Jump to content
Naimisiin.info

TuomiK

Morsian
  • Viestit

    41
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän TuomiK kaikki viestit

  1. Mietin vielä asiaan liittyen sitä, että onko hääparille (tai morsiamelle) tärkeintä viettä päivä prinssinä ja prinsessana, vai järkätä hemmetin hyvät juhlat ystäville ja sukulaisille. Minä ottaisin toisaalta myös kohteliaisuutena että juhlat onnistuivat noinkin nappiin, että joku kosii ja haluaa järkätä omat häänsä lähitulevaisuudessa. Kyllä juhlassa täytyy voida olla onnellinen myös muiden puolesta, vaikkei sitten saanutkaan olla huomion keskipisteenä koko aikaa. Mitä sulhanen ajatteli tapauksesta?
  2. Hmm, no onhan se toki erikoista ja siten varmasti jaa ihmisten mieleen, mutta ymmarran aloittajaa ihan taysin! varmasti sekin olisi vieraille ikimuistoista jos jossakin haissa morsian vaikka kompastuisi ja kaatuisi kakun paalle- saattais silti hieman hramittaa haaparia, vaikka se ehka edesauttaisi haiden jaamista vieraiden mieleen. Itsekin olen ollut yli 20 haissa, ja voin rehellisesti sanoa muistavani jotakin kaikista, tunnelma ja yleinen fiilis ja omat tuntemukset paivasta jaa mieleen. Eikai sita tarvitsekaan muistaa kaikkia ohjelmanumeroita tarkalleen vuosia jalkeenpain. Kuten kirjoitin itsekin, huomion varastaminen toisen juhlapäivänä on tökeröä, enkä sanonut ettei tilanteesta saisi harmistua. Aloittaja pyysi kuitenkin omaan tilanteeseensa uusia näkökulmia ja minun näkökulmani on tämä. Minua itseäni ei harmittaisi kuin hetken, kun tosiaan tällaiset sattumukset tekisi meidänkin häistä paremmin mieleenpainuvat. Kun en itse ihan oikeasti muista monista häistä vieraana juuri mitään. enkä missään nimessä toivo että mitkään häät jäisi jonkun kakkukommelluksen takia vieraiden mieleen, tämä kommentti menee mielestäni vähän off topiciksi..
  3. Huomion "varastaminen" toisen häissä on kyllä hieman tökeröä. Mutta itse laittaisin sen hauskaksi ohjelmanumeroksi muiden joukkoon, kyllähän vaikka sukkanauhan nappaajaakin yleensä onnitellaan ja hän saa olla hetken huomion keskipisteenä. Mun mielestä teidän häät jää vain paremmin mieleen tällä tavalla Olen itse ollut aikuisena vieraana n. 20 häissä, enkä suurimmasta osasta muista niistä enää yhtikäs mitään juhlapaikan ja bändin lisäksi (jostain syystä ainoa asia mitä mulle jää varmasti mieleen on aina se, oliko bändi hyvä vai huono tai varsinkin bändin puute..). Varsinkin jos on ollut kesähäitä putkessa kolmet tai neljät. Jos taas joissain juhlissa olisi joku ottanut ja kosinut, niin varmasti olisi jäänyt muutenkin juhlista enemmän muistijälkiä, ja ainakin juhlat erottuneet niistä muista kesähäistä selvästi Niin valitettavaa kuin se onkin, hääleikit, puheet, yksityiskohdat jne. menee ihan yhdeksi puuroksi muiden hääjuhlien kanssa tai unohtuvat vierailta kokonaan melko nopeassa ajassa. Sen takia me ollaan panostettu muutamaan juttuun, joiden toivotaan selvästi erottavan meidän juhlat muiden kemuista ja jäävän vieraiden mieleen. Ja kaikki muu säätö saa olla. Muiden hääpäivistä tai kihlapäivistä mulla ei ole minkäänlaisia muistikuvia, hyvä kun muistan omani. Eikä päivämäärää voi kukaan omia. Onhan noita iso liuta jotka meni vaikka 20102010 kihloihin.
