Pengantin

Morsian
 • Content count

  53
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Pengantin

 1. Hei, En tiedä olenko vain sokea tai tyhmä, mutta en löydä mistään foorumin sääntöjä. Muutamassa keskustelussa on mainittu että jokin on esim kielletty säännöissä, niin ne olisi mukava lukea. Mistäköhän löytyvät?
 2. En löytänyt tästä aiheesta oikein keskustelua aiemmin, mutta siirtäkää toki viesti oikeaan paikkaan jos sellainen tälle on Olen miettinyt tuota kutsuasiaa, että milloin ne olisi hyvä laittaa eteenpäin. Itseäni on nimittäin harmittanut, kun joskus kutsut on tulleet niin myöhään (n. 1kk ennen) että varsinkin kesäaikaan on taatusti jo ehtinyt keksiä muuta ohjelmaa, ja sitten on joutunut järkkäilemään. Toisaalta on niinkin, että jos kutsun laittaa tosi ajoissa, niin puolet ehtii jo hukkaamaan sen siinä välissä ja ainakin unohtaa vastata, kun vastauspäivä kutsun tullessa on niin kaukana. Onko teidän mielestä hyvä ajatus, jos laittaisi ns. save the date -viestit (tosin en tykkää oikein tuosta englanniksi, pitäisi keksiä joku sopiva suomeksi) n. 4kk aiemmin (meillä häät syksyllä 2013) ja sitten "oikean" kutsun siinä n. 1kk ennen? Jostain olen lukenut, että jonkun mielestä on jotenkin loukkaavaa että "käsketään" laittamaan päivä ylös ajoissa, mutta itse en ollenkaan ajattele niin, vaan toivon että ne jotka haluavat tulla häihimme, saavat ainakin siihen ajoissa valmistautua. Ongelmana tässä tulee olemaan se, että sitten pitäisi jo 4kk ennen tietää lopullinen vieraslista! No mutta tulisipa sekin pakon edessä päätettyä Kuinka olette toimineet ja onko esimerkkejä hyvistä tai huonoista ratkaisuista?
 3. Täällä kans projekti käynnistynyt. Tein yhden yksinkertaisen (1,75dl mantelijauhoa ja 2,5dl tomusokeria, 2 valkuaista) ja yhden kaksinkertaisen annoksen. Eka satsi jäi liian kovaksi ja niistä murtui tosi monet. Toka satsi löysempää, mutta tosi monet jäi kiinni tai ainakin meinas jäädä. Mulla on silikoniset paistoalustat. Totesin myös, että kun toisella pellillä mulla oli ritilä (pellin pohja ei ole tasainen) ja sen päällä silikoni, niin kaikki sen päälllä paistetut macaronit tuli kyllä päältä tosi kauniiksi mutta sisältä ihan kuperaksi, varmasti siis kun ilma kiersi eri tavalla. Luulen et noista saa kyllä tehtyä leivoksia, mutta täytettä pitää laittaa paljon enemmän en vielä tiedä käytänkö. Koko päivän tuotoksena n. 80 "käyttökelpoista" (siis 160 "kuorta" mutta näistä ehkä vain 20 on oikeesti salonkikelpoisia että sekä pohja että päällynen nätit. Mut meidän häissä muutenkin vähän kotikutoista niin ei haittaa vaikkei oo nii just. Mutta vinkkejä otetaan silti vastaan!
 4. Pääsee toki, eipä ne siellä lentokentällä sun siviilisäätyä tiedä
 5. Mulla on semmoinen kokemus aiheesta, kun olin häissä joissa hääpari juurikin kertoi haluavansa rennot ja leppoisat häät, ei puheita tai leikkejä joissa he olisivat pääosassa jne. Mutta ne häät oli kyllä aivan todella tylsät! Ei kerran tapahtunut muuta kuin ruokailua ja hengailua. En tiedä toimiiko tuollainen sitten jonkunlaiselle porukalle, mutta itsellä ainakin oli aika tylsä ilta ja lähdettiin aikaisin pois. Eli voisihan häissä järjestää edes jotain ohjelmaa, eihän siinä tarvitse olla hääparin mitenkään esillä vaan esiintyjät voi olla joitain ihan muita ihmisiä. Omasta mielestäni puheet tai muut "perinteet" ei todellakaan ole se, mikä häistä tekee jäykät, ellei ne puheet ja ohjelma ole jotenkin jäykästi toteutettu. Jos puhe on sellainen jutustelevaan muotoon kirjoitettu/puhuttu ja esim kaikki välijuonnot yms on sanottu rennosti eikä virallisesti, niin kyllä se enemmän edesauttaa ihmisten rentoutumista ja jutustelua.
