maarittti

Aktiivijäsen
 • Content count

  16
 • Joined

 • Last visited

About maarittti

 • Rank
  Untuvikko

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

519 profile views
 1. Vihkiminen juhlapaikalla ulkona talon portailla. Käveltiin sinne miehen kanssa käsi kädessä.
 2. Ennen häitä kun höselletään kaiken kanssa niin paljon, että on välillä vaikea arvioida mitkä jutut sitten loppupeleissä oli turhia ja mitkä oikeasti toimivia. Häiden jälkeenhän sen sitten on huomannut, että mihin oikeasti käytti turhaa energiaa ja mitkä jutut sitten oli sen arvoista. Meillä esim. yhtenä ns. "turhana" juttuna oli tällainen sydänseinä: Ideana siis, että aluksi oli vain tyhjä seinä kera istumajärjestyksen. Vihkiminen tapahtui tapahtui juhlapaikalla ulkona, jossa otimme myös onnittelumaljan jälkeen samantien ryhmäkuvan. Ensin normi-pönötyskuva ja sitten valokuvaaja jakoi kaikille vieraille tuollaisen sydämen ja otettiin uudet kuvat kun kaikilla oli tuo sydän kädessä. Valokuvaajan sanoin "olen onnellinen jos näen 50 naamaa ja 50 sydäntä". Ja lopputuloksena tosi kivoja ryhmäkuvia, missä ihmiset on noiden sydänten kanssa Ja valokuvauksen jälkeen kun alettiin siirtymään sisälle syömään, niin samalla matkalla ihmiset ottivat tussin ja kirjoittivat sydämiin nimensä ja mistä tuntevat morsiamen/sulhasen. Sitten vaan sinitarralla kävivät sen länttäämässä kiinni istumajärjestyksen ympärille. Ennen häitä mietin, että onko tämä nyt ihan tyhmä juttu, mutta kun näin seinän, niin mielestäni homma toimi oikein kivasti. Ja samalla sitten sydämistä vieraat kävi katselemassa ketä kaikkia häissä onkaan paikalla jne. Siis varsinkin niitä, ketä ei ennalta tuntenut, niin samalla vähän sai kuvaa että kuka on serkku, veli jne. Häiden jälkeen otettiin vielä sydämmet talteen ja ajateltiin lähettää ne kiitoskorttien mukana takaisin vieraille Oikeasti turhaa työtä sitten näin istumajärjestykssä pöydissä oelviin henk.kohtasiin nimikappuihin. Ihan hyvin olisin voinut vain laittaa pöytäkohtaisen järjestyksen ja vieraat sitten itse kattoa pöydässä miten istuvat.
 3. Meillä sisääntulossa voi varmaankin Beatlesin All you need is love ja vihkimisen jälkeen sitten Lone Rangerin tunnari. Meillä on siis kirkollinen vihkiminen, mutta juhlapaikalla ulkona. Ei tosin papilta olla kysytty vielä mitään noista, että käykö...
 4. Onko se nyt aivan tyhmää, jos järjestettäisiin homma niin? Eli hät vietetään vanhalla hirsihuvialla lauantaina, osa vieraista saapuu meidän kanssa huvialle yöpymään jo perjantaina. Ja loput vieraat (suurin osa siis) saapuvat sitten lauantaina vihkimiseen, joka on siis tuolla huvilalla paikan päällä. Ajattelimme alustavasti, että olisimme sään salliessa sulhon kanssa pihalla ihmisiä ottamassa vastaan. Siellä olisi myös virvokkeita samoin tein tarjolla, jos on helle (vieraat joutuvat ajamaan minimissään kaikki n. 1.5h juhlapaikalle). Olisi jotenkin kiva ottaa siinä samantien kaikki yksilöllisesti vastaan ja ohjailla vihkimispaikalle (josta ei kyllä ole hajuakaan missä se on, varmaan siinä jossain pihalla). En ole koskaan ollut häissä, missä morsiuspari oli tervehtimässä vieraita jo ennen vihkimistä yhdessä, mutta onko tuollaisella nyt oikeasti mitään väliä? Häät muutenkin pidetään rentoina kesähäinä. Minulla itselläni ei tule olemaan mitää häämekkoa tms. että en olisi siellä pihamaalla pomppimassa kokovalkoisessa.
