natukka

Jäsen
 • Content count

  8
 • Joined

 • Last visited

  Never

About natukka

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Paikkakunta
  Keski-Suomi
 1. Meillä on omiakin lapsia, joten olimme varautuneet lapsiperhehäihin. Kuitenkin suurin osa pienten lasten vanhemmista jätti lapsensa kotiin, halusivat juhlia kaksin. Omat lapsemme lähtivät juhlista toki aiemmin pois. Yhden ainoan rajauksen jouduimme tekemään erään ystäväni kohdalla: Hänen poikansa on erittäin vilkas, diagnosoitu ADHD, ja mieheni ei ehdottomasti halunnut tätä poikaa häihin. Ihan turvallisuussyistäkin, koska hääpaikka oli järven rannalla. Ikävä olisi naarata ketään häävierasta järvestä, niin lasta kuin aikuista. En sitten lähettänyt kutsua tälle ystävälleni, vaan odotin, että näen hänet kasvokkain, ja silloin annoin kutsun ja toivoin hänen tulevan, mutta jättävän poikansa pois. Epäröin pitkään mitä tehdä, mutta ajattelin sitten, että parempi puhua suoraan kuin valehdella ettei häntä aiota kutsua ollenkaan, kun kerran oikeasti halusin hänet häihini. Hän suhtautui asiaan todella hyvin, ja totesi vain, että kyseessä ovat aikuisten juhlat, ja hän saa itsekin rentoutua paremmin kun ei tarvitse olla koko ajan silmät selässä.
 2. Nukuttiin pitkään (oltiin kotona), haettiin poika hoidosta, käytiin hakemassa koristeet juhlapaikalta ja pizzerian kautta kotiin. Löhöiltiin sohvalla ja ihasteltiin kukoistavia kukkalaitteita. Syötiin hääkakkua. Illalla aikaisin nukkumaan.
 3. Meille tuli ilman muuta avioehto, koska mieheni sai juuri suuren perinnön. Avioehto oli ns. "perusmuotoinen", eli rajaa pois kaiken toisen omaisuuden jos ero tulee. Sen lisäksi teimme molemmat testamentin toistemme hyväksi. Eli se ikään kuin sulkee pois avioehdon kuolemantapauksen sattuessa. Erossa siis ei saa mitään, jos jää leskeksi, saa puolet omaisuudesta täydellä omistusoikeudella (ei siis pelkästään hallintaoikeudella, joka leskellä olisi esim. asuntoon joka tapauksessa). Mies naureskeli, että pitänee vissiin alkaa itse kokata omat ruuat tai palkata maistaja ;D ja että onneksi meillä ei ole kylpyammetta, jonka lähelle voisin sijoittaa sopivasti hiustenkuivaajan...
 4. Meillä ammattikuvaaja maistraatissa, seuraavana päivänä hääkuvat miljöössä sekä hääpaikalla (sama kuvaaja). Loppuillaksi pöytiin kertis-kameroita.
 5. Meillä ei sinänsä ole mitään kirkkovihkimistä vastaan, ja molemmat myös kuuluvat kirkkoon. Mies vierastaa enemmän "rituaaleja", mutta minä ajattelin vielä puoli vuotta sitten että kyllä minä saan sen houkuteltua kirkkoon... Sitten olimme sukulaisen häissä, joissa oli kirkollinen siunaus hääpaikalla. Alkuperäinen pappi oli joutunut yllättäen kertausharjoituksiin, ja paikalla oli joku varapappi. Pappi piti niin idioottimaisen puheen, jossa lässytti jotain ihme parisuhdetutkimuksista 50-luvulta, että koko hääväki, joka koostui lähinnä kai ateisteista, pidätteli suunnilleen nauruaan. SEn jälkeen päätimme, että jos ja kun me mennään naimisiin, niin se on maistraatissa. Huomasin myös, kuinka paljolta stressiltä säästyy: Ei tarvitse järjestellä pappia ja aikatauluja, ei tarvitse välttämättä morsiuskimppua, ei tarvitse miettiä häämarsseja ja ties mitä. Kirkkovihkiminen toisi vielä enemmän järjesteltävää: Kirkon varaus, kuljetukset, kirkko-ohjelmat, aikataulut, ihmisten kuljetus hääpaikalle jne jne jne...
 6. Mies on käynyt iäkkään isänsä kanssa muutamia kertoja Pariisissa ennen kuin isä kuoli. Juttelimme jo silloin että se voisi olla sitten meidän häämatkakohteemme, ja "sovimme" että miehen isä kustantaa sen. Tykkäämme shoppailusta ja aktiviteetista sekä hienoista nähtävyyksistä. Ja onhan Pariisi kaikkien rakastavaisten Mekka... Joten Pariisiin lähdemme, mutta vasta syksymmällä kun siellä on viileämmät ilmat kuin heinäkuussa heti häiden jälkeen. Haaveilin alun perin lähdöstä heti häiden jälkeen, mutta käytännön syistä näin sitten tehdään. Matka maksetaan isän perintörahoilla.
 7. Hei! Nostan nyt vähän tätä ketjua, jos jyväskyläläiset innostuisivat kirjoittelemaan kokemuksiaan. Olisin kiinnostunut kuulemaan enemmän noista hinnoista ja mitä niihin sisältyy. Löytyvätkö kaikki nuo pitopalvelut keltaisilta sivuilta? Tietty sitä haluaisi häihinsä sen Kaikkein Parhaan ja Luotettavimman. Onko kukaan tarjonnut häissään mitään "eksoottisempaa" kuin perus-perus-kylmä-kalapöytä-lämmin-liharuoka -linjaa?