maxie80

Aktiivijäsen
 • Content count

  18
 • Joined

 • Last visited

About maxie80

 • Rank
  Untuvikko

Recent Profile Visitors

666 profile views
 1. Meillä alkaa näyttää koko häiden pitäminen aika vaikealta taloudellisten pulmien takia. Mies ei ole vielä löytänyt töitä ja lopetti viime vuoden lopussa edellisessä paikassa. Häät pitäisi olla elokuussa. Varausmaksua tilasta on jo maksettu 1000 euroa, harmittaa jos se menee hukkaan. Lisäksi olen ostanut jonkin verran häätavaraa, mutta ne eivät ole mitenkään häiden ajankohtaan sidottuja. Tuntuisi vaan typerältä lähettää ns. hieno kutsu ja sitten syödä porukalla lihapiirakkaa ja juoda mehua. Ollaan molemmat työssäkäyviä, mutta metotkin ovat aika isot, vuokraan menee hirveästi joka kuukausi eikä mitään jää säästöön. Nyt miehellä ei edes ole tuloja eli säästöjä vieläpä menee eli aivan vääränsuuntainen kehitys. Mies ehdotti siirtämistä mutten sitäkään haluaisi. Toisaalta budjettihäät kahdestaan on aika masentava ajatus, mielellään sitä olisi viettänyt häitä läheisten sukulaisten ja ystävien kanssa. Ajatuksena oli alunperinkin vain n. 40 henkilöä. Mies ajattelee, että halpishäiden viettäminen muistuttaisi aina hääajankohdan huonosta rahatilanteesta ym. Ikää alkaa vaan olemaan sen verran, että lapsia pitäisi ajatella vähitellen jos niitä meinaa yrittää tehdä. Siksikään siirtäminen ei houkuttele yhtään. Miehelle kävisi siis maistraattikin / pelkkä kirkko. Kirkko on sentään maksettu. Vanhemmat eivät pysty auttamaan yhtään. Oikeastaan masentaa se lapsuuden eriarvoinen tunne kun minä en päässyt aina edes koulukavereiden kanssa uimaan, koska se maksoi. Vanhemmilla oli pahoja talousvaikeuksia silloin ja vaikka minulla sinänsä oli kaikki ok enkä jäänyt mistään paitsi niin isä saattoi kävellä töihin 15km kun ei ollut varaa edes bussilippuun. Suurin osa kavereista on hyvätuloisista perheistä ja vanhemmat ostavat heille asunnot ja häätkin ovat vanhemmat maksaneet lähes täysin, vaikka ystäväni ovat avioituneet 30-35 vuotiaina. Meillä ei mielellä ole samaa onnea ja tuntuukin että mitä ihmeen luusereita ollaan kun ei pystytä häitä maksamaan. EIpä kaverinikaan olisi pystyneet ilman vanhempia, mutta meillä uhkaa jäädä häät pitämättä. Täytyy myöntää että mieli on aika apeana.
 2. Täällä on aikomus kasvattaa itse osa kukista, saa nähdä miten onnistuu. Kasvatan ruukussa ja aion siis käyttää kukkivia kesäkukkia hääkoristeluissa. Haastetta tuo se, että joudun tämän kasvattamisoperaation suorittamaan parvekkeella, koska piha lähti edellisen asunnon mukana eikä tässä uudessa kämpässä ole pihaa. Harmi vaan! Ainakin viime kesänä pihakukkamme olivat sen verran hienot, että niistä olisi voinut hyvin ottaa varsia hääkukka-asetelmiin. Olen ajatellut hankkia kukkakaupasta lähinnä jonkun asetelman ja suurimman osan kasvattaa itse niin, että laitan maljakoihin näitä kasvattamiani kukkasia.
 3. Sama kiinnostuksenkohde täälläkin. Eli mistä saisi edulliset kutsukartongit jne. ja mielellään myös kaksipuoliset teipit ja muut askartelutarvikkeet mahdollisimman edullisesti? Suomen hintataso näyttää näissäkin olevan aika hurja, mutta miten aina onnistun Amazonissa ja Ebayssä löytämään myyjät, jotka eivät toimita Suomeen...
