Whiskers

Rouva
 • Content count

  202
 • Joined

 • Last visited

About Whiskers

 • Rank
  Vakkari

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Pohojammaa
 1. Helmikaulakorun: Korun mukana tuli miehen kirjoittama kirje, jossa kertoi kuinka oli n 9vuotiaana ollut kyläilemässä jenkeissä siskonsa vaihto-oppilasperheessä ja olivat käyneet merimaailmassa. Mies oli saanut valita simpukan joka oli sille sukellettu. Siellä oli ollut sisällä helmi jonka oli saanut itselleen, kehoituksella tehdä siitä joskus vaimolleen korun.. Vuosia se helmi oli kassakaapin kätköissä, aina välillä oli sitä käynyt katsomassa ja nyt oli se hetki että on oikea ihminen löytynyt saamaan tuon helmen.. Mies oli käynyt kysymässä korusepältä kuinka korun tekeminen onnistuisi ja oli piirtänyt itse kiinnitys"kouran" tuolle helmelle. Eikä ollut antanut kiillottaa/valkaista sitä vaan helmi on just sellainen kuin se on simpukasta esiin tullut. Lisäksi helmen yläpuolella on pieni timantti. Minä olen miehelle se helmi, meidän suhde se koura; haluaa pitää musta kiinni ja turvassa, ja yhdessä ollaan timanttinen pari. Vähänkö mä vollotin sitä kirjettä lukiessani, en oo ikinä saanut mitään niin ihanaa.. Lisäksi sain korurasian muille koruilleni, niitä on ollut muutamassa pikkurasiassa erikseen lipaston laatikossa ja nyt saan kaikki siististi järjestettyä.
 2. Petri oli kuvaamassa meillä häät aamusta lähtien. Aivan älyttömän hyvä valinta, ollaan enemmän kuin tyytyväisiä!! Aivan mahtava tyyppi, tuntui että oli jokapaikassa kameransa kanssa, muttei kertaakaan tiellä tms. Vierailtakin on tullut hyvää palautetta ja mitä ehdittiin kuvia kamerasta vilkaista, aivan tajuttoman ihania otoksia. Kampauksen ja meikin tekemisestä on kuvia ja pukeutumisesta. Siirrettävän studion ansiosta saatiin "takanpäällysportretit" otettua meidän olohuoneessa ja muuten päivän mittaan otetut kuvat, voi jehna! Siis niin ihania ideoita .. Tässä ensimmäinen Petrin naamiksessa jakama kuva : "Sneak Peek from Pohjanmaa-Wedding!" Kuva: Petri Mast Photography Isoo kiitos Petrille meidän tärkeän päivän tallentamisesta!
 3. Meillä on sulhasen puolelta enemmän. Aika paljonkin.. Sukulaiset on melkein tasan, mutta kavereita onkin sitten sulhasen kautta tutuksi tulleita paaaaljon enemmän. Itselläni on "mukana kulkenut" vain muutama luottoystävä, paljon tuttuja jäi exästä avoeron jälkeen ilman yhteydenpitoa enkä halunnut heitä sitten häihini edes kutsua. Sulhasen puolelta olen tutustunut niin mahtaviin tyyppeihin ja heidän vaimoihin/tyttöystäviin, että rajanveto on vaikeahkoa; kuka on sulhasen/morsiamen ystävä..
 4. Meille tulee kolme kaasoa (mun ja miehen siskot) ja kaksi bestmania (miehen kerhokaverit). Käytännössä varmasti on vain kaksi kaasoa, sillä miehen toisen siskon tilanteen vuoksi en voi oikein paljon laskea hänen varaansa. Mutta en voinut pyytämättäkään jättää kun toisen siskon pyysin.
