mintsi1309

Morsian
 • Content count

  24
 • Joined

 • Last visited

About mintsi1309

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Lempäälässä Arto Rastas catering. Toimii samoissa tiloissa kuin ravintola villa hakkari.
 2. Arto rastas catering on myös pirkanmaalla vaikuttava catering palvelu. Itse julkkiskokin luotsaama catering on saanut ainakin kavereiden häissä valtavasti kehuja. Lähiruokaa, laadukkaita raaka-aineita sekä kaunis esillelaitto. Suosittelen!
 3. Meillä oli häissä 8 lasta ikähaitariltaan 9kk-11v. Kaikki viihtyivät, käyttäytyivät ja mukavaa oli! Omat tyttäremme 2v oli mukana juhlissa n.20.00 asti ja käyttäytyi myös mallikkaasti. Kakkua odotellessamme nukutin oman lapsemme vaunuihin, kun väsy alkoi painamaan. Nukkui siinä sopivasti puheiden ajan, mutta häävalssin jälkeen heräsi meteliin, joten lähti pian sen jälkeen vaarinsa kanssa kotii nukkumaan.
 4. Minä itkin kirkossa kun kuoro alkoi laulamaan monia vuosia - toivotusta. Tuli kaikki muistot mieleen ja kun onnittelujono kirkossa alkoi kerääntyä, niin oli pakko huikata kaasoja tuomaan nenäliinoja, kun itku jatkui edelleen. Pidin ainoana ihmisenä puheen häissämme ja se itketti niin miestä, isääni kuin koko muuta vieraskansaa. Jopa miehen kaverit pyyhkivät kulmiaan.. Eli itkettiin koko porukka tasapuolisesti.
 5. Ai kuorosta joutuu maksamaan erikseen? Luulin jo, että 500e/vuosi verolla saa kirkkokuoronkin. Täytyy varmistaa tämä täältä Tampereen päästä kanssa, ettei jää kuoro tulematta. Olen kyllä ehdottomasti kuoron puolella, on yksi kohokohdista kirkossa kuunnella kuoroa..
 6. Minä olen aina pitänyt itsestäänselvyytenä, että papit kutsutaan kaikkiin juhliin, joissa vaan hän palveluksen pitää (ja jotain syömistä sen jälkeen tarjotaan) Meille tulee oma konfirmaatiopappini, joka myös kastoi esikoisenkin. (ja tietty myös silloin tuli kirkosta kastamisen jälkeen kahvittelemaan meille..) Tietty tässä voi olla uskontokunta eroja - olen siis ortodoksi.
 7. Täällä aiotaan pitää puhe, jos vaan rohkeus silloin riittää. Lisäksi salmarikossu kuulostaa hyvälle idealle, vaikkakaan tuo ei ole kova viinan perään.
 8. Täällä kanssa ei ole vielä harjoiteltu laisinkaan, mutta kaipa sitä pitäisi joku päivä otta itseään niskasta kiinni ja alkaa harjoittelemaan.. Itse siis en osaa tanssia mies osaa. Onneksi ei tarvitse olla kuin hieman sinne päin. Ei siis oteta turhaa stressiä, mutta harjoitellaan kuitenkin..
 9. Tasan yksi porukka jää kutsumatta häihin, rakas serkkuni joka menee edellisellä viikolla meistä naimisiin. Valitettavasti he lähtevät heti häiden jälkeen häämatkalle. joten eivät pääse osallistumaan meidän hääonneemme. Harmi, mutta tietenkin heilläkin on oikeus lomaansa. Joten päädyin lähtettämään kutsun vain serkkuni äidille (merkintönä lapsineen). Toivon ,ettei serkkuni loukkaannu tästä, sillä hän itse asiasta ilmoitti jo etukäteen ja sitä pitkään harmiteltiinkin.. :/
 10. Häälahjalistaa ei ole eikä tule. Häämatkatili avattiin ja toivottiin lahjaa kirjekuoressa. Eli lähdetään reissuun sitten lahjarahoilla ja ilolla otamme kaikki lahjakortit myös vastaan. Olemme ostamassa uutta isompaa asuntoa häiden jälkeen, mutta asunto rempataan ennen muuttoa, joten emme osaa vielä sanoa minkälaisia sisustustuotteita tms olisimme ostamassa, joten raha/lahjakortit ovat varmempi valinta.
