Joala

Rouva
 • Content count

  92
 • Joined

 • Last visited

About Joala

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

610 profile views
 1. Meillä kaasot avasivat ne muutamat lahjat juhlan aikana ja laittoivat kaikki kortit esille ja rahat erilliseen kuoreen. Sellofaanissa olevia ei avattu ja ne avattiin miehen kanssa viikko häitten jälkeen kun tultiin reissusta Aika paljon pöydän vieressä olikin kuhinaa.
 2. Meiltä jäi 11! 4 kaveria joista yhden pariskunnan ymmärrän. Tai no, toista osapuolta en ymmärrä (päätti häitten aamuna lähteä kavereidensa kanssa hippaamaan) mutta toisen osapuolen ymmärrän että jättäytyi pois kun olivat sitten riidelleet. Toiset selittivät jälkikäteen rahapulalla ettei ollut rahaa lahjaan, mutta miehen puolelta jäi sitten yksi 7 hengen perhe tulematta! Kenelle ilmoittivat? Miehen isoäidille joka ei päässyt paikalle (ja jonka kaikki tiesivät johtuen huonosta kunnosta). Syynä oli joku riita, mutta olisivat nyt voineet edes meille suoraan ilmoittaa. Yksikään näistä ei ilmoittanut meille mitään. Ja tämä miehen serkku perheineen ei ole vieläkään meille suoraan esittänyt pahoitteluja vaikka mies näkikin heidät, muut ovat soitelleet ja käyneet kahvilla.
 3. Unohdin hääkimppuni limusiiniin. Tuli yllärinä meille lahjaksi limusiini ja meitä oli limusiinissa me+kaasot puolisoineen ja morsiustyttö. Siinä kun minua ja pukuani autettiin autosta ulos laskin kimppuni takaikkunalle ja sinnehän se kaikessa hötäkässä ja innostuksessa jäi Onneksi kuvat oli jo otettu. Unohdimme ottaa minusta ja sulhosta yksilökuvia. Meinasin pyörtyä kirkossa, unohdin hengittää. Pitopalvelusta: Olivat muuttaneet pöytäkoristeita ja sotkeneet paikkakortteja "kun lautasliinat tulee pöytään näin pystyyn". Ei tule, olin siitä jo aikaisemmin ilmoittanut. Onneksi otimme kuvat juhlapaikalla etukäteen niin saatiin pöydät kuntoon, koska pöydät näyttivät todella sekaisilta ja osasta oli kynttilöitä kerätty pois. Pitopalvelu keräsi ruuan liian aikaisin pois. Olivat buukanneet seuraavallekin päivälle keikan ja taisi olla kiire pois. Tätä siis painotan ja paljon; Sopikaa tarkkaan ja kirjallisesti ruokailun aika! Meillä oli tieto että 6 henkeä tulee myöhemmin ja heistä vain 2 sai ruokaa ja osalta jäi santsikierros välistä. Pitopalvelu oli myös unohtanu iltapalasalaatit, onneksi saivat jotain meille toimitettua. Tässä kohtaa tajuttiin tarjoilijan kanssa, että keittiömestari oli sekoittanut kahdet häät päittäin. Valittelivat aikaisemmin kun eivät löytäneet oikean värisiä lautasliinoja (ihmettelin koska ne olivat oikeat eli valkoiset). Ruoka oli todella, todella hyvää mutta en uskalla enää tuolta tilata. Liikaa säätämistä ja jos kaason vastaus ei miellyttänyt, karasivat minun perässäni vaikka ilmoitin että kaaso#1 hoitaa kaiken ruokailuun liittyvän. Nostivat kakut liian aikaisin jääkaapista ja kakun pinta "hikoili". Muuta: Miedot alkoholit loppuivat kesken kun serkkulaumat lastasivat "matkaeväät" (niillä matkustettiin kyllä vielä seuraavana iltana ) Muutoin meni kaikki hyvin. Sulho unohti askeleet mutta onneksi bändi soittikin meidän häätanssin hitaampana versiona niin saatiin improvisoitua Muutama vieras oli hieman liian humalassa, mutta lähtivät onneksi ajoissa pois. Muoks: Sulhasen isä ei suostunut puhumaan mikrofooniin ja toki juuri silloin 3 lasta pisti sellaisen mekkalan pystyyn ettemme edes me kuulleet mitään. Appiukon ääni on muutenkin aika hiljainen mutta ei niin ei. :/
