Pyry

Morsian
 • Content count

  41
 • Joined

 • Last visited

About Pyry

 • Rank
  Juniori
 • Birthday 01/11/91

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Kajaani

Recent Profile Visitors

605 profile views
 1. Minä en ole teemavärejä muuttanut. Löysin kerralla sen täydellisen yhdistelmän, jonka saa helposti toistumaan somistuksessa, meikissä, puvussa ja kimpussa. Yhdistelmä ei myöskään ole liian runsas tai raskas eikä vaadi ehdottomuutta. Kaikki muu sen sijaan... Kirkko OLI päätettynä ja juhlapaikka OLI päätettynä. Nyt alkaa mietityttää, kun mikään juhlapaikkavaihtoehto ei vaikuta hyvältä (yhdessä on liian pienet ikkunat, yhdessä liian iso vuokra, yksi liian kaukana kirkosta). Josko vaihtaisi kirkkoakin? Syrjäkylältä kaupungin keskustaan? Keskustassa olisi kuitenkin paremmin juhlapaikkojakin. Ja entäpä puku? Luulin jo heti aluksi löytäneeni Sen Oikean, mutta nyt kaduttaa. Onko se sittenkin liian tylsä? Haluaisinko sittenkin olla enemmän prinsessa? No, pukua ei voi enää vaihtaa, olen maksanut jo ensimmäisen puolikkaan sen hinnasta. Sen kanssa on nyt elettävä. Vieraslista on puolittunut, ruokalistaehdokkaita on monia... ai niin, hääpäiväkin muuttui! Syy oli yksinkertainen: kaupunki, jossa häät pidetään, on Virrat, eli Suomen juhannuskaupunki. Juhannushäät juhannuskaupungissa eivät ole hyvä idea, kun osan vieraista täytyisi löytää majoitus. Juhannuksen ajan majoituspaikat on varattu vuosi, puolitoista aiemmin.
 2. ^ Tuon edellisen viestin puvun tilasinkin sitten, ja puolikas on jo maksettu. Mutta maistraattia (2. heinäkuuta) varten saapui tänään tällainen! Kuvassa mekko on minun ylläni, ja ilme on... mitä on.
 3. Vihkiminen Kajaanin maistraatissa 2. heinäkuuta
 4. Äidin mies on täälläkin se ongelmatapaus. Ko. henkilön kanssa ei tule muut toimeen kuin äitini, sillä miehellä on paha tapa olla todella, t-o-d-e-l-l-a ilkeä kanssaihmisille, ja pettää lupauksia ja rikkoa sopimuksia. Siis ei mitään tason "Tulen käymään ensi viikolla" -lupauksia vaan... no, esimerkiksi hän jätti maksamatta veljilleni korvauksen 50 hehtaarin äestämisestä, vaikka alunperin siitä sovittiinkin. Lisäksi ko. tapaus harjoittaa henkistä väkivaltaa erityisesti minua kohtaan silloin, kun minulle puhuu. Emme ole kahdeksaan vuoteen juurikaan sanoja vaihtaneet, mitä nyt hän on ilmoittanut, että häntä ei haittaisi tippaakaan, jos kuolisin ja niin edelleen. Sen tiedän, että äiti loukkaantuu, jos en miestään kutsu. Mutta en tuollaista ihmistä häihin tahdo...
 5. Hei, täällä mielenterveysongelmainen kesällä 2013 naimisiin menevä nainen. Itselläni ei minkäänlaista masennusdiagnoosia ole, on vain "määrittelemätön ei-elimellinen psykoottinen häiriö", mutta masennuksesta, biposta ja muista vastaavista on kyllä keskusteltu. Masennuslääkettä myöskin syön, vaikka mitään siihen viittaavaa diagnoosia ei ole. Se auttaa kuitenkin. Koen, että naimisiin meneminen on omalta osaltaan helpottanut oloani nyt: on jotain tulevaisuudessa, jotain varmasti hyvää ja positiivista. On nytkin jotain, mihin keskittyä.
 6. Noin satanen meni kutsukorttivärkkeihin, kun lasketaan mukaan myös se ~viisikymppiä, joka meni testivärkkeihin. Siis niihin "Tää on kivan näköinen härpäke, testaan, sopiiko nää mun kutsukortti-ideoihin" -juttuihin. 35 kutsua tulee, joten kun lisätään postimerkkien hinnat, nelisen euroa taitaa kappalehinnaksi tulla.