  4. Juu, kyllä ammattilaisen vedenkestävillä meikeillä, hiusaineilla ja hartaudella tehty meikki ja kampaus kestää koko päivän, ellei joudu ihan kaatosateeseen. Mulle laittaa sama henkilö kampauksen ja meikin. Aikaa varataan 3 h klo 8-11 (vihkiminen klo 14.00) ettei tule kiire. Ensin hän laittaa hiukset ja sitten meikin. Kasvoille lentää väkisin aika paljon hiuskiinnettä ja muita aineita, joten sen vuoksi suosittelisin ensin kampausta ja sitten vasta meikkiä. Mulla oli vastikään koekampaus, ja jo senkin aikana tuli niin paljon hiuskiinnettä naamalle että uhh.. Kampauksen jälkeen voi kasvoja vielä vähän puhdistaa jollain pyyhkeellä tms., niin saa ne hiustökötit pois ennen meikkiä.
  5. Tämä ketjuhan on mennyt jo oikein viihdyttäväksi Minä komppaan aika lailla jkl:n mielipiteitä. Näppituntumalla kyllä oma käsitys on se, että monessa asiassa nainen odottaa miehen joustavan, mutta ei ole itse valmis joustamaan takaisin jossain miehelle tärkeässä asiassa. George Orwellia lainatakseni parisuhteeseen: "Kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia, mutta toiset eläimet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset." Ehkä joku ymmärsi pointin Strippibaarissa käynti muutaman kerran elämässä omissa tai kaverin polttareissa ei ole niin haudanvakava juttu. Ja kun katselen oikein mielelläni itsekin naisia vähissä vaatteissa että vaatteet päällä, niin ei ole oikein mandaattia kieltää sitä mieheltäkään. Mun mielestä on ihanaa että on jotain niin upeaa katseltavaa olemassa kuin naiset, erityisesti korjailemattomat versiot. Katsellaanhan sitä taidetta, maisemia ja kaikkea muutakin luojan luomaa silkasta silmänilosta, onneksi siitä ei yleensä kukaan syyllistä. Ehkä täytyy ottaa kansallisvaatteeksi burkha. Niin kaikki säästyisi näiltä esineellistäviltä ajatuksilta mm. uimarannalla, baarissa ja kesäterassilla, kun ei näkyisi enää kauniita maisemia kauniiden naisten muodossa. Eikä naisten tarvitsisi burkha päällä kuluttaa enää rahaansa push-up liiveihin, meikkeihin tai muuhunkaan naisen omia avuja korostaviin ja siten esineellistämistä edistäviin tuotteisiin. Tästä voisi tosin tulla kansantaloudellinen ongelma. Mutta toisaalta naisten työteho kasvaisi, kun aamulla voisi lähteä töihin paljon ripeämmin. Kaunis (luonnollinen) nainen on ihana näky, vaatteet päällä tai ilman Ja tasa-arvon vuoksi, on ne komeat miehetkin ilo esineellistävälle silmälle (mutta ei ihan niin suuri ilo kuin kauniit naiset, IMHO). Aikuisviihdeala taitaa olla niitä harvoja aloja, missä pääsääntöisesti siirtyy aina enemmän pelimerkkejä naisille kuin miehille (nyt ei mennä sinne ihmiskauppaan, jooko). Onhan silläkin joku merkitys. Kuka on rohkea ja nostaa miespornonäyttelijät palkkakuopasta?! Miehen euro vain 50 senttiä!! Missä on oikeus ja tasa-arvo??!? Miesten luontaista iloa katsella naista hyväksikäytetään! Miehet menettää rahansa ulkonäköään hyväksikäyttäville naisille! Tämä on väääärin!!
  6. Minä pidän kihlan nimettömässä sormessa valmiina vihkimisessä. Myöhemmin, varmaan jo heti juhlassa laitan sormukset toiseen järjestykseen ihan käytännön syistä. Kihla on kivetön ja vihkissä taas töröttää 5 timanttia aika korkealla (sormus on Andreasenin tulppaani), joten riski siitä että vihki lähtee talvipakkasilla sormesta kun riisuu hanskat kädestä on olemassa. Ei tähän taida mitään sääntöä olla. Halvempi kihla saa "suojata" huomattavasti arvokkaampaa vihkisormusta meikäläisen tapauksessa.
