lilliputti

Rouva
 • Content count

  29
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by lilliputti


 1. Ei ole järjen käyttö kieletty häiden järjestelyissäkään. Tuntuu, että kukkakaupat pistää heti muutaman kympin hintaan lisää, kun kuulevat sanan morsiuskimppu.

  Mistä tuota mainitsemaasi kukkateippiä voi ostaa?

  Kukkakaupat eivät ota hää-sanasta mitään lisähintaa. Työ maksaa ja oikea morsiuskimppu (kahvaan tai katkaistuinvarsin) vie työaikaa. Osa kaupoista hinnottelee työaikansa kalliimmaksi osa halvemmaksi. Näihin prismakimppuihin ei ole sitä työaikaa käytetty ja se näkyy kuvasta, mutta jos kukat eivät ole niin tärkeät niin käyhän se noinkin. :)


 2. Kahvasta myyjä muistaakseni puhui. Hintaa nostanee hieman sekin, että pienellä paikkakunnalla ei ole kilpailua ihan mahdottomassa määrin  :P Arviossa laskettiin hiuksiin tulevan n.10 ruusua, oikeasti niitä tulee ehkä 4-6. Eiköhän se riitä, että on jo yksi kimppu kädessä, ei niitä tarvitse päässä enää olla kimpuksi asti  ;D

  Yleensä pienillä paikkakunnilla on halvemmat hinnat, vaikka kilpailu puuttuukin.


 3. Huh! Nyt kun lueskelin mitä kimpuista on maksettu, kävin miettimään, kiskotaanko minulta kovastikin hintaa "tyhjästä".

  Kävin kukkakapoista kyselemässä hintoja, ja kimppuni (pisaramalli, tulee sis. valkoista liljaa ja punaista ruusua), hiuksiini tulevat ruusut, sulhasen viehe, sekä heittokimpun yhteishinta pyörii siinä 150€:n hujakoilla  :o

  Aika mahdoton summa, ja huomattavasti halvemmallakin näyttää saavan... :-/

  Kannattaa huomioida, että toukokuussa on äitienpäivä ja yo-juhlat, mitkä nostavat kukkien hintoja  melko reilusti. Minusta tuo ei kuulosta ollenkaan kalliilta. Tuleeko kimppu muovikahvaan vai katkastuinvarsin?


 4. Aivan varmasti kimppuihin tehdään isotyö en sitä vähättelemään lähde ollenkaan, mutta kun oli siis kyse ihan samanlaisesta kimpusta joka oli ristiäisissä ja sinne sen sai 30 eurolla ja nyt oli hinta tuplaantunut vaikka ihan saman kimpun olisin halunnut :)

  Ymmärsikö kukkakauppias, että haluat juuri tällaisen kimpun ominvarsin, vai olettiko että haluat samannäköisen  hääkimppuna? Niissä on nimittäin juuri tekniikassa iso ero, mikä lisää kimpulle hintaa. Kun asiakas kysyy hääkimppua kukkakauppias olettaa hänen tarkoittavan kimppua muovikahvaan tai katkaistuin varsin.


 5. Samaa mieltä Bruiden kanssa, Jos ei papille kelpaa; otetaan toinen. Se on kuitenkin minun ja sulhaseni päivä. Ja kuten Brudekin sanoi, ne on vain olkapäät.. Omissa olkapäissäni ei ainakaan ole mitään rietasta!!  ::)

  OT.Mun miehen sisko on kanttori ja sillä tympi just tämä juttu, että ne on meidän häät ja me saadaan tehdä miten halutaan niissä. Kuulemma tämä ei päde kirkossa, ei tosin puhunut mitään olkapäiden peitosta, mutta kirkossa on tietyt säännöt esim. musiikin suhteen ja häätkin on kuulemma jonkinlainen jumalanpalvelus. Elikä oli sitä mieltä, että vaikka kuin on hääparin juhla, niin kirkossa on tietyt säännöt joita noudatetaan, eikä häistä voi tehdä ihan semmosia kun itse haluaa.


