Christabel-

Morsian
 • Content count

  84
 • Joined

 • Last visited

About Christabel-

 • Rank
  Juniori
 • Birthday 08/23/89

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Keski-Pohjanmaa

Recent Profile Visitors

842 profile views
 1. Meille on tulossa häihin n. 80 henkilöä. Lapsia heistä tulee olemaan noin kymmenkunta. Meille ei sen kummempaa alkoholitarjontaa tule (ei kahviaveceja tai boolia) mutta tervetuliaismaljat tulee, ja kuohariahan niiden olisi tarkoitus olla. Myös alkoholiton vaihtoehto on olemassa, totta kai, ja siitä tulee riittämään myös aikuisille. Paljonko tuota kuoharia nyt sitten yksiin - tai kaksiin - maljoihin tulisi varata? Mä olen ihan onneton tuon määrien laskemisen kanssa, joten tosiaan kaipaan apua...
 2. Meille ei ole tulossa morsiamenryöstöä, tuskin kimpunheittoakaan (koska suurin osa paikalle tulevista on jo aviossa) mutta jotain arvuutteluleikkejä kai ohjelmaan tulee. Me ei haluta ympätä häihimme hirveästi ohjelmaa/leikkejä, koska tärkeintä on kuitenkin meidän avioitumisen juhlistaminen ja mukava, leppoisa yhdessäolo - toivottavasti makoisien antimien äärellä. Oma isäni sanoo muutaman sanan (ts. yhden tahi kaksi lausetta), sulhon isäpuoli pitää pienen puheen, anoppi puhuu jotain ja kenties sulhon isäkin sitten jotain sanoo. Häävalssi on osa ohjelmaa... Pitää nyt vain tuo leikkipuoli miettiä, että millaisia arvuutteluleikkejä ohjelmassa oli. Ehkä joku Tuttu Juttu- tyyppinen leikki voisi olla yksi.
 3. Minusta lihavaihtoehtoa ei välttämättä tarvitse olla. Itse en ole kasvissyöjä, mutta en oikein ymmärrä "kranttuilua" tuollaisessa asiassa; miksei hääpari voisi tarjota ihan kasvisruokaa jos morsiankin esimerkiksi on kasvissyöjä? Sitten alkuperäisestä aiheesta poiketen yksi ilmaan heitetty ajatus; jos jotain kasvisruuan rinnalle haluaa eikä liha itsessään nappaa, niin mites olisi kala? Toki jos hääväen joukossa on kalalle allergisia, niin sitten sekään ei käy kaikille... Mutta käsittääkseni allergioista on tapana pyytää ilmoitusta/tiedottaa etukäteen, joten eihän tuokaan ongelma ole.
 4. Alustavasti ollaan puhuttu, että mennään valokuvaukseen jo ennen kirkollista osuutta. Juhlapaikaltamme on matkaa valokuvaamoon, joten vieraat joutuisivat odottelemaan hyvän aikaa. Yksi ajatus on ollut sekin, että valokuvaajan buukkaisi paikan päälle kuvailemaan (kirkkoon ja juhlapaikalle) mutta pitäisi nyt ensin selvitellä näitä hintoja. En kuitenkaan haluaisi valjastaa ketään vierasta varsinaisesti valokuvaamaan, vaikka lähipiiristä kyllä löytyy tarkan kameran omaavia henkilöitä. Nämä kuitenkin ovat näitä kunniavieraita (isäni, appi, jne.) joten haluaisin, että he voivat kuvailla omaksi ilokseen mitä kuvailevat, mutta että heitä ei sitoisi mikään "pakko".
 5. Meillä jossain kohtaa puhuu sulhon isäpuoli (ollut isän asemassa hänen elämässään). Jotain humoristista (mutta asiallista) lienee tulossa. Sulhon biologiselta isältä kysytään, haluaako hän sanoa omasta puolestaan jotain, sulho otaksuu ettei isänsä innostu puhumisesta. Minunkaan isäni ei puhemiehiä ole, mutta ajattelin ehdottaa että hän sanoisi vain, että "Tervetuloa kaikille. Eiköhän kohoteta malja hääparille". Tai jotain muuta vastaavaa, kuulostaako tuo lause kököltä? Jos, niin onko parannusehdotuksia? Jotain tuon tyyppistä, lyhyttä ja ytimekästä sen pitää olla. Kiva olisi, jos bestman tai kaaso tai vaikka molemmat sanoisivat jotain lyhyttä - mitään kovin pitkiä puheita en halua häävieraiden joutuvan kuuntelemaan, kun kyse ei mistään luennosta kuitenkaan ole Pitääkin kysyä sulholta, tarjoaisiko hän bestmanilleen mahdollisuuden puhua jotain lyhykäisesti... Voisi vaikka suostuakin Anoppi on tottunut puhuja ja varmaan osaisi ottaa tuonkin tilanteen haltuun, eli varmasti tarjotaan tilaisuutta hänellekin Oma äitini on edesmennyt, joten hänestä emme saa seuraa emmekä puhujaa häihimme.
