Jump to content
Naimisiin.info

pullero

Rouva
  • Viestit

    97
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän pullero kaikki viestit

  1. Meillä oli vaan tarjolla kulhossa karkkia, ja jotkut kulhot/mukit olisi ollut kyllä hyvä vieraille.
  2. Matkakuluiksi laskin vaan auton osuuden meille, kun oltiin joka tapauksessa menossa sinne reissuun. Mutta vaikka tosta 450 eurosta laskisi matkatkin (olisiko 200 e sopiva) niin jäähän siihen säästöä silti.
  3. Me tuotiin viskiä ja kermalikööriä aveceiksi, kaljaa, siideriä ja lonkkua illaksi, viiniä ruualle, kuoharit alkumaljoiksi ja kirkasta booliin. Koko satsi (60 hengelle, todella runsaasti mitoitettuna) olisi maksanut Suomessa noin 900 e, kun se Tallinnassa maksoi noin 450 e. Että vaikka siihen laskiksi matkat mukaan, niin melkoisen säästön kyllä sai aikaiseksi.
  4. Meillä oli viski ja kermalikööri. Valitsimme noi oman maun mukaan, vaikka appiukko yrittikin pakottaa meitä hankkimaan myös konjakkia. Mutta hyvin maistuivat vieraille, jopa appiukolle Amaretto on hyvä likööri, josta melko monet tykkää.
  5. Ei oo ollut haikeutta, vaan ihanan rauhallista. Mä olen hieman liian kova stressaamaan ja häiden alla oli välillä aika kireetä meininkiä ja tuli tapeltua aika paljon. Nyt kun juhlat on juhlittu niin ei olla tapeltu oikeestaan ollenkaan, vaan vietetty ihanaa avioelämää. Lisäksi olen kaasona elokuussa kälylleni, joten ihan kokonaan häätohinoita ei ole tarvinnut lopettaa vaan saan tällaisen pehmeän laskun
  6. Musta on hauskaa sanoa miehelle jotain tyyliin, että kun olen sen vaimo niin... Vaimo sana vaan on musta niin ihanan kuuloinen. Ja se, että mies puhuu musta vaimona on kanssa hienoa. Kukaan ei ole vielä rouvitellut, sitä voi olla vaikeaa oppia sietämään ilman irvistelyä
  7. Ainakin liikkeissä jotka myy kotiviitarvikkeita olen sellaisia nähnyt.
  8. Mä oisin omiin polttareihin halunnut jonkun yhden yhteisen jutun, tyyliin joku kisa tytöt vastaan pojat tms., mutta sulho oli ajatusta vastaan alusta asti joten en edes vihjaillut sellaisesta kaasoille. Kannattaa varmaan hieman tunnustella polttarisankareiden suhtautumista, meillä olisi käynyt niin että mä olisin innostunut mutta mies ei olisi tykännyt.
  9. Me oltiin aika arkisia, kun tultiin hotellilta kotiin, kaasot ja bm't oli täällä ja heidän kanssa availtiin lahjoja, syötiin häistä ylijäänyttä ruokaa ja siivoiltiin ja pakattiin seuraavan aamun matkaa varten. Mutta musta oli aivan ihanaa viettää se päivä juuri kaasojen ja bm'ien kanssa, koska he olivat niin suuri osa meidän juhlaamme ja varsinkin koska osa heistä eivät asu meidän kanssa samalla paikkakunnalla niin nähdäänkin melko harvoin.
  10. pullero

    BUDAPEST?

