Lapis

Aktiivijäsen
  • Viestit

    18
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä Lapis

  • Taso
    Untuvikko
  1. Hauskaa, teillä on samat servetit mitä meille tulee! Ja kartonki meidän ohjelmissa on sama kuin teidän noissa kolmioissa pöydillä Mutta muuten kyllä on tulossa ihan erilaista, saatte odottaa maaliskuuhun asti - suunnitelmat ovat nimittäin hieman muuttuneet
  2. miten naimakaupan lahjalistan väriä voi muokata? Minen halua mitään ällön vaaleanpunaista!
  3. Itse olen myös vieraillut kukkakaupassa, josta tilaamme kukkajutut. Floristi kehui kukkavalintaani (neilikka), että se kestää huomattavasti paremmin kylmää kuin esimerkiksi ruusu. (hän sanoi, että erityisesti valkoisessa ruusussa paleltuminen näkyy hyvin selvästi). EDellinen kirjoittaja kysyi vinkkejä hillittyyn turkoosiin koristeeseen: miten olisi turkooseja helmiä? tai turkoosilla nauhalla kukan varret sidottu yhteen (siis useamman sentin matkalta tai jopa koko varren osuudelta).
  4. Onko 150e potrettikuvauksesta paljon vai vähän? Ja ne, ketkä ovat kuvaajan pestanneet myös juhlaan - onko vieraat jotenkin vieroksuneet tms.? Kaipailen todella nyt kokemuksia miten kuvaajat toimineet, onko tunnelma juhlissa ollut jotenkin varauksellinen tms.? Ihailin netistä muutaman täälläkin mainitun kuvaajan kuvia sekä itse netistä löytämiäni - ja enää en edes harkitse, että joku muu ottaisi "viralliset" kuvat! oih, aivan upeita!
  5. Soitin omatoimisena paikalliseen kukkatukkuun josta kyllä oksia saa paljon edullisempaan hintaan kuin kukkakaupasta Osaisiko joku sanoa, kumpi alla olevista ideoista pöytäkoristeiksi olisi parempi? ESIM 1: Pöydälle lappeelleen oksia (mahd. niitä peikonpähkinöitä), kirkkaita lasihelmiä, tuikkuja ja ehkä hyvinhyvin pienet neilikka tms. asetelmat ESIM 2: Pöydälle tulee pari isompaa asetelmaa, johon käytetty oksia (mahd. noitapajua, peikonpähkinää, tai luonnosta löytynyttä) sekä niitä lasihelmiä ja tuikkuja. En oikein tiedä kumpaa ideaa lähteä työstämään - jälkimmäinen tulisi ainakin halvemmaksi kun kukat ei tukussa maksa juuri mitään ja asetelmat tehdään itse. Mutta kumpi on paremman näköinen talvi/kevät häissä? Tai ylipäätänsäkin nätimpi?
  6. Nostetaanpas tätä ketjua. Mistä olette löytäneet tähän vuodenaikaan näitä oksia? Plantagenista minulle ilmoittivat eioota ja eitiedä milloin tulee. Yhdessä kukkakaupassa näitä oli mutta minusta aivan törkeän kalliita 50cm oksa 4-5€/kpl ja isommat 8€/kpl. En ihan noin paljoa niistä ole kuitenkaan valmis maksamaan. Tai olisiko jotain muuta oksaa mitä käyttää somisteena? Esimerkiksi koivun oksaa, saako siitä nättiä? Ajattelin siis laittaa oksia lappeelleensa pöydälle, sekaan kristallia ja tuikkuja ehkä kukka-asetelmaa. vai teenkö vain kukka-asetelmat joissa oksia ja pöydillä sitten kristallia ja tuikkuja?
