Ellimin

Morsian
 • Content count

  182
 • Joined

 • Last visited

About Ellimin

 • Rank
  Vakkari

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Turku
 1. Jasminnatalia, mun kokemuksen mukaan ne verhot tavallaan sulautuvat taustaksi silleen, ettei niistä tarvitse paljon välittää. Meillä oli valonauhaa salin pylväissä, jolloin katse kiinnittyi joka tapauksessa enemmän niihin. En tiedä voiko verhoja vaihtaa, kannattaa kysyä ennen kuin varaa. Mikä väriteema teille on tulossa? Tunnelmallisuudesta sen verran, että paikka on kyllä tosi tunnelmallinen ihan milloin tahansa. Omat häät olivat talvella, mutta nyt keväällä kun olin tuolla vieraana toisissa häissä suunnilleen valoisimpaan mahdolliseen aikaan niin oli kyllä silti tosi ihana paikka, vaikkei tietenkään mitään pimeää talvitunnelmaa ollutkaan.
 2. Tuohon Aboa Vetus -keskusteluun vielä: itsekin olen ollut siellä karonkan jatkoilla ja kiva paikka oli jos nimenomaan kaupunkihäät haluaa. Ehkä häihin en itselleni valitsisi kun on niin "julkinen paikka", mutta hieno kyllä. Katti23, ainakin olette ajoissa liikkeellä, hyvä niin! Meillä oli tilavuokra helmikuisissa häissä 1700e, tämä siis viime vuonna. Nyt keväällä taisi olla hieman enemmän kun oli jo vähän lähempänä sesonkia. Tarkkaa summaa en tiedä, mutta alle 2000e se varmasti oli kun tuo oli kaverilla tilavuokran yläraja. Vieraita oli molemmissa häissä siinä 100 hengen kieppeillä (en nyt kaverin häissä niin tarkkaan laskenut ). Minkä kokoiset häät teillä on suunnitteilla? Kannattaa käydä tutustumassa paikan päällä, sillä tila on mahdollista järjestellä niin monella tavalla. Meillä esimerkiksi yläkerta oli lounge-/istuskelutilana mutta kaveri oli järkännyt sinne photoboothin ja kuulemma siellä on ollut monta vihkimistäkin.
 3. Nyt en edes muista olenko käynyt täällä kertomassa meidän häistä, kun näköjään tuo Morsian-statuskin on jäänyt vaihtamatta. Meillä oli siis talvihäät viime vuonna Kappelinrannassa ja paikka oli aivan ihana! Nyt asia tuli mieleen siitä, että oltiin ihan vähän aikaa sitten vieraina kaverin keväthäissä samassa paikassa ja ei voi muuta sanoa kuin että uskomatonta, miten erilaiset häät saa aikaiseksi samassa paikassa. Meillähän siis panostettiin kynttilöihin, hämärään ja meillä oli esim. mustat pöytäliinat. Nyt puolestaan oli ihanan keväinen kattaus ja valtavasti valoa kartanon ikkunoista. Lisäksi kun pääsi parvekkeille ja nurmikolle aurinkoisena päivänä niin olivat kyllä mahtavat häät nämäkin. Edelleen voin siis suositella Kappelinrantaa hääpaikkana, on sitten kyse talvesta tai mistä vaan vuodenajasta. Koristeluita paikka ei tarvitse juuri lainkaan, mutta kattauksella voi luoda haluamansa tunnelman. Paikan päällä on mahdollista myös majoittua ja tällä kertaa siellä oli majoittujille varattu myös mahdollisuus aamusaunaan uudessa saunarakennuksessa. Me emme kuitenkaan majoittuneet paikan päällä, joten saunakin jäi kokeilematta.
 4. Kappelinrannassa on majoitushuoneistoja, joissa on kaikissa oma sauna. Lisäksi heillä taitaa olla uusi saunarakennus, mutta siellä en ole käynyt. Omat juomat ja ruoat saa viedä.
 5. ^^ Miksi ette ole voineet maksaa varausmaksua? Onko vielä jotain, mikä teidän pitää selvittää yrittäjän kanssa ennen kuin voitte sen maksaa? Ei kyllä kuulosta kauhean hyvältä tuollainen kommunikaatiokatkos, noi niinkuin yhteistyön kannalta. En kyllä usko, että sen toisen paikan pitäjiä ollenkaan harmittaisi ottaa teidät takaisin jos peruuttamanne päivä on vielä vapaana. En tosin tiedä mitkä asiat johtivat peruutukseen - ovathan ne sellaisia, joiden kanssa pystytte sitten toimimaan jos menette takaisin?