 5. Pelottaa se, että unohdan jotain tähdellistä. Jotain jää puuttumaan ja se pilaa sitten koko homman. Tämä on kaikista suurin ahdistuksenaihe. Ja jos sataa kun esterin peestä koko päivän, puku kuraantuu jo ennen kirkkoa ja kaikilla on kylmä ja haluavat kotiin viltin alle. Tai että putoan päälleni kirkon rappusista kun kompastun helmoihini ja puku ratkeaa tai korsetti pistää reiän kylkeeni. Mitäs jos joku vieraista aiheuttaa jonkun kohtauksen ja pilaa tunnelman. Mitään riitoja ei pitäisi olla paitsi yhdellä, mutta saattaa olla ettei edes osallistu.
 6. Kihla oli muistaakseni 16,75 mutta kävin pienennyttämässä sen, nyt on 16. Tippui sormesta suihkussa muutaman kerran ja talvella pelkäsin sen putoavan kylmistä sormista. Vihkisormus on 16,5 mutta se täytyy käydä pienennyttämässä myös, niin että on sama 16 kuin kihla. Olisi pitänyt pitää vaan päänsä eikä uskoa myyjää. Tuota kokeillessakin se tuntui olevan liian löysä, plus että se lonksuu kihlaa vasten kun on erikokoinen. Onneksi vielä aikaa pienentää se, ennenkuin tulee käyttöön. Miehellä taitaa olla kihla 21 tai 22. Sillä on melkein tasakokoiset sormet toisiinsanähden, mulla ei esim. nimettömään menevä sormus mene keski- tai etusormeen. Tai ehkä menis kun survois, muttei varmasti pois tulisi.
 7. Mulle tulee kolme kaasoa, oma siskoni ja miehen kaksi. Olin askarrellut kaikille kortit ja runoillut pyynnön kaasoksi ja lupauksen olla muuttumatta bridezillaksi. Tavoitteena on ettei ketään tapeta työllä vaan teen itse niin paljon kuin pystyn ja loput jaetaan kaasojen kesken. Olin miettinyt vähän jo valmiiksi mitkä asiat on sellaisia etten yksinkertaisesti voi hoitaa itse, esim jyvien jaon kirkolla.. Tästä halusin laittaa pyyntökorttiin maininnan, että kaasot tietävät mihin ovat ryhtymässä. Äiti pilasi siskon yllätyksen kun oli sen kanssa jo puhunut että aion sitä pyytää. Laitoin sitten skypessä kuvan kortissa, että tämmöinen olisi ollut tulossa.. Onneksi miehen siskoille yllätykset pysyivät korttien perillemenoon saakka, ja kumpikin oli aivan täpinöissään
 8. Me käydään miehen kanssa lavatanssikurssilla ja ollaan harjoiteltu valsseja kotonakin. Pitää vain pyytää toista bestmania katsomaan jossainvaiheessa, miltä meidän tanssiminen näyttää. Se kun on ihan kilpatanssia harrastanut aiemmin niin osaa katsoa. Häävalssi pitäisi päättää niin voisi pyytää jos BM'lla olisi jotain vinkkejä koreografiaan. Olisi tosi kiva jotain erikoista saada perusvalssaamiseen lisäksi. Jahka mies saa auton valmiiksi ja ulos tallista, saadaan isompi tila harjoittelemiseen, onneksi vielä on aikaa, ja kesälläkin jos ehdittäisiin käydä tansseissa pitämässä rytmitajua ja askeleita yllä.. Täällä olisi ihan häätanssi/-valssi -kurssejakin, mutta ainakaan vielä ei mies innostunut kun ehdotin. Eikä edes hirmuhintaisiakaan. Noh, taivuttelu ja vihjailu jatkuu
 9. Muutama ehdoton nou-nou on, vaikka aika joustava ja sopeutuvainen olenkin.. Vaalianpunaanen väri. Sydänjutut. Tylli. Morsiuskaari. Muovikukat. Tää sugarcraftin kuva taitaa olla kaikista kamalin visio: Lapselliset leikit. Kimpun ja sukkanauhan heitto on vielä ok, mutta joku tuolileikki tai lakanantaittelu sokkona. Iuh! Noloa! Tylsät puheet. Ei vaan jaksa.