 6. Meille tervetuliaismaljoiksi/mitkä ne nyt onkaan, kuoharia (ei tiedetä vielä merkkiä) ja alkoholittomaksi vaihtoehdoksi Pommacia.
 7. Minä tykkäisin jostain isokirjaimisesta fontista, jossa kuitenkin ne varsinaiset isot kirjaimet (nimissä, lauseiden aluissa yms.) olisivat hieman muita isompia, jolloin nuo nimet sun muut erottuisivat joukosta. Tähän voisi sitten yhdistää jonkun kaunokirjoitusfontin, joka kuitenkin koukeroisuudestaan huolimatta olisi selkeä. Nimiä en osaa kertoa, täytyy vielä pohtia tarkemmin niitä... Mutta tällainen on mielessä
 8. Mekin olemme suunnitelleet, että avioehto teetetään lakimiehellä. Milloinkahan tuota voi alkaa hoitaa? Avioehdonhan voi luonnostella vielä avioliiton aikanakin, mutta että koska aikaisintaan voi/kannattaa ottaa lakimieheen yhteys? Kiirehän tässä ei varsinaisesti ole, tykkäämme vain hoitaa asiat pois alta
 9. Mä en ole ollut yksissäkään häissä, joissa olisi kahvin kanssa ollut tarjolla aveceja. Ideanahan avecit kahvin kera on kyllä ihan hyvä. Meille noita ei tule. Minun puolestani sellaiset voisi tullakin, mutta mies on halunnut että häät on kokonaan alkoholittomat (lukuunottamatta tervetuliaismaljoja ja niitä kulauksia jotka itse otetaan pikareista hääpaikalle saavuttuamme) joten ne jää ottamatta. Minua tuo nyt ei tosin haittaa/kiusaa, kun en itsekään niin alkoholista perusta. Eipähän tule alkoholista niin suurta menoerääkään kun se jää melkeinpä kokonaan uupumaan.
 10. Niin, mua kiinnostaisi tietää millaisiin ratkaisuihin olette päätyneet tai parasta aikaa päätymässä. Laitatteko perinteisesti pienen hääkarkkiannoksen jokaiselle vieraalle, vai laitatteko kentis karkkibuffetin? Onko noita hääkarkkinyssäköitä/rasioita tapana varata yksi per vieras, vai peräti useampiakin? Mitä karkkeja olette varanneet/aikoneet varata? Paljonko karkkeja laitetaan karkkibuffettiin ja montako lajia on sopiva määrä? Miten olette hoitaneet asettelun, oletteko esimerkiksi laittaneet yhtä lajia yhteen maljaan tai astiaan ja toista toiseen, vai esimerkiksi kaikki yhteen?
 11. Minä olin kaasollani kahvilla ja kysäisin, että tuleeko kaasoksi. Ei sillä hetkellä osannut oikein sanoa muuta kuin että tulee, myöhemmin kiitti innostuneena kunniasta... Toinen, epävirallisempi kaaso, on tullut mukaan hommaan itse - mutta vahvistettiin asia vielä suusanallisesti muutama päivä sitten.
 12. Minä uskon, että joidenkin vanhempien on hankala päästää irti lapsistaan tai "hyväksyä" että omat lapset kasvavat ja itse sitä vain vanhenee. Voihan ensireaktio olla aika tyhjä ihan senkin vuoksi, että uutinen yllätti ja jotenkin mykistikin, ja vanhempi tarvitsee oman aikansa sulatellakseen uutista. Tietysti taustalla voi aina olla muutakin, mutta nämä mulle nyt ensimmäiseksi tulee mieleen. Me kihlauduimme ja kun kihlauksesta kerrottiin lähipiirille, tehtiin samalla selväksi että kihlauksemme on tapahtunut nimenomaan kosinnan yhteydessä = ihmisille tuli selväksi, että aikeissa on mennä naimisiin. Aika