 4. ^täytyy laittaa mieleen, olen ajatellut jos esim istumakarttaan hankkisi suuremman soljen ja paksumpaa satiininauhaa. Ja tosiaan, ihanan helppoa noutaa ostokset lähipostista kotiin! Minulla ei ikinä riittäisi aika juosta työn ohessa askarteluliikkeissä ja mahtaako niistä kaikista esim strassisolkia saadakaan.. Minä olen kanssa tilannut tuolien organzarusetit jo kiinasta, tuolihuputkin tulevat sieltä ja oikeastaan kaikki mitä sieltä suht helpolla löytyy. Tilasin jopa valkoisia tekokalloja, jotka ovat varsinkin etäältä hyvän näköisiä, myös kiinasta ja aion laittaa ne oikeiden kukkien kanssa koska en ole valmis maksamaan 10 e per kukka ja muutama kalla piti asetelmaan saada. Tiettyä spesiaalitavaraa olen tilannut mistä sitä on saanut jos olen välttämättä halunnut, esim kutsukorttipaperi tuli usasta ja kukkavaasit ja kynttilämaljakot englannista. Niissäkin hinnat ihan muuta kuin suomessa. Itse asiassa en muista olenko hankkinut Suomesta vielä yhtä ainotta tavaraa!
 5. Minä tilasin strassisolkia suoraan Kiinasta. Olisiko 200 solkea maksanut 80 dollaria. Ihan pieniä määriä eikannata tai pysty ostamaan, mutta suurille määrille paljon Suomea edullisemmat hinnat. Olin ajatellut samalla tyylillä mennä kautta linjan eli kirkko-ohjelma, kutsut, menut, paikkakortit jne jne. Tosin en tiedä onko strassi kirkko-ohjelmassa jo vähän liikaa.. näin laskin että nuo 200 strassia saattaisi suunnilleen saada menemään melko pienellekin vierasmäärälle, meillä n 35 vierasta. Eli parikymmentä strassia kutsuihin, parikymmentä kirkko-ohjelmiin, parikymmentä menuihin, 35 paikkakortteihin jne. Kuvittelen tässä vaiheessa, että tyyliasiat on tällä helposti ratkaistu. meillä on vaan tullut harmillisia budjettiongelmia työtilanteen muutoksen takia. Kutsumateriaalit ehdin ostaa jo syksyllä kun näytti vielä paremmalta. Satiininauhaakin saa Kiinasta, samoin hääkarkkirasioita josse ole tarkka ulkonäöstä. Ts ostamani tavarat ovat olleet ihan hyviä mutta kaikkia vaihtoehtoja ei ole tarjolla. Satiininauha taisi olla 8dollaria / 10 metriä. Riittää meillä kaikkiin kutsuihin ja muihinkin paperiaskarteluihin.
 6. Joo tarkoitin tosiaan tuota tulostamista. Käsin en uskalla alkaa kirjoittamaan, käsialani on aika kauhea enkä osaa kirjoittaa niin kauniisti että se täyttäisi omat kriteerini. Mallikutsussa on kannessa etunimet ja hääpäivämäärä kirjaimin kirjoitettuna. Voisihan siihen jotakin muutakin laittaa, mutta nimet olisi kiva. Pystyisiköhän jostakin tekemään tarran omista nimistämme ja päivämäärästä..?
 7. ^Meille tulee tosi samantyyliset kutsut! Tyylikkään näköiset olet tehnyt! Meillä yläosaan tulee kohokuvioitua paperia, sitten sen alle satiininauha strassikoristeella. Alaosaan olin ajatellut vain kirjoittaa kutsu ja/tai minun ja mieheni etunimet. Vähän aikaa sitten aloin miettiä, kuinka siihen pahviseen kanteen saa mitään kirjoitettua? Eli josko sitten vain sisäpuolelle tulisi kuitenkin tekstiä. Olisi ollut hyvä nähdä mallia jostakin. Tuliko teillä tuonne sisään sitten paperi jonka liimasit, tuo nauha taitaa kuitenkin mennä toiselle puolelle saakka? Onko teillä ihan tavallista kartonkia kutsussa vai jotakin paksumpaa pahvia? Minun pitäisi varmaan mennä askartelukauppaan mitiskelemään, pengoin netistä kutsuja ikuisuuden kunnes australialaiselta sivulta sain idean tuon tyylisestä kutsusta! Minulla ei ole mitään malleja tai ohjeita, täällä varmaan on kokeneempia askartelijoita joten vinkit ovat tervetulleita.
