Silkki

Rouva
 • Content count

  87
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Silkki

 1. Oi, mistä sait Victorianan? Se oli ensimmäinen mekko, jonka kuvien perusteella ihastuin Sotteroihin. Victorianaa ei ainakaan silloin pari vuotta sitten Suomesta löytynyt, joten päädyin itse Decadenceen.
 2. Ajattelin tulla tänne näin häiden jälkeen vielä päivittämään Sottero-kokemuksia. Mun puku siis tilattiin joulukuussa ja se saapui n. 6-7 kk tilauspäivästä. Puku istui erinomaisesti ja oli todella kaunis, sain siitä paljon kehuja! Olin kuullut Sotteroiden korseteista pelkkää hyvää, ja kaikki se ylistys kyllä piti paikkansa: vaikka puvussani on leveä helma ja laahus, eli alaosa oli varsin raskas, niin olkaimeton yläosa pysyi tukevasti päällä ilman että tarvitsi hetkeäkään miettiä asiaa. Korsetti teki myös tietysti ihmeitä vyötärölle Laahukseen tehtiin Leimulinessa nauhat, joilla sen sai nostettua helman taakse ylös. Lopputuloksesta ei voinut edes arvata, että mitään laahusta on ollutkaan. Laahukseen olisi ollut myös kantolenkki, mutta en käyttänyt sitä. Pesetin pukuni Solissa. Puvussa lukee, että vain kemiallinen pesu, mutta pesulatyöntekijä suositteli kuitenkin vesipesua. Puku tulikin sillä puhtaaksi, eikä kärsinyt ollenkaan. Joku kysyi aiemmin materiaaleista, minun taftimekkoni näyttäisi olevan 100% polyesteria.
 3. Kiitos! Cakepopsit teimme ystäväni kanssa kahdestaan ja niissä oli kyllä väkertämistä! Siksi vähän oiottiin: sisusta on tehty sekoittamalla tomusokeri-voikreemiä ja valmiskuivakakkua. Kuorrute on valkosuklaata, josta osa värjättiin vaaleanpunaiseksi punaisella elintarvikevärillä.
 4. Tässäpä pari kuvaa meidän karkkibuffetista. Karkkeja sai siis kerätä kakkupaperista kääräistyihin tuutteihin.
 5. Meillä oli siis tosiaan vähän aikaa sitten häät Ruusuhovissa ja kaikki meni pääasiassa oikein hyvin. Ainoina miinuksina sanoisin, että Ruusuhovin henkilökunnan välillä oli pienenpieni tietokatko eräästä asiasta (ei kuitenkaan vaikuttanut häiden järjestelyihin sinänsä), ja että erityisesti Osmon pirtin lomahuoneistot alkavat olla vähän nuhraantuneita ja pientä korjausta vailla (mm. palaneita lamppuja, rikkinäinen sauna). Paikka vaikuttaa nykyään myös pyörivän varsin pienellä henkilökunnalla, mutta tämä ei kuitenkaan vaikuttanut mihinkään järjestelyihin negatiivisesti. Erityisenä plussana sanoisin, että koska kyse on pienestä paikasta, heillä on monessa asiassa mahdollisuus joustaa aivan toisella lailla kuin isommilla yrityksillä. Melkein mikä tahansa on siis sovittavissa, ja kaikki meidän ideat ja ajatukset otettiin hienosti huomioon. Henkilökunta oli ystävällistä ja valmiita auttamaan, ja tarkistivat meiltä vielä erikseen loppuillasta, että onhan kaikki hyvin. Ruoka oli oikein hyvää. Meillä oli vihkiminen alakerrassa, ruokailu ravintolasalissa ja tanssit navetan ylisillä. Lisäksi meillä oli vielä puolenyön jälkeen sauna. Sauna oli erinomainen jatkopaikka, koska siellä on erikseen omat saunatilat sekä naisille että miehille, mutta myös keskellä yhteinen tila jossa viettää aikaa. Saunalle siirtyikin meiltä myös vieraita, jotka eivät itse saunoneet, mutta viihtyivät silti yhteistilassa hyvin. Sauna ei myöskään ole anniskelualuetta, joten sinne saa hommata omat juomat. Sauna on sen verran kaukana majoituksesta, että siellä voi rauhassa juhlia häiritsemättä jo nukkuvia vieraita. Me itse viihdyimme saunalla kahteen, vieraat kolmeen. Ruusuhovin ehdottomana plussana on tietysti myös paikan kauneus. Ulkona otetuissa hääkuvissa meillä on taustalla sekä todella kaunista järvitaustaa että osassa kuvista kartanomainen päärakennus. Sisällä ravintolasali on itsessään niin kaunis, että koristeluita ei juuri tarvittu, ja ne keskitettiinkin ylisille. Meillä oli todella ihanat häät ja osa siitä oli ehdottomasti kauniin hääpaikan ansiota! Kerron mielelläni lisää, jos haluatte kuulla jostain tietystä.