  7. Pokasin mieheni baarista, tanssittiin, sitten vein sen mun kotiin ja mies lähti krapulapizzojen yms jälkeen vasta seuraavana päivänä iltamyöhällä kohti omaa kotia. Ja tässä sitä ollaan 8v myöhemmin menossa naimisiin.
  8. Tulee varmaan liian myöhään tämä tieto, mutta ainakin stokkalla ja stilissimassa sanoivat että kengät voisi värjätä vitivalkoisiksi ivoryn sävystä. Mulla on sama ongelma, vitivalkoinen puku mutta mistään ei löydy valkoisia kenkiä.. Tanssitarvikkeessa oli ainoat valkoiset satiinikengät tähän asti, mutta ei ollut kokoja Mutta kuka osaisi vastata siihen että pysyykö kangasväri kengässä jos kengät kastuvat?? Mulla on häät syksyllä ja ajatuksissa on värjätä ivoryt kengät syvän marjapuuronpunaisiksi, mutta en haluaisi valkoiseen pukuun punertavia läikkiä jos sataa.. Morsmaikun sivuilla luki, että kengät on värjäyksen jälkeen tarkoitettu vain sisäkäyttöön.
  9. TuomiK

    Kosiminen ilman sormusta

    Ei ollut sormusta mutta 15 kpl pitkävartisia ruusuja, joita hädin tuskin jaksoi kannatella. Ei käynyt mielessäkään että olisi pitänyt olla sormus mukana, hauskempaahan sitä oli yhdessä käydä sovittelemassa. En ole kyllä ennen tätä foorumia tajunnut että kosinta ja kihlaus voisi olla eri asioita. Ja ei, me ei päätetty heti kosinnasta hääpäivää kun mä en halunnut vielä ajatella koska kemut jaksaisi järjestää.
  10. Mun puku maksoi 1200euroa ja siihen päälle tarvitsen asusteet. Miehen puku maksoi 1100 euroa ja asusteet päälle (liivi+solmio+vyö). Eli mies pääsee vähän halvemmalla
  11. Minä en myöskään hyväksy sitä, että jotkut käy suomalaisessa liikkeessä sovittamassa pukua aikoen tilata kiinasta varastetun idean perusteella (sinnepäin) tehdyn puvun. Ihan oikea rikos se on tekijänoikeusrikoskin, vaikka vahingot voi tuntua tavaran varastamiseen verrattuna pienemmiltä. Mutta en hyväksyisi myöskään mitään sovitusmaksuja, kun itsekin kävin neljässä liikkeessä sovittelemassa ennen kuin sopiva löytyi. Alkuperäisen artikkelin sävy nyt on yksinkertaisen tollo, mutta pointti on olemassa. Mun mielestä noille kopiopuvuille on olemassa ihan hyviä vaihtoehtojakin, naikkarikirppiksellä ja muualla on pilvin pimein myynnissä käytettyjä aitoja pukuja, kaikissa morsiuspukuliikkeissä on jossain vaiheessa vuotta alennusmyynti ja pukujakin löytyy useimmista myymälöistä kaikista hintaluokista joistain satasista ylöspäin vain taivas rajana. Yleensä sen hääpäivän tietää reilusti etukäteen, niin näitäkin vaihtoehtoja ehtisi hyödyntää. En ole nähnyt kuin yhden kopiopuvun yksissä häissä, ja muistan kirkossa ihmetelleeni miksi morsian on valinnut liian lyhyen puvun itselleen, kun a-linjaisen pitkän helman alta näkyi kengät kokonaan. No, syykin selvisi sitten juhlissa kun asia tuli jutellessa ilmi. Ja säännöllisesti näyttää noita käyttämättömiä mittatilauksena tehtyjä muovipukuja olevan myynnissä myös foorumilla. Miksiköhän.. Ja vaikka oma pukuni oli ulkomainen aito puku myymälästä, niin jää siitä silti aika hyvin roposia Suomeenkin (puku 1200€, josta alv n. 220€, myyjän kate jos noudattelee muuta rättikauppa niin 50-60% eli noin 500€. Josta