    Laitan tähän vielä muutamia ravintoloita joissa käytiin matkamme aikana ja joita voisin suositella muillekin. Bar Iguana, Zoltan utca, aivan Parlamentin lähellä. Älyttömän hyvää tex-mex ruokaa, suhteellisen alhaiset hinnat ja hyvä sijainti. Kannattaa tehdä varaus. Voi maksaa luottokorteilla. Saint Jupat, Feny utca, Mammut ostoskeskuksen vieressä, Moskva ter-metroaseman lähellä. Sairaan isot annokset, itse jaksoin omastani noin puolet, alhaiset hinnat. Varsinkin suosittelen sellaisia juustolettuja, tosi namia, ja rasvaista Ei voi maksaa luottokorteilla. Cafe Europa, St. Istvan körut, margit sillan päässä. Hyviä kakkuja ja hieno sisutus. "Vanhanajan" kahvila. Govinda, Viguazo Ferenc utca, lähellä Ketjusiltaa Pestin puolella. Intialainen ravintola, joka on Dalai Laman siunaama Edullista kasvisruokaa, joka oli tosi hyvää. Ja melko kevyttä myös, kun yleensä kasvisruuat on joka paikassa jotain uppopaistettuja. Taverna Dionysos, Belgrad Rakpart, Elisabeth-sillan päässä Pestin puolella. Kreikkalainen ravintola, jossa hauska kitsch-tunnelma, hyvää ruokaa ja suht edullista. Voi maksaa luottokorteilla.
  11. pullero

    BUDAPEST?

    Tätä samaa paikkaa suosittelivat myöskin kaikki paikalliset, joiden kanssa juttelin. Itsekin käytiin siellä neljä vuotta sitten mutta nyt matkalle ei keretty kylpylään. Kyllä sinne julkisillakin pääsee ihan helposti, varsinkin jos nappaa jostain sellaisen Budapest-oppaan, jossa on sinne helpot ohjeet. Ainut hankaluus joka me kohdattiin oli Volanbussiin lippujen osto automaatista, siinä kannattaa syöttää kerralla sellainen seteli joka on isompi kuin matkan hinta, sillä meille ainakin printtasi sitten vaan yhdensuuntaisen matkan, kun laitettiin ensin pieni seteli ja tarkoituksena oli syöttää loppusumma kolikkoina. Turisti-infosta ostettu bussimatka on ihan törkeän kallis, noin 1000 HUF kun se sillä Volanbussilla oli muistaakseni 240 HUF (ja meillä oli viikon lippu paikallisliikenteeseen, niin siitä ei tietysti tarttenut maksaa erikseen). Jos haluaa ostoksia tehdä hieman halvemmalla ja pienemmässä ostoskeskuksessa, Örs Vezer Terin metroasemalla on Arkad-ostoskeskus, jossa on myös samoja liikeitä kun keskustassa, mutta hinnat saattaa vaihdella ja lisäksi ei tartte kävellä niin älyttömästi. West End kun on todella Suuri
  12. pullero

    BUDAPEST?

    Ehkä tuo aika on tehnyt jotain, kun matkastasi on jo noin kauan (tosin itsekin matkailin siellä vuonna 2001 enkä silloinkaan tullut huijatuksi), mutta itse ainakin koin paljon enemmän huijausyrityksiä Prahassa. Budiksessa meitä ei kertaakaan yritetty kusettaa ja listoissa olevat hinnat olivat aina myös ne samat jotka olivat laskussakin. Ei mitään ylimääräisiä "veroja" tarttenut maksaa missään paikassa.
  13. Ainut juttu joka tulee mieleen niin haluaisin enemmän kuvia niin että niissä näkyy sekä me että vieraita. Meillä ei ole yhtään kuvaa esim. musta ja mun siskosta yhdessä (hän tosin toimi valokuvaajana, mutta silti) eikä miehestä ja hänen vanhemmistaan. Muuten en ehkä vaihtaisi mitään. Paitsi vieraskirjan olisi voinut hoitaa hieman paremmin, nyt se on aika karu :-/ Ai niin, paitsi pitäisin sen kiitospuheen jota olin suunnitellut, mutta en sitten pitänytkään.
  14. pullero

