CafeLatte

Aktiivijäsen
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

About CafeLatte

 • Rank
  Untuvikko

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Olen saanut sormukseni aikaa sitten andreasenilta ja olen siihen erittäin tyytyväinen! Palvelu on ollut todella ystävällistä! Kaikki meni tosi sujuvasti ja aikataulussa! Vielä en ole saanut sormusta sormeen kun häät ovat vasta ensi kuussa! voin lämpimästi suositella andreasenia!
 2. Missä on kuva sormuksestasi Mumm? En näe sitä tässä ketjussa :/
 3. Minullakin kiinnostaa kuva! Itselle on tulossa 0,31ct princess hiottu keskikivi ja 0,22ct edestä pikkukiviä. Paljonko sormuksellesi tulee hintaa? Missä teetät sormuksen?
 4. Minä olen koko ikäni haaveillut halo sormuksesta Ja nyt sen vihdoin saan. Sormus teetetän kultasepällä, koska ainoat hyvät vaihtoehdot löytyivät ulkomailta, mutta niissä oli arkikäyttöön liian ohut runko (Kultasepän minimisuositus oli 2mm, joka minulle tulee). Sormuksen hinnaksi tulee n. 2200e, josta sain jonkin verran alennusta. Sain viimeviikolla sormuksesta 3d kuvat ja se oli ihana! Halusin keskikiveksi princesshiotun timantin
 5. Meillä oli alunperin suunnitelmissa pitää 60-70hengen häät joihin oli jo paikka varattu ja pitopalvelu. Tämä olisi tullut kustantaman n.1200-1300e ilman alkoholeja ja koristeluja(liinat ja kukat ym). Nyt päädyimme kuitenkin pieniin 30hengen häihin, jotka aiomme pitää ravintolassa. Katsoimme paikkakunnaltamme tasokkaampia paikkoja (ei siis amarilloa, rax yms). Saimme kahdesta paikasta tarjouksen. Toisessa 45e/hlö menu johon sisältyy kasa kylmiä alkuruokia (olikohan 6vaihtohtoa buffet) ja pääruoan ja hääkakun ja kahvit. Tässä paikassa ei ollut tilavuokraa. Toinen paikka jossa on palkittu kokki tekemässä ruokaa menu hinnat olivat 55e-70e/hlö plus tilavuokra 270e. Molemmissa olisi kabinetti mikä on ehdoton vaatimus jotta saa olla omassa porukassa. Odottelen tarjousta vielä kolmannesta paikasta. Alkoholista emme vielä tiedä, koska ruoan jälkeen olisi tarkoitus siirtyä mökille illan viettoon ja siellä olisi sitte alkoholitarjoilu (ja tässä paikan vaihdon yhteydessä lapset vietäisiin mummoloihin).
 6. Pyysin tarjouksen kultasepät andreaseniltä toiveideni mukaiseta sormuksesta ja tarjous kuulosti sen verran hyvältä, että nyt odotan 3d luonnosta sormuksesta. Sen pitäisi saapua loppukuusta sähköpostiini! En löytänyt suomesta haluamani tyylistä sormusta. Jenkeistäkin katselin parilta luotettavalta sivustolta ja olin jo tilaamassa sieltä, mutta sitten jäin miettimään rungon paksuutta (jenkkien sormuksessa 1,8mm) ja takuu asioita. Lähinnä sitä miten paljon helpompaa olisi asioida vian sattuessa kohdalle suomessa. Toiveissa on siis halo sormus mahdollisimman ohuella rungolla ja princess hiotulla kivella. Keskiviken kooksi tulee 0.31ct ja koko sormuksen kivet ovat yhteensä 0.51ct. Andreaseiltä sanottiin, että minimileveys olisi ehdottomasti 2mm, että sormus kestää arkikäytössä ja, että sormus olisi parempi tehdä 14k valkokullasta koska se on kestävämpää kun runko on noin ohut. Heidän asiantuntijuutensa vahvisti päätökseni tilata sormus heiltä (jos 3d kuvat vastaavat odotuksiani). Nyt odotan innolla 3d kuvia unelmieni sormuksesta! Palaan asiaan kun saan kuvat ja homma etenee!
