kivitasku

Rouva
 • Content count

  259
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by kivitasku


 1. Hei helsinkiläiset ja täällä juhliaan viettävät,

   

  Seuraa supertyytyväisen asiakkaan lämmin suositus: Pakilan kukkatalo! Kaikki sujui mainiosti, suunnitteluun yhdessä panostettiin ja vaikka olen kohtuullisen kranttu, ei missään vaiheessa tuntunut siltä, että olisin hankala asiakas, vaikka esitin vähän epätavallisia toiveita. Kimppu oli todella taidokkaasti sidottu juuri sen mukaan, mitä puhuttiin, ja kesti hyvänä monta päivää. Vieheet olivat hienot ja pöytämaljakoita varten tilaamani kukat juuri sitä mitä sovittiin, paitsi että niitä olikin vähän enemmän kuin mistä kuvittelin maksaneeni.

   

  Suosittelen laittamaan korvan taakse! :)Nettisivuiltansa löytyy hyvä valikoima inspiskuvia.


 2. Mun kimppu maksoi 80e. Omin varsin sidottu, satiininauhalla, halkaisija taisi olla 22 cm. Oli muutama iso ruusu, muutama pieni ruusu, muutama oksaruusu, kahta eri inkaliljaa, nappikrysanteemia, paljon erilaisia vihreitä ja kädensijakin hienosti reunustettu muratinlehdillä. Ensin mietitytti hinta, mutta onneksi olin valmis sen maksamaan, koska kimppu oli aivan mielettömän upea! :girl_pinkglassesf:


 3. Komppaan edellistä, että joulun kanssa kannattaa olla varovainen - kannattaa miettiä, millainen fiilis itselläsi olisi jouluna, jos juttu ei menisikään niin kuin haluat. Mutta kyllä nainenkin saa kosia! :) (paitsi siinäkin tapauksessa miettisin, jos arvelisit miehen loukkaantuvan siitä, että hänen "tilaisuutensa" viedään - mielipiteitä on monia). Ehkä on ihan hyvä tiedustella, mitä miehesi on mieltä kihloista ja naimisiinmenosta yleensä. Ja itse ainakin haluaisin tietää, jos toinen on ollut aiemmin kihloissa - jos se on mennyt mönkään, voi se selittää nihkeyttä asian suhteen. Mutta kuten todettu, itse tunnet avopuolisosi ja teidän tilanteenne parhaiten, joten suotta neuvon. Tsemppiä :)


 4. Lähinnä mietityttää sulhon vanhemmat, jotka ovat eronneet. Toivon, että anoppini pystyy olemaan juhlatuulella, vaikka appiukon uusi vaimo onkin myös kutsuttu. Pitää plaseerata niin, etteivät joudu katselemaan toisiaan. Ja omat vanhemmat samaten. Ei tää kyllä pelota, en suostu olemaan vastuussa muiden juhlatuulesta.


 5. Me säästetään ainakin:

  - mun puvussa, joka korjauksineenkin on hyvin edullinen (myönnettäköön tosin, että löydettyäni mekon ulkomaisesta nettikaupasta en suostunut enää miettimäänkään muunlaisia. Halusin juuri tuollaisen, ja mistään merkkivalikoimistakaan en vastaavaa löytänyt.)

  - koristeluissa, sillä juhlapaikka ei niitä juuri kaipaa. Pöytäkukat haetaan puutarhalta ja asetellaan itse.

  - hääautossa, koska vihkiminen on juhlapaikalla

  - bändiä, dj:tä tai muita esiintyjiä ei tule (ellei muusikkosukulaiset innostu)

  - itse paikka ei maksa mitään (mutta se on ravintola, joten juoma maksaa)

  - askartelut hoidetaan itse (joskaan ei säästösyistä, oon ihan fiiliksissä kun saan värkätä :) )


 6. Mäkin suosittelisin sitä leimasinta, parin harjoituskerran jälkeen onnistuu kyllä. Jos vaaleat leimasinvärit näkyy liian hailakkana, niin kannattaa tosiaan koittaa sitä embossausta, ei ole vaikeaa sekään. Testailin itse jämäkartongille, ja hyvin onnistui. Tarvikkeita saa esim. Sinellistä, myös värimalleja on näytillä.


