ultzi

Rouva
 • Content count

  145
 • Joined

 • Last visited

About ultzi

 • Rank
  Vakkari

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

400 profile views
 1. Tuntuu että kaikkialle muualle tarvii maksaa ensin varausmaksu ja sitten lopuksi muu, joten tietysti oletin että se olisi valokuvaajillekin se normi. Mutta kiitos vastauksista, mieli helpottui ja luottavaisin mielin jatkamme sopimuksen hiomista tuon samaisen kuvaajan kanssa.
 2. En löytänyt tästä aiheesta ketjua, saa vinkata oikeaan paikkaan jos sellainen löytyy. Mitä valokuvaajien kanssa tehtävissä sopimuksissa yleensä sanotaan? Minulla olisi nyt tarjous valokuvaajalta, joka kertoi että 750€ saamme 8h dokumentaarisen kuvauksen ja potretit (aika ei kuitenkaan ole minuutilleen, eli ei haittaa jos menee yli), oikeus kuviin, x määrä kuvia eri kokoisina, matkat ja konsultaatiotapaamisen. Maksusta hän sanoi, että varausmaksua ei ole, vaan maksu suoritetaan kun kuvat on meillä kädessä ja olemme tyytyväisiä. Onko tuo maksujuttu normaali, vai onko syytä huolestua (siitä ettei joku tahdo rahaa etukäteen, mikäkö skeptinen..)? Voiko kuvaaja perua keikan milloin vain jos varausmaksua ei ole, vai pitääkö perumisesta vielä sopia erikseen? Ja, onko jotakin mitä vielä pitäisi sopia erikseen ennen kuin kaikki on varmasti ok? Ja kuvaaja kyllä vaikuttaa hyvältä nettisivujen puolesta, joten periaatteessa en ole huolissani, kuulostaa vaan jotenkin hassulta tuo ettei ole varausmaksua.
 3. Itse olen käyttänyt ebay:tä ja jonkun verran myös Amazonia, oma väriteema (varsinkin emeraldin vihreä) on sen verran erikoinen, että Suomessa ei näytä missään tuollaista sävyä olevan. En tahdo ottaa mitään "tumman vihreää" joka on jotain sinne päin vaan mielummin tilaan sitten netistä. Ainakin kartonkia olen saanut, tilasin koekappaleen joten sain sen ilmaiseksi. Ainoa haaste on koon ja kartongin painon arvailu, mutta onneksi on olemassa Google.
 4. Tuo Toivolan maamiesseurantalo näyttää kyllä kivalta! Me ollaan alustavasti varattu jo Mäntyharjun Nuorisoseurantalo, mutta suuresti epäilyttää paikan koko. Kaikkine pöytineen mitä siellä on, vieraita mahtuisi about 80, mikä on ikävä kyllä liian vähän meille. Osaatko tuosta Toivolan hinnasta sanoa? Ei olisi ehkä ihan liian paha matka Mäntyharjun kirkolta (mutta siinä rajoilla kenties).. Ja oisko muilla mahollisesti tietoa Mäntyharjun alueella tilavista juhlapaikoista? Vieraita siis kutsutaan about 130 ja vihkiminen tahdottaisiin Mäntyharjun kirkossa.
 5. Meillä on nyt sovittu worst case scenario -budjetiksi 10k€, sen alle koitetaan päästä mutta tuohon summaan varaudutaan henkisesti. Kutsuttuja tulee luultavasti noin 130, joista about 20 lapsia. Ja tietty sitä aikaakin vielä on joten monihan vielä ehtii lisääntyä.. Ja tosiaan ulkomaan vieraista ei voi olla varma pääsevätkö tulemaan, joten vähän alle 100 saattaa olla realistinen määrä kuitenkin.
 6. Me luultavasti tehdään noitten avecien kanssa niin, että jos kys. kaveri ei seurustele ja tuntee muitakin vieraita, ei lähetetä avec-kutsua. Toisaalta on myös yksi tai kaksi sellasta kaveria jotka jos tulevat matkan päästä, eivät tunne ketään paitsi joko minut tai sulhasen ja lisäksi tulevat eri maasta kun muut vieraat, joten noille voi sitten sen avecin myös lisätä vaikkeivat seurustelisikaan. Tosin näissä tapauksissa luultavasti kysytään suoraan kavereilta että tahtovatko avecin vai haluavatko kuitenkin tulla yksin.
 7. Viime viikolla tilasin häiden teemaan liittyvän leimasimen jolla on tarkotus koristaa kutsut, istumapaikkalaput, jne. Ja häihin siis vaan vajaa 2v aikaa..
 8. Tällä hetkellä näyttää että kutsuttuja tulee reilu 100. Aikaa toki vielä on, lapsia ei tahdottaisi estää tulemasta, eikä varmaan ihan kaikki pääse ulkomailta tulemaan. Toivottavasti ei vielä tässä hiotessa kasva tuo määrä ihan hirvittävästi.
 9. Minulla on yksi kaaso, hyvä ystävä jo yläasteelta asti. Mietin ensin että pyytäisin jonkun toisenkin, mutta ei tunnu siltä että olisi ketään toista joka olisi joko samalla tasolla tuon ekan kaason kanssa, tai samassa maassa, mikä nyt melko tärkeää kuitenkin on. Tosin eihän sitä tiedä jos toisen ulkomaakaason sitten vielä pyydän. Tosin tämä yksikin on kyllä mulle hyvä kun tykkään tehdä itse paljon. (ai miten niin kontrollifriikki )
 10. Kuulin vasta ton Janne Raappanan Kaksi Onnellista ja olin heti aivan myyty, se nyt olisi siis ainakin aivan pakko saada kuulla! Tahtosin meille kuitenkin myös yhden ulkomaankielisen biisin kun vieraita tulee myös Suomen ulkopuolelta ja oon aivan hulluna Bleakin Fate biisiin joka soi mm. Jadesoturi-leffan lopussa. Mutta onkohan se kuitenkaan tilaisuuteen sopiva kun sehän kertoo toivottomasta rakkaudesta, rakastavaisista jotka ei koskaan saa toisiaan.. Ja tuohon kun saisi niin upean tanssinkin jos siis joku koreografitanssiopettajataikuri saataisiin avuksi.
 11. Itse en ainakaan edes olettaisi saavani kutsua työkavereitteni häihin ellen kyseisen kaverin kanssa olisi tekemisissä vapaallakin. Jos taas joku toinen työkaveri kutsun saisi, ei se mua häiritsisi. Siksi aion myös kutsua vaan niitä työkavereita joiden kanssa vietän aikaa myös työpaikan ulkopuolella. Kerran sain kutsun silloisen työkaverin häihin, olin vaihtanut ehkä muutaman sanan kyseisen henkilön kanssa ja oli outoa saada kutsu. En myöskään mennyt koska en tahtonut osallistua häihin joissa ei tunne edes toista hääparista eikä siten pääse oikein oikeaan tunnelmaan.
 12. Meillä tulee olemaan kihlausaika pari-kolme kuukautta vajaa kaksi vuotta.
 13. Meillä mies oli kysynyt mun isältä jo yli puoli vuotta ennen kosintaa että haittaako jos kosii mua. Ei sitten tietenkään mulle siitä maininnut ennen kun kosinnan jälkeen. Yllätyin kyllä suuresti että sulho oli semmosen tehnyt, varsinkin kun oli vasta toinen kerta kun mun isän tapasi. Rohkea mies.