 6. Minä myös suunnittelin kutsut ja tein itse: Noin postikorttikokoinen kutsu ja A5 taitettuna hääinfo. Molemmat tulostettiin paksuhkolle helmiäispintaiselle paperille (250g/m2) kylläkin yksipuoleisena ja mustavalkoisena. Mielestäni tuli arvokas ja juhlava. 80kpl molempia maksoi painossa yhteensä 80e. Lisäksi tulee kuoret ja liimaan kortteihin vielä pienen rusetin, niitä tilasin netistä n. 5e/150kpl. Leikkasin myös kutsun alareunan pitsikuvioleikkurilla, joka maksoi n. 20e mutta sitä oon käyttäny melkein kaikkeen hääaskarteluun, kyltteihin, paikkakortteihin jne.
 7. Mun polttarilistalle tuli n. 20 nimeä. Siinä on 10 hengen tyttöporukka, tunnemme lukiosta ja tämä on ollut vähän sellainen "rikkomaton" porukka eli tosi vaikea olisi sieltä valita että osan kutsuu ja osaa ei, koska kaikki ovat tosi ihania ja rakkaita vaikka kaikken kanssa en olekaan paljoa henk koht tekemisissä. Sitten on joitakin serkkuja, muutama ystävä ala-asteelta asti, muutama lukiokaveri jne. Joitakin henkilöitä vielä mietin tuohon mukaan, jotka on enemmän miehen kavereiden morsiamia, joiden kanssa ollaan kyllä tekemisissä jonkun verran, mutta sitten kun nimilista oli muutenkin niin pitkä niin päätin jättää nämä pois. Luulen että aika moni ei pääse tulemaan, mutta 20 henkeä tuntuu kyllä isolta määrältä että tavallaan ei haittaa jos kaikki ei pääse, vaikka jokainen tietysti olisi mukava olla mukana. Toisaalta kaasot kiitteli, että budjetin kanssa on helpompaa. Ja tosiaan listalla on kaikki sellaisia ihmisiä jotka haluan mukaan. Mielestäni minkä vaan kokoinen porukka käy, kunhan jengi on sellainen että kaikki on ns. syystä mukana. Mut on pari kertaa kutsuttu mukaan polttareihin niin, että on tullut olo että vain maksumiestä etsitään kun ei ole riittävästi ihmisiä muuten.
 8. Käytetty puku on ekologinen valinta, ja jos se on sinun silmään kaunis ja malliltaan sopii sinulle, niin ei ole mitään syytä mun mielestä miettiä "kehtaamista". Kyllähän nyt muitakin juhlavaatteita helposti käytetään yli kymmenenkin kertaa, ja ovat silti uuden näköisiä, eli jos vaan puku on ehkä (tai korjattavissa) ja ollut alunperin asiallisesti tehty niin ei hättää Häämuoti tietysti jonkun verran muuttuu ja elää vuosien kuluessa, mutta monenlaista tyyliä on uusissakin puvuissa, ja tärkeintä on että se on sun näköinen ja tyylinen!
 9. Heh, tää juttu ois voinu olla mun kirjoittama. Mä kans olin etukäteen varma, ettei olkaimeton käy koska oli just kokemusta tuubitopeista mitkä näyttää ihan kaameelle päälläni. Mutta tosiaan niin siinä kävi, että tukeva ja sopiva olkaimeton näyttää oikeen ryhdikkäälle päälläni, enkä kans tykänny mistään muista yläosista. Muutama hieno pitsiyläosa oli mielessä, mitä oon netissä nähnyt, mutta sellaisia ei ollut kokeiltavaksi liikkeessä ja en sit kauheesti jäänyt kaipaamaankaan.
