Jump to content
Naimisiin.info

sessan83

Morsian
 • Posts

  122
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

1225 profile views

sessan83's Achievements

Vakkari

Vakkari (3/5)

 1. Minun ratkaisuni olisi kanssa jenkkien "enhancer"-tyyppinen kapea (1,5-2mm) allianssisormus molemmille puolille. Esim. toinen vihkipäivänä ja toinen vaikkapa jonain häiden vuosipäivänä, jossei budjetti veny kahteen. Kauniita yhdistelmiä kyllä tässä ketjussa. Hyvä maku naikkareilla!
 2. Kaveri teetti pukunsa korjaukset Korjausompelu Maijan Majassa ja oli hyvin tyytyväinen. Itse en ole testannut, mutta uskon ks. rouvan arvion todenperäisyyteen.
 3. Muahhahhaa!! Houkuttelen siis myös muita pahoille teille. Itselläni on ihan sama juttu, pyöreä jotenkin liian pyöreä ja princess on liian kulmikas. Samasta syystä myös asscher- ja smaragdileikatut kivet miellyttävät silmää, vaikka tuskin päädyn sellaista hankkimaan. Oma suunnitelmani oli teettää solitaire ja jos se alkaa tuntua jotenkin tylsältä niin sittenhän sen sormuksen kiven ympäriltä voisi teettää uusiksi esim. jonkin hääpäivän kunniaksi. Tykkään kyllä halo-sormuksista, mutta jotenkin en vain näe sellaista itselläni. Varmaan se jotain uutta ja blingimpää olisi kolmikivinen sormus sitten joskus, jos siltä alkaa tuntua...
 4. ^Hihi. Se voi kyllä olla, että tässä on jo ehditty tottua niin hyvään ettei random-kultaliikkeiden asiakkaaksi ole paluuta, jollei ole ostamassa pelkkää metallia. NO EI. Sehän se ongelma tässä onkin. Mieli tapaa muuttua, koska saan selvästikin liikaa virikkeitä internetin ihmeellisestä maailmasta. Viimeisin ihastus on markiisihionta, mutta pelkään kyllästyväni siihen ajan kuluessa. Vihkisormusta olisi kuitenkin mukava katsella pitkään ja tiedostan pitäväni pehmeän kulmikkaista muodoista ja veikkaan, että "lihavafasettinen" cushion-kivi on varmaan se lopullinen valinta. (Ehkä. Kai. Mahdollisesti. ) Olenkin jo tovin kuola valuen katsellut tätä videota.
 5. Tässäpä tulikin aika hyvin mainittua kaikki ne syyt, miksi itse olen siirtynyt netistä ostamiseen. Tosin en tiedä, miten Suomen tulli suhtautuu tuon elinikäisen vaihto- ja palautusoikeuden käyttöön? Pitänee ottaa selvää, vai tietääkö jo joku? Kohta puoliin pitäisi itsekin ryhtyä vihkisormuksen ostoon ja juuri nyt pahin henkilökohtainen närästyksen kohde on Suomen on rajattu valikoima kivien suhteen. Täällä pk-seudun ulkopuolella ainakaan ei pääse näkemään muuta kuin peruskauraa. Tarjolla on vain briljantteja ja prinsessaleikattuja kiviä. Pk-seudulta saanee joltakin kultasepältä ns. fancy cut -timantin, mutta kaikki nämä käytännössä on pakko ostaa kuin sika säkissä, sillä ASET-kuvat jäänevät varmaan saamatta vaikka kuinka nätisti pyytäisi. IdealScopehan multa jo löytyykin. Prioriteetit 4C:n suhteen ovat toki kaikilla erilaiset, mutta itse asetan leikkauksen tärkeimmäksi ja koon heti sen jälkeen eikä toki "viidettä c:tä" (hintaa) voi toki vähätellä. Jenkeistä tilaamalla kuitenkin säästää sentin poikineen, vaikka teettäisikin sormuksen Suomessa.
