sessan83

Morsian
  • Viestit

    122
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän sessan83 kaikki viestit

  1. Minun ratkaisuni olisi kanssa jenkkien "enhancer"-tyyppinen kapea (1,5-2mm) allianssisormus molemmille puolille. Esim. toinen vihkipäivänä ja toinen vaikkapa jonain häiden vuosipäivänä, jossei budjetti veny kahteen. Kauniita yhdistelmiä kyllä tässä ketjussa. Hyvä maku naikkareilla!
  2. Kaveri teetti pukunsa korjaukset Korjausompelu Maijan Majassa ja oli hyvin tyytyväinen. Itse en ole testannut, mutta uskon ks. rouvan arvion todenperäisyyteen.
  3. Muahhahhaa!! Houkuttelen siis myös muita pahoille teille. Itselläni on ihan sama juttu, pyöreä jotenkin liian pyöreä ja princess on liian kulmikas. Samasta syystä myös asscher- ja smaragdileikatut kivet miellyttävät silmää, vaikka tuskin päädyn sellaista hankkimaan. Oma suunnitelmani oli teettää solitaire ja jos se alkaa tuntua jotenkin tylsältä niin sittenhän sen sormuksen kiven ympäriltä voisi teettää uusiksi esim. jonkin hääpäivän kunniaksi. Tykkään kyllä halo-sormuksista, mutta jotenkin en vain näe sellaista itselläni. Varmaan se jotain uutta ja blingimpää olisi kolmikivinen sormus sitten joskus, jos siltä alkaa tuntua...
  4. ^Hihi. Se voi kyllä olla, että tässä on jo ehditty tottua niin hyvään ettei random-kultaliikkeiden asiakkaaksi ole paluuta, jollei ole ostamassa pelkkää metallia. NO EI. Sehän se ongelma tässä onkin. Mieli tapaa muuttua, koska saan selvästikin liikaa virikkeitä internetin ihmeellisestä maailmasta. Viimeisin ihastus on markiisihionta, mutta pelkään kyllästyväni siihen ajan kuluessa. Vihkisormusta olisi kuitenkin mukava katsella pitkään ja tiedostan pitäväni pehmeän kulmikkaista muodoista ja veikkaan, että "lihavafasettinen" cushion-kivi on varmaan se lopullinen valinta. (Ehkä. Kai. Mahdollisesti. ) Olenkin jo tovin kuola valuen katsellut tätä videota.
  5. Tässäpä tulikin aika hyvin mainittua kaikki ne syyt, miksi itse olen siirtynyt netistä ostamiseen. Tosin en tiedä, miten Suomen tulli suhtautuu tuon elinikäisen vaihto- ja palautusoikeuden käyttöön? Pitänee ottaa selvää, vai tietääkö jo joku? Kohta puoliin pitäisi itsekin ryhtyä vihkisormuksen ostoon ja juuri nyt pahin henkilökohtainen närästyksen kohde on Suomen on rajattu valikoima kivien suhteen. Täällä pk-seudun ulkopuolella ainakaan ei pääse näkemään muuta kuin peruskauraa. Tarjolla on vain briljantteja ja prinsessaleikattuja kiviä. Pk-seudulta saanee joltakin kultasepältä ns. fancy cut -timantin, mutta kaikki nämä käytännössä on pakko ostaa kuin sika säkissä, sillä ASET-kuvat jäänevät varmaan saamatta vaikka kuinka nätisti pyytäisi. IdealScopehan multa jo löytyykin. Prioriteetit 4C:n suhteen ovat toki kaikilla erilaiset, mutta itse asetan leikkauksen tärkeimmäksi ja koon heti sen jälkeen eikä toki "viidettä c:tä" (hintaa) voi toki vähätellä. Jenkeistä tilaamalla kuitenkin säästää sentin poikineen, vaikka teettäisikin sormuksen Suomessa.
