PikkuMyy1

Jäsen
 • Content count

  9
 • Joined

 • Last visited

About PikkuMyy1

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Tässä joitain vinkkejä. Ite olimme häämatkalla Hawaijilla 7.-25.6.04. Oahulla emme olleet kuin 2 yötä, minusta ihan riittävä aika siellä oloon. Ennemmin satsaisin esim. Big Islandilla tms. saarella oleskeluun. Itse lensimme Oahulta Big Islandille ja olimme siellä Konan alueella huoneistohotellissa 6 yötä. Siellä kannattaa ehdottomasti vuokrata 4-vetoauto, koska joihinkin paikkoihin ei pääse kuin nelivetoautolla (esim. pohjoisessa Waipio valleyyn ajamaan alas, jota suosittelen ehdottomasti!!) Lisäksi jos haluaa ajaa Mauna Kealle (vai oliks se Mauna Loalle), niin sinne kannattaa olla myös nelivetoauto. Oahulla pärjäsimme ilman autoa, koska olimme vain Waikiki beachin alueella, emme käyneet esim. pohjoisessa. Big Islandilta lensimme Kauain saarelle, jossa olimme 7yötä. Sielläkin majoituimme huoneistohotelliin. Jos nyt tekisin uudelleen matkan, niin olisin Big Islandilla kauemmin, koska siellä on enemmän nähtävää, koska on isoin saarista ja siellä on tosiaan noita eri ilmastovyöhykkeitä ja paljon paljon koettavaa ja nähtävää!! Eli jos käy vain Oahulla ja Big Islandilla ja on on esim. 2 viikkoa, niin olisin Oahulla 3-4 yötä ja loput Big Islandilla. Me varasimme sekä majoitukset kaikille saarille että vuokra-autot Big Islandille ja Kauaille etukäteen internetin kautta. Suosittelen sitä ehdottomasti!! Verrattuna matkatoimiston kautta varattuihin hotellihintoihin (samoihin hotelleihin), niin säästimme n. 300 € tai enemmänkin! Varasimme lennot Kohdematkat Kalevasta ja sitä voin suositella matkatoimistoista! Oli ainoa matkatoimisto, joka todella palveli meitä, nopeasti ja ottaen huomioon toiveemme ym. Töölö, SMT ym. eivät kunnolla edes reagoineet tarjouspyyntöömme!! Tässä mitä pikaisesti tulee mieleen. Lisää voit kysellä, jos haluut ja tulee jotain kysymyksiä mieleen. Kannattaa laittaa maili osoitteeseen [email protected], koska käyn enää harvoin täällä naikkareiden sivuilla. Havaiji on kaiken kaikkiaan paikka jota voin suositella!! Kaikki 3 saarta, missä kävimme, olivat erilaisia ja kaikissa oli omat ihanat puolensa ja erilaiset nähtävyydet!! Upeita saaria kaiken kaikkiaan!! Vielä kun joskus pääsisi Mauin saarelle, niin sittenhän olisi kaikki pääsaaret nähty .
 2. Itse en ole ollut kertaakaan häissä (ja olen ollut pienestä tytöstä lähtien aika monissa), joissa olis laulettu yhteislauluja enkä ole ikinä kuullutkaan, että sellainen olis joku suomalainen hääperinne?!? Meille ei tullut mieleenkään laulattaa mitään yhteislauluja meidän häissä eikä varmasti meidän vieraista monikaan ois välttämättä edes innostunut asiasta. Ei minulla kyllä ole mitään yhteislauluja vastaan, jos ne sopii tyyliin ja tunnelmaan ja ihmiset niistä innostuu. Kaikki ei vaan ole lauluihmisiä (minä kyllä olen lauluihmisiä, mutta eipä silti tullut mieleen nämä yhteislaulut). Pikainen gallup vanhemman väen porukassa (vanhempani ym.) osoitti myös, että ei yhteislaulut ole ainakaan mikään tunnettu suomalainen hääperinne??