 11. Täällä kutsut lähetetty viikko sitten, joten vielä ei voi vetää suuria linjoja. Kutsuttuja yhteensä 73henkeä, vastauksia tullut nyt kymmeneltä ihmiseltä. Itselläni ei ole suuria ystäväjoukkoja ja harmittaa kovin, kun ne vähäisetkin ovat jättäneet vielä vastaamatta. Ehtiihän sitä, mutta kuvittelin, että ennen erittäin lämpimät välit omanneina olisivat jo jotain laittaneet.. Tyytyväinen olen, jos nyt 60 henkeä paikelle tulisi. Nytkin kutsuttiin vain läheisimpiä tuttuja/sukulaisia, joten toisaalta positiivista jos vieraita tulisikin hieman kutsuttuja vähemmän, niin myös kustannukset laskevat. Katsellaan nyt eikä hätiköidä, 1.6 tiedetään sitten tarkemmin..
 12. Itsekin olen ollut talossa häiden aikaan reilun vuoden verran. Olen ravintolassa töissä ja etenkin keittiötiimi on tullut kovinkin tärkeäksi. Jos mahdollista olisi, kutsuisin koko keittiön porukan häihini sekä lisäksi joitain henkilöitä salista. Valitettavasti kyseinen työ jo sanelee sen, etten näin voi tehdä. (kesälauantaina en vain yksinkertaisesti saa koko porukkaa vapaalle samana päivänä) Tästä johtuen kutsun töistä vain yhden henkilön, jonka kanssa pidän oikeastaan päivittäin yhteyttä. Myös toisen henkilön kutsuisin, mutta suurella todennäköisyydellä rouva olisi synnyttämässä juuri. (la juuri samana päivänä!) Lisäksi jos mahdollista töiden puolesta, olen varannut pari työkaveria töihin minulle häihin. (eli iltapalan laittoon ja sitten juhlimaan..) Kaikkea vaan ei valitettavasti voi saada..
 13. Itse otin täällä Tampereen päässä yhteyttä kirkkoherranvirastoon, joka hoitaa siis Tampereen ortodoksisen seurakunnan asioita. Eli omaan virastoon siis yhteys sieltä teidänkin puoleltanne. Luulisi Helsinkin seurakunnan sivuilla olevan puhelinnumeroa? Soittamalla varmasti asia ainakin lähtee selviämään, harmillisen huonosti monet virastot vastaavat sähköposteihin..
 14. Täällä vihkiminen siis lauantaina ja tarkoitus olisi ottaa vapaata to-ke. Häämatkalle mennään vasta talvella, joten loput kesälomat säästetään sinne.
 15. Näin äkkiseltään voisin kyllä kanssa sanoa, ettei vihkiminen maksa mitään. Mieheni serkku (luterilainen) meni naimisiin viime vuonna Helsingissä juurikin Uspenskissa ja eivät maksaneet mitään, vaikka asuvatkin Tanskassa! Morsian siis venäläinen ja mies suomalainen. Koska toinen oli ortodoksi, niin hintaa ei otettu. Järjestelyjä olikin sitten sen edestä, kun Tanska- Suomi infot eivät oikein toimineet.. Lisäksi mm. kaste oli ainakin ilmainen toimitus, kokemusta parin vuoden takaa. Meillä vihkiminen olisi edessä 21.7.2012 ja jännittää hieman jo nyt. Papin kanssa keskustellaan siis kesäkuun alussa, tulee silloin virkavapaalta. Samalla hoidetaan kuulutukset jne. Mies liittyi kirkkoon jo viime vuoden puolella (luterilaiseen siis) jotta saan haaveilemani ortodoksihäät. Oma uskonto on kovin lähellä sydäntä ja olen kovin iloinen, että saan vihkimisen juurikin Tampereen ortodoksisessa kirkossa - samassa kirkossa jossa sekä minut, kummityttöni ja oma tyttäreni on kastettu ja veljeni vihitty. Hyviä muistoja lisää. Kiitos vielä kertaalleen Tipsukalle sähköpostiin pompsahtaneesta infosta, pääsin jo tulostamaan esitteet jaettavaksi sukulaisille. Ajattelin, että halukkaat pääsevät lukaisemaan perustiedot toimituksesta halutessaan kirkossa odotellessaan ja pari lappua jätän vielä juhlapaikalle, jos joku haluaa asiaan perehtyä illemmalla..