  6. Ohoh! Kuinkakohan pitkään olen ollut poissa koneelta! Itse olen saanut kultasepänliikkeissä hyvän lisäksi myös suorastaan aggressiivista palvelua, joka on yksi syy siihen, miksi olen viime aikoina päätynyt ostamaan useimmat koruni Internetistä. Näin muutakin keskustelua aiheesta virittääkseni: Miksi olette tilanneet/harkitsette tilaamista Internetistä? Onko syynä suurempi valikoima, hinta, palvelu vai jokin muu seikka? Syy, miksi itse päädyin ostamaan ns. superideal h&a-timantin oli halu hankkia omassa kategoriassaan "huippuhyvin" leikattu kivi. Pyöreä briljantti on timanttien työjuhta ja näyttää hyvältä käytännöllisesti katsoen kaikissa valo-olosuhteissa, mikä on minusta tärkeää arkikorussa. Timanttien ja korujen suhteen makuja on monia, kuten tässä keskustelussakin on käynyt selväksi ja epäilemättä useimmille koruissa riittävät Tipzillan kuvailemat ominaisuudet. Tämä suuntaus, jossa hankitaan suurempia ja/tai parempilaatuisia kiviä on Suomessa vielä varsin uusi ja mielestäni on mielenkiintoista päästä näkemään sen vaikutus kotimaisten kultasepänliikkeiden valikoimaan ja palveluun.
  7. Olen pahoillani, kipeänä helteessä tulee näköjään ärtsyjä vastauksia. Puhumme ihan samasta asiasta molemmat ja selkeästi kumpikaan ei tykkää harmitella ostoksiaan jälkikäteen. Ja ihan varmasti molemmat meistä haluavat Janiquellekin sellaista timanttia, ettei tarvitse jälkikäteen katua. Minulle ainakin mieluisa vihkisormus on hyvin tärkeä asia, koska se on miehen lisäksi ainut asia, jota katsellaan päivittäin vielä häiden jälkeenkin. Idealscope on muuten hauska lelu kotonakin. Sääli vain, ettei kiviä pysty enää tutkimaan alapuolelta istuttamisen jälkeen.
  8. Itseasiassa pyöreän briljantin ostaminen on enemmän tiedettä kuin taidetta (toisin kuin muiden leikkausmuotojen ) ja GIA-todistuskin tarjoaa riittävän määrän tietoa kauniin kiven ostamiseen. Siitä tosin olen samaa mieltä, että silti haluan nähtäväksi kuvia kivestä, sillä kuvat tunnetusti kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Asiaan kannattaa paneutua, koska leikkaus on tärkein timantin ominaisuuksista mikäli mielii saada kimaltelevan kiven. Eräs minua paljon asiantuntevampi henkilö Pricescope-timanttifoorumilla veistelikin, että leikkaus on timantin laatuominaisuus ja muut ominaisuudet ovat harvinaisuusominaisuuksia. Hyvä timanttikauppias tarjoaa mielellään pyytämäsi tiedot, kuvat ja gemmologin (kieltämättä subjektiivisen) näkemyksen kivestä. Ja eiköhän meille kaikille ole selvää ettei ilmaisia lounaita tai toimituskuluja ole. "Postituskuluttomuuden" näppäryydellä lähinnä viittasin siihen, että se helpottaa kulujen laskemista ja tullaamista. ym. sillä Euroopan talousalueen ulkopuolelta tilaaminen ei varmasti ole vielä tuttua kaikille tämän lukijoille.
  9. HCA on näppärä työkalu, jolla mitataan timantin leikkauskulmien suhteita, jotka viime kädessä ratkaisevat valon takaisinheijastuksen määrän. Valontaittumislaki, blaa-blaa-hifistelyä-blaa... Pyöreän briljantin voi ostaa periaatteeessa näkemättäkin, jos GIA/AGS-paperit on saatavissa. Hearts&Arrows puolestaan viittaa ainoastaan leikkauksen symmetriaan, eikä itsessään tarkoita vielä huippulaatuista leikkausta Yleisenä nyrkkisääntönä aiheeseen vähän vihkiintyneemmillä foorumeillä on, että I-värin pitäisi olla vielä valkoinen useimpien silmiin. Esim. Tiffany tarjoaa vielä I-värisiä kiviä. Lisäksi timanttien värin ja puhtauden määrittelyhän tehdään ihmisvoimin vielä tänäkin päivänä mikä tarkoittaa karuimmillaan sitä, että huonona päivänä I/SI1-luokituksen saanut kivi olisi saattanut parempana päivänä saada H/VS2-luokituksen. Puhtaudessa on niin sanotusti helppo säästää, sillä käytännössähän siinä maksetaan, jotta jotain ei nähtäisi. Juuri tuon puhtausasian vuoksi suosittelisin pitäytymään esim. näissä mainituissa yrityksissä (tai kysymään DOW:lta, jos he tarjoaisivat tietoa?), sillä niissä annetaan asiakkalle rehellinen mielipide onko kivessä jotain mahdollisesti silmälle näkyvää "kökköä" sekä asiakkaalle itselleen nähtäväksi suurennetut kuvat/videot kivistä. Mielestäni sinun käyttämilläsi hakuspekseillä pitäisi saada oikein kaunis kivi ja olet ilmeisen hyvin hajulla jo tästä aiheesta. Pariinkin kertaan Jenkeistä uusia leluja itselleni tilanneena: irtokivistä ei tietääkseni tarvitse maksaa tuota 2,5% tullia vaan pelkkä 24% arvonlisävero. Valmiista jalometallikoruista puolestaan pitää tuo 2,5% maksaa. (Suosittelen tosin lämpimästi soittamaan tulliin ja vielä tarkistamaan asian. ) Ota huomioon, että toimituskulut ovat osa tullattavaa summaa. Sen takia JA ja WF olivat molemmat helppoja firmoja, kun toimitus on ilmainen. Itse en ole Diamonds on Webiä käyttänyt, joten en voi sanoa ks. firmasta mitään rakentavaa.
