Pengantin

Morsian
 • Content count

  53
 • Joined

 • Last visited

About Pengantin

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Tampere
 1. Täällä kans projekti käynnistynyt. Tein yhden yksinkertaisen (1,75dl mantelijauhoa ja 2,5dl tomusokeria, 2 valkuaista) ja yhden kaksinkertaisen annoksen. Eka satsi jäi liian kovaksi ja niistä murtui tosi monet. Toka satsi löysempää, mutta tosi monet jäi kiinni tai ainakin meinas jäädä. Mulla on silikoniset paistoalustat. Totesin myös, että kun toisella pellillä mulla oli ritilä (pellin pohja ei ole tasainen) ja sen päällä silikoni, niin kaikki sen päälllä paistetut macaronit tuli kyllä päältä tosi kauniiksi mutta sisältä ihan kuperaksi, varmasti siis kun ilma kiersi eri tavalla. Luulen et noista saa kyllä tehtyä leivoksia, mutta täytettä pitää laittaa paljon enemmän en vielä tiedä käytänkö. Koko päivän tuotoksena n. 80 "käyttökelpoista" (siis 160 "kuorta" mutta näistä ehkä vain 20 on oikeesti salonkikelpoisia että sekä pohja että päällynen nätit. Mut meidän häissä muutenkin vähän kotikutoista niin ei haittaa vaikkei oo nii just. Mutta vinkkejä otetaan silti vastaan!
 2. Pääsee toki, eipä ne siellä lentokentällä sun siviilisäätyä tiedä
 3. Mulla on semmoinen kokemus aiheesta, kun olin häissä joissa hääpari juurikin kertoi haluavansa rennot ja leppoisat häät, ei puheita tai leikkejä joissa he olisivat pääosassa jne. Mutta ne häät oli kyllä aivan todella tylsät! Ei kerran tapahtunut muuta kuin ruokailua ja hengailua. En tiedä toimiiko tuollainen sitten jonkunlaiselle porukalle, mutta itsellä ainakin oli aika tylsä ilta ja lähdettiin aikaisin pois. Eli voisihan häissä järjestää edes jotain ohjelmaa, eihän siinä tarvitse olla hääparin mitenkään esillä vaan esiintyjät voi olla joitain ihan muita ihmisiä. Omasta mielestäni puheet tai muut "perinteet" ei todellakaan ole se, mikä häistä tekee jäykät, ellei ne puheet ja ohjelma ole jotenkin jäykästi toteutettu. Jos puhe on sellainen jutustelevaan muotoon kirjoitettu/puhuttu ja esim kaikki välijuonnot yms on sanottu rennosti eikä virallisesti, niin kyllä se enemmän edesauttaa ihmisten rentoutumista ja jutustelua.
 4. Minä myös suunnittelin kutsut ja tein itse: Noin postikorttikokoinen kutsu ja A5 taitettuna hääinfo. Molemmat tulostettiin paksuhkolle helmiäispintaiselle paperille (250g/m2) kylläkin yksipuoleisena ja mustavalkoisena. Mielestäni tuli arvokas ja juhlava. 80kpl molempia maksoi painossa yhteensä 80e. Lisäksi tulee kuoret ja liimaan kortteihin vielä pienen rusetin, niitä tilasin netistä n. 5e/150kpl. Leikkasin myös kutsun alareunan pitsikuvioleikkurilla, joka maksoi n. 20e mutta sitä oon käyttäny melkein kaikkeen hääaskarteluun, kyltteihin, paikkakortteihin jne.