 6. Ohoh! Kuinkakohan pitkään olen ollut poissa koneelta! Itse olen saanut kultasepänliikkeissä hyvän lisäksi myös suorastaan aggressiivista palvelua, joka on yksi syy siihen, miksi olen viime aikoina päätynyt ostamaan useimmat koruni Internetistä. Näin muutakin keskustelua aiheesta virittääkseni: Miksi olette tilanneet/harkitsette tilaamista Internetistä? Onko syynä suurempi valikoima, hinta, palvelu vai jokin muu seikka? Syy, miksi itse päädyin ostamaan ns. superideal h&a-timantin oli halu hankkia omassa kategoriassaan "huippuhyvin" leikattu kivi. Pyöreä briljantti on timanttien työjuhta ja näyttää hyvältä käytännöllisesti katsoen kaikissa valo-olosuhteissa, mikä on minusta tärkeää arkikorussa. Timanttien ja korujen suhteen makuja on monia, kuten tässä keskustelussakin on käynyt selväksi ja epäilemättä useimmille koruissa riittävät Tipzillan kuvailemat ominaisuudet. Tämä suuntaus, jossa hankitaan suurempia ja/tai parempilaatuisia kiviä on Suomessa vielä varsin uusi ja mielestäni on mielenkiintoista päästä näkemään sen vaikutus kotimaisten kultasepänliikkeiden valikoimaan ja palveluun.
 7. Olen pahoillani, kipeänä helteessä tulee näköjään ärtsyjä vastauksia. Puhumme ihan samasta asiasta molemmat ja selkeästi kumpikaan ei tykkää harmitella ostoksiaan jälkikäteen. Ja ihan varmasti molemmat meistä haluavat Janiquellekin sellaista timanttia, ettei tarvitse jälkikäteen katua. Minulle ainakin mieluisa vihkisormus on hyvin tärkeä asia, koska se on miehen lisäksi ainut asia, jota katsellaan päivittäin vielä häiden jälkeenkin. Idealscope on muuten hauska lelu kotonakin. Sääli vain, ettei kiviä pysty enää tutkimaan alapuolelta istuttamisen jälkeen.
 8. Itseasiassa pyöreän briljantin ostaminen on enemmän tiedettä kuin taidetta (toisin kuin muiden leikkausmuotojen ) ja GIA-todistuskin tarjoaa riittävän määrän tietoa kauniin kiven ostamiseen. Siitä tosin olen samaa mieltä, että silti haluan nähtäväksi kuvia kivestä, sillä kuvat tunnetusti kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Asiaan kannattaa paneutua, koska leikkaus on tärkein timantin ominaisuuksista mikäli mielii saada kimaltelevan kiven. Eräs minua paljon asiantuntevampi henkilö Pricescope-timanttifoorumilla veistelikin, että leikkaus on timantin laatuominaisuus ja muut ominaisuudet ovat harvinaisuusominaisuuksia. Hyvä timanttikauppias tarjoaa mielellään pyytämäsi tiedot, kuvat ja gemmologin (kieltämättä subjektiivisen) näkemyksen kivestä. Ja eiköhän meille kaikille ole selvää ettei ilmaisia lounaita tai toimituskuluja ole. "Postituskuluttomuuden" näppäryydellä lähinnä viittasin siihen, että se helpottaa kulujen laskemista ja tullaamista. ym. sillä Euroopan talousalueen ulkopuolelta tilaaminen ei varmasti ole vielä tuttua kaikille tämän lukijoille.