  7. Noniin, kengät täytyisi minunkin hankkia. MUTTA millaisia kenkiä talvimorsiot ovat pitäneet? Pitääkö mun liukastella ja palella jossain pienissä sievissä korkkareissa vai joudunko hommaamaan talvikengät kirkkoon + siirtymiseen ja juhlapaikalle ne pienet sievät kenkulit? Miten muut on ratkaisseet onkelman? Ja paljon ootte kengistä pulittaneet
  8. Meillä oli kihlajaisissa koivun oksasta tehdyt kynttilämansetit ja olivat jo 6 tunnin jälkeen ihan nahistuneita ja rypyssä (eivät olleet tietenkään vedessä) mutta maitotonkassa olleet koivunoksat säilyivät yli kaksi viikkoa aivan hyvinä
  9. ^Ideasi kuulostaa hienolta! Itse olen miettinyt niitä sädetikkuja, onko maaliskuussa klo 15 sen verran pimeätä että ne näkyisivät kivasti vai häviävätkö mahdolliseen auringonpaisteeseen? Kun itselläni on noin montaa väriä tavallaan käytössä olen karsinut siten, että kutsuihin käytetään sinistä, hopeaa/valkoista sekä vaaleanpunaista nauhaa ja muutenkin ko. värejä on vähän enemmän kuin muuta. (tosin sitä harmaata tulee niissä lankuissa pöydillä)
  10. Aah, kiitos tuosta vinkistä! Yksipuolinen kortti ei itseä miellytä, haluan avattavan mutta se toteutetaan tuota korttia mukaillen Eli siis taitettu kartonki, sisäpuolelle erilliselle paperille kutsuteksi ja ulkosivulle (siihen etusivulle) tulee ylös kahden sydämen leimaisimella kuva ja alapuolelle pahvista tehty leveämpi panta johon liimattuna rusetti tuon kuvan tapaan. Simppeliä, kaunista ja ennen kaikkea edullista (vierailin eilen askartelukaupassa ja yllätyin miten edullisia jutut oli mistä pidin!)
  11. Sama juttu, eli suunnitellaan häiden teemaa sen mukaan, mikä meitä ylipäätään miellyttää, oli sitten talvi tai kesä No, täytyy myöntää, että värit ja sitä myöten moni muu asia lähti ihan vahingosta, kun löydettiin sattumalta kauniit kutsukorttiaihiot Pariisista Juuri näin meilläkin. Värit varmaankin olisivat nämä samat, vaikka menisimmekin naimisiin kesällä. Elikkäs: Mustavalkoista teemaa tulossa, piristeeksi kylmän sävyistä vaaleanpunaista. Mustavalkoista: valkoiset pöytäliinat mustilla / musta-tummanharmaakuvioiduilla kaitaliinoilla, valkoisia ja tumman savunharmaita tuikkuja. Kukat (+ ehkä servietit) tulevat vaaleanpunaisina, jottei värimaailmasta tule liian ankaraa. Kynttilöitä tulee paljon, lisäksi juhlapaikalla on takka joka on myös ollut täytettynä erikokoisilla kynttilöillä; juhlapaikan väen mukaan tuuletuksen pitäisi pelata niin hyvin, ettei kynttilöistä huolimatta tule tukalaa. Koristekukiksi olen alustavasti suunnitellut joko tulppaania jaloleinikkiä tai minikallaa Kutsuihin ja menuihin yms. paperiosastolle on hakusessa vintage-henkeä noissa yllä mainituissa väreissä. Meillä samaa linjaa kuin edellisillä, sain tuosta kuvasta (missä siis tuo harmaa penkki tms ) idean ja keräsin siihen liittyviä kuvia muualta. Nyt maaliskuun alkupuolella olevien häiden värit ovat seuraavat: valkoinen, sininen (juhlapaikassa tätä väriä seinissä& tolpissa, lisäksi vain servetit sinisiä), vaaleanpunainen, vaaleanvihreä ja vanhat harmaat lankut & hopea Niin innoissani tästä kun sain päätettyä teeman, palkka päivän koitaessa kauppaan mars! )
  12. Jes, en ole ainut jolla on tämän asian kanssa ongelmia! Kertokaas kanssa morsiamet tai jo rouviintuneet mielipiteenne seuraavaan asiaan: Minä olen sitä mieltä, että juhliin ei pyydetä niitä vanhempien sisaruksia joiden kanssa ei minä&sulhaseni olla oltu juuri ollenkaan tai edes nähty. Minä haluan häihini vain ja ainoastaan sellaiset henkilöt jotka ovat aidosti olleet elämässäni mukana ja tietäneet menoistamme ja elämästämme jotain. Kyse on siis siitä, että anoppi&appiukko haluavat välttämättä pyytää sisaruksensa perheineen häihin, koska aiemminkin on pyydetty jo avioituneiden juhliin. Minä en siis halua ja sulhaseni sanoi että hänelle ihan sama kunhan tärkeimmät sielä on ja ei tapella asiasta. Mä en voi jymmärtää, miks niistä juhlista pitäis (hah, en varmaan kutsu sinne niitä )tehdä jotkut sukujuhlat? Eikös se ole hääparin juhla vaikka molempien porukat osallistuvat kustannuksiin?