 5. Mun polttarilistalle tuli n. 20 nimeä. Siinä on 10 hengen tyttöporukka, tunnemme lukiosta ja tämä on ollut vähän sellainen "rikkomaton" porukka eli tosi vaikea olisi sieltä valita että osan kutsuu ja osaa ei, koska kaikki ovat tosi ihania ja rakkaita vaikka kaikken kanssa en olekaan paljoa henk koht tekemisissä. Sitten on joitakin serkkuja, muutama ystävä ala-asteelta asti, muutama lukiokaveri jne. Joitakin henkilöitä vielä mietin tuohon mukaan, jotka on enemmän miehen kavereiden morsiamia, joiden kanssa ollaan kyllä tekemisissä jonkun verran, mutta sitten kun nimilista oli muutenkin niin pitkä niin päätin jättää nämä pois. Luulen että aika moni ei pääse tulemaan, mutta 20 henkeä tuntuu kyllä isolta määrältä että tavallaan ei haittaa jos kaikki ei pääse, vaikka jokainen tietysti olisi mukava olla mukana. Toisaalta kaasot kiitteli, että budjetin kanssa on helpompaa. Ja tosiaan listalla on kaikki sellaisia ihmisiä jotka haluan mukaan. Mielestäni minkä vaan kokoinen porukka käy, kunhan jengi on sellainen että kaikki on ns. syystä mukana. Mut on pari kertaa kutsuttu mukaan polttareihin niin, että on tullut olo että vain maksumiestä etsitään kun ei ole riittävästi ihmisiä muuten.
 6. Käytetty puku on ekologinen valinta, ja jos se on sinun silmään kaunis ja malliltaan sopii sinulle, niin ei ole mitään syytä mun mielestä miettiä "kehtaamista". Kyllähän nyt muitakin juhlavaatteita helposti käytetään yli kymmenenkin kertaa, ja ovat silti uuden näköisiä, eli jos vaan puku on ehkä (tai korjattavissa) ja ollut alunperin asiallisesti tehty niin ei hättää Häämuoti tietysti jonkun verran muuttuu ja elää vuosien kuluessa, mutta monenlaista tyyliä on uusissakin puvuissa, ja tärkeintä on että se on sun näköinen ja tyylinen!
 7. Heh, tää juttu ois voinu olla mun kirjoittama. Mä kans olin etukäteen varma, ettei olkaimeton käy koska oli just kokemusta tuubitopeista mitkä näyttää ihan kaameelle päälläni. Mutta tosiaan niin siinä kävi, että tukeva ja sopiva olkaimeton näyttää oikeen ryhdikkäälle päälläni, enkä kans tykänny mistään muista yläosista. Muutama hieno pitsiyläosa oli mielessä, mitä oon netissä nähnyt, mutta sellaisia ei ollut kokeiltavaksi liikkeessä ja en sit kauheesti jäänyt kaipaamaankaan.
 8. Mulla on nyt ongelma: häihin on tulossa yli 20 sellaista henkilöä, jotka ovat mun kavereita, mutta en tiedä ketkä kaikki pyydetään polttareihin. Kaasot siis ovat pyytäneet multa listan keitä sinne haluan, ja ei mulla ole mitään sitä vastaan että kaikki nuo mainitut henkilöt pyydettäisiin, mutta tuntuu niin kauheen paljolta. Esim mieheni kavereiden tyttöystävät jo rajasin pois, vaikka heidän kanssa vietetään aikaa pariskunnittain mutta ovat tyyppejä joita en tapaa "ilman miehiä". Sitten n. 15 henkeä on itsestään selviä, mun vanhoja kavereita matkan varrelta, mutta sitten on esim serkkuja joiden kanssa ollaan kyllä läheisiä mutta ei niin paljon tekemisissä ja eivät ehkä niin "istu" muuhun porukkaan. Entä miehen siskot ja veljien puolisot: luonnollisesti ollaan tekemisissä paljon, mutta eivät ole sillä lailla mun kavereita? Sitten yksittäisiä kavereita harrastuksista, jotka ei tunne ketään muita, mutta... No, kai he sitten tutustuvat jos haluavat osallistua. Sinänsä siis ei ole ketään, jota en haluaisi paikalle, mutta en haluaisi että jollekin tulee olo, että miksi hänet sinne on kutsuttu, jos itse ei oikein haluaisikaan tulla. Eli en halua että kukaan ajattelee, että esim rahan takia keräisin mahdollisimman ison porukan. Enkä toisaalta halua jättää ketään pois jos hän sitten ajattelee etten laske häntä kaveriksi... Ääh, miten te ootte toimineet?