 5. Tuli mieleen tässä kun alan kokoamaan soittolistoja tms. häihin ja lueskelin muiden mietteitä asiasta. Juurikin, että keksitään hyvää tanssimusiikkia jne. Niin itselläni tuli siitä mieleen, että onko kaikissa häissä olla sitä tanssia? Itse emme ainakaan mitenkään minkäänmoisesta tanssista perusta, emme eded häävalssia halua, mutta luulen että siihen "joudutaan" joka tapaukssa kun juhlien tiimellyksessä alkavat sukulaiset painostamaan. Mutta emme ole edes varanneet mitään erillistä tilaa, missä mahtuisi tanssimaan tms. Itse olen käynyt niin vähän häissä, että en tiedä, onko niissä kaikissa tosiaan aina sitä tanssimista?
 6. Olen tässä pyydellyt tarjouksia hääkakusta ja todella isoja hintaeroja kakuissa. Olemme kyselleet hintaa 50 hengelle (kaksi erilaista kakkua) ja alimmat hinnat ovat 100e ja suurin 250e. Miten niissä voi olla noin isoja eroja? Paljonko te maksatte hääkakustanne? (ja kuinka monelle hengelle kakku on suunniteltu)
 7. Emme tee itse kaikki tarjoiltavia. Häämenuksi tulee varmaankin hampurilais-buffet, joten siihen nyt muutenkaan ei voi kauheana tehdä mitään etukäteen. Mitä nyt ne sämpylät. Ehkä just enemmänkin stressaa nuo muut ruokailut, kuin itse hääruokailu. Niihin olisi helppo, jos voisi valmistella pakkaseen jotain: mietin just sunnuntai-aamulle tyyliin pasteijoja tms. mitä voisi pakastaa etukäteen.
 8. Aivan lyö aivot tyhjää, olen todella huono pakastamaan mitään. Joten nyt hyviä vinkkejä kehiin, mitä kaikkea voisin heinäkuun aikana tehdä valmiiksi pakkaseen kun häät ovat elokuussa. Tarvitsisin ideoita; - alkupala-pöytään - kakkupöytään (haluamme ehdottomasti muutakin kun vain kakun) - Juhlimme juhlapaikalla pe-su (häät la), joten esim. sunnuntain aamupala pöytään olisi kiva saada jotain spesiaalia
 9. Olemme suunnittelemassa mahdollisimman rentoja ja oman näköisiä häitä; syödään hyvin hampurilaisbuffasta, saunotaan tms. Kutsuihinkin tulee teksti, että kannattaa jättää hienoimmat mekot ja puvut kotiin, saunan jälkeen kuitenkin vaihdetaan rennompiin ja muutenkin ollaan ulkosalla jne. Mutta nyt jo muutama kutsutuista on kiven kovaan ilmoittaneet tulevansa puku päällä ja piste. Että eihän häihin voi mitenkään muuten pukeutua. Ja olenpa kuullut yhdeltä ulkopuoliselta (siis ei häihin osallistuvalta), että hän ainakin tuntisi todella kiusalliseksi olonsa, jos ei saisi laittaa sitä hienointa mekkoansa häihin. Sinäänsä meille ei ole mitään väliä, miten vieraat häihin pukeutuu, mutta voihan se näyttää vähän hassulta jos sulhollakaan ei ole pukua päällä, mutta sitten kaikilla miesvierailla on jne. Eli kannattaisiko vain lopettaa vastavirtaan uinti ja tehdä asiat niinkuin "ne kuuluukin tehdä", vai eikö kannattaisi ainakin yrittää luoda sellaiset häät, mistä itse unelmoi? Eikö ideana kuitenkin ole luoda nimenomaan hääparin mieltymysten mukainen juhla vai pitääkö tässä laittaa vieraat etusijalle, ettei kellään ole kiusallinen tai tyhmä olo tms.? Mites te muut, jotka vähän poikkeatte häiden "virallisuudesta ja hienoudesta"? Miten ovat vieraat asian ottaaneet vastaan?
 10. Pääajatuksena olemme suunnitelleet häihimme grilliruokaa; vuokraisimme ison grillin jostain ja palkkaamme siihen ihmisen lihoja grillailemaan. Oletteko olleet tällaisissa häissä, miten on käytännössä toiminut? Meillä ei siis tarvitse kaiken ruuan olla yhtäaikaa valmiina, vaan vieraat voivat hakea ruokaa sitä mukaan, kun sitä valmistuu. Mutta nyt iski paniikki, että toimiikohan tuo käytännössä sittenkään, vai tuleeko siinä aivan hirveitä odotteluaikoja sitten lautanen kädessä. Ajatuksena siis, että plekät lihat paistetaan grillissä ja sitten on esillä salaattipöyötä, missä on erilaisia salaattjea + muuta pikku purtavaa. Muuta ruokaa ei jälkiruuan lisäksi sitten olisikaan (ei siis alkuruokaa tms.)