 6. No arvatenkin en valinnut kyseistä paikkaa heti ensimmäiseksi vaan menen kyselemään hintoja muualta  :) Jos ne kukat on hetken kädessä kirkossa ja sitten ne heitetään niin minusta tuo 100e on aika paljon. Tietenkin jos haluaa kuivattaa kimpun ja säilyttää itsellä on eri asia. Tuskinpa markka-aikana ihmiset on 600mk maksaneet kimpustaan??  :o

  Kyllä markka aikaankin maksettiin kimpusta helpostikin 600markkaa. Jos et ole valmis maksamaan kunnon sidonnasta, tilaa kimppu omin varsin, jolloin sitomiseen ei mene aikaa. Oikea morsiuskimppu tehdään katkaistuinvarsin ja aikaa siihen menee n. 2h. Kukkakauppa yleensä laskuttaa työtunnista 25-30e, joten ymmärrätkö nyt mistä hinta koostuu? Lopputulos katkaistuinvarsin on sata kertaa kauniimpi, sirompi ja siistimpi, kuin ominvarsin.


 7. Me käytiin kuvissa Pörillä. Mielestäni kuvat on hyvin onnistuneita, mieluisia olisi löytynyt paljon! Ainoa asia mikä jäi vaivaamaan oli, että varatessa sanoin haluavani myös mustavalkokuvia ja seepie(?)kuvia, varsinaiseen kuvaukseen mentäessä en muistanut niistä erikseen mainita ja nepä sitten jäivät ottamatta. :-/ No, teki meille jälkeenpäin värikuvasta mustavalkoisen ja tuli kyllä ihana! Taustat kannattaa tarkistaa myös etukäteen, meillä muutamassa kuvassa on tosi ruma kangas taustalla, mutta onneksi kuvia otettiin erilaisilla taustoilla.

  Kuva-pisteellä on ainakin ikkunassa hyviä kuvia, ne on kaikki miljöökuvia, muutamia studiokuvia heiltä olen nähnyt , eikä ne minusta ollut kovin hyviä. Elikäs jos kuvaus miljöössä niin sitten varmaan kannattaa harkita.


 8. Ruusu on ruusu, mutta ainakin suurimmat puutarhat suosittelee viimeistään kukkakauppoja tekemään ruusuille kylmäkäsittelyn, siis sellaiset jotka myyvät ruusunsa kukkakaupoille. Se on totta, että ruusun kestosta ei ole takeita, mutta tutkitusti kylmäkäsitellyt ruusut kestää keskimääräistä paremmin, kuin käsittelemättömät. Mm. Huiskula tekee jatkuvasti tutkimusta tästä asiasta. Ja kaikille luonnonkukille ehdottomasti kylmäkäsittely kestävyyden takaamiseksi.


 9. Kyllä ruusu kestää jääkapissa muutaman vuorokauden ihan ilman kostukettakin. Laita kukan varren ympärille vähän foliota ja sitten vaan tökit kukat kakkuun. Varmasti kestää seuraavaan iltaan. Eihän nykyään morsiuskimpuissakaan, jotka on katkaistuin varsin tehty ole kosteutta ja ne tehdään yleensä edellisenä päivänä. Jos ruusun väri on muu kuin punainen, siihen voi pyytää kukkakauppiasta suihkuttamaan clear life-suihkeen, joka estää kukkaa haihduttamasta = kestää vieläkin pidempään.


 10. Kyllä kaikki leikkokukat tarvitsevat kestääkseen kylmäkäsittelyn! Kukkiin tehdään hyvät imupinnat ja laitetaan raikkaaseen veteen, johon on mielellään laitettu kukkavirkistettä ja sitten kylmiöön päiväksi. taika-lilja06 voi vaikka itse kokeilla mustikanvarvuilla. Kylmäkäsitellyt kestää paljon, paljon kauemmin.