 7. Ajattelin tulla kertomaan nyt meidän hääpaikasta johon päädyttiin, kun tietoa tuntui olevan ainakin itsellä vaikea löytää paikoista tarkemmin. Päädyttiin varaamaan ala-ounasjoen erästäjien talo. Talossa oli hyvin tilaa. Siellä oli varsinainen "juhlatila" jossa pöydät ja tuolit, sivupöytä buffetille sekä hyvänkokoinen keittiö, jossa oli ravintolakeittiön tiskikone, kippipannu ja liedet. Piha oli iso, joten sinne mahtuu juhlateltta ja lapset leikkimään. Vuokraaja tiesi myösedullisista juhlatelttojen vuokraajista rovaniemellä. Autoille oli hyvin tilaa ja niitä ei tarvitse pihaan pysäköidä eli se jää vapaaksi liikkumiselle. Pihassa oli myös aivan upea kota! Sinne mahtuu hyvin 40hlöä kerallaan ainakin ja siellä oli led valot valaistuksena. Hinta oli 60-70 hlö.lle 350e (varausmaksu 75e joka vähennetään loppusummasta) ja 80+ hlö määrälle vuokra oli 395e. Eli vähintäänkin kohtuullinen vuokra. Vuokra oli koko viikonlopulta pe aamusta su iltaan. Tälle kesälle oli vielä tilaa muutamia v.loppuja ja 2015 kesälle oli vielä kokonaan vapaata. Juhlaan saa tuoda omat ruoat ja juomat. Lisäksi tiloissa oli sauna jonka sai lisämaksusta 60e käyttöön. Meidän kriteerinä oli siis löytää julatila n.70 hlölle edullisesti ja isolla pihalla sekä omat juomat ja ruoat piti saada viedä. Nyt etsinnässä on vielä catering. Saimme ihan hyvän tarjouksen jo cafe toivolta. Kokemukset ed mainitusta paikasta kiinnostavat ja muita catering suosituksia otetaan myös vastaan!
 8. Tarkoituksena on soittaa ja käydä katsomassa erästäjien paikka, mutta tuntuu vielä liian aikaiselta, joten vähän piti udella mitä hintaluokkaa on etukäteen Tuo on kyllä todella edullinen tuo erästäjien talo. Ajatuksena on tehdä paljon koristeita ym paikkaan itse ja vaihtaa mm verhot paikkaan jos se valitaan. Haluaisimme sellaiset "kotikutoisen" ja romanttisen näköiset häät. Mies ei halua meillä tuhlata enkä sen enempää kyllä minäkään yhteen päivään paljoa rahaa, vaan mennään edullisimmalla, mutta kuitenkaan ruoasta ym tärkeästä emme aio tinkiä Kiitos kovasti vastauksestasi! Siitä oli apua! Olen kaikkiin paikkoihin laittanut tarjouspyynnöt mitkä on nyt tullu vastaan ja ovat olleet vähän edes mielenkiintoiset ja aika monesta olen saanut jo vastauksen. Meille tarjottiin oaunasvaaran majaa 1250e/vkl hintaa eli hintoja on päivitetty ja menut olivat 25-30e. Pitopalveluista en yhdestäkään ole saanut vielä tarjousta. Osa sanoo että tarjousta ei voi ruuasta vielä tehdä, koska häihin on niin paljon aikaa. Miehen mielestä hössötän ihan liian ajoissa, mutta itse ajattelen tas, että jos menee varaamiset liian myöhään niin voi menettää haluamansa päivän/kuukauden sitten..
 9. Kiitos vastauksesta! Erästäjien talo on top listalla kanssa ja sinne mietittiin sitä pitopalvelua. Onko tietoa minkä hintainen paikka on esim koko v.lopulle? Omeka oli 350e pvä mikä tulee ika tyyriiksi kun pe olisi koristelut ja talkoot ja su sitten siivous niin tarvittaisiin koko vlopuksi jos ruuat itse otetaan ja kuitenki paikka koristellaan. Saako udella paljonko tilavuokra oli koko v.lopulta vai sisältyykö tilavuokra menu hintoihin?
 10. Kaipaisin kovasti vinkkejä hääpaikan osalta. Meille tulee häävieraita 60-70hlöä ja jäät on tarkoitus järjestää kesällä 2015. Onko tietoa saako juhlapaikoista mitään alennusta jos varaa aikaisemmin? Suosituksia juhlapaikoista? Mihin paikkoihin rovaniemellä saa viedä omat juomat ja ruuat? Onko kokemuksia pitopalveluista jos tilaisi ruoan jonnekkin juhlapaikkaan? Mietimme myös ruokien tekoa itse. Poropekan pirttiä kyselin, mutta oli aika tyyris kun tilavuokra 60e/h, pöytäliinat 8e/kpl ja menu 25-30e/hlö. Halvemmaksi tulisi vaikka metsäkartano mikä oli ennakkosuosikki. Siellä menuun sisälty tilavuokrakin ja hinta ei ollut paha. Citrukseen olen laittanut catering tarjouspyynnön mutta vastausta ei ole kuulunut. Catering suosituksia otetaan myös enemän kuin mielellään vastaan! Olisi mukava olla sellaisessa paikassa jossa iltaa saisi jäädä viettämään ja tarjolle saisi laittaa omia juomia ja ruokia. Jos tällaista ei täällä ole niin mikä olisi hyvä kakkosvaihtoehto?
 11. Heippa!

