Hiilinorsu

Rouva
 • Content count

  27
 • Joined

 • Last visited

About Hiilinorsu

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. ^ Joo, mullakin ollut ongelmia tuon postin edelleenlähetyspalvelun kanssa kaikkina kolmena kertana, kun olen muuttanut. Olen siis maksanut erikseen siitä yhden vuoden edelleenlähetyspalvelusta, mutta tosi paljon mennyt postia vanhaan osoitteeseen siitä huolimatta. Onneksi vanhan kämpän uudet asukit ovat aina ystävällisesti olleet yhteydessä ja olen saanut postini vanhasta osoitteesta hakemalla.
 2. Kampaus oli todella onnistunut ja sopi hyvin vintagepukuuni, vaikka en käynyt edes koekampauksessa. Meikin tein itse ja se onnistui täydellisesti! Kuvaajan koevedoksissa kaikki meikin varjostukset yms. olivat juuri sopivat ja tähän yksittäiseen asiaan olin erityisen tyytyväinen. Yleensähän meikki onnistuu tasan silloin, kun ei ole mitään menoa eikä kukaan näkemässä sitä. Ainoa asia, jonka olisin vaihtanut ja loppujen lopuksi vaihdoinkin kesken päivän, oli sukkanauhasukat. Olin ostanut alushousut, joissa oli (onneksi irrotettavat) nauhat ja klipsit sukkia varten. Opinpahan sen, miksi se sukkanauhavyö on yleensä erikseen! Sukkanauhoihin kohdistuu sen verran vetoa, että tuntui, että pikkarit lähtevät nekin luisumaan alas sukkien mukana. Olisi ehkä voinut harjoitella niiden käyttöä etukäteen. Onneksi mukana oli stay upit, joten vaihdoin ne jalkaan maistraatissa ja tosiaan alushousuista sai sukkanauhat irrotettua. Meillä oli siis talvihäät ja mulla lyhyt mekko, joten oli pakko olla varautunut muutenkin useammalla sukkaparilla, ettei tarvitse mahdollisesti rikkinäisissä sukissa liikkua.
 3. Mullakin taisi eka posti olla lehtilasku ja se tuli varmaan heti tiistaina, kun edellisenä perjantaina oltiin menty naimisiin. Nyt on häistä kulunut tasan kaksi viikkoa ja tähän mennessä olen saanut jo Kela-kortin, Eurooppalaisen sairausvakuutuskortin, 2 x luottokortin ja Visa Electronin uudella nimellä. Kauppalehti ja MeNaiset tulevat jo uudella nimellä, samoin melkein kaikki laskut. Vanhalla nimellä tulee vielä Kicks-kanta-asiakasposti ja jotain YR:n mainoksia. Nähtävästi siis aika tiuhaan päivittävät tietojaan väestötietojärjestelmästä, kun kerran suurin osa jo menee oikein!
 4. Laskeskelin alun perin, että n. 2200 € menisi, todellisuudessa meni n. 2700 €. Tähän ei ole laskettu mukaan häämatkaa eikä sormuksia, muuten kaikki miehen taskuliinoista alkaen. Häissämme oli siis yhteensä vain 9 henkeä (siis meidän lisäksemme seitsemän vierasta). Minulla ei ollut hääpukua, vaan leninki. Mies osti itselleen uuden puvun. Kävin kampaajalla teettämässä juhlakampauksen, mutta meikkasin itse. Hääpäivänä kävimme virallisen osuuden jälkeen laadukkaassa ravintolassa syömässä ja vietimme hääyön hotellissa. Vähäiseen vierasmäärään suhteutettuna rahaa meni periaatteessa aika paljon ja suurin lasku syntyi tietysti ravintolakäynnistä. Emme kuitenkaan halunneet mihinkään Rossoon syömään häpäivänä, joten ravintolalasku ei haitannut yhtään. Ainoa vähän ylimääräinen meno liittyi mekkooni, johon tehtiin muutamia muokkauksia. Vein sen ensin eräälle ompelijalle, joka ei kuitenkaan saanut tehtyä kaikkia sovittuja asioita ja jouduin korjaamaan mekkoa toisella ompelijalla. Eli ehkä n. 65 € tuosta budjetista on se osuus, joka harmittaa, muuten ei ole tarvinnut katua täydelliseen päivään liittynyttä rahanmenoa!
 5. Mekin vietimme hääyön Kluuvin Glossa. Otimme Glo Love -paketin, johon kuului yöpyminen deluxe-huoneessa, huoneaamiainen, pullo kuohuvaa ja huoneenluovuts klo 16. Lisämaksusta sai oikeaa shampanjaa ja tämän myös itse valitsimme. Tykästyin hotellissa erityisesti tyylikkään moderniin sisustukseen (tämä oli yksi valintakeriteereistä - inhoan perinteisiä 90-lukulaisia hotellisisustuksia) ja aivan mahtavaan isoilla peileillä varustettuun valtavaan avokylpyhuoneeseen. Myös huoneen valaistus oli todella kiva ja esim. yöpöytinä toimi kaksi isoa valokuutiota. Varasimme ammeellisen huoneen ja nautimme hääpäivän päätteeksi kuohuvat ihanassa vaahtokylvyssä. Aamupala oli huoneaamiaiseksi runsas ja kaikin puolin hyvä antipastoineen kaikkineen. Jälkeenpäin harmittaa ainoastaan se, ettemme testanneet spa-osastoa laisinkaan, en tiennyt että siellä olisi ollut unisex-saunat! Muuten kaikin puolin ihana ja onnistunut hotellikäynti, varmaan vietämme siellä yötä yksivuotishääpäivänämmekin.
 6. Emme, koska en erityisesti pidä julkisuukottelusta ja olisin tuntenut oloni epämukavaksi sukulaisten töllistellessä ja kuvatessa.