myyjäliike sitten maksaa mm. myyjille palkat ja valtiolle sivukulut ja jos hyvin on mennyt niin vielä tuloveroakin. Ja maksoin tuon 1200 euroa ihan mielelläni, jotta saatoin luottaa myös siihen että sovituskappaleen perusteella tilattu, mutta erivärinen puku on varmasti sitä mitä sovitin. No, mä nyt olen vähän kaikessa iloinen veronmaksaja, ja maksan myös kotimaisesta palvelusta mielelläni. (Siinähän niitä julkisia palvelujakin joutuu alkaa kiristämään, jos yksityiseltä puolelta vähenee veronmaksajat. Kaikella on seurauksensa ja ne ulottuu aika pitkälle, jos kaikki alkaa tilaamaan kaiken netin kautta ulkomailta, oli sitten kyseessä aito- tai kopiotuote. Nyt taisi viimeisimpänä Veikon kone tai joku muu kodinkoneliike lopettaa toimintansa. Siinä meni jokunen suomalainen työpaikkakin alta.) Ehkä viiden vuoden päästä täällä foorumilla morsiamet itkee, ettei pukuja pääse enää sovittamaan muualle kuin stokkalle kun kaikki erikoistuneet morsiuspukuliikkeet on lopettaneet kannattamattomina liiketoimintansa.
  12. Mä olen käyttänyt pari kuukautta Vogelin Hair&Nail poweria. Hinta muistaakseni 16-18 euroa purkki, joka kestää kuukauden. Hiukset ovat olleet nyt kieltämättä aika terveennäköiset. Kampaajalta täytyy syyskuussa kysyä mielipidettä onko uusia hiusjuuria tavallista enemmän. Ainakin kuula paistaa huomattavasti vähemmän hiusten alta (mulla oli jokin aika sitten tosi iso ongelma hiustenlähdön kanssa). Muuten tuuheutta ei vielä huomaa kun hiukset kasvaa vain sen sentin verran kuukaudessa. Ja kynnet pysyy ehjänä paljon pidemmäksi asti Eli en kyllä näiden nappuloiden syömistä lopeta vähään aikaan. Olen syönyt myös piitä, muistaakseni Hübnerin silica tabletteja enkä niistä huomannt mitään eroa. Vogel on oikeastaan ainut luontaistuote/lisäravinnemerkki jonka tuotteisiin luotan. Mutta hiusravinteiden lisäksi pitää tietysti huolehtia muustakin, omega 3:et oikeassa muodossa (e-epa ja se toinen, dha?) ja d-vitamiinin otan myös purkista.
  13. Me mennään kanssa ihan minimaalisilla koristeluilla. Paikkakortit täytyy tehdä kun juhlapaikka on tod.näk. ihan ääriään myöten täynnä joten vieraat on plaseerattava. Hääkarkkeja ei tule. Menut laitamme pöytiin että tarjoilupöytään, niin allergiset ja muuten rajoittuneet ehtivät ne tutkia (tosin hääpaikka painattaa ne meille, ei tarvitse itse vaivautua, hääpaikka hoitaa myös pöytäkartan painattamisen kunhan saamme ihmispalapelin valmiiksi). Häät on syksyllä joten kynttilät saa riittää tunnelman luojiksi, ja muutenkin teemamme on tod.näk. mustavalkoinen niin yliampuvat koristelut ei siihen värimaailmaan sovi. Eli kokonaissaldomme askarteluille: 1) tulostettujen nimitarrojen liimaaminen valmiina ostettuihin paikkakortteihin. 2) Valmiina tilattujen kutsujen kokoaminen. 3) voiko askarteluksi laskea sen, että aion neuloa itse hartiahuivin kirkosta poistumista varten? Helepolla mennään, voiko jopa sanoa riman ali? Mutta onpahan meidän näköiset häät somistukseltaan. (mulle esim. sisustusroina/krääsä kaupat on ihan kauhistus kun en ymmärrä miksi kotia pitää sisustaa roinalla johon kyllästyy kuitenkin vuodessa.)