 7. Kiitos vinkeistä! Ehkä pitää vain mennä kyselemään kultasepiltä, jos ei sopivia tule vastaan. Ja totta kai materiaalilla on sen verran väliä, että se kestää käytössä. Oletan kuitenkin, että sormukseen upotettuna kestäisi vähän pehmeämpikin kuin Mohsin asteikon ääripää. Sillä taas ei ole mitään väliä, onko se sormuksen koriste luonnonkivi vai synteettinen - mulle tuo pikemminkin lisäarvoa, jos ei ole aito timantti tai muu harvinainen kivi.


 8. Haluaisin sormukseeni jotain kirkasta ja kiven tapaista, mutta en kuitenkaan aitoja timantteja. Koruliikkeissä kuitenkin tuppaavat aina esittelemään vain timanttisormuksia, kun kyselee vihkisormuksia kivellä. Samaten netissä selailemissani mallistoissa kivenä useimmiten on se timantti.

   

  Onko kellään tietoa tai kokemusta muunlaisista killuttimista sormuksessa? En haluaisi aitoja timantteja lähinnä eettisistä syistä, mutta vihkisormus voisi olla vähän juhlavampi kuin peruskihlani. "Kiven" materiaalilla sen sijaan ei ole suurempaa merkitystä. Kysymys kuitenkin kuuluu, että mistä tällaisia timantittomia valkokultasormuksia löytäisi, vai pitäisikö teettää?


 9. Rii'a, nyt tulee äärimmäisen epäprofessionaalista settiä, koita kestää ;)

  Useimmat näkemäni morsiuskimput on olleet sellaisia puolipallon muotoisia, ja jotenkin niin tiukkaan sidottuja, että mua alkaa ahdistaa :D Haluaisin siis itselleni sellaisen 'plättänän', joka on reunustettu vihreillä. Mietin jopa itse sitomista, kun mulla on niin outo maku, et mahtaakohan kukaan suostua sitomaan sellaista sillisalaattia kuin mä haluaisin. Mut lienee paras jättää homma kuitenkin jonkun ammattilaisen käsiin, koska sitä kimppua kuvassa saakin sitten katsella.


 10. teris, mä ainakin ajattelin tehdä matalia. Ihan vaan siks, että jos pöydällä on korkee kukka-asetelma, niin kukat/maljakko on vastakkain (tai kulmittain) istuvien välissä. Kivempi, jos ei tarvii kuikuilla kukkien takaa muita pöydässä istuvia :) Buffapöytä on sit tietty erikseen, sinne taas sopii korkeemmat viritykset, etenkin jos ne on taka-alalla.


 11. Kaikkea muuta jo kokeilleena menin sitten ostamaan Absolut Torria. Ekana iltana oli ihan fine, laitoin sitten toisenakin (sanottiin, että aluksi kantsii laittaa useammin, jos hikoilee paljon). Yöllä sit heräsin ihan jäätävään kirvelyyn, joka ei lakannut kainalot pesemällä. Vähän tekee kipeetä vieläkin. Mut myönnettäköön, että hikilenkilläkin tais kainalot pysyä kuivana. Normaalistikin on aina läntit kainalossa, mutta nyt ei. Aikamoista myrkkyä se kyllä on, pelkkää alkoholia ja alumiinia.. En ehkä uskalla jatkuvasti käyttää, mutta ainakin ennen häitä, koska tää onkin ainoa, joka toimii!


 12. Oom myös ollut järkkäämässä polttareita vuoden naimisissa olleelle rouvalle. Karkasivat yllättäen naimisiin, joten polttarit pidettiin sitten pari viikkoa ennen hääjuhlia. Kenenkään mielestä tässä ei ollut mitään kovin ihmeellistä :) Tietysti ehkä polttarien järkkääjistä olis kiva tietää juhlakalun siviilisääty, vaikkei se juuri järjestelyyn vaikuttaisikaan.