 8. Meillä miehellä on 5mm leveä flakkarunkoinen valkokultasormus, minulla valkokultainen reilut 4mm leveä sormus, jossa 0,47ct keskikivi ja 6x0,03ct sivukivet. Hintaa oli 500 € + 1700 €. Tosi hyvään hintaan saatiin verrattuna mitä oltaisiin vastaavista jouduttu muualla maksamaan. Sormusten hankkiminen oli kuitenkin ns. vaikeuksien kautta voittoon tarina, kesti kokonaisuudessaan kaksi vuotta. ENsimmäinen kultaseppä ei saanut aikaiseksi mitään järkevää, toisenkin kanssa muistaakseni neljäs yritys vasta onnistui. Siinä välissä piirrettiin malleja, läheteltiin kuvia jne.
 9. Toinen elokuussa 2013 Katajanokan kasinilla häitä juhlliva! Meille suositeltiin esim. janssonin kiusausta yöpalaksi, mutta inhoan ko ruokaa yli kaiken. Hinta olisi muistaakseni ollut n. 15 € per vieras. Haluaisin ehkä kuitenkin mieluumin ns naposteltavaa ruokaa kuin sellaista, mihin tarvitsee lautasen ja istua alas veitsen ja haarukan kanssa. Mikä tahansa kuulemma kuitenkin onnistuu, aion kysellä kasinolta vinkkejä.
 10. Heh, meillä Avecit on vielä pienehkö ongelma. Isompi on se, etten kertakaikkiaan siedä muutamaa mieheni hyvää ystävää. Ilmeisesti menen tässä sitten mieheni tahdon mukaan ja pyrin sijoittamaan heidän plaseerauksessa ns. huitsin nevadaan. Yksi ongelma on mieheni tuleva best man, jonka vaimo on täysi bitch. Periaatteessa BM pitäisi olla istumassa lähellä tai peräti samassa pöydässä, mutta en halua rääkätä ainakaan omaa kaasoani sillä kamalalla naisella. Enkä varsinkaan itseäni. Olen yrittänyt ehdottaa miehelleni, ettei meille tule mitään yleistä onnittelujonoa, koska en kertakaikkiaan aio vastaanottaa minkään valtakunnan onnitteluja tuolta naiselta tai miehen muutamalta kaverilta. Onnitelkoon miestäni, hänen ystäviä he kuitenkin ovat, eivät minun. Näistä tulee varmasti vielä ongelmia varsinkin kun olemme eri mieltä näistä.
 11. Meille tärkeää on juhlapaikka, ruuat ja juomat. Lisäksi minulle tärkeitä on sormus ja kukat juhlapaikalla. En mitään pröystäilyä kyllä hae takaa, itse meinataan askarrella. Mies ei tosin vielä tiedä, mitä kaikkea olen hänen osakseen kaavaillut. Sain juuri kutsuihin, menuihin, ohjelmiin ym tulevat paperin usa:sta ja satiininauhat ja strassisoljet saapuvat suoraan Kiinasta any day. Pyrin siis vertailemaan hintoja todella huolellisesti ja tilasin Hong Kongista real touch kallat koska oikeat olisivat olleet makuuni liian kalliita. Loput kukkaset ovat näillä näkymin aitoja ellen kynttilävaaseihin päätä upottaa kukkia. Asetelmien tekeminen viewnee sen varran aikaa, ettei aitoja pysty käyttämään, eikä niillä upotettuina niin väliä olekaan. Säästän siis missä pystyn mutta estetiikasta en tingi.