 4. Meillä ainakin sanottiin että kihlat laitetaan kihlauksessa oikeaan, saa sitten itse jälkikäteen muuttaa mutta ei suostunut laittamaan vasempaan jos olisin halunnut. Mulla on siis oikeassa kihla ja vasurissa vihki jonka mies laittoi vihkimisen lopuksi. Mies pitää omaansa oikeassa kuten on koko ajan pitänyt . Ja vihkistä pappi juuri sanoi, että se laitetaan lopussa jos sellainen halutaan mutta näissä taitaa olla ihan pappikohtaisia asioita. Vihkiminen meni meillä hyvin, kaikki kehuivat jälkikäteen (ainoa moka oli mun sukunimi joka oli Kuopion rekisterissä sitten menty kirjoittamaan väärin!). Hiukan harmi on se, että Porin kirkko on niin pieni niin osa joutui aika paljon kuikuilemaan että näki jotain, mutta hienosti porukka oli varautunut siihen että joutuu seisomaan. Sen mitä iialiia tuossa sanoikin niin morsiamen kannattaa miettiä kenkiä tarkkaan! Itsellä rupesi juuri ennen liikkumista jalkoihin sattumaan ja tajusin ettei ne 10cm korot olleet kovin fiksut.. Toinen on tosiaan tuo helma. Mulla sai helman ylös mutta jäihän siihen pieni laahus ja eiköhän se ollutkin mun kruununkantajan kengässä kiinni, onneksi anoppi äkkäsi ja pelasti tilanteen. Meillä oli tuohuksissa jo valmiina sellaiset pahvirinkulat niin ei steariinia valunut mihinkään, varsinkin sulholla värisi käsi paljon. Vihkiminen itsessään oli äärettömän kaunis ja liikuttava. Meillä pappi neuvoi hienosti koko ajan mitä tehdä, kuitenkin niin etteivät muut kuulleet. Aikalailla pää olikin tyhjä kun vihkiminen alkoi, ei pahemmin muistanut mitä tehdä ja hengittäminenkin tuppasi välillä unohtumaan joten onneksi siitäkin muistutettiin.
 5. Tapahtuu huomattavasti enemmän kuin ev.lut.häissä. Meillä oli kahdet harkat, yhdet viime syksynä ja viimeisen kerran edellisviikonloppuna. Paljon pitää muistaa, mutta onneksi meitä sitten kyllä ohjeistetaan vaikka tapahtuma hetkellä pää löisikin ihan tyhjää eikä muista missä kohtaa piti liikkua jne. Tuleva anoppi on iso apu ja hänen annoinkin valita kuoron laulut kun hänelle ne laulut ovat tutumpia kuin minulle. Sulholle ne olivat aikalailla ihan sama ja totesi itsekin että äitinsä on meille paras informaation kohde. Meillä on se tässä vielä vähän huonoa että mies tosiaan kuuluu Tampereen seurakuntaan, Porissa kun ei ole omaa niin näemme vihkipappia hieman huonosti. Kannattaa kysellä paljon (tyhmiä kysymyksiä ei ole!), käydä etukäteen muutamaan otteeseenkin tutustumassa vihkikirkkoonne ja tuleva anoppisi ja appesi ovat varmasti hyviä tiedonlähteitä. Oikeastaan mitenkään sen enempää ei tarvitse ottaa huomioon, eka tapaaminen kirkolla oli mukava ja hoidimme samalla esteettömyystutkinnan jonka kautta tarkistetaan että varmasti olen ev.lut riparin käynyt jne. Voimme myös sitten vaihtaa sormuksen vasempaan nimettömään vihkimisen jälkeen jos haluamme, mutta annan olla oikeassa ja sulholla se on nyt jo oikeassa kädessä. Vihkimisen lopussa mies laittaa minulle itse vihkisormuksen vasempaan nimettömään, eli sen ottivat kivasti huomioon myös. Voin tulla sitten parin viikon päästä kertomaan miten meillä meni!