    Praha

    Keväinen Praha on nyt koluttu, ja aivan ihanaa oli! Hotellimme oli täälläkin paljon kehuttu Ambassador, joka saa meiltäkin paljon kehuja! Todella hyvä sijainti, siisti hotelli ja erinomaiset aamiaiset, niillä jaksoi hyvin pitkälle päivään. Kaupunki oli kaunis ja sopivan kokoinen, että jaksoi liikkua niissä nähtävyyksissä. ratikkalinjat tuottivat aluksi hieman vaikeuksia, mutta muuten onnistui matkailu ihan hyvin. Hieman vaan ärsytti se että jos ei puhunut tsekkiä yritettiin lähes joka paikassa huijata maksamaan kaikkia palvelulisiä ja muita, ja yhdessä paikassa jopa yritettiin ihan vaan veloittaa 200 korunaa ylimääräistä. Kevään matkailijoille voisin suositella yhtä aivan huippuhyvää ravintolaa, joka oli aivan keskustassa. Paikan nimi oli Mlejnice ja sijaitsi Kozna-kadulla aivan vanhan kaupungin aukion vieressä. Kolmella eurolla sai valtavan annoksen perunoita, ja ne oli todella hyviä! Siis annoksissa oli perunaa ja sitten jotain muuta täytettä, esim. pekonia, sipulia, herkkusieniä, pinaattia ja ne oli paistettu uunissa. Ehdottomasti paras ravintola koko reissulla, ja siellä selvittiin jopa ilman huijausyrityksiä.
  15. Mites muut Laaksolahdessa juhlineet, saitteko juhlapaikan siistinä teille? Me mentiin paikalle perjantaina ja ihan alkajaisiksi jouduttiin siivoamaan aika paljon. Toi oli hieman kurjaa, varsinkin kun meille oli kauheesti painotettu sitä, että lähtiessä täytyy siivota kunnolla ja sitten saadaan itse paikka ihan sotkuisena. Onneksi oltiin varattu perjantain kunnolla aikaa, eikä niin kuin ensin meinattiin että mennään sinne vasta lauantai-aamuna.
  16. Viikko sitten häissämme tarjoilut hoisi Peten Pitoässät ja olemme kyllä tyytyväisiä heihin. Tarjoilu oli huomaamatonta, ruoka oli hyvää ja sitä oli runsaasti, saimme vielä monta laatikollista kotiinkin. Myös vastaukset saimme aina nopsaan jos jotain kysyttävää oli. Ja vieraatkin kiittelivät ruokien makua. Yksi miinuspuolikin kyllä oli tarjoilijan käyttäytymisessä. Kaasoni otti ruuan kanssa leipää, joka oli ihan vihreän homeen peitossa. Hän kävi sanomassa asiasta tarjoilijalle, joka ei pahoitellut asiaa mitenkään, vaan väitti sitä jauhoksi ja totesi ettei leipä voi olla homeessa. vasta kun hänelle sanottiin uudelleen hän kävi leipäkorin läpi, muttei silti pahoitellut asiaa mitenkään. Toi oli pikkujuttu ja ei vaikuttanut ainakaan mun eikä leipää ottaneen kaason juhlafiiliksiin millään lailla. Laitoin palautetta asiasta myös Tarulle, ja toivottavasti jatkossa kiinnittävät tollaisiin asioihin enemmän huomiota.
  17. pullero

    BUDAPEST?

    Nostetaanpas Budapestiä ylöspäin. Me varattiin juuri toissapäivänä lennot Budapestiin Hyvä ystäväni on siellä kevään töissä ja mennään häntä tapaamaan. Ai että mä sitten rakastan tuota kaupunkia! Neljättä kertaa menossa sinne jo Itse suosittelisin että Budapestiin kannattaa mennä keväällä. Silloin siellä ei vielä ole niin kuuma (kesällä helposti +35 astetta, jolloin kaupunkilomailu on tuskaista) ja vähemmän turisteja. Ja esim. maalis-huhtikuun vaihteessa siellä on yleensä jo ihan kunnon kevät. Voin matkan jälkeen tulla suosittelemaan ruokapaikkoja, koska en muista osotteita nyt... Yleisesti voisin suositella ainakin vierailua jossain kylpylässä, tutustumista kauppahalliin, sekä läheiseen Zentendren kylään. Sinne pääsee sekä junalla että jokilaivalla, joka on myös elämys itsessään, kun voi samalla ihastella ihanaa kaupunkia hieman eri näkökulmasta. Oih, tekisipä mieli päästä sinne jo heti!
  18. Meillä on myös vihkiminen juhlapaikalla erillisessä huoneessa. Sulho menee sinne hetkeä aikaisemmin odottamaan, minä tulen sen jälkeen paikalle ja sitten isän kanssa kävellään. Ja musana Rinsessa ruusunen, levyltä orkesterin soittamana. Haluan että tilaisuus on juhlallinen vaikka ei ollakaan kirkossa.
  19. pullero