 6. Meillä on siis tosiaan vajaan kuukauden päästä häät Ruusuhovissa. Käytiin siellä juttelemassa tuossa alkukesästä ja hyvältä vaikutti kaikki. Tosi kivasti ottavat kaikki meidän toiveet huomioon, menuja voi muokata jne. Kaikki on sujunut toistaiseksi hyvin. Ruuan laadusta en valitettavasti pysty vielä sanomaan mitään. Meillä on ensin vihkiminen ja ruokailu päärakennuksessa ja sitten tanssit ja bändi ylisillä. Päärakennuksen hyvä puoli on minusta se, että se on niin kaunis ettei juurikaan tarvitse koristella. Ylistä sitten koristellaan vähän maalaisromanttiseen tyyliin. Jos on Ruusuhovista jotain kyseltävää, niin voin kyllä yrittää vastailla parhaani mukaan
 7. No niin, pukua on käyty nyt sovittamassa ja olihan se edelleen ihana Paljon muutoksia ei tarvitse tehdä, ainoastaan taakse laitetaan nauhat laahuksen ylösnostamista varten ja rintojen kohdalta otetaan ihan vähän sisään että istuisi paremmin. Pituus oli kenkien kanssa juuri sopiva.
 8. En ihan tarkkaan muista, oliko puhetta mistään päivämääristä. Arvio taisi olla, että menee n. 6 kk, ja meni pari viikkoa sen yli. Ei se ainakaan kyllä etuajassa tullut.
 9. Jep, tänään tuli soitto että puku on tosiaan tullut! Menen tosin kokeilemaan sitä vasta reilun viikon päästä, kun kauempana asuva kaasonikin pääsee mukaan. 1,5 viikkoa pitäisi siis vielä jaksaa!
 10. Tilasin pukuni joulukuussa, ja olin sitten nyt niin malttamaton, että kyselin Leimulinesta milloinkohan se saapuisi. Vastaukseksi tuli, että pukuni on varmaankin heille tänään saapuneessa lähetyksessä, mutta saan siitä varmistuksen vielä huomenna kun Pirjo palaa messuilta töihin! Jee! Kontrollifriikkinä kävi kyllä mielessä, että jos se myöhästyykin pahasti eikä ehdikään...Häät on siis 4.8. Nyt en malta odottaa, että pääsen kokeilemaan sitä!
 11. Charming, milloin tilasit pukusi? Kuinka nopeasti muiden puvut on viime aikoina tulleet?
 12. Päivityksenä meidän tilanteeseen voin kertoa, että maanantaina on viimeinen vastauspäivä, ja on enää ihan muutama vieras, joista ei ole kuultu vielä mitään. Tosi moni ilmoittautui viimeisen viikon aikana. Eli kyllä se todella on niin, että ihmiset jättää tuon ilmoittautumisen aika viime tippaan.
 13. Meillä sama tilanne. Kutsuttuja on vähän päälle 100 (50 kutsua), kutsut ovat olleet perillä reilun kuukauden ja tähän mennessä ilmoittautuneita vasta n.30. Ilmoittautumisaikaa jäljellä enää kaksi viikkoa. Meilläkin save the date-kortit lähti jouluksi. Saapa nähdä, miltä tilanne näyttää sitten viimeisenä vastauspäivänä. Tosin tiedän, että esim. sulhasen sisaruksista kukaan ei ole vielä ilmoittautunut, vaikka ovat varmaan kyllä tulossa. Harmittaa vaan, kun alkaa epäilyttää, että eikö ihmisiä kiinnostakaan meidän häät... Sain itsekin äskettäin hääkutsun ja tämän tilanteen motivoimana ilmoittauduin välittömästi.
