Hulkki

Morsian
 • Content count

  12
 • Joined

 • Last visited

About Hulkki

 • Rank
  Untuvikko

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Ajattelin tehdä itse hääkimpun luonnonkukista. Saa sitten lähempänä nähdä mitä heinäkuun alussa on mökillä kukassa. Sen mukaan mennään. Onneksi olen saanut koulutuksen kimppujen tekemiseen, joten ei tunnu kovinkaan suurelta hommalta
 2. Maaritti, kuulostaa teidän häät kovasti samanlaisilta kuin meilläkin. En ollut edes miettinyt tuota tervehtimisasiaa, mutta uskoisin että normaalit tervehtimiset on kun porukka saapuu. Luulen että kun vihkimishetki koittaa niin kaikki järjestäytyvät ihan itse siihen lähelle. Minäkään en tiedä tarkkaa vihkimiskohtaa vielä pihalla, tai jos sataa niin sitten vihkiminen tapahtuu sisällä. Meilläkin on mökillä rennot kesähäät, eikä häämekkoa. Mies vielä uhkailee laittaa verkkarit jalkaan, mutta ihan siihen en taida suostua. Melkein kaikki häävieraat jäävät myös yöksi ja osa tulee jo edellispäivänä tai aiemmin edeltävällä viikolla.
 3. Minua stressaa se että juhlapaikalla (kesämökki) pitää tehdä vielä remonttia ja viikonloput alkavat käydä vähiin. Ja miten ihmeessä saadaan kaikille yöpyjille nukkumapaikka järjestettyä. Kaikki eivät ole vielä ilmoittaneet tulevatko ja jos tulevat niin jäävätkö yöksi. Ja koska kaikki ruuat tehdään itse, niin myös se miten ehdin tehdä kaiken. Varsinkin kun osa porukkaa tulee mökille jo edellispäivänä ja luultavasti ovat vain tiellä juuri hääaamuna kun pitäisi viimeistellä kakku yms. Rahojen riittävyys myös stressaa, remonttiin meneekin enemmän rahaa kuin kuvittelin, samoin häihin kaikenmoiseen pieneen hankintaan. Remonttia ei voi jättää tekemättäkään, koska muuten ei ole nukkumapaikkoja häihin senkään vertaa.
 4. Ensimmäiseen liittooni mennessä olimme tunteneet toisemme 3 kk. Tarkennuksena etten ollut raskaana, eli se ei ollut syynä. Liitto kesti 28 vuotta. En usko että mikään olisi muuttunut vaikka olisimme silloin menneetkin myöhemmin naimisiin. Nyt toisella kertaa olemme seurustelleet/asuneet yhdessä 3 vuotta ennen häitä. Tunteneet olemme 18 vuotta, vaikka ei oltukaan nähty vuosiin tuossa välillä. Toivon että tämä kestäisi nyt loppuiän.
 5. Meistä tuntui hölmöltä tehdä lahjalistaa tai pyytää rahaa lahjaksi, joten emme laittaneet mitään mainintaa lahjoista kutsuun. Itse kyllä pidän siitä että on selkeät lahjalistat, mutta mies ei semmoisia halunnut. Täytyy siis vain luottaa ettei tule mitään turhaa tavaraa. Etukäteen kuulinkin yhden lahjan, joka on oikein järkevä ja mieluinen.
 6. Isäni on alkoholisti ja päätinkin siksi jättää hänet kutsumatta. En halua koko juhlan ajan huolehtia hänen juomisistaan ja hermoilla sitä kuinka hän käyttäytyy.
 7. Meillä häät mökillä ja ajattelin ohjelmanumeroksi seuraavaa: Ruokailun jälkeen maitohuoneen (jossa alkoholijuomat ovat viileässä) avain "katoaa" ja se pitää löytää suorittamalla Da Vinci-koodi tyyppisiä tehtäviä. Ehkä 3-5 vihjettä eri paikoissa johtavat avaimen luo ja juomat saadaan käyttöön.
 8. Meillä myöskin vapaamuotoiset häät kesämökillä. Kutsuun laitoimme vaatetuksesta tiedon ja pyynnön ettei olisi hienoja vaatteita. Onneksi kaikki, joiden kanssa olen puhunut ovat osanneet suhtautua siihen hyvin ja ovat tyytyväisiä ettei tarvitse laittautua. Pitäkää vain päänne ja tehkää häistä oman näköisenne.
 9. Meillä häät mökillä, yli 200 kilometrin päässä. Majoitamme kaikki vieraat sinne. Hieman järjestelyjä se kyllä aiheuttaa, mutta onneksi mökki on iso (yli 125 neliötä) ja lisäksi on saunarakennus sekä aittoja. Lisäksi varmaankin vuokraamme puolijoukkueteltan, jossa nuorempi väki voi yöpyä. Häät ovat vapaamuotoiset ja jo kutsuissa kerroimme että väki tulisi mökkivaatteissa sekä myös majoituksesta.
 10. Kiitokset vinkeistä. Tilasin nuo puiset kertakäyttöaterimet. Kauniit paperilautaset vielä haussa, mutta onhan tässä heinäkuuhun vielä aikaa
 11. Olisiko kellään vinkkiä mistä löytäisin kauniita, paksuja, paperilautasia sekä puusta puristettuja aterimia. Häät mökillä ja tiskaaminen erittäin hankalaa, joten pakko käyttää kertisastioita, mutten löydä mistään kauniita. En halua mitään muovisia aterimia.
 12. Ensimmäisissä häissäni (18 vuotiaana) oli kutsuttuna semmoisiakin ihmisiä joita en juurikaan tuntenut. Nyt varttuneella iällä, päätin ettemme kutsu ketään muita kuin juuri ne henkilöt jotka haluamme juhlimaan kanssamme. Tästä tulee nousemaan iso mekkala suvussa, koska jätän äitini ja isänikin kutsumatta. Syynä siihen on että isälläni on vakava alkoholiongelma ja äitiäni ei kukaan jaksa tuntia kauempaa. Joutuisin vahtimaan isäni juomista koko juhlinnan ajan ja jos äitini olisi mukana olisin hermoraunio jo ennen juhlien alkua. Mukaan tulee vain muita sukulaisia sekä ystäviä. Ymmärrettävästi vanhempani suuttuvat tästä, mutta en halua pilata kaikkien juhlimista heidän läsnäolollaan.