 10. Mulla on nyt ongelma: häihin on tulossa yli 20 sellaista henkilöä, jotka ovat mun kavereita, mutta en tiedä ketkä kaikki pyydetään polttareihin. Kaasot siis ovat pyytäneet multa listan keitä sinne haluan, ja ei mulla ole mitään sitä vastaan että kaikki nuo mainitut henkilöt pyydettäisiin, mutta tuntuu niin kauheen paljolta. Esim mieheni kavereiden tyttöystävät jo rajasin pois, vaikka heidän kanssa vietetään aikaa pariskunnittain mutta ovat tyyppejä joita en tapaa "ilman miehiä". Sitten n. 15 henkeä on itsestään selviä, mun vanhoja kavereita matkan varrelta, mutta sitten on esim serkkuja joiden kanssa ollaan kyllä läheisiä mutta ei niin paljon tekemisissä ja eivät ehkä niin "istu" muuhun porukkaan. Entä miehen siskot ja veljien puolisot: luonnollisesti ollaan tekemisissä paljon, mutta eivät ole sillä lailla mun kavereita? Sitten yksittäisiä kavereita harrastuksista, jotka ei tunne ketään muita, mutta... No, kai he sitten tutustuvat jos haluavat osallistua. Sinänsä siis ei ole ketään, jota en haluaisi paikalle, mutta en haluaisi että jollekin tulee olo, että miksi hänet sinne on kutsuttu, jos itse ei oikein haluaisikaan tulla. Eli en halua että kukaan ajattelee, että esim rahan takia keräisin mahdollisimman ison porukan. Enkä toisaalta halua jättää ketään pois jos hän sitten ajattelee etten laske häntä kaveriksi... Ääh, miten te ootte toimineet?
 11. Itse en kyllä valokuvausalalla laittaisi paljoakaan painoarvoa sille, minkä koulun/koulutuksen on käynyt vaan enemmänkin juuri työn jäljelle ja ammattimaisesti toimimiselle. Moni valokuvauskoulu keskittyy ihan muun tyyliseen kuvaukseen kuin mitä hääkuvauksessa tarvitsee osata, ja monella esimerkiksi valokuvaajan ammattitutkinnon suorittaneella on portfoliossaan alivalottuneita kuvia jne, kun taas joku hyvällä silmällä varustettu itseoppinut voi tehdä tosi hyvää jälkeä. En myöskään ottaisi kuvaamaan ketään pelkkien kuvien perusteella, koska tosi tärkeää on että tyyppi on sosiaalisesti "hyvä" eli saa sitten vieraittekin kanssa juteltua ja heistä mukavia kuvia, ja sitten se ammattimaisuus siltä osin että voin olla varma että tilaamani tuote myös toimitetaan asiallisessa muodossa ja sillä aikataululla kun on sovittu. Enkä palkkaisi omiin häihini ketään, jota en olisi tavannut tai vähintään puhunut puhelimessa. Olisi kamalaa, jos hääpäivänä huomaisi että tyyppi on jollain tavalla tosi ärsyttävä, kun hän sitten kuitenkin on koko päivän läsnä ja lähellä.
 12. Jos ns. ainoat potretit kuvataan siinä juhlan aikana niin miettisin sitä, päästetäänkö vieraat kuikuilemaan kuvauksen ajaksi. Itse ainakin kokisin aika kiusalliseksi olla kuvattavana jos paljon väkeä siinä toljottaa, enkä haluiaisi riskeerata että sitten ei omista kuvista tulisikaan niin rentoja... Eli kannattaa tiedottaa vieraille (ellei sitten halua heitä katselemaan) että hääpari menee nyt kuvattavaksi pihaan ja toivoo rauhaa siksi ajaksi, ja ilmoittaa vieraille sitten kun omat kuvat on otettu että he voivat nyt myös tulla kuvaamaan/kuvattavaksi. Sillä aikaa kun hääpari on kuvissa, vieraille tosiaan jotain ohjelmaa ettei tylsisty!
 13. Jos ottaaa ammattilaisen kuvaamaan esimerkiksi vihkimisen ajaksi ja juhliin 3-4 tunniksi, niin kyllä kuvauksen saa reippaasti alle tonnilla, varmasti alle 500 euroakin helposti riippuen missä päin ollaan. Riippuu tietysti teidän ohjelmasta, että kauanko kuvaajaa tarvittaisiin että kaikki "oleellinen" tulisi ikuistettua, mutta kyllä tuossa ajassa kuvaaja jo ehtii aika paljon kuvata vieraita, tilaa ja koristeluja, mikä nyt teille onkin tärkeintä. Illan juhlintaa varmaan sitten tallentuu myös vieraiden kameroille. Itsekin ajattelen että se kuvaus on kumminkin tärkeä osuus, vaikka nyt ei tuntuisi että se dokumentointi olisi niin oleellista, niin varmaan 10 tai 20 vuoden päästä sitä osaa ihan eri tavalla arvostaa. Ainakin omia ja appivanhempiani harmittaa, kun heidän häistä ei ole oikein mitään kuvia olemassa, ja nyt kun omia suunnitellaan niin niitä olisi ollut tosi hauska katsella.
