Marakatti

Rouva
 • Content count

  76
 • Joined

 • Last visited

About Marakatti

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Lahti
 1. Me oltiin niin tylsiä, että syötiin Kuredulla vain omassa ravintolassa... mutta siis siellä ainakin ruoat vaihteli jokaisena iltana ja päivänä, tarjolla oli aina jotain erilaista. Samoin erilaisia ruokavaihtoehtoja oli 4-7, tästä päästiin siihen ongelmaan että otin aina 3-4 täyttä lautasellista kun kaikkea halusi maistaa ja syödä ja sitä kautta kotiinkin tuli useampi tuliaiskilo
 2. Argh, en kyllä muista yhtään... Normaalilaivahinnat ehkäpä? Ei siis jäänyt mieleen tarkkoja hintoja (kun lomakekin piti palauttaa) mutta mielestäni samat hinnat. Sitten oli tarjouksia, esim. 6 1l jallupulloa (ehkä) 120€ tms.
 3. Käsitykseni mukaan Taarastiin ei saa viedä omia juomia (saa korjata jos jollain muuta tietoa). Pennalan seurantalo on ainakin pari vuotta sitten ollut ilmeisesti kohtuullisen huonossa kunnossa, mutta tämäkin vain kuulopuhetta.
 4. Meidän häämatkamme oli myös Helin Matkojen kautta ja palvelu oli erinomaista. Kaikki liput ja laput oli valmiina ja paikanpäälle Kuredulle oli ilmoitettu meidän olevan honeymoonereita (myös lentoyhtiölle!), ja saatiin erityiskohtelua
 5. Meillä oli koivut "kokonaisina" sekä sisääntulon luona, että esiintymislavan kummallakin puolella. Tämä oli appiukon ex-tempore-idea, joka oli myös hyvä. Eivät nahistuneet vaikka edellisenä päivänä laitettiin paikalleen eikä kukaan saanut oireitakaan, vaikka hyvin moni siitepölyallerginen olikin. Ja meidän häät oli siis toukokuussa
 6. Minulla myös olkaimeton + vetoketju oli puvussa. Huoletti kuinka se pysyisi, mutta morsiusliikkeessä onneksi myöskin kertoivat sen tosiasian, että eihän se vyötärökohta voi millään tavoin valahtaa lantion alle (ainakin minulla lantio kun on leveämpi kuin vyötärö ). Lisäksi myös tukiluut pitävät tuota yläosaa kuosissaan. Ei tarvinnut huolehtia lainkaan valahtamista, hyvin pysyi!
 7. Tärkeitä tarkastettavia asioitahan on tosiaan myös se auton kantavuus. Normaali farkkukaan ei kovin paljoa kanna. Meillä sitimaasturissa oli optimoitu kantavuus viimeiseen grammaan , silti oli kyllä auto niin alhaalla että aikalailla jännitti.
 8. Meillä maistraattivihkiminen oli perjantaina ja juhlat lauantaina. Kutsussakin ilmoitettiin, että vihkiminen on paikanpäällä klo 16:00, ovet aukeavat 15:30. Osa vieraista tuli pihalle jo ennen tuota klo 15:30, mutta sisään ei päästetty sitä ennen (oli myös erittäin kaunis sää, joten ei haitannut lainkaan). Kun vieraat olivat menneet istumapaikoilleen, piti meillä bestman ja kaasot pienen ohjeistuksen. Tässä ohjeistuksessa kerrottiin lyhyesti, mitä tulee tapahtumaan (vihkipari tulee tuolta, sitten noustaan seisomaan jne.). Tämän jälkeen bändi alkoi soittamaan musiikkia ja astelimme yhdessä lavan eteen. Meidät sitten lyhyesti "vihki" bestman hauskalla puheella ja nostimme sen jälkeen yhdessä maljan koko poppoolla. Tämän jälkeen sai tulla onnittelemaan meitä ja siitä suoraan ruokailuun. Tämä oli ainakin meillä toimiva järjestely ja sopivan rento.
 9. Kiitos Uuri vastauksesta, sormus lähti teille eilen jälleenmyyjän kautta