 13. Rii'a, kerro kaikki! :D Itse oon kans tätä pohtinut, kun mua miellyttää enemmän normikimpun malli kuin pyöreät morsiuskimput. En kuitenkaan halua, että kukkaset nuukahtaa kesken tai käy jotain vielä kamalampaa, jota en osaa edes kuvitella. (Oon jo kauan haaveillut floristin ammatista, joten vaihdan tän harrastuksen työksi, jos akateeminen ura ei lähdekään nousuun ;) ) Kukat on siis tärkeitä.


 14. Mäkin haluaisin laittaa jonkinlaiset save the date -kortit. Häihin on nyt 5 kk, mutta tiedän, että kutsujen kanssa tulee vielä kestämään, kun niin paljon asioita on vielä auki (esim. kuljetus hääpaikkaan, joka on saaressa). Oisko ihan huono idea laittaa ystävänpäivän tienoilla? Ja sähköpostilla valokuva tietoineen?


 15. Mekin katsottiin hääohjelmia, etenkin mies. Sit se kyseli multa, että "mikä on huomenlahja" jne.. Kuulemma pitää kattoa, että tietää, mihin on ryhtymässä ;) Tämä siis ennen kuin oli päivää (tai vuotta) päätetty, kihloissa kyllä oltiin.

   

  Mutta rakkausrunovessapaperia! Sitä täytyy alkaa ettiä!


 16. Njoo, Helsingissä piti, mutta saa nähdä, muuttuuko suunnitelma.

   

  Muoks. Päivä ja paikka muuttui, mutta kaupunki pysyi samana. 31.8. Laajasalossa, vihkiminen juhlapaikalla.


 17. Mä kanssa laskeskelin, että 50e/nassu olis sopiva, kun tulossa on hyvän ystävän häät ja järjestävät majoituksenkin. Tietysti vaikuttaa se, kuinka läheisiä kutsujat ovat, oma rahatilanne ja juhliin osallistumisen matka- ja majoituskulut. Eihän niitä häitä siksi järjestetä, että lahjoja saataisiin, mutta kyllä minusta on kiva antaa sellainen summa, joka nyt ruuat ja juomat kattaa. Häät kun tuppaa olemaan kalliita järjestää.


 18. Mäkin olen harjoitellut uutta nimmaria, kun aion ottaa miehen nimen. Niin, ja tietysti googlaillut tulevaa nimeäni. Löytyi kaimakin.. pitäs vissiin tehdä se sähköpostikin, mikäli sopivat ei oo varattuna.. ;)

   

  Mutta suurin tunnustus lienee se, että dyykkasin babysitterin. Meillä naapurit jättää joskus jätekatoksen ulko-oven viereen käyttökelpoista tavaraa, jotai eivät vissiin ole jaksaneet viedä kirpparille. No, siellä oli babysitteri. Toin sen kotiin, esittelin sulhaselle ja pistin päällisen saman tien pyykkiin. Päällisen kuivuttua kasasin virityksen ja pakkasin mustaan jätesäkkiin, joka on nyt varastossa. Kaveri oli tulossa käymään, ja pelkäsin, että joku ymmärtää jotain väärin. Ei siis tosiaan ole vielä (hetkeen) lapsia tulossa :grin: Miestä nauratti, vaikka se on itse vähän vauvakuumeillut jo pidempään. Mutta ekofasistina en kestä sitä, että kaatopaikalle viedään käyttökelpoista tavaraa.

   

  Nyt jos joku tuttu tunnisti mut, niin tää on sit niitä juttuja, joista EI puhuta ääneen!


 19. Mä olin aiemmin ajatellut mennä ammattilaiselle meikkiin, mutta foorumia lueskeltuani huomasin, ettei sekään näytä olevan varma vaihtoehto, joka aina onnistuu. Kun meikkasin kaverin polttareissa muitakin, aloin miettiä et todennäköisesti osaan kyllä tehdä hyvän meikin ihan itse (ja kaasojen avulla), kun kuitenkin haluan vaalean ja luonnollisen.  Pitää vaan hankkia kestävät meikkituotteett ja testailla. Niille on kumminkin käyttöä myöhemmin :)