 12. Joo, meillä budjetti on niin pieni kuin mahdollista laadusta tinkimättä. Tällä hetkellä näyttäisi olevan n. 15.000 ja 40-50 vierasta. Vertailen hintoja todella aktiivisesti ja tähän asti olen tilannut kaiken ulkomaisista nettikaupoista, joiden hinnat ovat huomattavasti Suomea edullisemmat. Meillä isoin kustannut on tila ja ruoka, joista tila on n. 800 € ja ruoka vajaa 7.000 €. Häämatka ei ole budjetissa, sormus on (2.500 €) mutta siinä todennäköisesti tulemme vähän saamaan säästöä. Esim. puvulle on varattu 1.300 € jne. Kovasti olen säästökohteita etsinyt, mutta epäilen että alle 15.000 ei tulla pääsemään.
 13. Tuo kloriittivinkki on hyvä! Itse olen kokeillut jo useamman kerran kukan upotusta vaasiin, mutta vesi menee sumeaksi _heti_. Eli välillä jo kraanasta tulee sumeaa vettä ja toinen minkä opin niin ne kivet pitää olla pesty. Ainakin omissa oli jotain pölyä ja pienikin määrä samentaa veden. Onneksi tässä on aikaa harjoitella vielä.
 14. Itse olen ehdottomasti ajatellut käyttää terälehtiä! Nämä onkin kinkkisempi kysymys, koska säilötyt terälehdet on aika kalliita.. Haluan niihin kuitenkin aitoa tuntumaa, joten aion varmaankin tuhlata 100 euroa kahdeksaan litraan terälehtiä, jotka sitten levittelen pöydille. Jenkkisivuilta löytyy paljon ihania kuvia.
 15. Nyt päästiin asiaan. Kun aloimme miettiä häitä, ensimmäinen ajatus oli että millaiset kukkakoristeet haluaisin! Haluan ehdottomasti juhlatilan olevan kivan näköinen ja että sieltä saa kauniita kuvia jälkikäteen muisteltavaksi. Kukat ovat muutenkin ns. mun juttu ja pihalla on aina kukkia. Olen käyttänyt suhteellisen paljon energiaa kukkien hintojen tutkimiseen ja aiomme tai ainakin aioimme kasvattaa itse valkoisia hortensioita, jotka laitetaan isojen pyöreiden pöytien keskelle. Tilasin jo HongKongista valkoisia kalloja, jotka tulevat hortensiakimppujen keskelle. Oikeiden kallojen hinta on niin järkyttävä, että tässä kohtaa päätin hieman ns. säästää. No, hortensiatkin on tarkoitus kasvattaa itse ja siinä tulisi tosi iso säästö. Näillä spekseillä kukkabudjetti on tällä hetkellä ehkä 1.000 euron paikkeilla. Ns. worst case scenario on 1.300 euroa. Tähän kuuluisi morsiuskimppu 150-200 € (lähinnä orkideaa, ehkä jopa pelkästään), neljän vieraspöydän ja oman pöydän kukat eli jokaiseen pöytään 5 maljakkoa, joissa hortensiaa, kallaa, avalanche-ruusuja ja muutamia orkideoja, buffetpöydän kukkakoriste n. 150 €, lahjapöydän (=sisääntulo) kukkakoriste n. 150 €, säilötyt tuoreet ruusujen terälehdet pöydille (n. 120 €) ja mahdollisesti muutama muu kukkakoriste. Budjetti riippuu todella paljon orkidean määristä. Tästä on tarkoitus kyllä yrittää säästää ns. parhaansa mukaan. Tarkoitus on laittaa kukat kauniisiin vaaseihin, ikävä kyllä niillä on jonkin verran hintaakin eli niihin menisi näillä näkymin 400 euroa. Juhlava vaasi tekee kuitenkin paljon. Lisäksi tulee asetelma kelluvia kynttilöitä kukkamaljakoiden molemmin puolin ja vielä pienemmät tuikkutyyliset kynttilät. Eli joka pöydässä olisi kukkien lisäksi näillä näkymin 6 sylinterilasissa kelluvaa kynttilää ja 6-8 tuikkua. Kynttilävaasit alkaa olla hankittu ja eilen testasin keittiön ruokapydällä toteutusta. Eiköhän näistä vielä hyvä tule. Hyvä niin, koska sormusten kanssa on ongelmia..