 9. HCA on näppärä työkalu, jolla mitataan timantin leikkauskulmien suhteita, jotka viime kädessä ratkaisevat valon takaisinheijastuksen määrän. Valontaittumislaki, blaa-blaa-hifistelyä-blaa... Pyöreän briljantin voi ostaa periaatteeessa näkemättäkin, jos GIA/AGS-paperit on saatavissa. Hearts&Arrows puolestaan viittaa ainoastaan leikkauksen symmetriaan, eikä itsessään tarkoita vielä huippulaatuista leikkausta Yleisenä nyrkkisääntönä aiheeseen vähän vihkiintyneemmillä foorumeillä on, että I-värin pitäisi olla vielä valkoinen useimpien silmiin. Esim. Tiffany tarjoaa vielä I-värisiä kiviä. Lisäksi timanttien värin ja puhtauden määrittelyhän tehdään ihmisvoimin vielä tänäkin päivänä mikä tarkoittaa karuimmillaan sitä, että huonona päivänä I/SI1-luokituksen saanut kivi olisi saattanut parempana päivänä saada H/VS2-luokituksen. Puhtaudessa on niin sanotusti helppo säästää, sillä käytännössähän siinä maksetaan, jotta jotain ei nähtäisi. Juuri tuon puhtausasian vuoksi suosittelisin pitäytymään esim. näissä mainituissa yrityksissä (tai kysymään DOW:lta, jos he tarjoaisivat tietoa?), sillä niissä annetaan asiakkalle rehellinen mielipide onko kivessä jotain mahdollisesti silmälle näkyvää "kökköä" sekä asiakkaalle itselleen nähtäväksi suurennetut kuvat/videot kivistä. Mielestäni sinun käyttämilläsi hakuspekseillä pitäisi saada oikein kaunis kivi ja olet ilmeisen hyvin hajulla jo tästä aiheesta. Pariinkin kertaan Jenkeistä uusia leluja itselleni tilanneena: irtokivistä ei tietääkseni tarvitse maksaa tuota 2,5% tullia vaan pelkkä 24% arvonlisävero. Valmiista jalometallikoruista puolestaan pitää tuo 2,5% maksaa. (Suosittelen tosin lämpimästi soittamaan tulliin ja vielä tarkistamaan asian. ) Ota huomioon, että toimituskulut ovat osa tullattavaa summaa. Sen takia JA ja WF olivat molemmat helppoja firmoja, kun toimitus on ilmainen. Itse en ole Diamonds on Webiä käyttänyt, joten en voi sanoa ks. firmasta mitään rakentavaa.
 10. Ei kannata ahdistua tämän asian kanssa, Janique! Et ole ainoa tuon fiiliksen kanssa ainoa. Jatketaan keskustelua täällä, koska tämä taitaa olla väärä ketju timanttien spekseistä keskusteluun.
 11. ^ Voin huomenna yrittää ottaa sellaista worst-case -kuvaa kivestäni. Itselläni on mm. H-värin (labrapaperittomat James Allenilta) korvanapit ja kyllähän niiden välillä värieron näkee, mutta mielestäni ero ei ole häiritsevä ja suoraan ylhäältä katsottuna itse en oikeastaan edes huomaa eroa. Joka tapauksesssa pienemmät kivethän usein näyttävät valkoisemmilta kuin isommat vaikka kivimateriaali olisikin samaa väriä. Vihkisormukseksi olen haaveillut jopa L-M-sävyistä solitairea... Itse kun kuulun noihin wedsyn mainitsemiin ihmisiin, jotka pitävät lämpimästä sävystä. Tämä linkki on ihan hyvä esimerkki kivimateriaalin värin vaikutuksesta ja tämä puolestaan hionnan merkityksestä.
 12. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että viinipullollisessa (75cl) on 6 lasillista juotavaa. Eli yksiin onnittelumaljoihin voisi karkeasti sanoa menevän 12 pulloa kuoharia, jos onnittelumaljoilla on se noin 70 juojaa. Esim. Alkon sivuilta löytyy myös aika hyvin vinkkejä siihen paljonko juotavaa pitää varata.
 13. Suosittelisin lämpimästi valokuvausta ennen vihkimistä, jossei aivan mahdottomalta tunnu. Olen ollut häissä, joissa vieraat odottivat morsiusparia parisen tuntia kuvauksen takia... voin sanoa, että sellaisesta tauosta häiden "draaman kaari" kärsii aivan varmasti. Lisäksi kuvat kannattaa ottaa siinä vaiheessa, koska meikki, hiukset ja ulkonäkö muutenkin on vielä kaikkein hehkeimmillään.
×
×
 • Create New...