Mandylion

Morsian
 • Content count

  8
 • Joined

 • Last visited

About Mandylion

 • Rank
  Untuvikko

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. NO kiristyy ne hermot täälläkin. Tästä tulee kyllä vuodatus, mutta juuri viime viikonlopun jäljiltä on niin paha mieli, että tänne on hyvä vuodattaa. Oltiin anoppilassa kylässä juuri viime viikonloppuna ja kylläpä vain mukavista ihmisistä on kuoriutunut inhottavia oman mielipiteen jyrääviä anoppi-ja appihirviöitä! En viitsi nyt kaikkia yksityiskohtia selvittää, mutta jotain kuitenkin: Anoppi on sitä mieltä, että häihin pitäisi kutsua sulhasen velipojan tyttöystävän vanhemmat, koska eivät vielä ole tavanneet ja siinä se menisi sivussa. Tytölle olemme itse jo kertoneet että hänen vanhempiaan ei kutsuta, koska haluamme intiimit ja pienet häät, ja vieraslistalla on jo nyt aivan liikaa nimiä. Tyttö tuumasi siihen, että aivan hyvä, sillä olisihan se kutsu ollut vähän omituinen myös hänen vanhempiensa mielestä. Anoppihan ei innostunut yhtään kun kuuli ettemme aio heitä kutsua, ja intti vastaan vielä kuullessaan että tytön kanssa asiasta oltiin jo sulassa sovussa keskusteltu. No appi taas puskee suunnitelmiaan läpi huutoäänestyksellä, inttää niin kauan että saa tahtonsa läpi ja haukkuu kaikkien muiden (minun) suunnitelmani lyttyyn. Appivanhemieni häät olivat aikoinaan menneet myttyyn jonkin suvussa tapahtuneen kahnauksen myötä, ja luulen että tässä meidän häiden järjestelyssä sitten kompensoidaan tätä tapahtumaa minulle ja sulholle epäedullisella tavalla. Kaikki tämä siis johtaa siihen, että yhteenotoilta ei voi välttyä vaikka kuinka yrittäisi. Se tuntuu minusta todella pahalta, sillä loppujen lopuksi en ymmärrä miksi asioista pitäisi taistella sen sijaan että hääparin toiveita kuunneltaisiin ja kunnioitettaisiin. Kaiken kukkuraksi appi keljuilee ja heittelee minulle päin naamaa täysin asiattomia "vitsejä", kuten kerrottuani hänelle että minulla on paniikkihäiriö ja että se pitäisi häitä suunnitellessa ottaa huomioon hän heitti siitä täysin asiatonta vitsiä ja siitä huomautettuani en saanut edes anteeksipyyntöä, vaikka todella pahoitin asiasta mieleni. Siis suomeksi sanottuna hän v***uilee minulle estoitta aiheetta. Ellei sitten sitä lasketa aiheeksi että olen ainoa joka ei purematta niele hänen "suunnitelmiaan" vaan sanon rohkeasti mielipiteeni. Myönnän, että minussakin on vikaa kun en anna asioiden vain olla, mutta toiveissani olisi järjestää kuitenkin häät jotka olisivat mieluisat myös hääparille...
 2. Hmm, täällä kanssa painittu tulevien häiden vieraslistan kanssa... Tosin, meidän ongelmamme tässä vaiheessa on se, että vieraslista paisuu paisumistaan - alkuperäinen ajatus oli järjestää pienet, intiimit mökkihäät ja nyt vieraita on listalla jo 100. On lohdullista kuulla, että vieraslista saattaa huveta reilummastikin, varsinkin kun suurin osa kutsutuista asuu vähintään 300km:n päässä juhlapaikalta. Ei auta kuin toivoa, että paikalle lopulta saapuvat sellaiset vieraat, jotka todella haluavat olla juhlistamassa meidän juhlapäiväämme ja joilla on meillekin merkitystä vieraina. Olen kuitenkin varma, että juhlat ovat onnistuneet, kävi miten kävi.
 3. Täällä jossain on kuviakin näkynyt kun aiemmin niitä olen bongaillut... En ole niitä enää tosin onnistunut löytämään. Linkitelkää tännekin niitä kuvia omista viritelmistänne, kaikki ideat ovat erinomaisen tervetulleita! Kiitos.
 4. Meillä suunnitelmissa mökkihäät ensi kesälle, heinäkuun puolivälissä olisi H-hetki. Pihapiirissä on lato, johon on liitettynä navetta. Navettaan saadaan kätevästi buffa ja ladon puolelle ruokailutilaa ja tanssilattia. Latoa jatketaan isolla, 6x12m teltalla, johon pitäisi myös mahtua kivasti ruokailemaan. Vieraslista meillä on tällä hetkellä 100 hlön kieppeillä, joten pikkuhäistä ei enää voida puhua. Teltan alle on nyt rakennettu alusta, jolloin pohja säilyy kuivana ja tasaisena. Suunnitelmissa on rento meininki, saunomista, pihapelejä ja bändi soittamaan tanssilattian kupeeseen että halukkaat pääsevät laittamaan jalalla koreasti. Myös joen varrella pihapiiriin kuuluvalla nuotiopaikalla on mahdollista paistaa makkaraa ja nauttia ilta-auringosta. Appi uhosi rakentavansa paljunkin saunan kupeeseen, joten kun väki vähenee niin pidot varmasti paranee. Juotavaa hankitaan kaikkien tarpeisiin riittävästi, lisäksi vuokraamme minibussin koko päiväksi niin, ettei kenenkään tarvitse olla kuivin suin sen takia. Mökkimajoituista alueella on runsaasti, joten kaikille löytyy jokin paikka kallistaa päänsä. Pitopalvelulta saadaan ruuat ja kaikki valmiina, joten siinä on yksi huolenaihe vähempänä. Itse vihkiminen tapahtuu myös mökillä, jolloin rakennamme pihapiiriin kauniin vihkipaikan. Tämän kohdalla täytyy todella toivoa, ettei vettä tulisi - ainakaan paljon... pitää varmaankin varautua ja tuoda sateenvarjoja varuilta.... Mutta hei, olisi kovin hauska nähdä kuvia teidän toteutuksista ja kuulla lisää tarinoita - mikä meni pieleen, mitä kannattaa ottaa huomioon.
 5. Minä myös haluaisin nähdä kuvia miten teillä juhlat onnistuneet - täällä jatketaan samalla kaavalla, tosin mökillä mutta lato-teltta yhdistelmällä. Kertokaa, oi viisaat, mitä tulisi ottaa huomioon, miten toteutus loppujen lopuksi onnistui ja oliko tunnelma sitä mitä olitte haaveilleet?