Anuski

Aktiivijäsen
 • Content count

  35
 • Joined

 • Last visited

  Never

About Anuski

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo
 1. Itse olen kaasona ja olen saanut tosi mieleisiä hommia. Olen tosi otettu, että saan jakaa parhaan ystävän tärkeän päivän - järjestin polttarit - olin mukana etsimässä pukua ja sovittamssa sitä - katsastin juhlapaikan ja suunnittelin pöytien yms sijoittelua morsion apuna - kommentoin menua - kommentoin koristeita - kyselin käytännön järjestelyihin liittyviä juttuja (omat häät olivat vajaa vuosi sitten ja järjestelyt vielä tuoreessa muistissa) - olen morsmaikun tukena ja kuuntelen tarvittaesa "hörhöilyä" - olin mukana koekampauksesa ja meikin suunnittelussa - hääpäivänä omistaudun morsiamen tarpeille - juonnan hääjuhlan - järjestän jotain ylläriohjelmaa ja valmistelen jotain ohjelmajuttuja hääparin toiveiden mukaan - opastan häävieraita juhlapaikalla - osallistun koristelutalkoisiin häitä edeltävänä päivänä Pienen vauvan äitinä en kuitenkaan askartele, enkä luultavasti jää siivoamaan juhlapaikkaa häiden jälkeen.
 2. Kampaajalla vierähti tunnin verran harjoiteltua kauemmin, joten tuli aika tavalla hoppu pukemisen kanssa. Kaaso ei suinkaan ennättänyt minua pukemaan, vaan vetoketjua apinan raivolla kiinnitti mieheni. Ei silloin paljoa naurattanut. Kaikessa tohinassa sukkanauha jäi. Onneksi kaasolla oli ylimääräiset ihonväriset sukkahousut, joita poikamiesjoukko sai tavoitella
 3. Järjestimme syyshäät Nuuksion ulkoilumajalla ja juhlat onnistuivat erinomaisesti. Pääsimme laittamaan tilaa jo keskiviikkona (juhlat olivat lauantaina) ja saimme sunnuntaina klo 14 saakka aikaa korjata tavaramme pois. Henkilökunta toimi juuri niin kuin olimme sopineet. Vieraamme viihtyivät ja kehuivat ruokaa. Tunnelma oli 150 vuotta vanhassa talossa kodikkaan juhlava. Rakennus oli kesän aikana maalattu ulkoa ja sisältä. Joku kesämorsian oli ommellut koko taloon kivat, kevyet verhot. Tila palveli meitä erinomaisesti, kun pöydille oli laitettu valkeat pellavaliinat, runsaasti tuikkuja ja pienet kukka-asetelmat. Yksinkertaista, mutta kaunista. Suosittelen, jos haette rentoa juhlatilaa, jossa ruoka, astiat (ei viinilasit) pöytäliinat ja siivous järjestyvät talon puolesta! Juhlan järjestäminen oli tältä osin helppoa.
 4. Kaaso saa suomalaista käsityötä: hankin hänelle keraamisen kulhon, jossa on kiva idea. Kulhon sisään pakkasin karkkia.
 5. Ystävät järjestivät sen verran mieleiset polttarit, että ajattelin heitä omassa puheessani kiittää. Olisi mukavaa, jos he pääsisivät nauttimaan juhlasta - esiintyä he toki saavat, jos tahtovat
 6. Perheellemme tulee yhteinen sukunimi, eikä minulle ole vastenmielistä ottaa mieheni nimeä.
 7. Myös Vihernurkassa on kansio, josta löytyy mallikimppuja. Täytyy minunkin kehua paikan palvelua, vaikka kävin vasta alustavasti katsastamassa kuvia. Myyjä oli tosi asiantuntevan oloinen ja mukava (lisäarvo sekin ). Kuulemma kukat kannattaa tilata vasta pari viikkoa etukäteen, kun saatavuus on kaupan tiedossa, niin saa tarkan hinnan.
 8. Mekin päätimme ainokaisen virren itse. Pappi sitä kommentoi, mutta "vastuu" on kanttorilla kaikissa musiikkiasioissa. Laitoin kanttorillemme sähköpostia heti, kun tiesin, kuka toimituksessa työskentelee. Kyselin esim "ulkopuolisen" musiikkiesityksen sopivuudesta tilaisuuteen.
 9. Kylläpä osaa olla ankeita anoppeja Omani on oikein mukava, vaikka pientä mielipahaa :'( hän on saanut aikaiseksi jankuttamalla, kuinka muutama ihminen PITÄÄ kutsua (kumpaakaan pariskuntaa en ole edes tavannut). Onneksi sulho on kanssani samoilla linjoilla ja pidämme päämme. Onneksi maksamme juhlat itse, ei ole pakko velvollisuuden tunteesta joustaa anopin toiveiden mukaan.
 10. Kolmekymppinen kaasoni katsoo maailmaa pitkälti saman viitekehyksen läpi
 11. Olisipa ihanaa tulla vihityksi sukuryijyn päällä... meillä ei sellaista kuitenkaan ole , joten kirkon ryijy on papin mukaan automaattisesti asetettu alttarin luokse vihkimistä varten.
 12. Kannattaa varmaan soittaa seremonian toimittavalle kanttorille tai lähettää hänelle sähköpostia. Saa varmistuksen musiikkivalinnoille ainoasta varmasta paikasta, sen verran henkilökysymys tuo vihkiseremonian musiikki tuntuu olevan.
 13. Minunkin niskalenkkipukuni jättää olkapäät ja yläselän paljaaksi. Hiukkasen niitä tosin peittää huntu.
 14. Minä sain Espoon virkailijalta ohjeeksi hakea virkatodistuksen heti vihkimistä seuraavana arkipäivänä ja mennä sen kanssa Kiloon anomaan passia ja ajokorttia. Siellä on kuulemma lyhimmät käsittelyajat. Häämatka on tilattu noin kuukauden päähän häistä uudella nimellä ja passi pitäisi saada, entisen voimassaolo loppui lauantaina, enkä tahdo varmuuden vuoksi anoa passia "tyttönimellä" alle kahdeksi kuukaudeksi.
 15. Meillä on aika paljon perinteisiä hääjuttuja, mutta muutaman poikkeuksen teemme. Juhlapaikan koristelemme vain kynttilöillä (ehkä myös paperinarusta virkattuja servettirenkeita, jotka toimivat myös paikkakortteina, voi sanoa koristeiksi?) Emme tanssi häävalssia, vaan meille mieluisen kappaleen. Lisäksi laulamme muutaman snapsilaulun snapsin kera (kovin montaa kaatoa emme ajatelleet ) Emme myöskään hanki vieraskirjaa, vaan juhlassa vieraat saavat täyttää lappusen, johon kirjoitetut terveiset liimaamme valokuvien kanssa muistoksi albumiin.