Naulapää

Rouva
  • Viestit

    421
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä Naulapää

  • Syntymäpäivä November 15

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Paikkakunta
    Lahti

Naulapää's Achievements

Vakkari

Vakkari (3/5)

  1. Me tehtiin ruoat porukalla 60 hengelle. Tosin loimulohi tuli häälahjana valmiiksi loimutettuna, mutta hirvipaisti paistui kotona, punajuuri-aurapaistos tehtiin myös edellisenä päivänä. Kaalisalaatti, sienisalaatti ja kastikkeet edellisenä päivänä. Emännät keitti perunat, kuumensi kastikkeet ja muut ruoat, ja hyvää oli. Tukusta ostin valmiit salaattipussit, jotka haettiin torstaina, hyvinä säilyi lauantaihin omissa pusseissaan. Perunat oli valmiiksi kuoritut myös tukusta, leivät ostettiin leipomon myymälästä perjantaina. Kakut teki naapuri niin että perjantaina kuskattiin juhlapaikan jääkaappin, tosin meillä ei ollut kermapursotuksia, vaan suklaapäälinen.
  2. Voithan sinä suoraan kysyä että kiinnostaako vai ei. Jos ei kiinnosta, niin "vapauta palveluksesta", ja etsi ihminen jota kiinnostaa. Älä suotta pahoita mieltäsi.
  3. Meillä äiti hoitaa meidän 3 ja veljeni 2 lasta hääviikonlopun. En edes kysynyt, mutta veljeni ole tuumannut että sinä varmaan hoidat meidän kaikki lapset miehensä kanssa, ja ei ollut kieltäytynyt. Saavat riekkua sinne klo 21 asti, jonka jälkeen laitetaan viimeistään taipaleelle. Meillä tosin tyttö menee kaverillensa silloin yöksi jo ihan sänkyjen puutteen takia. Kipittää sitten käytännössä naapurista aamulla kotiin...
  4. Naulapää

    Ilonaiheita

    Tänään sain 4 kk väännön jälkeen vihdoin tietää paljonko minulle maksetaan päivärahaa, ja sen että rahaa tulee huomenna niin paljon, jotta sitä jää hääjuttuihinkin laskujen jälkeen.
  5. Naulapää

    KILPAILUJA

    Jos on laulajia lähipiirissä, niin voi olla suohonlaulamista. Morsian ja sulhanen kokoaa itselleen omat joukkueet. Kumpikin joukkue istuu. Laulujen sanoista pitää löytyä esim. rakkaus (myös kielillä käy). Esimerkiksi morsiammen joukkue aloittaa, ja heillä on 5 s. aikaa aloittaa laulaminen, kun rakkaus- sana on laulettu ( voi aloittaa vaikka kertosäkeestä) niin vuoro siirtyy toiselle joukkueelle. Tällä tavalla jatketaan, kunnes toinen joukkue ei keksi laulua tarpeeksi ajoissa, jolloin joukkue nousee seisomaan, seuraavaksi mennään kyykkyyn( istumaan) polvilleen, ja lopulta istutaan maassa, jolloin on joutunut suohon. Joukkueisiin kannattaa miettiä ihmisiä jotka laulavat, ja ovat eri ikäisiä, niin kilpailu on oikeasti hauska.
  6. Naulapää

