Beisla

Aktiivijäsen
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

About Beisla

 • Rank
  Untuvikko
 1. Meillä oli häät Siuntion Borgvikin nuorisoseurantalossa, ja voin kyllä suositella. Paikalla on surkeat nettisivut, mutta ei kannata ottaa sitä pois laskuista sen takia. Ympäristö oli kaunis ja rauhallinen, ympärillä metsää ja kauempana näkyy järvi. Länsiväylältä paikalle ajaa vain viisi minuuttia, eikä Helsinkiläisilläkään ollut ongelmia löytää sinne. Hinta ei päätä huimannut, ja paikalla oli melko kattava astiasto ja teollinen astianpesukone. Vahtimestari oli mukava ja joustava. Esim. kun vuokra-aika oli perjantaista sunnuntaihin, saimme tulla perjantaina jo hyvissä ajoin koristelemaan. Ainut mikä puuttui oli äänentoisto, mutta toimme oman. Meillä oli noin 60 vierasta, mutta enemmän olisi mahtunut vaikka kuinka hyvin. (Meillä lähti kutsu melkein 80:lle.) http://www.siuntio.fi/default.asp?kieli=246&id_sivu=526&alasivu=526 löytyy alas rullaamalla Borgvik. Siellä on linkki heidän (ruotsinkielisille) sivuilleen, mutta hintatieto taitaa olla vanhentunut. Vahtimestari puhuu kuitenkin hyvin suomea.
 2. Meillä oli Espoon maistraatista vihkijä paikan päällä, nuori nainen. Kesti kauan saada varmistus siitä, kuka tulee vihkimään, vaikka ajankohta oli selvillä jo aiemmin. Mutta oli erittäin mukava ihminen. Tavattiin se kerran ennen tilaisuutta, ja hän oli erittäin halukas sanomaan myös jotain virallisen kaavan lisäksi, jotta saatais tilaisuudesta oman näköinen. Hän oli myös ystävällinen ja pätevä. Naisparina saatiin myös allekirjoittaa paperit ennen vihkitilaisuutta, koska pidettiin allekirjoitusta tilaisuuden aikana hieman tökerönä. Saatiin myös sanoa "tahdon".
 3. Meillä kuvattiin pienissä porukoissa (esim. sisarukset, kaasot...) ruokailun ja kahvin välissä. Tuntui toimivan hyvin, kun suurin osa porukkaa ehti jutella samalla, kun muita kuvattiin.
 4. Meillä oli ruokana kala-kasvis-menu. En tiedä, huomasivatko vieraat edes, että tarjolla ei ollut yhtään muuta lihaa. Saimme vain kiitoksia ruuasta, mainion pitopalvelun ansioista (Share tastes and events). Jopa se ainoa kala-allergikko vain kehui saamaansa kasvispääruokaa.
 5. En usko, että ovat välttämättömät. Meillä kyllä oli, mutta emme ostaneet lainkaan olutta tai siideriä, eikä kukaan valittanut. (Oli kuohuviini, viinit, avecit ja booli.) Rohkeasti vaan omalla tyylillä! Jos jonkin yksittäisen asian puute pilaa jonkun juhlan, se on heidän oma ongelmansa. Pääasia, että kokonaisuus on mietitty.
 6. Toisin kuin monilla, meillä meni enemmän valko- kuin punaviiniä. Meillä oli tosin ruokana kala-kasvis -menu, ei mitään lihaa. Meillä oli 60 ihmistä itsemme mukaan lukien, noin 10 ei juovaa/kuskia, ja olimme ostaneet 15 pulloa valkoviiniä ja 15 pulloa punaviiniä. Loput valkkarit juotiin loppuillasta ruokailun jälkeen (eli ei loppunut kesken, mutta sitä ei myöskään jäänyt). Punkkua jäi seitsemän täyttä pulloa ja pari vajaata. Kuohuviiniä taisi olla 12 pulloa, loput siitä juotiin bileiden aikana. Alkoholittomana kuohuviininä meillä oli omenamehu-vichy, siitä pidettiin. Jälkiruuan aikana oli itse tehtyä omenalikööriä, hmm, ehkä 8 litraa, 1 litra jäi yli. Brandyä olimme varanneet litran ja sitä jäi jonkin verran yli. Koska sukulaisemme tai kaverimme eivät ole kovin viinaan meneviä, emme ostaneet lainkaan olutta tai siideriä, vaan teimme kunnon boolit (holillisen ja holittoman) bileiden ajaksi. Ei kukaan ainakaan meille siitä valittanut, vaan booleja kehuttiin hyväksi. Holillista boolia taisi mennä noin 17 litraa (vain kaverit/nuoret jäivät loppubileiden ajaksi) ja alkoholitonta ehkä saman verran. Nyt en ole varma; jaoimme ylijäämäjuomia siivousavustajille. Molempia boolisatseja taisi jäädä yli noin kymmenen litraa, mutta ei se haitannut: mieluummin niin kuin että olisi loppunut kesken. (Paniikissa ostin nimittäin vielä yhden satsin holitonta - 7 litraa - +varaviinan siihen, että jos jompi kumpi loppuu...) Ruokailu alkoi noin viideltä, booli kannettiin pöytään ehkä yhdeksän aikaan (en katsonut kelloa) ja musiikki loppui puoli yksi. Häät olivat elokuun 24. päivä.