 3. Me otimme kaikki kukat Fredrikinkadulla olevasta Kukkakauppa TK:sta. Omistaja Johanna Julmala oli aivan upea ihminen, paneutui todella siihen mitä haluan ja ideoi ja suunnitteli itsekin. Kimppuni ylitti kaikki odotukseni, vaihdoin kimpun mallia täysin 2 päivää ennen häitä vain soittamalla Johannalle ja hän teki aivan mahtavan kimpun. Joten en voi muuta kuin suositella!! Sain tuolta lisäksi parasta palvelua (kävin mm. Clarkiassa, Eerikinkukassa, Yrjönkadulla olevassa en nyt muista sen kukkakaupan nimeä, mutta siellä Yrjönkadun alkupäässä) ym. ja parasta palvelua sain TK:sta. Buffetpöydän asetelmakin oli todella huikea ja se sai paljon kehuja vieraita, samoin kuin morsiustyttöjen kukkakorit. Eli kaikki kukat olivat todella upeita!!
 4. Minäkin otan molemmat sormukset (siis jo aikoinaan kihlan, koska siinä on myös timantteja) melkein aina pois kädestä kotiin tullessa tai viimeistään, kun alan tekemään ruokaa, nukkuessa, suihkussa käydessä, käsiä rasvatessa ym. Sormukset laitan sormeeni viimeistään siinä vaiheessa, kun kävelen ovesta ulos. Tämä puhtaasti sen takia, että haluan varjella suht kalliita sormuksia, erityisesti vihkisormusta.
 5. Meille ei ainakaan tullut mieleenkään jättää lapsia kutsumatta!! Lapset kuuluvat elämään ja myös häihin (tämä siis minun mielipiteeni....) Osa vanhemmista oli kuitenkin päättänyt ihan itse, että haluavat juhlia ilman lapsia ja olivat sitten jättäneet lapset hoitoon häidemme ajaksi. Meillä oli yhteensä 14 alle 12-vuotiasta lasta (joista muutama on hyvinkin vilkas tapaus ja yksi vain muutaman kk ikäinen vauva) ja yli 12-vuotiaita lapsia oli muutamia. Yhdestäkään lapsesta ei ollut häiriötä tai haittaa häiden aikana, vaikka olinkin pelännyt, että metelöivätkö nämä muutamat vilkkaat lapset kirkon ajan tai huutaako vauva tms. Mutta hyvin meni kaikki. Juhlapaikalla vain muutaman kerran kuului itkua, kun lapset menivät mukkelis makkelis lattialle, mutta muuten he olivat hyvin rauhallisia. Olisiko johtunut osittain siitä, että olimme järjestäneet lapsille tekemistä (pelejä, kirjoja, väritettävää ym.) sekä lastenhoitajan? Vanhempien tehtävä on kuitenkin huolehtia jälkikasvustaan ja vahtia mitä lapsi tekee ja miten käyttäytyy häissä ja meillä lapset onneksi osasivat käyttäytyä todella hyvin. Jokainen kuitenkin tekee niinkuin itse haluaa sen suhteen kutsuuko lapset vai ei, mutta meillä ainakin lapset nimenomaan ilahduttivat ja rikastuttivat häätapahtumaan, eivät pilanneet sitä mitenkään!
 6. Me hoidetaan asia niin, että kun vanhemmat menevät sinne työporukan kanssa risteilylle äitienpäiväviikonloppuna, niin he katsovat siellä mistä kannattaa ostaa ja mitä ja mitä ne maksaa (ja samalla ostavat sieltä tietysti jotain pientä, minkä jaksavat kassissa kantaa). Ja me menemme sitten 29.5. sinne henkilöauton kanssa (matka on jo varattu n. kuukaus sitte, jolloin muuten teki jo tiukkaa saada toukokuun lauantaille paikkoja). Eli autollisen tavaraa voimme sieltä tuoda . Kai me sillä määrällä saadaan suku juotettua ??
 7. Meille ei tule, ei tule häälehteä eikä kirkko-ohjelmaa, ainoastaan menu- ja ohjelmakortti, josta siis selviää ohjelma juhlapaikalla. Kukin tietysti taaplaa tyylillään, mutta näen häälehden puoltavan paikkaansa vain, jos on esim. ulkomaalaisia mukana juhlissa, jolloin siihen voi pistää jotain suomalaisista hääperinteistä ym.