 14. Miriamm: Etsi vain aktiivisesti käytettyä pukua, joka olisi lähellä realistista tavoitekokoasi häiden aikaan, ja mieluiten tietysti nyöreillä niin ei ole niin tarkkaa. Itse olen ensi syksyn morsian ja olen etsinyt aktiivisesti käytettyä pukua nyt n. 4kk ja muutama hyvä vaihtoehto on löytynyt, eli kun vaan jaksat päivystää eri palstoja ja laittaa omia ostoilmoituksia niin alle 500 eurolla löytyy varmasti, jopa laadukas puku! Paljon isojakin kokoja on myynnissä. Itselläni kans tuntui kurjalta sovittelu kun ajattelen olevani pienempi häiden aikaan, mutta mieluummin sitten ostan vähän ison puvun ja pienennän jos tarvis. Tsemppiä!
 15. Ylipäätään kommenttina vielä tarjouspyyntöasiaan, kun itse olen eri alalla pienyrittäjä mutta saan myös paljon tarjouspyyntöjä, joissa asiakas ei selvästikään ole jaksanut katsoa ollenkaan nettisivuiltani hintoja, tuoteselosteita tms. Ainakin minulle tulee näistä tarjouspyynnöistä olo, että sama viesti on laitettu sataan eri paikkaan ja se ei motivoi tekemään tarjousta ajatuksella ja ajan kanssa, toki aina kaikkiin viesteihin vastaan. Joskus asiakas kirjoittaa tyyliin "katsoimme nettisivuiltasi, että tämmöinen paketti löytyisi..." niin heti huomaan, että tämä asiakas on oikeasti kiinnostunut (ehkä jopa muustakin kuin hinnasta9 ja laadin tarjouksen yksityiskohtaisemmin. Eli jos esim pitopalvelun sivuilla on maininta, että asiat kuuluu tai ei kuulu, tai niiden hinta, pöytäliinojen osuus, tarjoilijoiden osuus tms, eli tarjouksen pyytäjä voisi mainiosti ne sieltä itsekin nähdä, niin ehkä ei anna niin kiinnostavaa kuvaa. Minua myös ihmetyttää monien hääparien asenne, että "olemme tuomassa tuhansia euroja ko. yritykselle, pitäisi siis saada prinsessa-kohtelua". Ok, pitopalvelulle maksettava summa on suuri, mutta tuo ei kyllä ole sellainen bisnes että sillä kukaan rikastuisi. Kulujakin on paljon, kun miettii vaikka häiden ruokatarjoilua, aikaa menee paljon suunnitteluun, ruokien valmistukseen, kuljetukseen, pöytien kattamiseen, luultavasti vielä tavaroiden noutoon seuraavana päivänä eli työhän on tunnetusti tässä maassa arvokasta ja siihen vielä ruoat päälle. Eli 5000e laskusta voittoa ei pitopalvelulle mitään älyttömiä määriä kuitenkaan jää, eikä siten hääpari ole pitopalvelulle mikään unlemien asiakas jonka he haluavat välttämättä saada. Esim. yritysasiakkailta saa saman rahan, vaikka työ tapahtuisi arkipäivänä virka-aikaan ja tilaaja on aika paljon "helpompi" eli ei ole mitään henk koht vaatimuksia kenelläkään. Uskoisin, että yhteistyöllä morsiametkin pääsisi parempaan lopputulokseen kuin vaatimalla paljon ja kaikkea. En tällä kuitenkaan tarkoita, että pitopalveluiden vastaamatta jättäminen olisi jotenkin ok ja varmasti suurin osa hääpareista onkin liikkeellä ihan hyvällä asenteella
 16. Saanalle suosittelen tsekkaamaan Einon pirtti -nimisen paikan Eräjärvellä. Tosin 150 henkeä taitaa olla siellä aika maksimi. Mutta siellä mahtuu nukkumaan 20-30 henkeä, on rannassa... en tiedä onko rantasaunaa mutta ainakin sauna on siellä majoitustalossa. Hieno paikka eikä kauheen kalliskaan, olisko 800+n.600e majoitustila, ei minusta ole paljon jos noin moni pystyy yöpymään.