 11. Paljonko maksatte henkilökunnasta häissä? Olemme siis palkanneet kaksi henkilöä valmistamaan kaikki ruuat (salaatteja+grillausta)+laittamaan kaiken esille+valmistamaan iltapalan. Heidän tarjouksensa palveluista (esivalmistelut+itse tarjoilu 2 päivää) on 800e. Mietin tässä vain, että pitäisikö alkaa kilpailuttamaan eri firmoja, vai paljonkohan moinen palvelu yleensäkään edes maksaa.
 12. Elokuun alussa on häät tiedossa, paikkana isompi mökkimäinen huvila peltojen keskellä. Noita ulkojuttuja voisi miettiä, mutta miten ihmiset lähtee niihin mukaan, jos esim. itse hääpari ei niissä ole mukana? Sinäänsä jokin ulkojuttu voisikin toimia, sillä kutsuihin jo laitetaan ettei vieraat tulisi aivan hienommissa vaatteissa paikalle. Tiedossa kun tosiaan on sitä saunomista jne. niin aivan turha olla ihan hienoimmissaan.... Jotain ulkopelejäkin; mölkky tms.? Ainakin laitetaan kaikkia lautapelejä tms. esille. Tuleekos muita hyviä ideoita?
 13. Meillä säästetään; - Minulle ei tule mitään kimppua - Häämekoksi otan varmaankin mekon, mikä löytyy jo valmiiksi kaapista. Jos sen kaventaminen vaan onnistuu - Hääautolle tms. ei ole tarvetta, sillä vihkiminen ja juhla on samassa paikassa - Osa ruuista talkoohengellä - Ei hotelli-hääyötä, vaan nukutaan juhlapaikalla - Ruuissa säästetään siinä mielessä, että pidetään aika simppelinä - Kakun ei tarvitse olla kovin erikoinen ja itse varmaan leivon siihen kaveriksi sitten muuta makeaa - Sormuksissa; ei tarvitse olla se sormus, mikä olisi kaikista hienoin, sillä maksaa lähemmäs 3000e. Varmasti löydän kohtuuhintaisemmankin - Ei tule mitään hääkarkkeja, pöytäohjelmia yms. Missä ei säästetä; - Ruokaa pitää olla riittävästi ja kun grillataan, niin siinä pitää olla kunnon lihaa
 14. Eli meillä on häät menossa sillä kaavalla, että klo 16.00 vihkiminen, sitten heti ruokailu. Ruokailu jo itsessään tapahtuu hyvin rennolla kaavalla, eli grillaillaan ja ihmiset syövät sitä mukaan kun grillistä ruokaa valmistuu jne. Eli ei mitään varsinaista yhteistä istumis-illallista. Samalla myös laitetaan samantien jo sauna päälle. Tarkoituksena siis saunoa koko ilta, lillua ulkona poreammeessa ja muutenkin pitää rennot häät. Emme esim. sulhasen kanssa ole kuin tuon alun vähän hienommissa vaatteissa (ei tosin mitään häämekkoa ole tms.) ja saunankin jälkeen laitetaan matching "verkkarkit" päälle. Nyt mietimme, että millaista ohjelmaa sitä keksisi siihen, kun osa porukasta saunoo? Eli mitä tälle porukalle tekemistä, jotka eivät sauno? Muutenkin tuohon olisi alkuun kiva keksiä jokin sellainen tutustumis"leikki", jotta loppuillan kun porukka vähän kuitenkin hajaantuu, niin kellään ei olisi kiusallinen olo ettei tuntisi ketä suurinosa osa on.
 15. Meillä on hääpaikka varattu käyttöömme pe illasta ja su iltaan. Luonnollisesti haluamme siis paikan päällä olla sunnuntaina ja vähän ideana olisikin että läheisimmät jäisivät kanssamme yöksi juhlpaikalle lauantaina (jolloin itse häät siis ovat) ja sunnuntaikin vietettäisiin rennosti yhdessä ollen. Olemme siis ajatelleet, että itsekkin olemme tuon la-su yön juhlapaikalla yötä. Siellä on siis useampi makuuhuone käytettävissä ja me saisimme toki mieheni kanssa oman, mutta ei siellä ole edes mitään parisänkyä jne. Ja muutenkin kun suku nukkuu seinän takana, niin ei siinä hääyöstä mitään tulisi. Onko muita, jotka tietoisesti ovat suunnitelleet häänsä niin, että hääyö siitä jää pois? Itselleni tällä hetkellä se ei tunnu vaikealta asialta, heti häiden jälkeen meillä alkaa 3 viikon häämatka, joten varmasti ehditään häitä miehen kanssa kahdestaankin sitten juhlistaa. Kyllä kuitenkin on ihan pieni epäilys, että kaduttaako rtämä päätös sitten jälkikäteen? Ja toisekseen pitääkö häävieraat meitä jotenkin viallisina jos ei hääyötä lähdetä ollenkaan viettämään ?