 14. Me saatiin vihkijä juhlapaikalle Savonlinnan maistraatista. Vähän jo jännitti, kun kuulemma Itä-Suomen maistraatit jotenkin yhdistyi vähän aikaa sitten, joten kesälomista ei voinut lupailla mitään ennen huhtikuun loppua. Savonlinnassa on ilmeisesti yksi vihkijä ja hän sanoi, että riippuu ihan kesälomista, onnistuuko toivomamme päivä. Saatiin sitten viime viikolla sähköpostia häneltä, että onnistuu. Jee!
 15. Tässä siis lopulta meidän Zazzlesta tilatut kutsut. Kortti on toiselta puolelta vaaleanpunainen tuolla samalla ruusukuviolla, ja siellä on myös meidän nimet ja päivämäärä. Häiden teema on antiikki-/vintage-suuntainen ja ruusut ja vaaleanpunainen väri liittyvät vahvasti juhlapaikkaamme.Kirjekuori ja hääinfolappu on teevärjätty.
 16. Ensi kesän kesälomat töissä varmistui, joten varattiin sitten ne lentoliput. Lennetään Lufthansalla Frankfurtiin ja sieltä Condorilla San Juaniin, hintaa tuli 750e/hlö. Aika paljon, mutta Finnairilla ja American Airlinesilla olisi hintaa tullut 950-1050e/hlö, joten onhan tuo siihen verrattuna säästöä... Ostettiin risteily Carnivalilta Early Saver-hinnalla, mikä kannatti ehdottomasti! Hinta on voimassa, jos matkan varaa vähintään 5 kk ennen lähtöä ja siihen sisältyy price protetction. Jos siis huomaa jälkeenpäin risteilyn hinnan tippuneen, tiputtaa Carnival pyydettäessä myös jo varatun risteilyn hintaa (tai jos risteily jo kokonaan maksettu, saa on-board creditiä, mitä voi sitten käyttää maksamiseen laivalla). Noita hintoja pitää itse vahtia ja laittaa sitten Carnivalille nettisivujen kautta hinnanpudotuspyyntö, eli automaattisesti eivät tietenkään hintaa laske. Ilmeisesti risteilyt ei ole nyt kovin suosiossa viimeaikaisten onnettomuuksien takia, koska meidän hinta on tippunut jo kahdesti! Ensin pari viikkoa sitten tuli pudotusta 60 dollaria/hlö ja nyt tänään vielä 25 dollaria/hlö. Ollaan siis saatu risteilyn hintaa alas kahdelta hengeltä yhteensä jo 170 dollaria!
 17. Meillä myös vintage-henkisyyttä tulossa koristeluun. Törmäsin sattumalta netissä kakkupapereiden käyttöön koristelussa ja ihastuin. Esimerkkejä esim: http://www.elizabethannedesigns.com/blog/2011/02/28/unique-wedding-ideas-doiles/ ja http://blog.celebration.co.za/decor/all-doilied-up/. Sopii minusta hienosti vintage-teemaan, eikä todellakaan ole kallista!
 18. Joo, no häät on onneksi vasta elokuussa eli ei hätää, vaikka toimitusaika vähän venähtäisikin Ja kiitos vinkistä, enpä muuten tajunnut että voisin katsastaa myös mm. Saksan eBayn! Tähän asti siis käyttänyt tuota UK:ta. Tai no, jostain syystä keksin vasta ihan äskettäin eBayn mahdollisuudet...