 9. Itse en kyllä valokuvausalalla laittaisi paljoakaan painoarvoa sille, minkä koulun/koulutuksen on käynyt vaan enemmänkin juuri työn jäljelle ja ammattimaisesti toimimiselle. Moni valokuvauskoulu keskittyy ihan muun tyyliseen kuvaukseen kuin mitä hääkuvauksessa tarvitsee osata, ja monella esimerkiksi valokuvaajan ammattitutkinnon suorittaneella on portfoliossaan alivalottuneita kuvia jne, kun taas joku hyvällä silmällä varustettu itseoppinut voi tehdä tosi hyvää jälkeä. En myöskään ottaisi kuvaamaan ketään pelkkien kuvien perusteella, koska tosi tärkeää on että tyyppi on sosiaalisesti "hyvä" eli saa sitten vieraittekin kanssa juteltua ja heistä mukavia kuvia, ja sitten se ammattimaisuus siltä osin että voin olla varma että tilaamani tuote myös toimitetaan asiallisessa muodossa ja sillä aikataululla kun on sovittu. Enkä palkkaisi omiin häihini ketään, jota en olisi tavannut tai vähintään puhunut puhelimessa. Olisi kamalaa, jos hääpäivänä huomaisi että tyyppi on jollain tavalla tosi ärsyttävä, kun hän sitten kuitenkin on koko päivän läsnä ja lähellä.
 10. Jos ns. ainoat potretit kuvataan siinä juhlan aikana niin miettisin sitä, päästetäänkö vieraat kuikuilemaan kuvauksen ajaksi. Itse ainakin kokisin aika kiusalliseksi olla kuvattavana jos paljon väkeä siinä toljottaa, enkä haluiaisi riskeerata että sitten ei omista kuvista tulisikaan niin rentoja... Eli kannattaa tiedottaa vieraille (ellei sitten halua heitä katselemaan) että hääpari menee nyt kuvattavaksi pihaan ja toivoo rauhaa siksi ajaksi, ja ilmoittaa vieraille sitten kun omat kuvat on otettu että he voivat nyt myös tulla kuvaamaan/kuvattavaksi. Sillä aikaa kun hääpari on kuvissa, vieraille tosiaan jotain ohjelmaa ettei tylsisty!
 11. Jos ottaaa ammattilaisen kuvaamaan esimerkiksi vihkimisen ajaksi ja juhliin 3-4 tunniksi, niin kyllä kuvauksen saa reippaasti alle tonnilla, varmasti alle 500 euroakin helposti riippuen missä päin ollaan. Riippuu tietysti teidän ohjelmasta, että kauanko kuvaajaa tarvittaisiin että kaikki "oleellinen" tulisi ikuistettua, mutta kyllä tuossa ajassa kuvaaja jo ehtii aika paljon kuvata vieraita, tilaa ja koristeluja, mikä nyt teille onkin tärkeintä. Illan juhlintaa varmaan sitten tallentuu myös vieraiden kameroille. Itsekin ajattelen että se kuvaus on kumminkin tärkeä osuus, vaikka nyt ei tuntuisi että se dokumentointi olisi niin oleellista, niin varmaan 10 tai 20 vuoden päästä sitä osaa ihan eri tavalla arvostaa. Ainakin omia ja appivanhempiani harmittaa, kun heidän häistä ei ole oikein mitään kuvia olemassa, ja nyt kun omia suunnitellaan niin niitä olisi ollut tosi hauska katsella.