  Luin tota sunnittelupalstaa ja kun kerran asiaa mietit niin vastaan.

  Ei kantsi pitopalvelua tod. ottaa.-tulee aina kalliimmaksi. Jos ei viinaksia tarvi niin sitten joku seurakunnan paikka ja sinne pyydät esim. seurakunnan emännän tekeen ruoat. Meillä oli reilu 168hlö:ä joista lapsia 40. Ruokana vaatimattomasti poronkäristystä, lapsille lihapullat. Hinta 1700e ;) Hinta sis....

 12. Olen tässä mietiskellyt tuota budjettia ja äitini meinasi kuolla nauruun kun sanoin, että ruokaan varais 400e. Ei kuulema riitä mitenkään. Ruoat tehtäisiin siis itse. Äitini alkoi sitten kyllä puhua pitopalvelusta. Olinkin kysellyt joitain menuja niin semmonen 2500e (oli 40e luokkaa per/hlö) menisi unelmien paikkaan ilman viinaksia(sis ruoat kakut, tilavuokrat, henkilökunnan yms). Äitini sanoi, kun näytin haluamani puvun, että hän haluaa ostaa sen häälahjaksi <3 Ihana äiti :)Oletteko saaneet millaisia menu ehdotuksia per hlö? mietin että onko mahdollista päästä edullisemmin esim.27e/hlö? Tuntuu, että sitä on ihan pihalla näistä häiden järjestämisestä vaikka minulal on aikalailla selvillä millaiset häät haluan ja mitä sinne haluan. Kauheasti pitää otta kaikkea huomioon
 13. Meidän budjetti näyttäisi tältä: Hääpuku 80e miehen puku 100e kengät molemmille 60e hiuskoriste 20e kukat 60-80e (ammattilainen kaveri sitoo kimpun) kynnet 30e (kaveri tekee) Hiukset itse meikki itse Ruoka 400e Viinakset 300e Tilavuokra 300-400e? (v.loppu) Sormus 1200e Puvut tilataan ulkomailta samoiten minun kenkäni. Hiukset ja meikit laitan itse, kun olen niistä todella tarkka. Kynnet laittaa ystäväni, kukat ostan ja ystäväni auttaa sitomaan kimpun (alan ammattilainen). Ruoka tehdään itse. Olen suunnitellut leipovani leivät ja hääkakun itse sekä salaatit teen myös minä. Äitini tekee varmasti pääruoan. Viinakset tulevat varmaan n40-45hlö:lle, kutsutaan n. 60hlöä, joista n20 ei jää iltajuhlaan ja osa on lapsia. Vihki ja juhlapaikka on sama ja syrjäkylällä oleva kaunis vähällä käytöllä oleva hirsihuvila ja siksi edullinen. (Hintaa en tosi ole kysynyt , mutta veikkaan olevan tuota luokkaa, siellä järjestetään muutamia kemuja vain vuodessa) Sormukseni olen jo "valinnut" ja se onkin isoin menoerä :/ En halusisi tyytyä edullisempaan kun täydellinen malli on jo löytynyt. Nyt ei auttaisi kuin alkaa säästämään ja miettimään se hääpäivä ja että mistä rahat häihin Menimme siis viimeviikolla kihloihin aj on vähän auki ovatko häät 2012 kesällä/talvella vai 2013 kesällä. Onko vuosi liian lyhyt aika suunnittelemiseen?
