Svea

Rouva
 • Content count

  20801
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Svea

 1. Kuinka montaa juhlapaikkaa olette käyneet katsomassa tai monestako pyysitte tarjouksen? Me olemme pyöritelleet paria vaihtoehtoa. Enemmänkin olisi ollut paikkakunnalla tarjolla, mutta hylkäsin seurantalot ja vastaavat, sillä haluan päästä järjestelyissä mahdollisimman helpolla.
 2. Pidä jooko vaikka tauko.
 3. Oletteko ladanneet puhelimeenne tai taulutietokoneellenne hääaiheisia appseja? Mikä on toimiva applikaatio? Mitä ominaisuuksia niissä käytätte?
 4. Ainakin Laatokan portti on suomalaisomistuksessa. Kun ajoin siitä viimeksi ohi, niin huomasin että sinne rakennetaan lisää majoitustilaa.
 5. Change-alusvaateliikkeissä on kaikki -50 prosenttia tämän viikon loppuun. Valikoimissa myös ns. morsiustuotteita eli sukkanauhoja ja sukkanauhaliivejä.
 6. Nostellaanpa ketjua! Olen samalla asialla kuin diadem, eli geelilakkausten teko kotona kiinnostaa. Kicksistä saisi paketin 60 eurolla. Kannattaako hankkia?
 7. Diadem: Valitettavasti minäkään en tiedä täydellistä totuutta, mutta se 1,3 lienee lähempänä oikeaa. Tullin sivuilla on taulukko (http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/netista_ostaminen/tullit_ja_verot/esimerkkeja/index.jsp), jonka mukaan alv on 24 prosenttia ja tulli 12 prosenttia tuotteen arvosta. Tosin en tiedä lasketaanko tulli alvittamosta vai alvillisesta hinnasta. Vaikka se tulli laskettaisiin alvillisesta hinnasta, olisivat nämä yhteensä max. 117 euroa.
 8. Meidän kaveriporukan häissä sauna on jo melkein perinne! Eli riippuu porukasta! Ja omissakin häissämme rantasauna lämpiää!
 9. Olet kyllä tehnyt huiman löydön! Pitääpä käydä tsekkaamassa paikallinen Anttila.
 10. Mistä sä manaljah ostit kuitukangasta?
 11. Marjaana84: käsittääkseni varsinaisiin tullimaksuihin ei ole tullut muutoksia, mutta arvonlisävero nousi vuoden alussa 23->24 prosenttia). Lisäksi nykyään pieni perittävä ALV on 5 euroa eli jo parinkympin ostoksesta täytyy maksaaa ALV. Lisätietoja: http://www.tulli.fi/fi/tiedotteet/asiakastiedotteet/yhteiset/as_tiedote_20121220_1/index.html?bc=8450 Maksuista löydät muutenkin tietoa Tullin sivuilta.
 12. Onko kukaan käynyt viime vuonna Lahden häämessuilla? Ovat jonkinlaiset yhdistelmämessut Nainen/Elämäsi juhlat ja näytteilleasettajaluettelokin on aika sekava. Eli kannattaako lähteä?
 13. Olen myös ollut paikalla todistamassa, kun vieras saapuu kirkkohäihin shortseissa. Eikä pitänyt sitä itse edes kummallisena, vaikka kaikilla muilla miehillä oli puku. Eli jos haluatte olla varmoja, laittakaa kutsuun pukukoodi ja avatkaa sen merkitys juhlainfossa.
 14. Todennäköisesti. Ja esim. bolero voi hyvinkin maksaa jotakin 20-40 euron väliltä eli sen hintaan muutos vaikuttaa.
 15. Minä voin myös kertoa oman positiivisen kokemukseni. Halusin lyhyen puvun eikä niitä juuri ollut suomalaisissa kaupoissa. Moni totesi, että ehkä ensi vuodeksi tulee. En kuitenkaan halunnut jäädä odottelemaan. Löysin kauniin mallin aluksi DinoDirectiltä, mutta sen morsiuspukuvalikoima supistui yhdessä yössä lähes olemattomiin. Eli nettikaupoissa on riskinsä! Sama malli löytyi myös eBaysta parilta myyjältä. Valitsin myyjän, jolla oli selkeä sivu. Palautteet tilatuista mekoista olivat 98 prosenttisesti positiivisia, mutta ajattelin etteivät kaikki ikinä ole tyytyväisiä. Laitoin aluksi tunnustelevan kyselysähköpostin, johon sain nopeasti asiantuntevan vastauksen. Sen jälkeen otettiin mitat ja laitoin tilauksen menemään. Mekon tekeminen kesti noin kuukauden ja toimitusaika taisi olla 10 päivää, molemmat olivat luvatun mukaiset. En tiedä mikä arvo tilaukseen oli merkitty, sillä minun ei tarvinnut maksaa tulleja eikä alveja vaan puku toimitettiin suoraan minulle! Se oli pakattu hyvin siististi isohkoon kirjekuoreen. Ihmettelin miten se oli saatu mahtumaan niin pieneen tilaan! Puku oli todella hyvä, juuri mittojeni mukainen ja sellainen kuin halusin. Jos joku on kiinnostunut ko. eBay-myyjästä, laittakaa yv:ta.
 16. Kiitos Uuri pikaisesta ja kattavasta vastauksesta! Täytyy mietiskellä asiaa!
 17. Hei! Kihlani on yksikivinen tynnyrirunkoinen ja muistuttaa mallianne V-66W. Pohdin kävisikö sille pariksi V-86-3W (kuva ei toiminut sivullanne, mutta oletan sen olevan valkokultainen versio V-86-3 -mallista)? Tai kävisikö perinteisempi rivitimanttisormus V-38-5W? En haluaisi, että kihlani timantti "häviää" vihkin alle. Minkä hintaisia nämä sormukset ovat? Entä onko tilausmallia V-66W missäään nähtävillä?
 18. Jos tanssimme valssin, se voisi olla elokuisissa häissä Elokuun häävalssi. Sillä sen tekijöissä on meille tärkeitä muusikoita. Toinen valssi voisi olla Tapio Rautavaaran Häävalssi. Sulhanen tosin vitsaili, ettei Rautavaaraa taida saada keikalle häihimme.
 19. Oho, onpas kummallista. Minäkin meinasin tilata puvun sieltä. Onneksi on vielä vuosi aikaa miettiä vaihtoehtoja. Toivottavasti akk saat tilaamasi tuotteet.
 20. Ainakin Kuopiossa Timanttiset myi. Eli niitä saa varmaan Timanttisista muiltakin paikkakunnilta. Tämä vastaus ei vaan tullut kovin pikaisesti!
 21. Onko tänä kesänä Tampereella hääyönsä viettäneitä? Haluaisin kuulla tuoreita kokemuksia.
 22. Meille tulee tarjolle ainakin calvadosta, se kun liittyy yhteiseen historiaamme. Ehkä myös Baileysia tai jotakin vastaavaa likööriä.
 23. Innostuin silkkikukkaideasta, sillä meidät vihitään jo juhlia edeltävänä päivänä. Voisin siis käyttää samaa kimppua maistraatissa ja juhlapäivänä pöytäkoristeena sekä valokuvauksessa.