  13. No nyt, pienen ideoitten hautumisajan jälkeen alkaa olla ideat kasassa seuraavasti: Teema: luonnon- ja maanläheisyys, näkyy vähän väreissä & materiaaleissa Värejä joita käytetään: -valkoinen (seinät lukuunottamatta tehosteseiniä, pöytäliinat ja muita pieniä yksityiskohtia) - sininen (juhlatilan tolpat, naulakko ja tehosteseinät ovat keskiyönsinisen sävyisiä) - vaaleanpunainen (lähinnä varmaan joko kukissa tai kynttilöissä) - limen vihreä/vihreä ylipäätänsä (joku pieni yksityiskohta, sekä kynttilät mahdollisesti + juhlatilan yläällä kiertää koristelauta joka on heleän haalean vihreä) - harmaa ja tai sinkin harmaa näkyy vanhoissa laudoissa sekä sinkkiämpäreissä & maitotonkissa LIsäksi jo päätettyjä yksityiskohtia: - huurremaalatut koivunoksat sinkkiastioihin ainakin ovensuille (sisälle) & muistelopöytään kimppu; ehkä myös sydämiä tai mansetteja kynttilöille näistä - samansiniset servietit kuin tehosteseinä& tolpat on. Voi olla muutakin sävyä mukana! - kukat tulevat olemaan joko: ikean yhden kukan neliskanttinen maljakko - gerbera+ karhunheinä TAI Ikean mjöd olut lasi, jossa hiukan vaaleanpunaisia neilikoita karhunheinän kanssa - lasikiviä muistelopöydässä kynttilöiden kera + meidän kuvia - kuvanauha naulakoiden yläpuolelle tai käytäville (nauha juuttilankaa tms. ja pyykkipojilla kiinni kuvat naruun) - valosarjoja muutamiin tolppiin tai jopa noutopöytään jossa keskellä pöytää sininen tolppa :OO (ehdoton miinus minusta, mutta toisaalta mahdollistaa erilaisen tarjoilun) - kakkutelineiden virkaa toimittaa koivupölkyt ja astiat muutenkin valko-harmaa linjaa Siinäpä niitä, miltäs kuulostaa? Ja mitä värejä käyttäisin kutsuun??
  14. Voi, kuulostaa ihanalta! Itsellä on vielä teema & koristeluidea suunnitelmissa. Oisko sulla yhtään kuvaa tästä sommitelmasta
  15. Kyselin tuossa aiemmin teeman yhdistämisideoita ja nyt on selvinnyt juhlapaikankin värit: sininen päätyseinä & pylväät, muuten valkoista. Penkit (joko koivun väriset tai pehmusteiset ruskea-liilat (siis todella tumman liilat, näyttää ruskealta). Olen saanut pohdittua tätä teemaideaa seuraavasti meidän maaliskuisiin häihin: -Valkoiset pöytäliinat pellavaa (juhlapaikasta tulevat nämä hintaan sisältyen, en näe tarvetta vaihtaa) - kaitaliina, minkävärinen? (joko tumma grafiitin harmaa, sininen(koska juhlapaikassa sinistä) tai pellavan värinen) ehdotuksia? vieraiden pöytään Kukka-asetelma : Ikean kapeaan neliskanttiseen maljakkoon 1 vaal. pun. gerbera + karhunheinää TAI Ikean mjöd lasiin karhunheinää ja muutama vaaleanpunainen neilikka (lasin sisälle siis kieritettynä lasin reunoja pitkin) Kynttilät: kukka-asetelmasta riippuen; tuikkuja + lasihelmiä/luonnon kiviä TAI isompi pöytäkynttilä ympäröitynä huurteisella koivunoksalla Noutopöytiin tulee huurteisia koivunoksia ja kynttilöitä sekä jonkunlainen kukka-asetelma/köynnös Noutopöydän kakkutelineet koivupölkkyjä, leivät ym. koreissa joissa pellavaliinat Ulkona jätkänkynttilöitä tai lyhtyjä kujallinen Vieraskirja & "muistelo" pöydässä on kuvia meistä ja huurteisia koivun oksia, lasikiviä ja kynttilöitä. Mulla on päässä kaksi väriskaala vaihtoehtoa, kumpi parempi? Juhlapaikassa siis väreinä sininen, valkoinen ripauksella penkkien tummanruskeaa liilan vivahteella vaihtoehto 1: valkoinen grafiitin harmaa vaaleanpunainen/pinkki ripaus vihreää vaihtoehto 2: valkoinen sininen vaaleanpunainen/pinkki pellavan beige ripaus vihreää Alan hermostua pian näiden vaihtoehtojen kanssa, kun en tiedä kumpaa lähteä toteuttamaan, vai voisiko näistä yhdistää jonkun sopivan tyylikkään kokonaisuuden?