 7. Mulla on olemassa aika, jolloin saavutaan juhlapaikalle, muuten kaikella on vain järjestys, ei tarkkoja aikoja. Siis voishan niille puolen tunnin aikahaarukan jokaiselle laittaa, esim. "pakettileikki noin kello 17 - 17.30" mutta en pidä tarpeellisena. 14.00 Vihkiminen 14.40 Juhlapaikalle Onnittelut Tervetulomalja + vaarini puhe Ruoka Kakku (tämän paikka voi vielä muuttua) Sulhon jonkun sukulaisen puhe Pakettileikki Sukuvisa Häävalssi Tanssia Kesken tanssin anopinryöstö Kahvi + herkkubuffetti Lisää tanssia Puoleenyöhön mennessä olisi tarkoitus olla juhlapaikka tyhjänä.
 8. Hehe, mulla oli silloin paniikkihäiriö pahimmillaan, ja olin paniikki-itkenyt pari tuntia ukon sylissä. Tämä sitten aloittaa: "Tää ei oo ehkä paras hetki sanoa tätä", joka tietenkin säikäytti minua entisestään. Ukko kuitenkin jatkoi: "Mutta haluaisin oikeasti tässä nyt mennä kihloihin." Kello oli jotain kahdeksan illalla, ja lähdettiin ajelemaan ympäri Kajaania etsien auki olevaa kultasepänliikettä. Soitto 0100100:n ei auttanut myöskään - ei niitä enää siihen aikaan auki ollut. Lähetin siitä ajomatkalta sitten täynnä kirjoitusvirheitä ja autocorrect-mokia olevan viestin parille sukulaiselle ja kaverille.
 9. Pitäkää yhteiset häät Noh, vakavasti puhuen, kolme kuukautta saattaa sinulle tuntua lyhyeltä ajalta, mutta vieraista se ei ole niin lyhyt. Minua henk.koht. ei haittaisi tippaakaan, jos olisi kahdet häät - varsinkin syksyllä ja alkutalvesta, joka ei ole hääsesonkia. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon, että elokuu on TÄYSIN erilainen kuukausi kuin marraskuu niin säiden kuin yleisen tunnelmansa puolesta. En toki tiedä, millaisia häitä veljesi ja sinä suunnittelette, mutta vaikka tekisitte tismalleen samanlaiset hääkoristukset, ne vain yksinkertaisesti näyttävät erilaiselta. Ulkoa tuleva valo on erilainen, marraskuussa hämärtää aiemmin jne. Kehottaisin häiden siirtämisen tai panikoimisen asemesta tarttumaan puhelimeen ja juttelemaan veljen kanssa, jotta pahimmat päällekkäisyydet vältetään. Oma veljeni meni neljä VUOTTA ennen minun häitäni naimisiin, ja olen silti hänelle soitellut ja varmistellut esimerkiksi häävalssia, että ei tule samaa.
 10. Meillä häihin melko tarkkaan vuosi, ja kaikenlaisia pikkujuttuja on tehty (kutsut lähes valmiina, soittolistat valmiina, juhlaohjesääntö kirjoitettuna) mutta juhlapaikka on vielä mietinnän alla. Kirkkoakaan ei ole varattu. Sen verran pienessä kylässä järjestetään häät, että kirkon varmaankin saa, vaikka ei vielä varaisikaan.
 11. Vihkimisessä (tänä kesänä) kuvaa yksi todistajista - se, joka bestmanina toimii ensi kesän kirkollisessa siunauksessa ja hääjuhlassa. Ensi kesänä kuvaajana toimii sitten eräs sulhon kavereista, todella osaava harrastelija. En ala ~tuhatta euroa maksamaan ammattilaiselle, kun tuo tyyppi kuitenkin mielellään valokuvaa - ja reippaasti halvemmalla.
 12. Pöytäkoristeitahan ei tarvitse hirveästi olla - meillä on suunnitelmissa pöytien koosta riippuen yksi tai kaksi kallaa per pöytä (yksi, jos neljän hengen pöytiä, kaksi, jos 6 - 8 hengen pöytiä). Simppelit valkoiset pöytäliinat, kallat vanhoissa kauniissa pulloissa, siinä se. Google näyttäisi kallan kappalehinnan olevan 4 - 8 euroa sesongin mukaan, eli ihan halvallahan tuossa ei pääse. Isompia roikkuvia koristuksia tuskin tarvitsee muut kuin juhlapaikan lavan reuna sekä ulko-ovi. En tiedä, oon vasta alkamassa miettiä tätä koristuspuolta, ja sen huomaa.