  Oasis-sieni pitää vetyttää ennen asetelman tekoa, se laitetaan veteen kellumaan ja annnetaan rauhassa imeä itsensä täyteen. Sitä ei missään nimessä saa painaa veteen, muuten sieni ei sisältä vety. Aloittelija voi samantien unohtaa hentovartiset kukat ja käyttää vaan vahvoja varsia, on paljon helpompaa.

  Asetelmaa tehtäessä ensimmäiseksi kannattaa peittää sieni vihreillä ja sitten vasta tökkiä kukat, tulee parempi, lopuksi sienen peitto on hankalaa.

  Hyviä luonnonvihreitä ovat mm. mustikanvarpu, vuorenkilpi ja muutkin perennat, kuten vaikkapa kuunliljan lehdet.

  Asettelupohjana voi myös käyttää rahkasammalta tiiviinä pallona, mutta vain vahvavartisille kukille.

  Sekunda ruusua myy ainakin puutarhat, jotka sitä itse viljelee, mutta myös kukkakaupat. Varret voi olla tosi lyhyitä ja kieroja, mutta yleensä kukka on ihan hyvä, tosin saattaa olla avonainen, mutta tässä tapauksessa ei haittaa. Ruusua voi kysyä kukkakaupoista pätkäruusun nimellä. Ainakin Ruusutarhat Arvo Suutari, Partaharjun puutarha ja Kyösti Suutarin puutarha myyvät sitä kukkakaupoille halvalla. Suorasta myynnistä kuluttajille en tiedä.


 11. Kahvaan tehtävä juttu on muistaakseni morsiamenkoriste, ei kimppu. Kimpun määritelmä on, että siitä löytyy yksi hallitseva sidos. Niinpä, kannattavampaahan on tehdä kahvaan, mutta vaikkapa näytössä sitä ei hyväksytä. Ammattilaisena teen itse kyllä mieluummin katkaistun varsin, tulee sirompi ja nätimpi, tietenkin jos morsian on valmis maksamaan tästä lystistä. Ja kahvaan tehtäessä suositellaan haarukkalangoitusta, pysyy paremmin ja sehän ei kimpusta näy, jos sen kunnolla tekee.


 12. km80, mä olen kuullut, että karolineburgissa tarjoilijat saattaa olla tosi töykeitä vieraille ja mm. joissain häissä olivat pukeutuneet ihan farkkuihin ja t-paitaan. Näähän voi olla ihan juttuja mutta...  ::)


 13. Mäkin sain silloin aikoinani tosi huonoa palvelua siellä Muoti&käsityö-liikkeessä. Mm. sanoin haluavani hunnun samaa kangasta kuin hihat, koska minulla oli sifonkihihat, myyjä siihen, että semmonen huntu on  ihan kauheen näkönen... ::) Sitten ostin sieltä hanskat, sanoin, että ostan tämmöset vähän lyhemmät, kun mulla oli jo viitta (talvihäät) ja käytin niitä vaan kun tultiin kirkosta, taas samainen myyjä totesi, että lyhyet hanskat on rumat! Enpä ole toista kertaa siellä vieraillut.


 14. Heips. Olen ollut Kajaanissa häissä joutenlammen kurssikeskuksella, oli tosi mukava paikka. Vieraita oli kutsuttu 160, yhtään enempää ei olisi mahtunut. Siellä tosin ei saa alkoholia tarjota, ainoastaan onnittelumaljat. Ruoka oli aivan mielettömän hyvää, siellä oli mm. aamulla leivotut tuoreet leivät. Hotelli kajaani on ilmeisesti kanssa melko hyvä paikka viettää häitään. :)


 15. Mun kampaus tehtiin Monassa ja hinta oli 74 euroa. Rullat vaan laitettiin päähän jo edellisenä iltana, joten hiukkasen haittasivat nukkumista. Kampauksesta tuli tosi hyvä, että suosittelen. Myös Mia Komulainen on hyvä paikka, itse Mia tekee tosi hienoja kampauksia.