Svea

Rouva
 • Content count

  20801
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Svea


 1. Diadem: Valitettavasti minäkään en tiedä täydellistä totuutta, mutta se 1,3 lienee lähempänä oikeaa. Tullin sivuilla on taulukko (http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/netista_ostaminen/tullit_ja_verot/esimerkkeja/index.jsp), jonka mukaan alv on 24 prosenttia ja tulli 12 prosenttia tuotteen arvosta. Tosin en tiedä lasketaanko tulli alvittamosta vai alvillisesta hinnasta. Vaikka se tulli laskettaisiin alvillisesta hinnasta, olisivat nämä yhteensä max. 117 euroa.


 2.  Tällä hetkellä juhlapaikan suhteen on vakavassa harkinnassa tässä lähellä oleva pieni "seuratalo", jossa on saunatilatkin. Onko tyhmää varata paikka, jossa on sauna, onko kukaan käynyt häissä joissa on saunottu? :D toisaalta eihän sitä saunaa tarvitse käyttää. Tämä paikka olisi alle kilometrin päässä kotoamme, kaveri sitä jo nauroi, että ei hääpari saa kyllä sitten kotiin täydessä tällingissä kävellä :D Täytyy käydä tutkimassa kyseinen paikka, kokonsa puolesta se taitaisi olla aika sopiva.

  Meidän kaveriporukan häissä sauna on jo melkein perinne! Eli riippuu porukasta! Ja omissakin häissämme rantasauna lämpiää!


 3. Marjaana84: käsittääkseni varsinaisiin tullimaksuihin ei ole tullut muutoksia, mutta arvonlisävero nousi vuoden alussa 23->24 prosenttia). Lisäksi nykyään pieni perittävä ALV on 5 euroa eli jo parinkympin ostoksesta täytyy maksaaa ALV. Lisätietoja: http://www.tulli.fi/fi/tiedotteet/asiakastiedotteet/yhteiset/as_tiedote_20121220_1/index.html?bc=8450

  Maksuista löydät muutenkin tietoa Tullin sivuilta.


 4. Olen myös ollut paikalla todistamassa, kun vieras saapuu kirkkohäihin shortseissa. Eikä pitänyt sitä itse edes kummallisena, vaikka kaikilla muilla miehillä oli puku. Eli jos haluatte olla varmoja, laittakaa kutsuun pukukoodi ja avatkaa sen merkitys juhlainfossa.


 5. Minä voin myös kertoa oman positiivisen kokemukseni. Halusin lyhyen puvun eikä niitä juuri ollut suomalaisissa kaupoissa. Moni totesi, että ehkä ensi vuodeksi tulee. En kuitenkaan halunnut jäädä odottelemaan. Löysin kauniin mallin aluksi DinoDirectiltä, mutta sen morsiuspukuvalikoima supistui yhdessä yössä lähes olemattomiin. Eli nettikaupoissa on riskinsä!

  Sama malli löytyi myös eBaysta parilta myyjältä. Valitsin myyjän, jolla oli selkeä sivu. Palautteet tilatuista mekoista olivat 98 prosenttisesti positiivisia, mutta ajattelin etteivät kaikki ikinä ole tyytyväisiä.

  Laitoin aluksi tunnustelevan kyselysähköpostin, johon sain nopeasti asiantuntevan vastauksen. Sen jälkeen otettiin mitat ja laitoin tilauksen menemään. Mekon tekeminen kesti noin kuukauden ja toimitusaika taisi olla 10 päivää, molemmat olivat luvatun mukaiset. En tiedä mikä arvo tilaukseen oli merkitty, sillä minun ei tarvinnut maksaa tulleja eikä alveja vaan puku toimitettiin suoraan minulle!

  Se oli pakattu hyvin siististi isohkoon kirjekuoreen. Ihmettelin miten se oli saatu mahtumaan niin pieneen tilaan! Puku oli todella hyvä, juuri mittojeni mukainen ja sellainen kuin halusin.

  Jos joku on kiinnostunut ko. eBay-myyjästä, laittakaa yv:ta.


 6. Hei!

  Kihlani on yksikivinen tynnyrirunkoinen ja muistuttaa mallianne V-66W. Pohdin kävisikö sille pariksi V-86-3W (kuva ei toiminut sivullanne, mutta oletan sen olevan valkokultainen versio V-86-3 -mallista)? Tai kävisikö perinteisempi rivitimanttisormus V-38-5W? En haluaisi, että kihlani timantti "häviää" vihkin alle. Minkä hintaisia nämä sormukset ovat? Entä onko tilausmallia V-66W missäään nähtävillä?


 7. Mielestäni kakkukahvit ovat hyväidea ja kahvitilaisuus sopii parhaiten päiväsaikaan. Illalla järjestäisin ehkä ennemmin "cocktail-tilaisuuden" vaikka alkoholittomankin, mutta hieman eri hengessä kuin kahvit. Kahvitilaisuus ei sovi meille juurikaan siksi, että valtaosa vieraista tulee pitkän matkan takaa ja on mukava tarjota heille ruokaa.