Jump to content
Naimisiin.info

lilliputti

Rouva
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

lilliputti's Achievements

Juniori

Juniori (2/5)

 1. Kukkakaupat eivät ota hää-sanasta mitään lisähintaa. Työ maksaa ja oikea morsiuskimppu (kahvaan tai katkaistuinvarsin) vie työaikaa. Osa kaupoista hinnottelee työaikansa kalliimmaksi osa halvemmaksi. Näihin prismakimppuihin ei ole sitä työaikaa käytetty ja se näkyy kuvasta, mutta jos kukat eivät ole niin tärkeät niin käyhän se noinkin.
 2. Yleensä pienillä paikkakunnilla on halvemmat hinnat, vaikka kilpailu puuttuukin.
 3. Kannattaa huomioida, että toukokuussa on äitienpäivä ja yo-juhlat, mitkä nostavat kukkien hintoja melko reilusti. Minusta tuo ei kuulosta ollenkaan kalliilta. Tuleeko kimppu muovikahvaan vai katkastuinvarsin?
 4. Ymmärsikö kukkakauppias, että haluat juuri tällaisen kimpun ominvarsin, vai olettiko että haluat samannäköisen hääkimppuna? Niissä on nimittäin juuri tekniikassa iso ero, mikä lisää kimpulle hintaa. Kun asiakas kysyy hääkimppua kukkakauppias olettaa hänen tarkoittavan kimppua muovikahvaan tai katkaistuin varsin.
 5. sai ainakin -04 heittää meidän häissä. käsittääkseni saa vieläkin.
 6. OT.Mun miehen sisko on kanttori ja sillä tympi just tämä juttu, että ne on meidän häät ja me saadaan tehdä miten halutaan niissä. Kuulemma tämä ei päde kirkossa, ei tosin puhunut mitään olkapäiden peitosta, mutta kirkossa on tietyt säännöt esim. musiikin suhteen ja häätkin on kuulemma jonkinlainen jumalanpalvelus. Elikä oli sitä mieltä, että vaikka kuin on hääparin juhla, niin kirkossa on tietyt säännöt joita noudatetaan, eikä häistä voi tehdä ihan semmosia kun itse haluaa.
 7. Tipi-lintu, oletko varma, että kimppu on sidottu ominvarsin? Usein kimpuissa on käytetty omia varsia koristeena, vaikka tekniikka on eri. Edelleenkin painotan, että katkaistunvarsin sidottu kimppu on kauniimpi.
 8. Kyllä markka aikaankin maksettiin kimpusta helpostikin 600markkaa. Jos et ole valmis maksamaan kunnon sidonnasta, tilaa kimppu omin varsin, jolloin sitomiseen ei mene aikaa. Oikea morsiuskimppu tehdään katkaistuinvarsin ja aikaa siihen menee n. 2h. Kukkakauppa yleensä laskuttaa työtunnista 25-30e, joten ymmärrätkö nyt mistä hinta koostuu? Lopputulos katkaistuinvarsin on sata kertaa kauniimpi, sirompi ja siistimpi, kuin ominvarsin.
 9. Me käytiin kuvissa Pörillä. Mielestäni kuvat on hyvin onnistuneita, mieluisia olisi löytynyt paljon! Ainoa asia mikä jäi vaivaamaan oli, että varatessa sanoin haluavani myös mustavalkokuvia ja seepie(?)kuvia, varsinaiseen kuvaukseen mentäessä en muistanut niistä erikseen mainita ja nepä sitten jäivät ottamatta. :-/ No, teki meille jälkeenpäin värikuvasta mustavalkoisen ja tuli kyllä ihana! Taustat kannattaa tarkistaa myös etukäteen, meillä muutamassa kuvassa on tosi ruma kangas taustalla, mutta onneksi kuvia otettiin erilaisilla taustoilla. Kuva-pisteellä on ainakin ikkunassa hyviä kuvia, ne on kaikki miljöökuvia, muutamia studiokuvia heiltä olen nähnyt , eikä ne minusta ollut kovin hyviä. Elikäs jos kuvaus miljöössä niin sitten varmaan kannattaa harkita.