  14. Me lähdetään häämatkalle 2,5 viikkoa häiden jälkeen jenkkeihin ja siellä ollaan reilu 2 viikkoa. Liput ostettu ja esta -hakemus tehty vanhalla nimellä. Ajattelin olla niin epäromanttinen että ilmoitan vihkimisen yhteydessä pitäväni oman sukunimeni ja teen erillisen ilmoituksen maistraattiin sitten häämatkan jälkeen kun ehdin hoitaa muunkin paperisodan (ja tiedän työmatkojen kannalta sopivan hetken olla passittomana, matkustan nimittäin usein Venäjälle ja sinne pitää olla myös viisumi jonka hakeminen vie oman aikansa). Eipähän tarvitse sitten hermoilla, että kesken matkan on pankkikortit yms. vaihtuneet. (tosin erillinen ilmoitus maksaa 91 euroa, ainoa miinus tässä järjestelyssä..) Toinen vaihtoehto on pyytää pappia pitämään sukunimipäätöslomaketta jemmassa ainakin siihen asti kun lähdetään häämatkalle, ja hakea uudet paperit heti häämatkan jälkeen. Tosin tämän onnistuminen riippuu siitä pitääkö tosiaan lähteä jonnekin työmatkalle pian häämatkan jälkeen. Rasittavaa..
  15. Mä laitan swarovskin pisaran malliset korvakorut, joihin on istutettu joka puolelle pieniä kirkkaita kristalleja. Suht pienet, mitta ehkä 1,5cm. Kaulakorua en laita, koska mun mielestä dekoltee on kauniimpi hääpuvussa ilman koruja. Ja se kaulakoru olisi kuitenkin vinossa kaikissa valokuvissa. Ohutta kultaranneketjua vielä mietin.. Raaskisiko panostaa aitoon ketjuun häitä varten.. Hmmmmm..
  16. Ihan ensinnäkin, luulen ettei mulla ajatus juokse enää hääviikolla niin jouheasti työasioissa. Kirkkoharjoituksen ajattelin änkeä siihen perjantaille, jos se vain sinne sopii. Plaseerauslaput pitää käydä asettelemassa pöytään. Ja sitten käyn ottamassa ranskalaisen manikyyrin ja menen aikaisin nukkumaan Ja aina voi tulla ilmoitus useammalta pariskunnalta viime hetkellä etteivät tule kun ovat vatsataudissa, ja plaseeraus menee uusiksi.. tms.
  17. -Teen meikin itse (saan sellaisen kun haluan), ajattelin varata kampauksen oppilaitoksesta. Moni tosin varoitteli ettei kannattaisi, mutta tuntuu hullulta laittaa monta sataa yhden illan kampaukseen. Muista aikataulussa varautua siihen että opiskelijalla voi kestää kampauksen väsääminen pidempään. Se on sitten pois yöunista :/
  18. Laitetaanpas minunkin alkuvuoden kokemukset. Hakusessa oli siis merenneitotyylinen puku. Kaunis Morsian Tämä oli ensimmäinen paikka missä kävin, eikä ollut hajuakaan miten sovittaminen tapahtuu saati minkälaista pukua tarkalleen etsin. Aloitimme kaason kanssa kuvastojen selaamisella, josta valittiin muutama sovitukseen. Lopulta varsinaiset sovituspuvut etsi vanhempi naismyyjä (omistaja?), ja hän oli tässä varsin taitava ja kärsivällinen. En sanonut missään vaiheessa mitään väritoivetta, mutta jostain syystä hän oli kuitenkin päätellyt etten halua vitivalkoista pukua. Loppuvaiheessa sanoin tuurilla johonkin väliin ettei värillä ole väliä, kun en vielä tiedä minkä värinen puvun pitäisi olla. Tämän jälkeen myyjä vasta otti rekistä todella kauniin vitivalkoisen puvun, jonka