Psaijai

Morsian
 • Content count

  85
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Psaijai

 1. Jossakin vaiheessa päätin, että en laita kuvia tänne ennen kuin häät ovat ohi. Mieli kuitenkin muuttui, ovathan häät jo niin lähellä. Tässä siis minun tekemiäni ruusuja. Kuvassa näkyy ruusu eri vaiheissa. Pieni "tötterö" on ensimmäinen vaihe, jossa olen teipannut terälehdet rautalankaan. Taustalla oleva kukkanen on avattu ja värjätty. Värjäsin vesivärillä. Kastamalla valkoiseen väriin ja lisäämällä hieman keltaista ja vaaleanpunaista. Etummaisena oleva kukka on vielä värjäyksen jälkeen hieman avattu ja terälehtien reunoja rullailtu hammastikulla.
 2. From the album Hääjuttuja

 3. NiE: Sama juttu meillä. Kutsuja lähetettiin noin 100 hengelle ja tosiaan jo yli kuukausi sitten menivät perille. Kutsuissa oli maininta, että ilmoittaisivat tulevatko vai eivät tule. Nyt on vain se kourallinen meilläkin vasta kasassa ja itsellä kamala paniikki, jos ei kukaan tulekaan. Kaikki muu onkin sitten jo hoidettuna.
 4. Viinien kanssa ei ole mitään ongelmaa. Oluet, siiderit ja lonkerotkin pitäisi säilyä hyvin tuon puoli vuotta, mutta kannattaa tarkistaa juomien päivämäärät. Jo lähellä parasta ennen päiväystä juomien maku alkaa muuttumaan.
 5. Mitenkäs täällä ne joiden vanhemmille ei ole kerrottu samaan aikaan. Kuinka pian omille vanhemmille kertomisen jälkeen sulho on kertonut omilleen? Vai onko se jäänyt yllätykseksi kutsun muodossa. Itse epäilen, että sulhon vanhemmat saa meillä tietää hääpäivän vasta kutsun saatuaan. Ei tunnu miehen mielestä tärkeältä ilmoittaa heille.
 6. Kuulostaa hmm... mielenkiintoiselta, upealta, hauskalta, erilaiselta, jännittävältä, ehkä hieman myös pelottavalta ja paljon muuta. Varmasti erilaiset ja muistorikkaat häät teillä. Toivon tosiaan, että myös vieraat osallistuva teemaan pukeutumalla.
 7. Meille on tulossa kakkubuffet, sillä yhden hääkakun valitseminen oli aivan liian haastavaa. Mieskin oli erittäin tyytyväinen tähän vaihtoehtoon. Teen suurimman osan kakuista itse, kun on niin pienet häät ja tuota leipomista tulee muutenkin harrastettua. Olen jo koonnut erilaisten kakkujen reseptejä ja muutamat ovatkin päässeet jo testaukseen. Ihania kakkuja on aivan liikaa siihen nähden kuinka monta kakkua on järkevää tehdä tarjottavaksi.
 8. Meille teema varmistui juhlapaikan varmistumisen jälkeen. Meille on tulossa maalaisromanttiset häät. Varsinaisesti teemaväriä ei ole, mutta meillä tulee olemaa koristelussa paljon juuttikangasta ja pitsiä, eli valkoinen ja ruskea kai nuo teemavärit sitten ovat. Kutsut ja muut paperimateriaalit on jo suunniteltu jäljittelemään värimaailmaa, sekä koristelut ja katteet on jo valmiiksi suunniteltu pienimpiä yksityiskohtia myöten. Netistä on löytynyt ihania kuvia, joista olen saanut paljon ideoita. Jossakin vaiheessa alkoi jo tuntua, että alkaa tulemaan aivan liikaa kaikkea ja liikaa pieniä yksityiskohtia. Mahtavatko vieraat edes huomata näitä vaivalla suunniteltuja ja tehtyjä yksityiskohtia päivän aikana.
 9. Itsekin vielä punnitsen itsetehdyn ja tuolta JJs Housesta tilatun välillä. Itseäni kyllä häiritsisi jos saumat eivät menisi suoraan ja ompelujälki olisi heikkoa. Ja kyllä meillä ainakin keksitään sille vajaalle kahdellekin sadalle muuta käyttöä kuin ostaa käyttökelvoton hame.
 10. Te, joilla on ollut grillimakkaraa iltapalana, kuka teillä on grillannut ja minkä kokoisia grillejä olette käyttänyt? Varmaankin kaasugrillejä ollut kaikilla käytössä?