 17. Me aiotaan tehdä niin, että periaatteessa kaikki vieraat esitellään, ei ehkä ihan yksitelleen kaikkia mutta kumminkin. Tyyliin: pöytä 3:ssä on morsiamen lukioajoilta tuttuja ystäviä puolisoineen, pöytä 2:ssa on sulhasen eno Matti ja täti Tuula ja heidän perheensä jne. Osa ihmisistä ei selkeästi kuulu mihinkään "joukkoon" niin heidät aiotaan esitellä ihan erikseen. Sulhanen esittelee oman puolensa sukulaiset ja omat kaverinsa ja minä sitten mun puolelta tulleet vieraat. Samalla myös tuossa vaiheessa ehkä kiitetään ihmisiä jotka on olleet apuna meille eri tilanteissa ja voidaan kertoa pieniä hauskoja juttuja miten jotkut ihmiset liittyvät meidän yhteiseen historiaan. Tiedän että tässä kestää jonkun aikaa, vieraita tulee reilusti yli 100, mutta itselleni on tärkeää että siinä samalla jotenkin huomiodaan kaikki paikalla olevat. Lisäksi sen jälkeen on minusta helpompi ihmistenkin kommunikoida keskenään kun vähän tietävät keitä tyypit on, vaikkei nimiä muistakaan. Olen itse ollut vieraana kun on toimittu jotakuinkin näin, eikä se ollut minusta ollenkaan tylsää koska minua kiinnosti tietää keitä paikalla on, jos joku tylsistyy niin ehkä voi lukea sit häälehteä siinä odotellessa
 18. Olen miettinyt paljon tätä aihetta, koska tiedän jo valmiiksi että on monia asiota, joissa en vaan voi miellyttää kaikkia. Esimerkiksi meille on tärkeää, että häissä on paljon musiikkiesityksiä ja ne ovat muidenkin häissä mielestäni parasta. Tiedän kuitenkin, että joidenkin mielestä ne voi olla tosi tylsiä. Itse myös tykkään, että häissä on ohjelmaa - puheita, esityksiä yms, ei niinkään perinteisiä leikkejä - ja en yhtään tykkää jos joka välissä on "tupakkataukoja" ja hengailuaikaa, mutta tiedän että osa vieraista haluaisi vaan istuskella ja juoda kaljaa mieluummin kuin kuunnella puheita tms. No, yritämme tietysti tehdä kompromisseja enkä nyt koko iltaa aio tunkea täyteen ohjelmaa. Jokainen tietysti järjestää itsensä näköiset häät, mutta toisaalta en oikein ymmärrä sitäkään asennetta että "nää on meidän häät ja pääätetään kaikesta" vieraiden viihtymisen kustannuksella. Eli itse ainakin kutsun vain minulle ja sulhaselle tärkeitä ihmisiä, ja todellakin toivon että heillä olisi hauskaa. Itse huolehdin ainakin, että ruokaa ja juomaa riittää ja on montaa sorttia että luultavasti edes kaikille olisi mieluisaa syötävää ja juotavaa. Jos ohjelma ei kaikkia miellytä, järjestämme tilaa johon voi "karata" jutustelemaan Hankimme vieraslahjat/hääkarkit jos jotain kivaa keksitään, mutta ainakaan en osta mitään sälää joka sitten jää ihmisten nurkkiin pyörimään. En usko että sellaisesta kukaan olisi otettu. Erityisen tärkeää on mielestäni, että vieraat pidetään "kärryillä" mitä milloinkin tapahtuu, vaikkei aikataulutettua ohjelmaa olisi jaettu mutta että kerrottaisiin mitä milloinkin on tulossa jne. Itseä on vieraana harmittanut informaation puute, koko ajan miettii että viitsiikö nyt lähtee vessaan tms jos sitten juuri on tapahtumassa jotain tärkeää. Itse vieraana olen kokenut erityisen ilahduttavana, jos hääpari on jotenkin ilmaissut positiivisia asioita minusta, miksi olen kutsuttu tms. Esim häälehdessä kerrottu tai joskus on ollut hääkarkin yhteydessä joku henkilökohtainen lappu. Siitä on tullut olo, että tosiaan, juuri mut on haluttu näihin juhliin <3 Joten jotain sen tyyppistä ajattelin itsekin kehitellä.