 12. Miriamm: Etsi vain aktiivisesti käytettyä pukua, joka olisi lähellä realistista tavoitekokoasi häiden aikaan, ja mieluiten tietysti nyöreillä niin ei ole niin tarkkaa. Itse olen ensi syksyn morsian ja olen etsinyt aktiivisesti käytettyä pukua nyt n. 4kk ja muutama hyvä vaihtoehto on löytynyt, eli kun vaan jaksat päivystää eri palstoja ja laittaa omia ostoilmoituksia niin alle 500 eurolla löytyy varmasti, jopa laadukas puku! Paljon isojakin kokoja on myynnissä. Itselläni kans tuntui kurjalta sovittelu kun ajattelen olevani pienempi häiden aikaan, mutta mieluummin sitten ostan vähän ison puvun ja pienennän jos tarvis. Tsemppiä!
 13. Hei, En tiedä olenko vain sokea tai tyhmä, mutta en löydä mistään foorumin sääntöjä. Muutamassa keskustelussa on mainittu että jokin on esim kielletty säännöissä, niin ne olisi mukava lukea. Mistäköhän löytyvät?
 14. Ylipäätään kommenttina vielä tarjouspyyntöasiaan, kun itse olen eri alalla pienyrittäjä mutta saan myös paljon tarjouspyyntöjä, joissa asiakas ei selvästikään ole jaksanut katsoa ollenkaan nettisivuiltani hintoja, tuoteselosteita tms. Ainakin minulle tulee näistä tarjouspyynnöistä olo, että sama viesti on laitettu sataan eri paikkaan ja se ei motivoi tekemään tarjousta ajatuksella ja ajan kanssa, toki aina kaikkiin viesteihin vastaan. Joskus asiakas kirjoittaa tyyliin "katsoimme nettisivuiltasi, että tämmöinen paketti löytyisi..." niin heti huomaan, että tämä asiakas on oikeasti kiinnostunut (ehkä jopa muustakin kuin hinnasta9 ja laadin tarjouksen yksityiskohtaisemmin. Eli jos esim pitopalvelun sivuilla on maininta, että asiat kuuluu tai ei kuulu, tai niiden hinta, pöytäliinojen osuus, tarjoilijoiden osuus tms, eli tarjouksen pyytäjä voisi mainiosti ne sieltä itsekin nähdä, niin ehkä ei anna niin kiinnostavaa kuvaa. Minua myös ihmetyttää monien hääparien asenne, että "olemme tuomassa tuhansia euroja ko. yritykselle, pitäisi siis saada prinsessa-kohtelua". Ok, pitopalvelulle maksettava summa on suuri, mutta tuo ei kyllä ole sellainen bisnes että sillä kukaan rikastuisi. Kulujakin on paljon, kun miettii vaikka häiden ruokatarjoilua, aikaa menee paljon suunnitteluun, ruokien valmistukseen, kuljetukseen, pöytien kattamiseen, luultavasti vielä tavaroiden noutoon seuraavana päivänä eli työhän on tunnetusti tässä maassa arvokasta ja siihen vielä ruoat päälle. Eli 5000e laskusta voittoa ei pitopalvelulle mitään älyttömiä määriä kuitenkaan jää, eikä siten hääpari ole pitopalvelulle mikään unlemien asiakas jonka he haluavat välttämättä saada. Esim. yritysasiakkailta saa saman rahan, vaikka työ tapahtuisi arkipäivänä virka-aikaan ja tilaaja on aika paljon "helpompi" eli ei ole mitään henk koht vaatimuksia kenelläkään. Uskoisin, että yhteistyöllä morsiametkin pääsisi parempaan lopputulokseen kuin vaatimalla paljon ja kaikkea. En tällä kuitenkaan tarkoita, että pitopalveluiden vastaamatta jättäminen olisi jotenkin ok ja varmasti suurin osa hääpareista onkin liikkeellä ihan hyvällä asenteella