 6. Toivottavasti löydätte toisen paikan häillenne! Kannattaa varmaan olla niin joustava kuin pystytte olemaan ja miettiä kaikkia vaihtoehtoja, sillä esim. päivämäärän vaihto tai välimatkan kasvaminen voi lopulta olla huomattavasti pienempi stressi kuin tuo kuvaamasi sotku. Missäpäin vietätte häitä? En ole itsekään mikääna asiantuntija noissa elintarvikeasioissa, mutta luulisin kyllä, että se on asia, jonka pitopalvelu voi määritellä itse vaikka asiakas toivoisi toisin. Eli jos he eivät halua käyttää muruakaan mistään muualta kuin omista kantapaikoistaan (olivat ne sitten mitä vaan), heidän ei siihen tarvitse suostua vaikka joku toinen suostuisikin. Se on sitten ihan toinen asia miten tämä ilmaistaan asiakkaalle ja millä tyylillä... Siinä tuo firma ei kyllä ole onnistunut alkuunkaan. Ja hintaerittely ei sitten taas liity siihen mitenkään, se teidän kuuluisi ehdottomasti saada.
 7. Ei kyllä kuulosta kovin tärkeältä heille tehdä yhteistyötä asiakkaan (eli teidän) kanssa tilaisuuden onnistumiseksi. :S Tuon elintarvikeasian ymmärrän kyllä siltä kantilta, että JOS nyt jotain ongelmaa ruoissa olisi niin he ovat niistä kaikista vastuussa, vaikka te olisitte hankkineet ne. Eli tuo osa heidän perusteluistaan (laki, omavalvonta, jne.) pitää kyllä, luulisin. Mutta kaikki muu sitten taas... Kyllä teidän mielestäni pitäisi saada erittely, josta ilmenee mistä hinta koostuu. Ja viesteihin pitäisi vastata ajallaan. Samaa mietin kuin i_sabel, eli kuinka todennäköistä on, että kyseinen firma hoitaa teidän tärkeän päivänne siten, että siitä jää hyvä fiilis? Puhumattakaan stressistä ennen häitä kun ei voi olla siitä varma? Ja niin kuin PiaM itsekin kirjoitat, onko takeita siitä, että firma todella haluaa hoitaa häänne? Jos ette maksa varausmaksua (vaikkakin ehkä ihan syystä), voi paikka tosiaan perua varauksen. Minäkin ehkä yrittäisin kaikin keinoin löytää paremmin toiveisiinne vastaavan paikan ja pitopalvelun, vaikka se sitten vaatisi naapurikunnan puolelle katselemista. Ja jos tämä ei ole mahdollista, olisiko mahdollista järjestää vielä tapaaminen kasvokkain? Sähköpostiviestintä kun usein mutkistaa tilannetta kun tulee tulkintoja puolin ja toisin, kun taas kasvokkain voi selvittää asiat suoraan.
 8. Nanna<3, onpa hauska kuulla että päädyitte myös Kappelinrantaan! Voin sitten kertoa miten meillä meni. Hääillassa oli mukavaa, tosi kivasti järjestetty niin että siellä oli sekä pitopalveluita maistiaisineen että muita firmoja. Kaikki olivat siinä juhlasalissa tai aulassa, joten oli helppo löytää kaikki. Vähän kuin mini-häämessut. Itselleni täysin uusi firma oli Morris-timanttikorut, siitä esittelystä kyllä jäi hautumaan asioita mieleen. Paljon oli väkeä (sanoivat, että yli 100 illan aikana), mutta myös tilaa kierrellä ja katsella ja suunnitella. Ja kun siellä oli vielä iltavalaistus kynttilöineen, jäi kyllä tosi ihana fiilis. Ylös oli laitettu malli vihkijärjestelystä, suunnilleen sellainen kuin meille tulee. Kannatti mennä, vaikka järjestelyt loppusuoralla olivatkin. Majoituksia ja uutta saunarakennusta ei tällä kertaa päästy katsomaan, mutta eipä sinne ulos olisi halunnutkaan lähteä. Sää oli sinä iltana ihan karmea, mutta ei onneksi aiheuttanut mitään ongelmia.