 13. Keskeneräinen oma listani on alla. Sulho kasaa oman listansa, ja sitten listat yhdistetään. Tarkoituksena on saada mahdollisimman laaja kirjo erilaista musiikkia listalle, painottaen kuitenkin sitä tanssittavaa perinteistä. 1. A. Aallon Rytmiorkesteri - Morsiuspari 2. Anna Eriksson - Kaikista kasvoista 3. Anne Mattila - Maijan ja Jannen häävalssi 4. Ansa ja Tauno - Kulkurin valssi 5. Apulanta - Kelpaanhan, rakkaani 6. Charles Plogman - Elämäni nainen 7. Charles Plogman - Jalat alta 8. Eino Grön - Kielon jäähyväiset 9. Elvis Presley - Can't Help Falling In Love 10. Elvis Presley - It's Now Or Never 11. Eppu Normaali - Joka päivä ja joka ikinen yö 12. Finlanders - Oikeesti 13. Fredi - Puhu hiljaa rakkaudesta 14. Hanna Pakarinen - Maailman ihanin mies 15. Hector - Jos sä tahdot niin 16. HIM - For You (acoustic) 17. HIM - In Joy and Sorrow 18. Janne Raappana - Kaksi onnellista 19. Jari Sillanpää - Bum Bum Bum 20. Juha Tapio - Minä sinua rakastan 21. Jukka Poika - Elämäni emäntä 22. Jukka Poika - Silkkii 23. Kaija Koo - Kuka keksi rakkauden 24. Katri Helena - Lähemmäksi 25. Kirka - Surun pyyhit silmistäni 26. Leif Wager - Romanssi 27. Leijonakuningas-elokuvasta Hakuna Matata 28. Lord Est - Sun vieres on lämmin 29. Loreen - Euphoria 30. Madagascar-elokuvasta Mä tahtoo veivaa 31. Matti ja Teppo - Nousee päivä, laskee päivä 32. Matti ja Teppo - Minä rakastan sua 33. Metallica - Nothing Else Matters 34. Movetron - Romeo ja Julia 35. Nopsajalka - Aitoo kamaa 36. Olavi Virta - Kultainen nuoruus 37. Olavi Virta - Lumous 38. Olavi Virta - Metsäkukkia 39. Pertti Niemi & Odessa - Vain kaksi nauhaa 40. Popeda - Tahdotko mut tosiaan 41. Reijo Kallio - Suvivalssi 42. Reijo Taipale - Orvokkiseppele 43. Reijo Taipale - Ruusujen aika 44. Riki Sorsa - Kaunis on hän 45. Sentenced - Sun Won't Shine 46. Sentenced - You Are The One 47. Souvarit - Lapin valssi 48. Suvi Teräsniska - Hento kuiskaus 49. Suvi Teräsniska - Järjen ääni 50. Suvi Teräsniska - Pahalta piilossa 51. Tapani Kansa - Akselin ja Elinan häävalssi 52. Tapio Rautavaara - Häävalssi 53. Tapio Rautavaara - Uralin pihlaja 54. Tauski - Ole sinä minun 55. Tauski - Rakastan sua 56. Tauski - Sinä vain 57. Tauski - Sut mulla on 58. Tomi Markkola - Kauneimpain, rakkaimpain 59. Tomi Markkola - Kun katson sinua 60. Topi Sorsakoski - Olet kaikki 61. Vesa-Matti Loiri - Vilukukka
 14. Huh huh, mitä lukemia joillakuilla Minulla kolmet: serkun, kun olin ihan pieni; äidin, kun olin vähän isompi, ja veljen muutama vuosi sitten.
 15. Budjettia ei ole tehty - vielä. Sitten, kun alan saada esim. pitopalveluista vastauksia tarjouspyyntöihin, voinen jonkinlaisen budjetin tehdä. Bändiä ei tule, hääauto on veljen ja sormukseksi tahdon timantittoman hopeisen. Halvemmalla pääsen, jos saan tuon erään kyläkievarin - hoitavat pitopalvelun ja karaoken samalla, sekä alkoholia vaativat vieraat voivat itse viinaksensa ostella kievarin puolelta. Mutta toiveissa olisi pysytellä viiden tonnin alla.