 10. Me lähdimme häämatkalle maanantaina, kun maistraattivihkiminen oli edeltävänä perjantaina. Tuossa ajassa ei tietenkään uutta passia olisi ehtinyt saamaan, joten vanhalla nimellä mentiin eikä se haitannut minua (tai ehkä pikkaisen korpesi ). Nimeä tarvittiin vain ja ainoastaan lentolippuihin ja huonevaraukseen, sen jälkeen kukaan ei sitä kysynyt. Malediiveillä vielä huonevarauskin oli miehen nimellä (kaikissa kuiteissa yms.). Passin uusin heti toki, kun kotimaahan päästiin. Uuden nimen kirjautuminen järjestelmiin (ja passia varten) näkyi järjestelmissä vasta vihkimistä seuraavalla viikolla muutaman päivän viiveellä. Pääasiahan varauksissa on, että varaus/lentoliput on tehty samalla nimellä kuin matkustavan henkilön passissa lukee matkustushetkellä.
 11. Lämpimästi suosittelen kyllä All Inclusiven ottamista Malediiveille häämatkalle. Etukäteen voi tuntua isohkolta summalta, mutta maksaa itsensä todellakin takaisin. Jos laskee ihan pelkkien juomien perusteella, niin tuolla +30C auringonpaisteessa päivän aikana on juotava nestettä huomattavan paljon. Vesipullot erikseen maksavat, mutta All inclusive-rannekkeella esim. Kuredulla sai kaikki limpparit ja suurimman osan alkoholeista ilmaiseksi kaikista paikan baareista (pois lukien pari special paikkaa, joissa me ei ainakaan käyty kertaakaan). Oli helppo mennä rannalta 10 m terassille ja juoda kylmä tuore virvoike ilman maksuja. Muistaakseni erikseen ostettuna esim. cocis olisi maksanut n. 5 dollaria, hinnat oli korkeita.
 12. Hei! Minulla on vuosi sitten ostettu ja 7 kk sitten käyttöönotettu Kuunsilta I K-201-W valkokultainen vihkisormus. Otan sormukset aina pois siivotessa, urheillessa, nostellessa jotain yms. Huomasin kuitenkin nyt vihkisormuksessa selkeän murtumakohdan ja murtuman tismalleen toisella puolen sormusta, kuin missä timantit ovat. Sormus ei ole saanut iskuja ja on tosiaan ollut hyvin vähän aikaa vasta käytössä. Mitä tuolle murtumalle pitäisi tehdä ja miten on mahdollista, että noinkin paksu sormus voi käyttäytyä noin? Tämä herätti hieman ihmetystä, kun oletan sormuksen olevan laadukas ja käyttöaika on niin vähäinen. Olisin kiitollinen, jos voisit vastata tähän.
 13. Tuoreita kokemuksia: oltiin muutenvaan Silja Europan 22h risteilyllä siten, että auto oli koko ajan laivassa parkissa. Ei tilattu etukäteen Pre Orderilla mitään, koska tämä uusi 70 l rajoitus + se fakta, että juomat olisi pitänyt hakea sitten myymälästä puoli tuntia ennen laivan saapumista Helsinkiin ja siinä kiireessä ahtaa ne autoon, oli vähän toimimattoman tuntuista. Kun auto tsekattiin sisään Helsingissä, saatiin lähtöselvityksestä Car Order-tilauslomake. Tähän sai täyttää niin paljon kuin halusi oluita yms. (oma toki hieman rajoitettu lista, mutta kyllä niistä uskoisi häihin oluet ja siiderit löytyvän), tilaus piti mennä maksamaan tax free-kauppaan klo 19-21.30 välisenä aikana. Tilaus toimitettiin seuraavana aamuna auton viereen klo 8.30, jolloin sen sai lastattua autoon jo valmiiksi. Ei rajoitukset tässä kyllä ainakaan millään tavoin painaneet ja oli aivan älyttömän kätevää, että ne juomat oli siellä valmiina auton vieressä! Suosittelen siis tuota!
 14. Autolla menevät lasketaan myös jalkamatkustajiksi, mikäli auto on ns. laivaparkissa eli sitä ei ajeta Tallinnassa ulos laivasta. Tämä siis koskee meidän tapauksessa nyt meitä, kun menemme Silja Europan risteilylle ja auto on koko ajan laivassa.
 15. Me varattiin oma Kuredun matka Helin matkoilta ja omien kokemusteni perusteella voin suositella! Sulkapallo välineet taisi sisältyä all inclusiveen, mutta muistaakseni nuo kaikki löytyi listattuna Kuredun omilta nettisivuilta. Ravintoloissa piti muistaakseni edellisenä päivänä varata se toinen ravintola, johon halusi syömään (vai olikohan peräti vasta lounaalla?).