pian kihlauksen jälkeen päätettiin, minä vuonna häät pidetään, ja siitäkin kerrottiin sukulaisille ennen kuin varsinaista hääpäivää oli edes päätetty. Kun taas saimme hääpäivän päätettyä, kerroimme siitä vanhemmillemme. Reaktiot olivat iloisia, innostuneita, kiinnostuneita. Isäni - joka on joskus hieman hidas lämpenemään - on yllätyksekseni osoittanut sellaista kiinnostusta häitämme kohtaan, että en olisi sitä uskonut aiemmin. Tosin vävykin on ollut hänelle hyvin mieluinen, että ehkäpä silläkin on oma vaikutuksensa asiaan Anoppi on osallistunut suunnitteluihin innokkaasti - välillä ehkä turhankin innokkaasti, hyvää tarkoittaen kylläkin... Helpompaa taitaa nyt vain olla sanoa, että itse asiassa kukaan ei ole reagoinut negatiivisesti uutisiimme. Sukulaisista tätini huomautti, että ei tarvitse pitää kiirettä, mutta on nyt ollut ihan hyvillä mielin kun on hoksannut että meille tämä tahti sopii erinomaisesti.
 13. Mun kohdalla valinta oli jotenkin hankala. Elämässäni on vielä tallella jokunen lapsuudenaikainen ystävä, mutta nykyään ollaan sen verran etäännytty, että heidän pyytäminen kaason tehtäviin ei käynyt pienessä mielessäkään. Eräs usean vuoden takainen ystävä, luotettavimpiin kuuluva sellainen, taas asuu tykkänään toisella paikkakunnalla ja on niin kiireinen oman elämänsä keskellä, että vähän mietitytti, pyydänkö. Kokonaiskuvaa pohdittuani tulin siihen tulokseen, että hänen aiempi käyttäytyminen antaa aihetta olettaa, ettei hän välttämättä saapuisi hääpäivänä paikalle. Yliviivaus siis senkin nimen päälle. Sama erään toisen henkilön kanssa, vaikka jotenkin molemmat näistä olivat joskus aikaa sitten ennen kuin häistä oli edes mitään tietoa, tuntuneet itsestäänselviltä ajatuksilta kaason tehtäviin. Molemmat kaasoistani olen tuntenut vasta vajaan vuoden, mutta kumpikin tuntuu loistavalta valinnalta. Molemmat ovat innostuneita tulevista häistä, ideoivat kanssani ja toisaalta pitävät minut maanpinnallakin. Kaasoista toinen auttaa konkreettisemmin häitä edeltävissä järjestelyissä (askartelut ym.) ja toinen sitten seisoo alttarilla ja hoitaa sen hääpäivänä tapahtuvan esillä olon. Molemmat koen luotettaviksi ystäviksi, joiden kohdalla ei tarvitse epäillä, että jäänkö hääpäivänä ilman kaasoa kokonaan. Molempien kanssa ollaan läheisiä ja pystymme puhumaan aremmistakin aiheista. Vilpittömästi luotan siihen, että kaikki sujuu hyvin...
 14. Täällä on kyllä aivan ihania lahjoja, kelpaisi itsellenikin... Täytyy myöntää, ettei tämäkään asia ole tullut aiemmin mieleen ennen kuin täältä luen enkä siksi ole vielä mitään ehtinyt edes ajatella. Täytyykin lukea ihan koko ketju huolella läpi ja tuumata, mikä kaasolle olisi kaikkein mieluisinta... Tai kaasoille, minulle kun heitä on valikoitunut kaksi kipaletta. Sulho saa keksiä jotain bestmanille, tuntevat kuitenkin toisensa jo lapsuudesta saakka joten luulisi olevan selvää, mikä bestmania eniten miellyttäisi. Mutta kyllä joku lahja täytyy tietysti heille kaikille olla, kuitenkin ovat kunniavieraitamme ja tärkeässä tehtävässä muutenkin. Mitä te ETTE antaisi kaasolle/bestmanille lahjaksi ja miksi? (Yleisesti ottaen).
 15. Olemme varanneet kyseisen juhlatilan, johon myös pitopalvelu "pakollisena" osana kuuluu, omaa hääjuhlaamme varten. Onko kokemuksia ko. paikasta? Paljon hyvää on kuultu tuttavilta, jotka tuota tilaa on juhlissaan yleensä käyttäneet, mutta kuulisin mielipiteitäni myös täällä foorumilla.