 9. Kuulostaa minusta valtapeliltä. Tämä yksi kaaso haluaa, että muut mukautuvat hänen tahtoonsa ja hän saa "voittaa" kiistan - olla jopa tärkeämpi kuin morsian. Todella ilkeän sävyisiä viestejä siskollesi ja muutenkin mielestäni erittäin lapsellista toimintaa. Jos sinä morsiamena ja muut kaasot haluavat pitää polttarit joskus toiste kuin viimeisellä viikolla, tehkää niin. Jos kyseessä olisi oma kaasoni joka kiristäisi häihin tulemisella, sanoisin varmasti, että hän on erittäin tervetullut mutta jos kokee sen liian hankalaksi niin sille ei vaan voi mitään. Ja jos hän jatkaisi ilkeiden viestien lähettämistä niin pyytäisin varmasti häntä lopettamaan tai jäämään pois kaason hommista, koska tuollainen tekee iloiseksi tarkoitetusta valmistelusta ikävää. Kisu74:n kanssa siis samoilla linjoilla. Minusta on muutenkin outo ajatus pitää polttarit keskiviikkona. En tiedä kuinka monella polttarivieraista on työpäivä seuraavana päivänä, mutta todennäköisesti ainakin osalla. Kuinka kivaa se sitten on jos suuri osa porukasta hipsii kotiin aikaisin, koska pitää päästä nukkumaan? Lisäksi viimeisellä viikolla on ihan varmasti tarpeeksi tekemistä muutenkin ilman polttaripäivää ja sitä mahdollisesti seuraavaa krapulapäivää.
 10. Ihme toimintaa kyllä tuollainen. Mistäköhän nuo paikat sitten asiakkaansa saavat, jos eivät edes vaivaudu vastaamaan tarjouspyyntöihin? Tuo ei myöskään lupaa hyvää yhteydenpidon suhteen jatkossa, sitten kun alkaa olla viimeiset järjestelyt käsillä ja vastauksilla ehkä jo kiire.
 11. Aa, nyt taidankin tietää mitä portaita tarkoitat. Itse sain kyllä sen vaikutelman, että se alue oli vain henkilökunnalle ja kylmiössä käymistä varten, mutta toki jos sinne on miettinyt jotain lasten huonetta niin ehkä se voi olla pettymyksen aihe. En tiedä ovatko niitä rempanneet, sen verran aikaa on meidänkin viime käynnistä. En minäkään kenenkään juhlapaikkavalintoja kritisoi, monenlaisissa paikoissa olen itsekin ollut kivoissa häissä. Hääparin näköisissä, vaikka ei ehkä meidän. Omat vaan ovat ne omat ja niihin täytyy löytää se omanlainen paikka. Toivottavasti teille ei tule liian monta sydämen särkymistä ennen kuin löydätte "sen oikean".
 12. Hauska miten eri tavalla ihmiset näkevät juhlapaikat. Itse en tunnista ollenkaan tuota kuluneisuutta Kappelinrannassa, paikkahan on ihan uusi. Keskeneräisyyden kyllä voin tavallaan tunnistaa, muistelen että siellä oli sellainen vanha navetta, jota ollaan purkamassa. Ei kovin nätti, mutta onneksi ei ihan vieressä. Hinta on kyllä kesällä aika korkea, mutta ilmeisesti monelle paikka on sen arvoinen kun on niin suosittu. Talvihäissä tosin hinta ei mielestäni ole ollenkaan niin paha. Itseäni ei puolestaan miellyttäisi Akatemiantalon tyyppinen juhlapaikka ollenkaan. Mutta niinhän se on, että kaikki valitsevat sen joka tuntuu "juuri oikealta" ja siksi varmaan juhlapaikkoja onkin niin monenlaisia. Toivottavasti löydätte juuri teille sopivan juhlapaikan!
 13. Me haluttiin ei-kesähääpäivä ja ei-pikkujoulupäivä. Eli mieluiten johonkin sellaiseen aikaan, jolloin ei yleensä ole muita juhlia. Vaihtoehtoina olivat lokakuu-marraskuun alku tai helmi-huhtikuu. Näistä valikoitui maaliskuu. Toivottavasti silloin on vielä lunta. Haluttiin kuitenkin myös jo hiukan enemmän valoa, mutta pimeä ilta (meidän juhlapaikka on silloin parhaimmillaan).
 14. Onko kukaan teistä menossa Kappelinrannan hääiltaan 30.1.? Meillä on häät siellä aika pian, mutta ajateltiin kuitenkin mennä katsomaan josko jotain uutta vielä irtoaisi. Ainakin olisi kiva päästä kurkistamaan limousiinin sisälle, sellainenkin kun tuolla näkyy olevan paikalla ja itse en ole koskaan sellaisen kyydissä ollut. Voi mennä vielä hääauto vaihtoon jos ei limo ole liian kallis.
 15. Nanna <3, miten teidän hääpaikkavalinnan kävi? Tuosta tickeristä päätellen päädyitte talvihäihin? Oletteko muuten menossa Kappelinrannan hääiltaan 30.1.? Me ajateltiin mennä vaikka järjestelyt ovatkin jo loppusuoralla. Eniten siitä varmaan olisi hyötyä jos ei vielä olisi niin paljon päätettynä, mutta eihän sitä tiedä vaikka sieltä saisi vielä jotain uusia ideoita ja ainakin voi sitten vielä miettiä pöytäjärjestyksiä yms. Ja kun se ei maksa mitään niin mikä ettei