Laetetia

Jäsen
 • Content count

  8
 • Joined

 • Last visited

  Never

Posts posted by Laetetia


 1. Ihmeen vähän. Votkaa oli 17 litraa / 75 vierasta ja shamppanjaa olisikohan ollut 40 pulloa. Votkaa jäi ainakin neljä litraa ja shampanjaa pitkäksi aikaa juhliin juotavaksi. Ravintolan punaviiniä meni ehkä 14 pulloa ja samoin valkkaria, minkä lisäksi laivassa tarjottiin kaksi rommitotia jokaiselle.

  Tosin juhlissamme yksi armeijasta lomalla oleva kundi sai alkoholimyrkytyksen ja ambulanssi kutsuttiin paikalle, joten ehkä juotavaa olisi saanut olla vähemmän...


 2. Ja miksi nuo ovat kiellettyjä  ???

  Tää on taas näitä asioita, joita en kertakaikkiaan ymmärrä.

  No ei varmaan tule yllätyksenä, jos vähääkään on naikkareita seurannut. Itse taas en ymmärrä,  miksi ne ihmiset jotka eivät kirkkoa ja sen hengellisyyttä arvosta, haluavat kuitenkin kirkollisen vihkimyksen.  Sääli, ettei Suomessa ole komeita avioliittopalatseja niinkuin Neuvostoliitossa oli, silloin olisi tarjolla muitakin komeita puitteita parisuhteensa vakinaistamiselle kuin kirkko ja sopisi varmasti soittaa vaikka Punaorpoa tai jotain Dannyn koottuja.


 3. Mennään joskus keväällä Viroon oikein viinanhakureissulle ja ostetaan useampi laatikko venäläistä "shamppanjaa" (sovetskoe polusuhoe tai suhoe).  Tarkoitus olisi tarjota sitä heti vihkimisen jälkeen onnittelumalja ja mahdollisesti aamulla vieraiden lähtiessä.

  Itse juhlissa ehkä tarjotaan lasi viiniä, jos ihmiset haluavat pitää maljapuheita, ne kun aina herkistävät mieliä (tyyliin, Seurueen ihanille naisille, te olette elämämme aurinko  ;D) No joo.  Enempää ei taida olla varaa vieraita itse juhlapaikalla juottaa. Loppuyöksi siirrytään vanhaan huvilaan, jonne saa tuoda omat viinat. katsotaan, paljonko siellä tarjotaan.

  Ei siis ole tarkoitus paljon tuhlata. Muussakin riittää maksamista.

  Laetetia  :-X


 4. Meille tulee kolme virttä tai sitten lauluesitys ja kaksi virttä. Virsiä on siksi näin paljon, kun kirkossa ei ole mitään soitinta, jolla soittaa häämarssia. Olisi karua saapua ja lähteä kirkosta hiljaisuuden vallitessa, niin että kengät vain kopisisivat lattiahirsiä pitkin. Siksi vieraat saavat veisata morsiusparin sekä sisään että ulos.  Tämä on ehkä vähän erikoinen ratkaisu, eikä välttämättä kaikkien vieraiden mieleen.


 5. Meille ei tule marsseja lainkaan, kun kirkossa ei ole urkuja eikä edes harmoonia. Niinpä seurakunta joutuu veisaamaan moriusparin sekä sisään että ulos. Välissäkin on tarkoitus olla vielä virsi, ellei sukulainen laula välissä.

  Alku

  30 Maa on niin kaunis

  Keskellä (joku näistä)

  490 Mä silmät luon ylös taivaaseen

  517 Herra kädelläsi

  Lähdettäessä (joku näistä)

  126 Me kiitämme sinua

  332 Herraa hyvää kiittäkää

  547  Joka aamu on armo uus

  339 Halleluja kiitos Herran, suuren voitonruhtinaan

  Keskimmäinen virsi voidaan jättää pois, jos sukulainen laulaa Jukka Leppilammen laulun Rakkaus:

  (Rakkaus - siinä se on, alkuna teissä vielä hahmoton, tila jota luotte ja jota Jumala luo, tilaa hänen elää, tilaa sinun elää ihmisenä, salaisuuksista suurin)