 19. Mulla on jäänyt kaksikin eri "ohjelmaa" mieleen. Toisessa oli "vastakkain" morsiamen ja sulhasen polttariporukat, ja "lajeja" oli useita. Esim. montako vaahtokarkkia mahtuu kerralla suuhun, perinteinen kynän pujotus pulloon, ilmapalloviesti jossa siis kaksi henkilöä välissään kuljettaa palloa ja juoksee jonkun reitin... Tehtävästä annettiin ensin joku vihje, jonka perusteella morsian valitsi omistaan ja sulhanen omistaan kuka tehtävän suorittaa. Tämä oli aivan hulvattoman hauska ohjelma, kun osallistujat olivat hauskoja ja ns. vapaaehtoisesti mukana (vaikken usko että tiesivät tästä etukäteen) eli kukaan ei vastentahoisesti joutunut esiintymään. Oli muistaakseni häiden oikeestaan ainoo ohjelma. Toinen oli sellainen, missä oli kolme paria (avio/avopuolisoita) ja miesten piti tehdä vaimoistaan "paketti" käyttäen erilaisia materiaaleja ja hääpari oli yksi näistä pareista. Tässäkin hauskaa oli se, että osallistujat olivat tyyppejä jotka oli täysillä mukana ja siis hääpari oli jotenkin paketointiin/kuljetukseen liittyvässä työpaikassa. Eli mun mielestä olisi kans hauska jos vaikka tulisi meidän häihin jotain missä mun pitäs vaikka jotain miehen työhön liittyvää tehdä ja miehen mun työhön... Tai jotain. En tiä auttoko tämä selostus nyt ketään Mutta se siis yleisohjeena mielestäni, että ei kannata ihan arvalla valita osallistujia, vaan miettiä etukäteen sellaiset tyypit jotka lähtee mukaan hommiin eikä toteuta juttuja silleen "jos tässä nyt sit jotain piipitän" meiningillä!
 20. En löytänyt aiheesta keskustelua, varmaan netistä jostain löytäisi tietoa mutta en nyt oikein löytänyt... Eli: jos lähdemme reissuun marraskuussa, mihin päin maailmaa kannattaa suunnata että ei joutuisi keskelle sadekautta? Ei sään tietysti tarvii mikään paahtavakaan välttämättä olla. Vaihtoehtoina ollaan mietitty Malediivejä, Mauritiusta, Balia/Gilin saaria, ABC-saaria, Barbadosta jne... Aletaan kohta pyytelemään tarjouksia matkatoimistoista, heilläkin tämä tieto tietysti on, mutta vaihtiksena on myös omatoimimatka, jos sillä vähän säästäisi rahaa...
 21. Mulla on ollut kynsissä geelilakkaus, olin lopputulokseen tosi tyytyväinen ja hyvälle näytti, mutta: kun halusin päästä siitä eroon (oli kasvanut puoleen väliin kynttä eli näytti kauhealta) niin ei ollutkaan niin helppoa... Ei lähtenyt millään aineella liottamalla, enkä saanut mitenkään sitä itse pois, joten menin toiseen liikkeeseen jossa se hiottiin pois. Tämän seurauksena kynnet oli hirveän ohuet ja huonokuntoiset pitkään. Onko siis olemassa jotain geelilakkaa, jonka saisi asetonissa tms liottamalla itse pois?
 22. http://www.snuggleshoes.co.uk/jackie-dyeable-wedding-ivory-shoes-rainbow-club-pi-12827.html?invis=3 Uudessa häälehdessä oli tällainen kuva Rainbow clubin mainoksessa, mainostettiin siis kenkiä mutta osaako joku sanoa mistä voisi tuollainen tai samantyyppinen mekko löytyä? Kovasti tykkäilen!
 23. Minäkin aattelin, että siinä aika alussa jotain sanoisin. Aiotaan miehen kanssa ainakin heti alkuun esitellä kaikki vieraat, joten kumminkin olisin äänessä. Maljannostossa käsittääkseni on tapana nostaa malja hääparin kunniaksi, yleensähän siinä lausutaan "onnea", joten tuntuisi kummalliselle juontaa se itse. Joten ajattelin että bestmanit ja kaasot hoitaisi sen tervetuloa-osion, käytännön informoinnit ja maljannoston, sitten minä (ja mies?) kiitettäisiin paikalle tulleita ja ehkä muutama sana sanottais. Loppuillasta saattaisin pitää myös jonkun herkkis-puheen sulhaselleni, jos pystyn...
 24. Meillä tuli asia puheeksi jo ihan seurustelun ensi kuukausina, kun ääneen ihmettelin erään tuttavani käyneen huomenlahjakuvauksessa. Siihen mies totesi, että miten niin, tuollainen olisi ihan paras lahja mitä hän voisi itselleen kuvitella! Joten siinähän se tuli "tilattua", ja nyt minä kuumeisesti mietin, kenelle menisin kuvaukseen ja millaiset kuvat haluan, ja täytyypä sitä ehkä vähän tätä kroppaakin saada kuosiin ennen sitä...