Laetetia

Jäsen
 • Content count

  8
 • Joined

 • Last visited

  Never

Everything posted by Laetetia

 1. Ihmeen vähän. Votkaa oli 17 litraa / 75 vierasta ja shamppanjaa olisikohan ollut 40 pulloa. Votkaa jäi ainakin neljä litraa ja shampanjaa pitkäksi aikaa juhliin juotavaksi. Ravintolan punaviiniä meni ehkä 14 pulloa ja samoin valkkaria, minkä lisäksi laivassa tarjottiin kaksi rommitotia jokaiselle. Tosin juhlissamme yksi armeijasta lomalla oleva kundi sai alkoholimyrkytyksen ja ambulanssi kutsuttiin paikalle, joten ehkä juotavaa olisi saanut olla vähemmän...
 2. No ei varmaan tule yllätyksenä, jos vähääkään on naikkareita seurannut. Itse taas en ymmärrä, miksi ne ihmiset jotka eivät kirkkoa ja sen hengellisyyttä arvosta, haluavat kuitenkin kirkollisen vihkimyksen. Sääli, ettei Suomessa ole komeita avioliittopalatseja niinkuin Neuvostoliitossa oli, silloin olisi tarjolla muitakin komeita puitteita parisuhteensa vakinaistamiselle kuin kirkko ja sopisi varmasti soittaa vaikka Punaorpoa tai jotain Dannyn koottuja.
 3. Häät ei ainakaan vielä jännitä. Elämässä on niin paljon muuta, missä voi tulla takkiin pahasti.
 4. Mies on tamperelainen ja itsekin asun täällä nykyisin. Häät tosin pidetään morsiamen kotikunnassa Kokkolassa.
 5. Mennään joskus keväällä Viroon oikein viinanhakureissulle ja ostetaan useampi laatikko venäläistä "shamppanjaa" (sovetskoe polusuhoe tai suhoe). Tarkoitus olisi tarjota sitä heti vihkimisen jälkeen onnittelumalja ja mahdollisesti aamulla vieraiden lähtiessä. Itse juhlissa ehkä tarjotaan lasi viiniä, jos ihmiset haluavat pitää maljapuheita, ne kun aina herkistävät mieliä (tyyliin, Seurueen ihanille naisille, te olette elämämme aurinko ;D) No joo. Enempää ei taida olla varaa vieraita itse juhlapaikalla juottaa. Loppuyöksi siirrytään vanhaan huvilaan, jonne saa tuoda omat viinat. katsotaan, paljonko siellä tarjotaan. Ei siis ole tarkoitus paljon tuhlata. Muussakin riittää maksamista. Laetetia
 6. Meille tulee kolme virttä tai sitten lauluesitys ja kaksi virttä. Virsiä on siksi näin paljon, kun kirkossa ei ole mitään soitinta, jolla soittaa häämarssia. Olisi karua saapua ja lähteä kirkosta hiljaisuuden vallitessa, niin että kengät vain kopisisivat lattiahirsiä pitkin. Siksi vieraat saavat veisata morsiusparin sekä sisään että ulos. Tämä on ehkä vähän erikoinen ratkaisu, eikä välttämättä kaikkien vieraiden mieleen.
 7. Meille ei tule marsseja lainkaan, kun kirkossa ei ole urkuja eikä edes harmoonia. Niinpä seurakunta joutuu veisaamaan moriusparin sekä sisään että ulos. Välissäkin on tarkoitus olla vielä virsi, ellei sukulainen laula välissä. Alku 30 Maa on niin kaunis Keskellä (joku näistä) 490 Mä silmät luon ylös taivaaseen 517 Herra kädelläsi Lähdettäessä (joku näistä) 126 Me kiitämme sinua 332 Herraa hyvää kiittäkää 547 Joka aamu on armo uus 339 Halleluja kiitos Herran, suuren voitonruhtinaan Keskimmäinen virsi voidaan jättää pois, jos sukulainen laulaa Jukka Leppilammen laulun Rakkaus: (Rakkaus - siinä se on, alkuna teissä vielä hahmoton, tila jota luotte ja jota Jumala luo, tilaa hänen elää, tilaa sinun elää ihmisenä, salaisuuksista suurin)
 8. Juhlapaikka 350 € lauantaiaamusta sunnuntaille puoleen päivään. Sisältää juhlatilan sekä loppuyöstä jatkopaikkana vanhan huvilan ja vanhan laiturisaunan aamuksi. Mielestäni käypä hinta.