myötä päätin että pukuni tulee olla valkoinen. Ainoa miinus tuli siitä, että tämän kesän tilaukset oli kuulemma jo tehty (kävimme sovittamassa helmikuun alussa) ja puvun tulisi sen vuoksi löytyä myymälän valikoimasta. En oikein ymmärtänyt ettei minulle voisi enää pukua tilata, kun hääni ovat vasta lokakuussa. Eli hieman joustamaton palvelu tästä näkökulmasta, ilmeisesti tilauksia tehdään vain muutaman kerran vuodessa. Stockmann Kävin stokkalla kahdesti sovittamassa pukuja. Ensimmäisellä kerralla minulle osui vähän kokemattomampi mutta mukava myyjä, jolla ei ollut pokkaa mennä kunnolla "hameen alle" kiskomaan vuorikankaat suoraksi. Siten sovitus eteni vähän hitaasti kun kokeilin muutamaa aavistuksen liian pientä pukua, joiden oikominen kesti jonkin aikaa.. Toisella kerralla myyjä oli eleettömämpi mutta hyvin ammattitaitoinen. Kumpikaan myyjistä ei kuitenkaan ehdottanut minulle mahtuvia malleja rekistä. Eli sovitusvalikoima oli aika suppea, vaikka tilaisivatkin minkä tahansa puvun kuvastosta. Harmi ettei pukua stokkan valikoimasta löytynyt. He olisivat ottaneet tilauksia vastaan koska vaan, ja ilmeisesti pientä korvausta (tai jopa ilmaiseksi?) vastaan pukua olisi voinut säilyttää siellä. Seremonia menin myymälään ilman ajanvarausta ex.tempore n. 50min ennen sulkemisaikaa arkipäivänä. Minulle osui todella mukava myyjä ja sain sovittaa yksin pukuja kaikessa rauhassa. Myyjä löysi minulle 3 todella hyvää vaihtoehtoa ja sain asiantuntevia neuvoja. Sain myös tarkat neuvot koska suosikkipukuni olisi pitänyt viimeistään tilata, ts. kuinka kauan ehdin vielä harkita. Jos suosikki olisi löytynyt niin olisin hyvin voinut ostaa pukuni täältä. Stilissima Minua palveli punatukkainen myyjä joka oli juuri sopivan rempseä. Ehdotti ennakkoluulottomasti minun kokoa olevia pukuja sovitettavaksi. Ennätin sovittaa todella monta eri vaihtoehtoa sen tunnin aikana, eikä myyjää haitannut vaikka lopullinen päätös venyi hieman sulkemisajan yli. Lopulta puku kun löytyi myyjän ehdottamista vaihtoehdoista Niinatar Täällä kävin vielä "varuulta" ex tempore sovittamassa pukuja ilman ajanvarausta, kun olin menossa tilaamaan pukuani Stilissimasta. Kyseessä oli maanantaipäivä ja pääsin sovittamaan yksin (!). Myyjä oli mukava, ja löysi rekistä kuvailemiani vaihtoehtoja. Lisäksi sain sovittaa yhtä pukua näyteikkunan mallinuken päältä. Ainoa miinus tuli siitä, että hän painosti valitsemaan väriksi ivoryn haluamani vitivalkoisen sijaan. (useampi myyjä sekä kaasot ovat todenneet valkoisen sopivan minulle paremmin). Lisäksi kun kysyin sulhaselle valkoista miestenpukua sain muistutuksen siitä, että etiketin mukaan vain morsian saa käyttää häissä valkoista. Sanoin ettei sillä ole meille merkitystä. Kuulemma joku etikettikouluttaja on pyytänyt kertomaan tämän aina asiakkaille, ettei tule etikettivirheitä vahingossa. Ymmärrän tämän, mutta lähtökohtaisesti morsiuspari saa mielestäni pukeutua vaikka juuttisäkkeihin, oli etiketti mikä tahansa.