  10. edit. alkoi nuo kuvat ärsyttää
  11. Ei kannata ahdistua tämän asian kanssa, Janique! Et ole ainoa tuon fiiliksen kanssa ainoa. Jatketaan keskustelua täällä, koska tämä taitaa olla väärä ketju timanttien spekseistä keskusteluun.
  12. ^ Voin huomenna yrittää ottaa sellaista worst-case -kuvaa kivestäni. Itselläni on mm. H-värin (labrapaperittomat James Allenilta) korvanapit ja kyllähän niiden välillä värieron näkee, mutta mielestäni ero ei ole häiritsevä ja suoraan ylhäältä katsottuna itse en oikeastaan edes huomaa eroa. Joka tapauksesssa pienemmät kivethän usein näyttävät valkoisemmilta kuin isommat vaikka kivimateriaali olisikin samaa väriä. Vihkisormukseksi olen haaveillut jopa L-M-sävyistä solitairea... Itse kun kuulun noihin wedsyn mainitsemiin ihmisiin, jotka pitävät lämpimästä sävystä. Tämä linkki on ihan hyvä esimerkki kivimateriaalin värin vaikutuksesta ja tämä puolestaan hionnan merkityksestä.
  13. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että viinipullollisessa (75cl) on 6 lasillista juotavaa. Eli yksiin onnittelumaljoihin voisi karkeasti sanoa menevän 12 pulloa kuoharia, jos onnittelumaljoilla on se noin 70 juojaa. Esim. Alkon sivuilta löytyy myös aika hyvin vinkkejä siihen paljonko juotavaa pitää varata.
  14. Suosittelisin lämpimästi valokuvausta ennen vihkimistä, jossei aivan mahdottomalta tunnu. Olen ollut häissä, joissa vieraat odottivat morsiusparia parisen tuntia kuvauksen takia... voin sanoa, että sellaisesta tauosta häiden "draaman kaari" kärsii aivan varmasti. Lisäksi kuvat kannattaa ottaa siinä vaiheessa, koska meikki, hiukset ja ulkonäkö muutenkin on vielä kaikkein hehkeimmillään.
  15. Markiisileikattu timantti ei ole suunnitelmissa, mutta olen silti ehkä ihan totaalisesti rakastunut tähän... muoks. tyhmä kuva ei toimi!
  16. Olen pahoillani, että sormuksestasi hajosi kiviä, mutta timantti on tunnetusti hyvin lohkeava kivi eikä siihen asiaan auta vaikka kivi olisi Flawless. Toki kovimmalle kulutukselle tulevan reunuksen läheisyydessä oleva "roska" voi vaikuttaa kiven kestävyyteen. Sen takia ehdotinkin tuota sormuksen tilaamista ja katsomista omin silmin. Tämä sen vuoksi, että kuten varmasti tiedät I-/P-luokituksen saaneissa kivissä löytyy niin monenlaista murikkaa täysin silmälle puhtaasta leopardin pilkkuiseen ja täysin sameaan, joten "kaikki tuon laatuluokan kivet ovat ******" on liioiteltua. Eivätköhän kuitenkin kaikki kuluttajat tiedä, että hinta ja laatu yleisesti ottaen korreloivat keskenään. Ilman luotettavan labran (GIA/AGS) tekemää tutkimusta kivistä ei niiden laadusta voida sanoa juuri mitään eikä pieniä kiviä juuri kannata tutkituttaa. Alallahan on varsin tavallista kivien laadun väärin arvioiminen ihan tahallaan suurempien katteiden toivossa, joten kauppiaan itsensä antama SI-luokitus ei itsessään tarkoita, että kivien laatu olisi enempää kuin I/P.