 14. Meillä on suunnitteilla myös pienen budjetin häät. Kihloihin menimme viime viikolla ja suunnittelin, että häät olisivat ensi kesänä(2012) tai talvena tai seuraavana kesänä(2013). Talvihäät houkuttaiaivat erinlaisuutensa vuoksi ja voisi olla, että hieman halvemmalla pääsisi. Toisaalta taas kesähäät olisivat ihanat. Paikka, jota olen miettinyt on syrjäkylällä (100km sieltä missä asumme) ja tod.näk vuokra on edullinen (luulisin olevan v.lopulta 300e??). Paikka on iso hirsihuvila jossa 40 yöpymis mahdollisuus ja sijaitsee niemennokassa järvenrannalla. Vieraita kutsutaan n60hlöä ja osa asuu juhlapaikan lähellä, joten kauempaa tulleet saavat sitten yöpyä ja ne jokta jäävät "jatkoille"(eli iltabileisiin). Vihkiminen tapahtuisi juhlapaikalla, mies ei halua kirkkohäitä (minä haluaisin ehkä). Talvella paikka olisi myös kaunis ja tunnelmaa loisivat helposti kynttilät. Mitä mieltä olette talvihäiden huonoista puolista? entäpä kesähäiden? Minkälaista menua voisi kesähäille ajatella. Ruoaksi ajattelin alkumaljojen jälkeen salaatteja(pasta, feta-punasipuli, perus viher) ja itsetehtyä leipää ja pääruokana käristystä ja muusia (liian talvinen kesähäihin?) ja jälkkärinä kakkukahvit. Illaksi mietin kinkkukiusausta iltapalaksi tai sitten jos on kesä niin kodassa voi paistaa makkaraa yms "jatkoille" jäävä väki. Olen häiden suunnittelussa aivan untuvikko ja kaiken mitä suunnitteliusta tiedän olen netistä lukenut. Vinkit ovat tervetulleita! Meidän budjetti näyttäisi tältä: Hääpuku 80e miehen puku 100e kengät molemmille 60e hiuskoriste 20e kukat 60-80e (ammattilainen kaveri sitoo kimpun) kynnet 30e (kaveri tekee) Hiukset itse meikki itse Ruoka 400e Viinakset 300e Tilavuokra 300-400e? Sormus 1200e Miltä budjetti kuulostaa? Keittiöön pitäisi saada häärimään joku, että vieraiden ei tarvitsisi sinne mennä. Voisikohan jtn sukulaista pyytää. Mitä mieltä olette?