  19. Me ollaan miehen kanssa kierretty n. 15 häät ja aina ilmoittaudutaan vikoina päivinä. Monet hääkutsut on tulleet niin aikaisin, ettei noin 2kk varoitusajalla tule yhtään sellaista oloa että asialle pitäisi tehdä jo jotain (varsinkin jos on kyse miehen sukulaisista/ystävistä). Eikä omaa kalenteriakaan tiedä niin pitkälle etukäteen. Jonnekin takaraivoon jää yleensä joku muistijälki vikasta ilmoittautumispäivästä, jonka lähestyessä sitten joutuu etsimään kutsua jostain paperikasojen alta. Me ei vain kaikki olla niin järjestelmällisiä näissä asioissa "jos ei viime hetkeä olisi, ei mitään tulisi tehtyä."
  20. Meillä ei ole kuin hääpaikka, bändi ja kirkko. Ja mä olen ostanut puvun ja päättänyt sormuksen sekä varannut kampaajan. Ja häämatkan suunnittelut on pitkällä! Häihin on aikaa reilut 5kk. Mistähän saisi motivaatiota itse kemujen järkkäämiseen.. Onneksi ei aiota askarrella mitään. Tätä menoa tehdään kyllä kaikki ihan viime hetkellä. Omaan päähän ei mahdu kuin kisatreenit, vuoden päätavoitekisat on kuukausi ennen häitä. Onneksi ei osunut lähemmäksi! Hääpäivä kun päätettiin jo tammikuussa ennen kuin tämän vuoden kisakalenteri julkistettiin.
  21. Pitäisi jotenkin jakaa kallisarvoiset lomapäivät tälle vuodelle, enkä millään haluaisi käyttää niitä ainakaan liikaa häiden alla, vaan tietysti häiden jälkeen häämatkaan. Kuinka monta vapaapäivää teillä oli/on ennen h-hetkeä ja oliko riittävästi? Meille on tulossa ravintolahäät, eikä itse tarvitse tehdä juhlien järjestämisen eteen plaseerauksen lisäksi mitään. Mutta kun ei oikein tiedä mitä kaikkea hässäkkää sille viikolle oikeasti jää tehtäväksi (ohjelman viimeistely, plaseerauksen viime hetken säätäminen, soittolistojen tekeminen jne.jne.) niin on vaikea varautua..
  22. Me varattiin nyt tammikuussa lokakuun häihin kirkko ja paikka. Kirkossa olisi ollut päivissä valinnanvaraa vaikka kuinka, mutta juhlapaikan suhteen oltiin auttamatta myöhässä. Ei sitten saatu marras-häitä kun juhlapaikka oli ihan overbooked pikkujouluihin.. No, loppujen lopuksi olen tosi tyytyväinen lokakuuhun. Eipähän vierailla tai itsellä ole niin paljon muuta menoa, kun marraskuussa tosiaan alkaa jo se pikkujoulukausi.
  23. TuomiK

    Hääkuvaus kesken juhlan

    Mä kanssa ajattelin muuttaa suunnitelmia siten, että kuvat otetaan hääjuhlan aikana. Meille tulee 160+ vierasta, joten voitaisiin aloittaa kuvien ottaminen jo sinä aikana kun loput vieraista vasta syö. Siten se ei veisi varsinaista ohjelma aikaa ollenkaan. Ainoa ongelma on sää: juhlat on lokakuussa joten silloin voi olla vuosisadan syysmyrsky. Jos joudutaan ottamaan sisäkuvat täytyy saada jostain siirrettävä tausta ja lisävalaistusta yhteen juhlatilan kabineteista. Ja jos kuvaaja sanoo ettei valaistus riitä niin en tiedä mitä keksitään.. Tai sitten otetaan kuvat juhlatilan eteistilassa siten, että taustalla on uhkaava syysade.. Syksyllä taas ulkokuvat on omasta mielestäni kauneimmillaan kun luonnonvalo on mitä parhaimmillaan. Mutta kun ei oikein voi laskea sen varaan.
  24. Meitä on niin moneen junaan.. Mä olen kyllä kuullut yhden pariskunnan saaneen samalle kesälle kutsun kahdeksaan hääjuhlaan, joista vain yhdet meni päällekkäin. Jos jokaiselle parille antaa lahjaksi 100 euroa niin eihän se tee kuin 800 euroa.. Plus kaikki muut menot kyydeistä juomiin ja polttareihin.. Huh.
×
×
  • Create New...