Hipsu

Aktiivijäsen
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

  Never

About Hipsu

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Niinhän sitä luulisi! Kivat yllärit ovat varmasti aina tervetulleita, mutta kiusa se on pienikin kiusa. Perinteillä perustelivat, joten siinä mielessä petyin kavereihin ja niihin jotka tiesivät tempauksesta, mutta eivät hillinneet ko. henkilöiden jekkuhimoa. Mitään em. kaltaista sotkemista ei tosin tapahtunut, mutta hotellille antamamme palautteen jälkeen ei vastaavaa samassa hotellissa enää tapahdu. Eri asia olisi ollut, jos olisimme antaneet edes luvan jollekin vieraalle käydä huoneessamme.
 2. Ensimmäisenä mieleen tulee ruoka-allergiat. Ilmottautuessa tiedustelemme mahdollisia allergioita, jotta voimme ottaa vieraat paremmin huomioon. Tiedän, että suvusta löytyy muutama vaikeasti ruoka-allerginen, jotka on helposti huomioitavissa ruokavalinnoissa, mutta tuossa vaiheessa allergiat on helppo tarkistaa. Toiseksi on kiva saada varmuus tulijoista ja muutenkin vaihtaa kuulumisia. Jos jotakuta kiinnostaa lahjalista, niin sitäkin on mukavampi kai kysellä ilmoittautumisen yhteydessä :
 3. Tuo matka onkin kinkkinen juttu. Ei kai tuohon ole mitään oikeaa vastausta. Pitkissä etäisyyksissä on omat ongelmansa. Joku jo kirjoittikin, että juhlavaatteissa ei kovin kauaa haluaisi istuskella kuumassa autossa. Olen samaa mieltä, mutta aina näihin asioihin ei voi hirveästi vaikuttaa. Meillä kaikki kääntyi parhain päin sikäli, että sekä vihkiminen että juhliminen tapahtuu kaupunkialueella (n.4 km välimatkaa). Näin ei kenenkään tarvitse hikoilla juhlavaatteissa kovin pitkiä aikoja ja jos ei halua omalla autolla kulkea, niin taksimatkoistakaan ei tule mahdottomia (etenkin pois juhlista), jos jää kaupunkiin yöpymään. Vaihtoehtojuhlapaikka olisi meillä ollut naapurikunnassa ja sinne harkitsimme sopimista paikallisen tilataksin kanssa muutamasta kyytikerrasta etenkin juhlapaikalta takaisin kaupunkiin. Ajatus oli, että olisimme maksaneet osan matkoista ja palvelua käyttäneet vieraat osan. Näin kulkemisesta ei olisi tullut hmm.. kohtuutonta rasitusta esimerkiksi kaukaa tuleville opiskelijaystävillemme, joilla ei ole autoa käytettävänä.
 4. Meille tulee näillä näkymin jonkinlainen häälahjatoivelista vanhemmille, jos sitä vieraat ilmoittautuessaan kysyvät. Kutsuun ei tule mainintaa lahjatoiveista. Toivelistalla ovat lähinnä astia- ja aterinsarjojen täydennykset, jotain liinavaatteita yms. käyttötavaraa. Tilinumeroa emme halua laittaa kutsuun, koska se olisi meidän mielestä ehkä liiankin helppoa ja osoittelevaa. Raha on lahjavaihtoehtona ihan mieluinen, mutta sen antaminen onnistuu myös käteisenä tai lahjashekkinä. Siinä mielessäkään ei koeta, että olisi tarpeen ohjata vieraita tilinumerolla. :
 5. Seurakunnasta kysyttiin toiveita vihkijäksi ja olihan meillä valmiina mietittynä pappi, joka on sattunut olemaan virkansa puolesta mukana perheeni elämässä jo toistakymmentä vuotta. Toisaalta seurakunnasta löytyy monta hyvää tyyppiä pappina, joten pääasia on, että päästään naimisiin
 6. Tää on nyt jotain aivan muuta, mutta kun oli vain niin kaunis juttu, niin jaan sen teidänkin kanssa... Eräässä etelänmaassa vieraillessani satuin paikallisen kirkon luo juuri häiden aikaan. Siellä pariskunnalla oli hääautona hyvin kiillotettu musta pieni mini (tms. oon tosi huono noissa automerkeissä!) Takaikkunalle oli asetettu shampanjanvärisistä ruusuista koko takaikkunan peittävä kukkalaite. (Ei ollut kovin iso siis koko takaikkuna!). Mitään tekstiä ei sitten ollutkaan. Itse olin ihan myyty, mutta taitavat nuo ruusut maksaa Suomessa niin maltaita, ettei välttämättä ole ihan äkkiä toteutettavissa... paitsi jos asetelma menisi vaikka pöytäkoristuksesta tai jotain :
 7. Hepskukkuu! Tämä nyt ei ole varsinainen leikki, mutta muuten mukava juttu. Hääparin silmät sidotaan ja käsiin annetaan kangastussit ja eteen pöytään teipatut tyynyliinat tai muu kangas. Parin tehtävä on piirtää kultansa kuva ja kirjoittaa vielä nimikin sokkona. Tyynyliinoista tuli hauska muisto häistä ja parillakin oli hauskaa. Toinen versio samasta ajatuksesta on lakanan asettaminen vieraiden viesteille ja piirroksille, johon vieraat ovat voineet käydä jättämässä viestejä ja avio-ohjeita tuoreelle avioparille juhlan aikana.
 8. Kohtuus kaikessa Olen itse ollut vieraana vain muutamissa häissä. Viimeisimmät olivat oikein mainiot. Ns. leikkiohjelmanumeroita oli vain muutama (pariskunta pistettiin piirtämään silmät kiinni toistensa kuvat ja morsiammen jo ennalta toivoma tuttu juttu) ja sitten tyypilliset puheet ja muutama musiikkiesitys. Yllärinä oli toisen vanhempien haluamat yhteislaulu ja runoesitys, jotka mahtuivat oikein mukavasti mukaan. Ohjelma oli sikäli kiva, että taukoja oli riittävästi ja syödäkin kaikki ehtivät rauhassa. Oli passeli oikein passeli ilta. Vaikka ohjelmaa ei juurikaan suunnittelisi, niin kannattaa varmaan nakittaa joku ohjaamaan illan kulkua tai kertomaan käytännön asiat juhlapaikasta, koska silloin vieraat tietävät mitä tapahtuu ja missä järjestyksessä, niin kukaan ei panikoi ;D