 19. Myös minä yllätyin positiivisesti noista eBayn toimituskuluista! Mutta onko kukaan yrittänyt välttää tulleja sillä, että tilaisi useassa osassa? Löysin tuolta nimittäin tarvikkeen, joka tulisi 16 kpl:n pakkauksessa ja tarvitsen neljä pakkausta. Tavarat tulee Kiinasta. Jos tilaan kaikki kerralla, tulee hinnaksi n.120e, eli varmasti menee tullia. Mutta kun noissa näkyy toimituskulut menevän niin, että yhden paketin toimitus on kuusi puntaa ja jos tilaa samalla useamman, niin kulut on vielä viisi puntaa/lisäpaketti, eli ei paljon eroa. Mitä jos tilaankin nuo neljässä osassa (jokaiselle paketille siis erikseen toimituskuluja kuusi puntaa), eikö minun pitäisi silloin pystyä välttämään tullit, kun yhden lähetyksen hinnaksi tulisi n.30e? Jos esim. tilaan yhden paketin tänään, toisen huomenna jne. En uskalla tilata erikseen neljää pakettia kerralla, jos myyjä vaikka huomaa ja laittaa tilaukset yhteen lähetykseen. Eli onko kukaan muu tehnyt näin, ja onko tässä nyt jotain mitä en ole tajunnut ajatella? Kuulostaa vaan luvattoman helpolta tavalta kiertää tullia
 20. Meille oli alusta asti selvää, että kutsut tilataan eikä niitä askarrella. Ei nimittäin olla kumpikaan todellakaan mitään askartelijoita, ja kun vielä sattuu olemaan perfektionistin vikaa mutta peukalo keskellä kämmentä, niin kelpuuttaisin varmaan kymmenestä tekemästäni kutsusta yhden lähetettäväksi... Sitäpaitsi hintoja katsellessa huomasin, ettei nuo tilatut kutsut juuri sen kalliimaksi tule. Katseltiin sekä Calligraphenin että weddingpaperdivasin vaihtoehtoja ja tilattiin muutama ilmainen malli. Muutamia aika hyviä vaihtoehtoja löytyikin, mutta sitten satuin yksi sunnuntai-iltapäivä surffaamaan Zazzleen (zazzle.co.uk) ja sieltähän löytyikin vaikka mitä! Malleja on niin paljon, että parhaiden valinnassa meni aikaa, mutta kyllä sieltä lopulta sitten valikoitui yksi ylitse muiden. Zazzlessa yleensä kaikki tekstit voi personoida ja niiden paikkaa kortissa muuttaa, eli mitkään ääkkösetkään ei tuottanut ongelmia. Tilasimme 50 kutsua ja hinnaksi tuli 1,61€/kutsu+postikuluja yhteensä vähän päälle 7 euroa, kirjekuoret sisältyy hintaan. Kun tilaa tuon UK:n saitin kautta, ei tule mitään tullimaksujakaan. Ainoa miinus tuossa Zazzlessa on, että sieltä ei saa ilmaisia näytteitä. Otin kuitenkin yhteyttä meidän kutsujen suunnitelijaan ja hän lähetti minulle mallikappaleen USAsta neljällä dollarilla. Lisäksi Zazzlella on 100% tyytyväisyystakuu, eli personoidutkin kutsut voi palauttaa 30 päivän kuluessa. Tässä linkissä on hyvä esittely kutsujen paperivaihtoehdoista: http://www.squidoo.com/zazzlepaper. Ostimme samantien tuolta myös kutsujen teemaan sopivat paikkakortit. Vieraan nimi kortteihin pitää kirjoittaa itse, mutta 100 kpl:n korttipaketti maksoi alle 17e, koska siellä on juuri nyt 25% ale. Nyt vain sitten odottelen innolla (ja jännityksellä) kutsujen saapumista!
 21. Täällä on myös San Juan ja eteläisen Karibian risteily häämatkakohteena. Lähdemme matkalle heti häiden jälkeen elokuussa 2012, ja ainoa varustamo joka tuohon aikaan tuota risteilyreittiä tarjoaa on Carnival. Reittinä San Juan - St. Thomas - Barbados - St. Lucia - St. Kitts - St. Maarten - San Juan. Lisäksi aiotaan tuolla San Juanissa viipyä jonkun nelisen päivää ennen risteilyä ja muutaman päivän risteilyn jälkeen. Valittiin nimenomaan tämä eteläisen Karbian reitti, koska me ei olla kumpikaan mitään rantalomailijoita. Haluttiin siis mahdollisimman monta pysähdystä mahdollisimman mielenkiintoisissa kohteissa, eikä ollenkaan mitään laivayhtiön omia rantoja pysähdyskohteina. Ajankohta vähän arveluttaa, koska tuohan on jo hurrikaanikautta, mutta toisaalta kausi on kai pahimmillaan vasta vähän myöhemmin syksyllä ja toisaalta osa kohteista taitaa olla melkein jo hurrikaanialueen etelärajalla. Valitettavasti matkan ajankohtaa meillä ei ole mahdollisuutta muuttaa, eli näillä nyt sitten mennään... Olen katsellut jo jonkin verran lentoja tuonne San Juaniin, mutta toistaiseksi vaikuttaisi siltä, että lentoyhtiöiden tarjoukset eivät vielä ulotu elokuulle saakka. Tällä hetkellä kun lennot saisi jonnekin toukokuulle kyllä 600-700 eurolla, mutta elokuussa maksaa 900e... Odottelenkin siis vielä vähän, josko tulisi tarjouksia tuonne elokuullekin. Hurrikaanikauden takia se on onneksi off-season, joten jotain toivoa on. Me varattiin risteily suoraan Carnivalin nettisivuilta. Tosiaan kannattaa varautua tuohon, että kaikki hinnat on ilman veroja, lisähintaa tulee siis risteilyhintaan ihan kivasti. Esim. meillä risteilyhinta parvekkeellisessa hytissä oli nettisivun mukaan 1014 dollaria, mutta käytännössä sitten veroista tuli 160 dollaria tuohon vielä päälle.