 11. Meille tulee illalla perus vihersalaatin lisäksi pastasalaatti. Lisäksi olen suunnitellut erilaisia rieskarullia, mutta vaihdan nämä ehkä johonkin helpommin valmistettaviin. Ehkä siis kuitenkin pizzaa tai piirakoita. Sipsitkin ajattelin jättää vasta iltapalalle, sillä tarkoitus on jaktaa juhlimista vielä useampi tunti iltapalan jälkeen.
 12. Olen vihjaillut äidilleni jo jonkin aikaa tulevista häistämme. En tiedä kuinka tosissaan hän on ottanut asian, mutta olen päättänyt puoli vuotta ennen häitä kertoa viimeistään asiasta. Tiedän, että hän haluaa hössöttää omalta osaltaan, mutta haluan saada itse suurimman osan valmiiksi ennen kuin kummankaan vanhemmat alkavat sekoittamaan ajatuksiamme. Miehen vanhemmille kerromme vasta kun mies niin haluaa. Olen häneltä tästä jo kysynyt useampaan kertaan, mutta en ole saanut vastausta suuntaan enkä toiseen.
 13. Meillä istumajärjestys tuottaa suurta päänvaivaa. Ystäväpiirimme on hyvin... hmm... monipuolista, joten on hieman hankalaa alkaa miettimään ketkä tulisivat toimeen toistensa kanssa. Monet eivät ole koskaan edes tavanneet toisiaan ja varmasti osa konservatiivisimmista vierastaisivat punk yms. henkisiä ihmisä samassa pöydässä ja päinvastoin. Tietenkin on aina hyvä tutustua uusiin ja erilaisiin ihmisiin. Olisi kuitenkin ikävää laittaa vain pari ihmistä istumaan per pöytä, pöytien koosta johtuen. Meillä on kuitenkin melko suuret pöydät, mutta pöytiä mahtuisi juhlatilaan paljonkin ylimääräisiä. Toinen ongelmani on vanhempani. He ovat eronneet, enkä tiedä kuinka paljon ovat sen jälkeen olleet tekemisissä. He saattaisivat pystyä olemaan sen muutaman tunnin samassa pöydässä, mutta mikäli eivät halua istua samassa pöydässä, kumman laitan istumaan sulhasen vanhempien kanssa samaan pöytään? Onko kenenkään häissä sulhasen ja morsiammen vanhemmat istuneet eri pöydissä? Eikös nämä kuitenkin yleensä istuteta samaan pöytään?
 14. Monethan jatkavat vielä esimerkiksi baariin jatkoille, jos juhlatilasta täytyy poistua kovin aikaisin. Toiset myös kutsuvat vielä läheisimmät ystävänsä kotiinsa jatkamaan juhlia, jos asuvat samalla paikkakunnalla. Ei juhlapaikalta poistuminen välttämättä tarkoita juhlien loppumista. On myös monia syitä, miksi juhlijat haluavat lähteä aikaisin kotiin. Työt seuraavana päivänä, lapset tai pitkä kotimatka. Eivätkä kaikki muutenkaan jaksa juhlia kellon ympäri, jos vihkiminenkin on ollut aikaisin kuten meillä. Vaikka toivonkin omien juhlien jatkuvan pikkutunneille, en vanno että itsekään jaksaisin pitkän päivän jälkeen juhlia loppuun asti. Vielä kun yhtälöön lisätään monet stressin täyteiset viikot ja unettomat yöt ennen häitä....
 15. Meillä vihkiminen on klo 14 ja juhlapaikalla saa olla puoli 3. Toivon, että vieraamme jaksaisivat juhlia kanssamme pikkutunneille asti. Eivät kaikki tietenkään, mutta meille on tulossa enemmän ystäviä kuin sukulaisia, joten olisi ihanaa juhlia niin pitkään kuin vain jaksaisi.
 16. Tässä yksi päivä täällä pyöriessäni törmäsin näihin järviroihuihin. Eipä enää tarvitse miettiä minkälainen koristelu meille tulee rantaan. Eiväthän nuo mitään halvimmasta päästä vaihtoehdoita ole, mutta ei niitä kovin montaa varmastikaan järveen tarvita. Vielä ns. polku lyhdyistä kulkemaan rantaan niin meidän koristelut on valmiit.
 17. Tämä sopisi meidänkin häihin, mutta harmi etteivät omenat ole vielä elokuussa noin kypsiä.
 18. Meille tulee täysin "kukattomat" häät. Ehkä.... Siis jos vain saan kukkia tehtyä riittävästi koristeeksikin. Hääkimppua varten olen jo tehnyt suodatinpussiruusuja, mutta muusta koristelusta puuttuu vielä jonkin verran. Täältä kyllä löytyi noiden ruusujen kaveriksi vaikka mitä ihania kukkia ja muita. Taas sai ihan liikaa ideoita ja ajatuksia, joita pitäisi alkaa toteuttamaan. Ei saisi edes kurkata tätä foorumia ennen kuin on edelliset ideat saanut toteutettua.