 7. Ei tunnu. Hössötimme kohtalaisesti, mutta sekä kavereilta että sukulaisilta tuli paljon kiitoksia ruuasta, koristeluista ja ohjelman määrästä/laadusta, että se tuntui sen arvoiselta.
 8. Vihkiminen oli (juhlapaikalla) klo 16, syömään päästiin viiden jälkeen. Ei oltu hommattu iltapalaa (paitsi vähän sipsejä naposteltavaksi) kun ylijäämäruoka oli jääkaapissa. Mutta eipä sitä kukaan syönyt. Kun kävin myöhemmin illalla sanomassa muutamalle porukalle että jääkaapista voi hakea ruokaa, jos on nälkä, joku kysyi että "ai minä päivänä?"
 9. Meillä oli viime viikonloppuna häät ja Share vastasi ruokapuolesta. Kaikki meni juuri niin hyvin kuin toivoimmekin, ellei paremminkin. Niistä joille teimme tarjouksen, Share taisi olla kalliimmasta päästä, mutta ehdottomasti saimme rahoillemme ammattitaitoista vastinetta ja olimme tyytyväisiä. Pyysimme kala-kasvis-menuta, ja pääruuaksi olikin kuhaa salviavoissa (virkistävää vaihtelua muiden ehdottamaan loheen/kirjoloheen). Sen lisäksi oli mm. laaja salaattivalikoima. Ruoka oli todella herkullista, ja vieraat kiittelivät sitä myös. Ainakaan minun korviini ei kantautunut yhtään negatiivista kommenttia ruuasta. Henkilökunta oli ammattitaitoista ja ystävällistä; osasivat mm. lukea tapahtumien kulkua, ilman että heille täytyi siitä muistuttaa. Esimerkiksi, kun kaasoni, joka toimi seremoniamestarina, oli saanut alkuinfon viimeisen lauseen loppuun ("Viinien ensimmäinen kaato tulee pöytiin, ja loput voi hakea juomapöydästä.") tarjoilijat astuivatkin ovesta sisään, ilman että heitä piti käydä noutamassa. Tosin meille hääparille käytiin kyllä täyttämässä laseja ensimmäisten kaatojen jälkeenkin. Tosiaan, kommunikointi heidän kanssaan sujui hyvin, ja olivat myös joustavia meidän toiveiden suhteen. Halusimme tuoda itse hääkakun, ja se onnistui. Yksi pieni virhe heiltä meinasi tulla: olimme tilanneet heidän kauttaan jäitä valkoviinin jäähdyttämiseen, ja sen he olivat unohtaneet hääpaikalle tullessaan. He sanoivat, että toisivat viiniä vain sitä mukaa pöytään kun se kului, mutta me sanoimme että olimme laskeneet jäiden varaan myös boolin jäähdyttämisessä. He saivat sitten hankittua jäitä vielä illan aikana, eli sekin kömmähdys korjattiin pian ja meille jäi hyvä mieli.
 10. Myra, onko tilassa mitään eteistä, tai ulkona edes sen kokoista katosta jossa hääpari voisi hetken seistä kastumatta? Vaikka meillä on kesähäät, varaudumme silti sateeseen. Meillä on vihkiminen juhlapaikalla, hyvällä säällä ulkona mutta sateen sattuessa sisällä. Hääpaikkana on seurantalo, jossa on eteinen. Sadetilanteessa vieraat ohjataan ensin omille paikoilleen, sitten kävelemme sisään salin poikki lavalle ja vihkimisen jälkeen kävelemme pois salista eteiseen. (Eteinen on liian pieni, että sinne mahtuisi kaikki vieraat.) Tässä vaiheessa vieraille tuodaan onnittelumaljat. Sitten astumme takaisin saliin ja joko käymme itse jokaisen pöydän luona, tai pöytäkunnat käyvät meidän luona onnittelemassa. Pitää vielä pohtia kummin kannattaisi tehdä. Kävelemme paikoillemme, jonka jälkeen tervetuliaispuhe ja maljojen kohotus.