelijaystäväni sanoi, että pelkkien mittojen mukaan on oikeasti vaikea ommella, kun mitat eivät kuitenkaan aina kerro aivan kaikkea vartalosta. Joka tapauksessa, olen oikein tyytyväinen pukuuni, josta pienennyttämällä (eli melko pienellä vaivalla) tuli täydellinen. Hintaa puvulle kertyi korjauksineen noin 260 euroa (tosin mahdollinen lyhennytys nostaisi sitä vielä parillakympillä). Laitan tähän vielä linkin pukuun: http://www.vponsale.com/wedding-dress-vpgp23-p-1740.html
 12. WAU! Löysin täältä linkin tuonne Weddindpaperdivas-sivustolle, ja siellähän on aivan ihania kutsuja! Mä olen jo kauan sitten päättänyt, että meidän häihin kutsut (ja muut paperijutut; paikkakortit jne) tilataan valmiina jostain, koska en tosiaan ole mikään askarteluihminen. Nyt edessä on miehen taivuttelu ulkomailta tilattaviin kutsuihin ja sitten täytyy alkaa karsia noin sadasta suosikista.. Tulen raportoimaan projektista, tilauksen sujumisesta jne. kunhan on jotain raportoitavaa
 13. Tilasin äsken ihanat Rainbow Clubin Alicet Perditas Wedding Shoesilta ja nyt vain toivon, että kengät ois sopivat ja yhtä ihanat kuin kuvassa. Täältä lukemieni palautteiden perusteella yhtiö ainakin toimii moitteettomasti. Itse en saanut enää tuota vanhaa koodia toimimaan, mutta pikkuisen googleteltuani löysin sinne uuden 10% alennuskoodin. Kirjoittamalla alennuskenttään 'facebook11' kenkien loppusummasta lähti pikkuisen pois, mikä tietysti ilahduttaa
 14. Ihanaa, että muutkin kärsivät samanlaisesta "ongelmasta". Mua ei ainakaan haittais yhtään, jos oisin vähän liikuttunut esim. alttarilla, mutta mun itkeminen on aina sellaista hillitöntä tyrskimistä, mikä ei tosiaankaan oo kovin herkkää tai nättiä. Oon yrittänyt tehdä kaikenlaisia mielikuvaharjoituksia, mutta epäilen tulosten jäävän aika heikoiksi Kun saadaan marssit ym. valittua niin täytyy varmaan alkaa kuunnella niitä päivittäin, että ehtis sit tottua vähän kaikkeen sellaiseen, mihin pystyy valmistautua. Mun itkukohtausten takia joudutaan kuitenkin varmaan jättämään kaikki ylimääräiset musiikkiesitykset pois kirkosta, koska ajatus jostain itselle tärkeästä laulusta alttarilla kuunneltavana on ihan mahdoton. Osa ystävistä on ehdottanut mulle rauhottavien ottamista hääpäivänä, mutta sekin tuntuu kyllä aika karulta.
 15. Osaiskohan joku auttaa mua ongelmassa.. Löysin ihan kivan näköiset paneeliverhot, jotka toimis varmasti hyvin kaitaliinana. Saatavilla on kahta kokoa, kapeampi 33 cm ja leveämpi 45 cm. Mulla ei ole mitään käsitystä juhlapaikan pöytien koosta, joten mietin, että kumpikohan ois parempi leveys? Kokemuksia?