    Kanarian saaret -taivas vai helvetti?

    Mä olen aika anti-kanaria ihminen. Oltiin sulhon kanssa Puerto Ricossa peri vuotta sitten ja päätettiin kyllä ettei toiste lähdetä Kanarialle. Aika karmee paikka, kaikki paikat täynnä ruotsalaisia, norjalaisia, brittejä ja suomalaisia, kaikkialla yritettiin kusettaa kun oltiin turisteja ja myyjät oli joko epäkohtelijaita tai limaisia mielistelijöitä. Ravintolat oli kaikki yhdessä ihanassa ostoskeskushelvetissä, joissa ruokalistojen tutkiminen oli mahdotonta sisäänheittäjien takia. Paljon mieluummin suunnistan tästä lähtien kaupunkikohteisiin, jotka ovat ihan omia paikkojaan ilman turistejakin. Ei tainnut tuolla Puerto Ricossa juurikaan paikallisia asua edes.
  20. Tästä ketjusta viisastuneena, bm saa kerätä rahat ja shekit jos sellaisia tulee, ja lahjapöytä päätyy loppuillaksi lukkojen taakse. Näin sinne ei ainakaan kukaan pääse varastelemaan.
  21. pullero

    Taikataikina

    Kun tuota taikataikinaa pitää paistaa että kovettuu, niin miten olette tehneet jos olette kiinnittäneet jotain siihen taikataikinaan? Meillä on yhtenä vaihtoehtona tehdä taikataikinasta jotain alustoja joihin laittaisi rautalankaisen pidikkeen kortille. Ei kai tuota rautalankaa voi paistaa sitten tuntikausia uunissa, vai?
  22. Kiitti BellaCat hyvistä vinkeistä! Toi Stand by Me voisikin olla aika hyvä...
  23. Meillä on siviilivihkiminen juhlapaikalla ja kuvat olisi tarkoitus ottaa eri huoneessa vihkimisen jälkeen. Vieraat voi sillä aikaa etsiä omat paikkansa pöydistä (ei tehdä pöytäkarttoja) ja täytellä häävisaa. Toi että seremoniamestari kertoisi illan kulusta voisi olla ihan harkittava juttu myös. Sitten kun kuvat on otettu, tullaan mekin juhlasaliin ja kerrotaan vastaukset kysymyksiin jonka jälkeen on ruokailu "palkinnoksi".
  24. Yksissä häissä sulhanen heitti oman vieheensä, kun morsian ei halunnut että hänen helmojen alle mennään kopeloimaan
  25. Meille tulee siviilivihkiminen hääpaikalle. Nyt ollaanmiettimässä seremonian musiikkeja. Melko varmasti "poistumismusiikiksi" tulee Con ti partiro, mutta mitä ihmettä keksisi alkumusiikiksi. Tarkoitus olisi tehdä ihan kunnollinen "sisääntulo" isän kanssa ja sulho odottelisi vihkijän kanssa. Emme haluaisi mitään kauhean synkkää, vaan enemmänkin joku iloinen ja reipas kappale. Ei kumpikaan oikein tunneta klassista musiikkia, ja mikään pop-rock-biisi ei ole tullut mieleen joka olisi sopiva. Niin että jos jollain olisi ideoita, niitä otetaan kiitollisina vastaan!
×
×
  • Create New...