  17. Itselläni on käytössä Excel, Pinterest ja mystinen "filu" tietokoneeni työpöydällä jonne on jo hyvän aikaa kerätty ideoita. Entäpä teillä muilla?
  18. ^^Hankin itselleni gmailiin uuden sähköpostin tulevalla nimellä... Häät vuonna 2015.
  19. Yksi vaihtoehto on toki sormuksen tilaaminen ja palauttaminen, mikäli laatu/malli ei miellytä. Itsellekin tuli yllätyksenä aikoinaan, että kuinka erilaiset sormukset miellyttivät sormessa vs. mistä olin haaveillut ennen sovittamista... Todennäköisesti kivet ovat noissa sormuksissa sitä kokoluokkaa, että puhtaudella tai sen alaindekseillä ei valtavaa ole merkitystä, sillä leikkaus viimekädessä aina ratkaisee timantin ulkonäön. Mitä sormusta olit miettinyt, Emuriini?
  20. En ole kyllä Hobby Hallista sormuksia tilaillut, mutta... Pah! Miksi se nyt olisi noloa? Mieluinen sormus on mieluinen sormus ihan sama mistä se on hankittu. Itsekin tilasin meidän kihlat aikanaan netistä ja kiikutin kultasepälle kaiverrettaviksi. 25e tuli yhteensä hintaa kaiverrukselle ja oli valmista noin tunnissa.
  21. "It's my party and I cry if I want to." Hääpari saa kutsua bileisiinsä ne ihmiset, jotka haluavat olevan läsnä. Kuten edelliset postaajat sanoivat, äidin kanssa juttelu voisi olla ihan hyvä vaihtoehto. Tietysti yhtenä kompromissivaihtoehtona voisin heittää noinkin isoissa häissä, että molempien vanhemmat plaseerataan hääparin lähelle ja uudet puolisot muualle (sellaisiin seurueisiin mihin saattaisivat sopia/pois silmistä). Tämä on etiketinkin puolesta tietääkseni ihan hyväksyttävä ratkaisu.
  22. Etiketti taitaa sanoa, että kaikki metalli frakin kanssa tulisi olla kullanväristä. Muita säädöksiä ei taida ihan hirveästi olla, koska frakki on nykyisin etenkin ilta-asu (eli tarkoitettu juhlimiseen) ja ollut aina "yläluokkainen" eli kiireettömien ihmisten asu, jolloin kellon käyttäminen on vanhojen tapojen mukaan jopa himpun verran epäkohteliasta... ikään kuin ks. herralla olisi kiire jonnekin muualle. edit. typot
  23. Pricescope.com on hyvä yhteisö, jos timantit tai korut ihan muuten vain kiinnostavat. Lisäksi vähän linkkejä niille, jotka haluavat käyttää nettiä itsensä sivistämiseen aiheesta englanniksi. Tässä hyvä linkki vertailuun Hearts&Arrows-tasoisen leikkauksen ja tavallisen leikkauksen välillä. Hiontavideo aukeaa tästä. Alla linkki timanttien väristä kertovaan videoon, jossa näytetään tosi hyvin se ettei kauneus suinkaan riipu väristä. Ainakin omasta mielestäni viimeinenkin timantti tuossa videossa oli kaunis, vaikka selkeän kellertävä olikin sävyltään. Näytin muuten tämän videon sulholleni ja huomattiin sellainen huvittava juttu, että minusta K-L:kin on vielä ihan riittävän valkoinen minulle... Hän oli sitä mieltä, että H on jo "liian likaisen" värinen (toisaalta murullani onkin poikkeuksellisen hyvä värinäkö). Värivideo aukeaa tästä. Tämä kaveri on tehnyt muitakin koulutusvideoita aiheesta runsaasti ja profiilista avaamalla saa näkyviin muitakin videoita, jos vain aihe jaksaa kiinnostaa.
  24. Hei, Näin epäilinkin. Mahtavaa kuulla tästä tuotekehitystyöstä! Pitänee jatkaa sivujanne vilkuilua säännöllisin väliajoin.