    Allergiat

    Meillä tehdään kaikki ruoka laktoosittomana, keliaakikolle tilaan erikseen leivoksen kakun korvikkeeksi, samasta paikasta myös leipää. Menussa on kaikille jotain, niin suolaista kuin makeaakin. Tuoresalaatin kaikki osat tulee erikseen, niin jokainen saa kasata mieleisen, tämä sen takia että olemme melkoisen allerginen suku, ja tällä tavalla tarjoilu on helpompi hoitaa. Minulla on se etu myös, että tiedän pääsääntöisesti kaikkien allergiat jo valmiiksi...
  7. CafeLatte, tuosta puuttuu kutsut, ja koristeet, servetit, tarjoilu ja astiat. Onko sulla kyseessä joku tietty sormus, vai onko tuo vain budjetti jolla sormukset hankitaan. Kuka laittaa ruoan? Onko mahdollista kysellä suhteilla alennusta, esimerkiksi ruokien raaka-aineet haetaan tukusta ja tehdään itse. Käristys ei mielestäni ole liian talvinen myöskään kesähäihin, muutenkin ihan toimivan kuuloinen menu. Talvihäissä on ihan omanlaisensa tunnelma, kynttilöillä saa helposti ja edullisesti ihanaa fiilistä. Kesähäät puolestaan antaa usein mahdollisuuden laajentaa juhlia pihalle. Tarjoilijoista kannattaa kysellä Marttoja, heillä on todella edullinen hinta 10€/ h. Sukulaisia en keittiöön laittaisi, sillä sen jälkeen sinne hyökkää äidit sun muut tusaamaan myös.
  8. Juurikin ideoin miehen kanssa, että miten olisi vaikka ruokailun ohessa bongaa musiikin seasta tuttu musiikki televisio-ohjelmasta. Voittajapöytä palkitaan. Esim. Kyllä Jeeves hoitaa, lemmenlaiva, batman, spiderman, näitähän riittää. Tunnin sisälle mahtuu aika paljon, ja siinä on ihan riittävästi tekemistä.
  9. Meille tulee Vuokko Hovatan esittämä Sikojen Rakkaus toiseksi valssiksi, kun ensin tanssitaan Stellan tahtiin. Kun auringon alla puhkeaa onni, kun lehmänsä löytää tuo muhkea sonni, kun kaislikon hauesta hauki saa parin ja kukkoa kosii se kanoista arin. -niin mikseivät sitten sika ja sika, saparon verran ja kärsänsä mitan toisilleen vannoisi ikuista valaa: Oi rakkaani, sulle mun kyljykset palaa! Niin kuu etsii maata, niin suu etsii suuta, niin kyyhkyset yhteistä nukkumapuuta, kun peittojen alla on pehmoista kaksin ja kahdelle yö ryhtyy suojelijaksi -niin mikseivät sitten sika ja sika saparon verran ja kärsänsä mitan toisilleen vannoisi ikuista valaa: Oi rakkaani, sulle mun kyljykset palaa!
  10. ...morsian ja sulhanen ...morsiamella valkoinen, pitkä hääpuku ja oheistuotteet (kuten kengät, laukku, viitta yms.) jää nähtäväksi, ei vielä selvilläMustaa punaisin asustein ...sulhasella tumma puku/saketti/frakki tms.Pukukoodi Smart casual, miehellä siis paitapusero ja tummat farkut. Kenkinä todennäköisesti tennarit ...vihkiminen kirkossa lauantainaMaistraatti perjantaina todistajien läsnäollessa ...hääjuhla sen jälkeenlauntaina ...juhlassa ruokailu ja kakkukahvit ...hääkakun leikkaus ja ehkä se polkaisuEi poleta, tässä ajassa on jo selvillä kuka määrää ...häävalssi/häätanssi ...kaasojen/bestmanien/ystävien/sukulaisten kehittelemää ohjelmaa ei tiedossa ...hääparin hääyö jossain kotona kahdestaan, yleensä jotain spesiaalia järjestettynä joko hääparin tai kaasojen/bestmanien/ystävien/sukulaisten taholtaBiletetään aamuun asti, ja tullaan kotiin nukkumaan. Lapset menevät isovanhemmille - morsiamen huntu - isän saattaminen - ruusukimppu - hääkarkit karkkibuffa - hääauto - hääparia esittävä hääkakunkoriste - kimpun ja sukkanauhan heitto - häävalokuvaus ulkopuolisen kuvaajan ystävän toimesta? - itse väkerretyt askartelut juu, jotain kylttejä baarin ainakin - bändi -maljapuheita, varmasti joitakin -riisin tms. viskomista -istumapaikkoja/pöytäjärjestystä -tienvierus kylttejä -ylikoristeellista hörpellystä -kirjallista hääohjelmaa Lisäksi on alkumaljat, sauna illalla, armotonta joraamista yöllä ja taksikyyti kotia. Vanhimmat sukulaiset voivat poistua nuorimpien kanssa, jotta kenellekään ei tule mieleen mikään moraalinvartija motkotus mieleen.
  11. Hannamanna, ehdottomasti kannattaa kysellä seurakuntien leirikeskuksia. Yleensä kohtuu vuokra, ja majoitustilaa riittää.
  12. Naulapää

    Lahti ja lähialueet

    Pitänee ilmottautua tähän listan. Meillä tosin siviilivihkiminen Lahden maistraatissa ja kohtalaisen rennot bileet nähtävästi poliisien majalla.
  13. Me ollaan oltu yhdessä 10 vuotta. 3 lasta ja asuntolaina on jo, muta naimisiin menosta on puhuttu lähinnä hypoteettisesti useamman vuoden ajan. Kihloissa ollaan kuitenkin oltu 7 vuotta. Viimein mies sai päähänsä että kyllä sitä naimisiin voisi mennä, ehdoti päivää ja niinpä meidät vihitään 11.11.2011. Tämän päivämäärän voi kuulema muistaa.
  14. Meillä tulee todennköisesti olemaan todella pieni tilaisuus. Siviilivihkiminen maistraatissa todistajien läsnäollessa, ja mahdollisesti myöhemmin hääjuhla n. 30 hengelle. Isoja häitä en halua, sillä 10 vuotta ollaan oltu yhdessä ja ketään ei kutsuta, joka ei tänä aikana ole nähnyt meitä pariskuntana. Tällä tavalla tippuu sukulaisista n. 60% pois. Samalla tahdilla voi sitten karsia ne joita on nähnyt vain jossain sukujuhlassa tänä aikana. Ei sieltä kukaan tule oven taakse kiukuttelemaan kun ei ole kutsuttu. Kavereien kanssa sitte juhlitaan jossain vaiheessa, ehkä seuraavana päivänä, tai kuten ehdotin 1v. hääpäiväjuhlat voisi olla kivat.