 10. Ruusu on ruusu, mutta ainakin suurimmat puutarhat suosittelee viimeistään kukkakauppoja tekemään ruusuille kylmäkäsittelyn, siis sellaiset jotka myyvät ruusunsa kukkakaupoille. Se on totta, että ruusun kestosta ei ole takeita, mutta tutkitusti kylmäkäsitellyt ruusut kestää keskimääräistä paremmin, kuin käsittelemättömät. Mm. Huiskula tekee jatkuvasti tutkimusta tästä asiasta. Ja kaikille luonnonkukille ehdottomasti kylmäkäsittely kestävyyden takaamiseksi.
 11. Kyllä ruusu kestää jääkapissa muutaman vuorokauden ihan ilman kostukettakin. Laita kukan varren ympärille vähän foliota ja sitten vaan tökit kukat kakkuun. Varmasti kestää seuraavaan iltaan. Eihän nykyään morsiuskimpuissakaan, jotka on katkaistuin varsin tehty ole kosteutta ja ne tehdään yleensä edellisenä päivänä. Jos ruusun väri on muu kuin punainen, siihen voi pyytää kukkakauppiasta suihkuttamaan clear life-suihkeen, joka estää kukkaa haihduttamasta = kestää vieläkin pidempään.
 12. Kyllä kaikki leikkokukat tarvitsevat kestääkseen kylmäkäsittelyn! Kukkiin tehdään hyvät imupinnat ja laitetaan raikkaaseen veteen, johon on mielellään laitettu kukkavirkistettä ja sitten kylmiöön päiväksi. taika-lilja06 voi vaikka itse kokeilla mustikanvarvuilla. Kylmäkäsitellyt kestää paljon, paljon kauemmin. Oasis-sieni pitää vetyttää ennen asetelman tekoa, se laitetaan veteen kellumaan ja annnetaan rauhassa imeä itsensä täyteen. Sitä ei missään nimessä saa painaa veteen, muuten sieni ei sisältä vety. Aloittelija voi samantien unohtaa hentovartiset kukat ja käyttää vaan vahvoja varsia, on paljon helpompaa. Asetelmaa tehtäessä ensimmäiseksi kannattaa peittää sieni vihreillä ja sitten vasta tökkiä kukat, tulee parempi, lopuksi sienen peitto on hankalaa. Hyviä luonnonvihreitä ovat mm. mustikanvarpu, vuorenkilpi ja muutkin perennat, kuten vaikkapa kuunliljan lehdet. Asettelupohjana voi myös käyttää rahkasammalta tiiviinä pallona, mutta vain vahvavartisille kukille. Sekunda ruusua myy ainakin puutarhat, jotka sitä itse viljelee, mutta myös kukkakaupat. Varret voi olla tosi lyhyitä ja kieroja, mutta yleensä kukka on ihan hyvä, tosin saattaa olla avonainen, mutta tässä tapauksessa ei haittaa. Ruusua voi kysyä kukkakaupoista pätkäruusun nimellä. Ainakin Ruusutarhat Arvo Suutari, Partaharjun puutarha ja Kyösti Suutarin puutarha myyvät sitä kukkakaupoille halvalla. Suorasta myynnistä kuluttajille en tiedä.
 13. Kahvaan tehtävä juttu on muistaakseni morsiamenkoriste, ei kimppu. Kimpun määritelmä on, että siitä löytyy yksi hallitseva sidos. Niinpä, kannattavampaahan on tehdä kahvaan, mutta vaikkapa näytössä sitä ei hyväksytä. Ammattilaisena teen itse kyllä mieluummin katkaistun varsin, tulee sirompi ja nätimpi, tietenkin jos morsian on valmis maksamaan tästä lystistä. Ja kahvaan tehtäessä suositellaan haarukkalangoitusta, pysyy paremmin ja sehän ei kimpusta näy, jos sen kunnolla tekee.
 14. Maggielle Nykyään kahvaan tehtyjä kimppuja ei oikein kutsuta kimpuiksi, niissähän on asettelupohja. Ja usein esim. pisarakimppu langoitetaan, jotta kukat eivät tipu. Tosi ammattilainenhan ei kahvaa käytä, jos ei ihan pakko ole.
 15. km80, mä olen kuullut, että karolineburgissa tarjoilijat saattaa olla tosi töykeitä vieraille ja mm. joissain häissä olivat pukeutuneet ihan farkkuihin ja t-paitaan. Näähän voi olla ihan juttuja mutta... :
×
×
 • Create New...