 10. Itse askarreltuja: - Save the Date - Kutsut - Tuunatut valmis-kirjekuoret kutsuille - Kirkko-ohjelma - Jyvätötteröt - Kadunvarsikyltit (miehen homma) - Paikkakortit ja istumajärjestys-taulu - Menu/ohjelmatötteröt - Hääkarkkirasiat - Servettirenkaat - Koristeet pöytiin - Tuunattu hääkakunkoriste - Menu-taulu buffetiin - Laput ruokapöytään; hyla/laktoositon/? - Tuunaan herkkubuffettiin kulhot - Juomapöytään/boolille nimilaput - Hiuskoriste - Sukkanauhat (heitettävä ja säästettävä) - Miehelle plastron - Tuunasin skumppamaljat meille - Morsiuskimpulle maljakko - Vieraskirja - Kortti-laatikko? tämä vielä harkinnassa laitetaanko. - Tuunatut tuolit meille (jos ehtii ja löytyy sopivat. juhlapaikalla on karsea rottinkisohvan tapainen hökötys, yöks) Siinäpä niitä valmiita ja osittain valmiita. Saa nähdä mitä vielä muistuu lisäksi. Hääauton koristeiden tekoa mietin; tällähetkellä en tee niitä, mutta saattaapi mieli muuttua.
 11. Meillä ei ollut oikeastaan edes vaihtoehtoa, ts ei kyselty muualta kuin tuolta missä meillä on juhla. Tiedettiin tuo jo etukäteen ja muut edes suunnilleen harkinnanalaiset olisivat olleet kolkkoja ja kauempana. Onneksi vuokra on tuossa ihan kohtuullinen.
 12. Aikalailla yhtäaikaa Työpäivän aikana kun täytyi noi hoitaa niin jaettiin hommat: Minä soitin kirkolle ja kysyin vapaita päiviä heinäkuulle 2013. Mies soitti samaan aikaan juhlapaikalle ja kysyi heidän varaustilannetta. Sitten soiteltiin keskenämme ja tarkistettiin molempien paikkojen vapaanaolot ja näistä päivistä valittiin meille sopivin. Ja soitettiin takaisin kirkolle ja juhlapaikalle ja tehtiin varaukset.
 13. Ei tunnu meilläkään kauas 10t€'sta jäävän Nyt on melkein kaikki askartelujutut yms valmista, puku mulle, sormus ja koristeita. Rahaa on mennyt 2000e. Vielä maksettava paikanvuokra, miehen puku, valokuvaus, juomat, bändi, pitopalvelu yms.. Nämä taitaa mennä jo yli 7000e. Plus mitä muuta.. Häämatkaa ei olla laskettu. Vieraita kutsutaan n 150.
 14. Mulla on tällaiset. Tuo taottupintainen on kihla, ja 7'n pienen timantin vihki. Tuntui että tuo sormus natsasi niin että se oli saatava. Ensinnäkin se sopii tuon kihlan kanssa, josta en luovu. Mikään muu sovitettu ei tuntunut omalta. En tykkää mistään kovin prameasta, ja nuo pienet timantit oli riittävän yksinkertaisia.
 15. Mies kosi kesällä 2011, kesällä 2012 päätettiin häiden olevan kesällä 2013. Sen jälkeen ruvettiin suunnittelemaan ja toteuttamaan juttuja. Mies ei meinannut ymmärtää että osassa jutuista pitää olla ajoissa asialla tai menee sivu suun.. Kuten kirkko, juhlapaikka ja bändi yms. Nyt on puolivuotta jäljellä ja aika hyvällä mallilla ollaan. Vielä kun tietäisi papin ja kanttorin niin päästäisiin taas pykälä eteenpäin, mutta kesälomalistat tehdään kirkolla vasta huhti-toukokuulla..