 6. annelii: Olen. Ja juurikin saanut vastaukseksi: "ööö niiin juu". Ne ymmärrän jotka saavat tietää työvuoronsa vasta kuun vaihteessa (ja he ovatkin siitä itse ilmoittaneet jo ajoissa). Ja sen ymmärrän aina jos tulee sairastumisia/joutuukin töihin jne. mutta tämä että sanotaan jo ilmottaumisajan jälkeenkin vielä öööö:tä.
 7. Miksei noi ihmiset osaa vastata tulevatko vaiko eivät?! "Öööö niijoo.. Ei me nyt viel kyl tiedetä." Olen antanut noille (useille) nyt sen aivan vihoviimeisen päivän, mutta sekin on kuulemma liian aikaisin. Noh, sitten eivät tule. Pitopalvelun pitää se saada tietää ja meitä ei tod. huvita varata ruokaa n. 20hengelle jotka eivät ehkä tulekkaan. (Ruuan lisäksi toki ne pöytäpaikat jne). Mihin tuo aika nyt muutenkin katosi, juuri äsken oli niiiiin paljon aikaa!
 8. Mulle tulee valkoinen tekoturkisbolero. Olen kyllä miettinyt jotain valkoista shaalia kuvausten ajaksi kun pitää ulkona välillä ootella. Valkoista pitkää takkia mietein pitkään mutta lopulta päädyin pelkkään boleroon Nyt toki pelkään että siinäkin tulee liian kuuma pienessä kirkossa kynttilä kädessä.
 9. Me mietittiin pitkään kanssa ilotulitusta mutta ohjelmaa tuntuu olevan jo sen verran että jää pois Nuo virkatut sydämet on ihan mahtava idea!
 10. Meille tulee ns. perinteinen vieraskirja mutta sisäsivuille tulee kuvia meistä eri vuosilta, alkaen ihan vauvasta. Ns. ohjeeksi laitammekin että sieltä voi etsiä sen oman muistovuoden ja kirjoittaa jonkun muiston mikä liittyyn morsiameen/sulhaseen sen ikäisenä. Ekoille sivuille täytyy kai laittaa vain kuva sulhon äidin mahasta kun olen sulhoa vuoden vanhempi
 11. Juu näkyy! Punainen on teemaväri (olisi kyllä muutenkin), kakussa on sydänkoristelu ja teen jokaiseen pöytään pinkan ystävänpäiväkortteja ja niiden päälle lappu "muista ystävää" ja kyniä viereen. Näin vieraat voivat vaikka toisilleen kirjoittaa ystävänpäivätervehdyksen Kukat punaisia ruusuja ja pöydillä ruusunterälehtiä ja kynttilöitä. Nuo nyt muutenkin olisivat varmaankin tulleet kun punaiset ruusut on mun lempparikukkia, mutta sopii tuohon päivään vaan niin hyvin Teillä? Jep, vieraita tulee kun sulhon suku suht suuri ja läheinen. Omalta puolelta sain rankattua listaa pienemmäksi, olisi muutoin tullut jo melkein 180 henkeä
 12. On aika suuret, n. 130 henkeä. Laitoin kutsuihin n. ajan koska itse juhla alkaa eli jos kaikki eivät pääse kirkkoon niin pääsevät juhlapaikalle. Aika monelle olen jo vinkannut tuosta päivästä ja esim. mun työpaikka napsahtaa kiinni jo kahdelta että kaikki ehtii paikalle Vihkiminen on klo 16 ja itse juhla alkaa n. 17.15. Aika monelta tulikin toive että laittaisin juhlan alkamisajan kutsuun. Meillä muutenkin on pienehkö kirkko jossa pitää seistä se koko vihkitilaisuus niin voi olla että moni skippaa sen jo senkin vuoksi.
 13. Lähetetään niille muutamille myös vaikka tiedämme etteivät pääse tulemaan. Ihan vain kohteliaisuudesta ja koska olemme kuitenkin suht läheisiä näiden ihmisten kanssa
 14. Jp! Oliko teillä joku erityinen syy päivämäärälle? Meillä tuo osuu just passelisti meidän syntymäpäivien väliin, ollaan kumpikin talvi-ihmisiä ja päivämääräkin on hieno. Oletteko miten muuten varautuneet siihen että on perjantai? Me lähetellään kutsut jo piakkoin että porukka osaa varautua.
 15. Mä laitoin kaasoille listaa, saavat sitten itse tehdä lopulliset päätökset. Sen sanoin ettei sellaisia kutsuta joita emme ole häihin kutsunee. Vielä kun sais tuon sulhon tekemään oman listansa!