 19. Meillä tuntuu tuo askartelulista vain kasvavan. Tarkoitus olisi siis tehdä itse seuraavat: - Kutsut (näihin mietin tekeväni myös paperin itse, koska en ole vielä löytänyt oikean väristä paperia ja sopisi meidän teemaan) - Kiitoskortit - Kuoret - Juhlainfo + kartat - Kirkko-ohjelmat - Pullojen etiketit - Tienvarsikyltit - Kaikki koristeet juhlapaikalle, kirkkoon ja hääyöpaikkaan - Hääkimppu, heittokimppu ja vieheet - Sormustyyny - Pöytänumerot ja pöytäkartta - Photo Booth -rekvisiitta Toistaiseksi on vielä suunnitteilla, mutta en nyt tiedä onko ne niinkään askarteluja, hääpuku ja miehelle liivi ja plastrong. Suurimpaan osaan on jo kaikki materiaalit, mutta tietäisi vain mistä löytyy se kaikki aika noiden tekemiseen...
 20. Minä haluaisin hieman erilaisen sormustyynyn. Jotakin tämän tapaista esimerkiksi... Tosin erivärisistä kukista ja mieluiten ruusuista. Ketä teillä on tuonut sormukset alttarille? Meille kun ei tule morsiustyttöjä tai -poikia, niin mietein voisiko kaasoni tuoda tuon alttarille ja viedä bestmanille. Kaaso kuitenkin tulee vasta minun kanssa kirkolle, joten hän menee ennen minua sisälle.
 21. Meille ei ole tulossa häälehteä. Yhdessä vaiheessa pyörittelin kyllä ideaa tästä mielessäni, mutta olen haudannut sen idean jo aikoja sitten. Sulhanenkaan ei ole ollut innostunut häälehdestä missään suunnittelun vaiheessa. Häihin tosin on sen verran vielä aikaa, että voin vielä moneen kertaan kääntää suunnitelmat ylös alaisin.
 22. Olen myös ihastellut noita sormenjälkipuita ja löysin jo ihanan runkomallin netistä, mutta en tiedä vielä tulemmeko käyttämään tätä ideaa. Mikäli tämä meille tulee niin haluaisin myös perinteisen vieraskirjan. Olen koittanut kovin metsästää meidän ja häidemme näköistä vieraskirjaa, mutta en vielä sellaista ole löytänyt. En haluaisi sitä myöskään kovin muokkailla ja tehdä kovin koristeellista kantta, sillä haluaisin säilyttää vieraskirjaa esimerkiksi kirjahyllyssä.
 23. Piti ihan tarkistaa tämä - ja kyllä naisen kuuluisi laittaa hattu häihin! Aika vähän olen kyllä nähnyt Suomessa hattuja.. Nopsalla googletuksella löysin aika intomielisen ohjeen erään hattukaupan sivuilta http://www.hopehat.c...ttikysymys.html http://www.morsiuspa...ukukooditnaiset (vähän armomielisempi teksti ) Hattujen käyttö häissä on kyllä yleistynyt viimeisen vuoden aikana reilusti. Usein näkee varsinkin anopeilla upeita hattuja. Itsekin olen jo äidilleni maininnut asiasta ja hän on aivan innoissaan ostamassa uutta hattua. Muuten vanhempamme saavat pukeutua aivan omien mieltymysten mukaisesti.
 24. Oletpa ollut ahkera. Itsekin suunnittelin tekeväni näitä koristeiksi omiin häihimme. Ensimmäiset seitsemän tehtynä ja vielä monta edessä.
 25. Voithan tehdä niin, että ruokailuvälineet, servetit ja vesilasi tulevat katettuina pöytään. Ilmeisesti sinulla on erikseen juomapöytä tulossa muille juomille. Katteella saa kuitenkin näyttävyyttä pöytiin. Jos ruokalautasen lisäksi pitäisi vielä muistaa ottaa ruokailuvälineet, servetti ja se juoma mukaan noutopöydöstö, tästä voi syntyä melkoinen hässäkkä ruokailun ajaksi. Ihmiset kuitenkin unohtavat ottaa jonkin ja palaavat jakemaan sitä. Tietenkin juhlapaikastakin riippuu, miten kannattaa tehdä.