 22. Koska mun puku maksoi niin järjettömästi (1500 e ), niin yritin järkeistää ostostani sillä, miten hintaan kuuluu kaikki mistä olis Helsingin liikkeissä saanu maksaa ekstraa. Kyselin siis aika tarkkaan, mitä hintaan kuuluu ja ymmärsin, että ihan kaikki, siis mahdollisesti tarvittavien korjausten lisäksi säilytys Leimulinessä ja pukupussi (ainakin muistaakseni pukupussi sisältyi siihen listaan). Vannehameesta keskusteltiin ihan varmasti ja sen saa sieltä lainaksi. On kuulemma monelle morsiamelle sitten se "jotain lainattua". Pukua kokeillessa mulla oli yksi ja sama vannehame päällä koko ajan. Toivottavasti niitä voi vielä sitten kokeilla puvun tultua, koska mua kyllä kiinnostais nähdä miten erilainen vannehame muuttaa pukua.
 23. Nostellaanpas tätä. Onko kellään kokemuksia Ruusuhovista nyt uuden omistajan alla, esim. viime kesältä? Häitä heillä kuitenkin tuntuu edelleen olevan kesäisin joka viikonloppu. Meillä on häät Ruusuhovissa 4.8.12 ja varattiin paikka jo loppukesästä 2010. Silloin oli kesä 2011 täynnä ja muitakin varauksia jo kesälle 2012. Viime kesänä käytiin myös vähän katselemassa paikkaa, kun ei ollut sulhaselleni entuudestaan tuttu. Silloin sanoivat, että vuodenvaihteen jälkeen tulisi varausmaksusta lasku.
 24. No sehän oli sitten se prinsessapukujen prinsessapuku, eli Decadence. Kuvista katsottuna ajattelin, että siinä on ihan liikaa kaikkea, ja vielä liikkeessäkin sanoin, että helma epäilyttää mua. Mutta niin vain se näytti päällä ihan täydelliseltä mulle! Ajattelin, että se etuosan pitsiosio tekisi puvusta jotenkin liian sellaisen..hmm..."kitschin", mutta sepä kevensikin muuten raskasta vaikutelmaa tosi kauniisti! Niitä hihoja/olkaimia en sentään kyllä käytä.
 25. No niin, kävin sitten ensimmäistä kertaa Leimulinessa, ja miten kävi? Sottero lähti tilaukseen... Palvelu oli tosiaan hyvää, tosin ensin Pirjo kommentoi lopulta valitsemaani mekkoa vain ohimennen, että "Tämä on sitten kallis puku!". Ööö? Ilmeisesti johtui kuitenkin siitä, että liikkeessä oli juuri menossa poistomyynti ja minua aiemmin paikalla ollut morsian sovitteli jotain 150-200 euron pukuja. Sanoin sitten, ettei se hinta nyt ole tässä se pääasia ja että sovittaisin pukua mielelläni. Kokeilin ensin paria muuta, mutta kun tämän Sotteron sain päälleni, niin se oli sitten sillä selvä! Puku oli yhtä kokoa liian pieni, mutta siitä näki kyllä heti, että se on minun pukuni. Kallishan se kyllä oli, mutta olin onneksi totutellut mielessäni Sotteroiden hintatasoon, joten en pahasti järkyttynyt. Nyt pitäisi sitten vain jaksaa odottaa se puolisen vuotta! Otin puvusta liikkeessä kuvia, mutta se on kyllä paljon kauniimpi luonnossa. Pirjo sanoikin, että Sotterot on suunniteltu niin, että ne näyttävät kauniilta juuri oikean, elävän henkilön päällä henkilön liikkuessa. Siksi Sottero ei kuulemma edes ikinä esittele pukujaan messuilla minkään mallinukkien päällä, vaan ainoastaan näytöksissä. Niin, ja alunperin olin sitä mieltä, että mulle ei mitään huntua tule. Mutta kun Pirjo sitten sovitteli päähän yhden hunnun, niin ihastus oli täydellinen ja huntu sitten lähti kuitenkin mukaan