 7. Vain vihkisormus, kihloja emme koskaan hankkineetkaan. Valitsin vihkiksi hieman leveämmän sormuksen, reilu 7 mm.
 8. Kiitos infosta! Eiköhän näillä tiedoilla tänään pärjätä
 9. Tällä asialla on hieman kiire (huomenna vihkiminen ), joten vastatkaa ihmeessä, jos tiedätte! Eli minkälaiset pysäköintimahdollisuudet Helsingin maistraatin ympäristössä? Onko Hietalahden tori pysäköintikäytössä arkisin? Onko siellä tyypillisesti vapaita paikkoja klo 13-14 aikoihin päivällä? Tai onko ihan lähimaastossa jotain maksullista pysäköintihallia tms.? En haluaisi näillä keleillä parkkeerata kadun varteen, kun ei ole takeita, lähteekö se siitä enää pois ollenkaan...
 10. Heh, ai se olit sinä kun oli käynyt kommentoimassa, kiva! Alun perin mies meinasi sellaista baquette-hiontaista kiveä tuohon keskelle, mutta noin leveään sormukseen ei olisi ollut tarjolla mitään vakiokokoa ja muutenkin hintaa olisi tullut aiiiika paljon enemmän. Noilla princess-hiontaisilla kivillä asia sitten ratkesi huomattavasti huokeammin ja lopputulos on kuitenkin se, mitä haettiin. Sinänsä hassua kun näki ensimmäistä kertaa nuo valokuvat niin tuntui, että sormukset näyttävät kuvissa tosi erilaisilta kuin mitä ne ovat luonnossa. Esim. tuossa mun sormuksessa tuo istutus jotenkin korostuu, kun timanttien loisto ei kuvassa oikein näy. Samaten miehen sormuksesta ei ehkä käy selväksi, että siinä on tuollainen harjattu mattapinta. Sitten tulin miettineeksi, kuinka monella muulla on ollut samanlainen ongelma, kun on täällä katsellut sormuskuvia. Että mitenköhän ihania jotkut sormukset ovat luonnossa, jos kuvissakin jo näyttävät tosi hyviltä! Jes, enää viikko, kun saa pujottaa tuon ihanuuden sormeen!
 11. Meille tulee vain vihkisormukset. Teetätimme nämä sormukset Morriksella Turussa. Olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen!
 12. Mulla on siis vähän kiire tilauksen kanssa, kun häät ovat alle kolmen viikon päästä Edit. Pistin tilaukseen muutamat sukat, kun siellä sai kampanja-aikaan sattumoisin tilauksensa postikuluitta, jos tilauksen arvo ylitti £ 35. Laitoin sukat tilaukseen sunnuntaina ja heti maanantaina tuli viesti, että ovat lähettäneet tilaukseni. Nyt sitten odotellaan ja toivotaan, etteivät eksy mihinkään matkan varrella! Edit 2. Sukat saapuivat muutamassa päivässä. Valitettavasti kokomerkinnät eivät ihan menneet nappiin - olen melko pitkä, mutta myös hoikka. Valitsin sukat kokotaulukoista oikein, mutta kävi kuitenkin niin, että sukkanauhasukat olivat sopivan pituisia, mutta aivan liian leveitä ja menevät rullalle polvista ja reisistä. Siis käyttökelvottomat lyhyen häämekkoni kanssa. Onneksi yhdet sattuivat olemaan sopivat niistä neljästä parista, jotka tilasin. Tilasin myös varmuuden vuoksi stay upeja, jotka osoittautuivat kaikki oikean kokoisiksi. Täytyy nyt katsoa, kummat laitan - stay upit vai sukkanauhasukat. Todennäköisesti otan stay upit hääpäivänä mukaan varmuuden vuoksi, mikäli liivisukat sattuvat hajoamaan.
 13. ^ Hei kiva kuulla, että joku on tuolta tilaillut onnistuneesti. Olen aina kauhean epäileväinen kaikkien uusien nettikauppatuttavuuksien kanssa, mutta ehkäpä nyt uskallan tilata tuolta. Minkälaisia toimitusaikoja tuolla on ollut keskimäärin?
 14. Näitä juttuja lukiessa tulee väistämättä mieleen, että onkohan tuossa "kihlautumisessa" vaan jollain tapaa epävarman tai mustasukkaisen osapuolen halu merkata omaisuutensa. Itsekin tiedän erään tapauksen, jossa mies halusi tyttöystävänsä pitävän mieheltä lahjaksi saamaansa sormusta vasemmassa nimettömässään, vaikka kyseessä ei ollut miehen itsenkään mukaan mikään kihlaus. Kyseinen mies on hyvin mustasukkaista sorttia.
 15. Teen meikin itse. Meikkaan paljon muutenkin ja osaan tehdä omaa silmääni miellyttävän meikin. Olen käynyt kerran meikattavana ammattilaisella ja kerran nähnyt kaverin häitä varten ottaman koemeikin - molemmat olivat kamalia. Esimerkiksi kaverini silmämeikki valahti alaluomille tunnin sisällä ja oli surkeasti häivytetty. Kaveri vaihtoi lopulta meikkaajaa. Itselläni ei ole varaa käydä kokeilemassa, kuka oikeasti osaa meikata, niin hoidan homman mieluummin itse. Omistan myös paljon laadukasta kosmetiikkaa ja valtavan läjän meikkisiveltimiä, joilla saan kestävän meikin ilman, että tarvitsee häitä varten ostaa erikseen mitään. Kampauksen laitatan kuitenkin ilomielin kampaajalla - kotikonstein ei tässä asiassa yksinkertaisesti saa ammattilaisen veroista jälkeä, toisin kuin meikin kanssa.