Ride

Aktiivijäsen
 • Content count

  20
 • Joined

 • Last visited

About Ride

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Huiskutuskepit on tällä hetkellä todennäköisin vaihtoehto. Kirkkomme pihalla ei saa heittää riisiä eikä mitään muutakaan, niin vaihtoehtoja ei ole niin vaihtoehdot on aika vähissä. Tuo paperiennkokit on kyllä kanssa aika hauska idea
 2. Meidän kutsut lähtivät Tahdon-postimerkeillä. Kyseiset merkit sopivat hyvin hopeanhohtoisiin kuoriin eikä postin valikoimissa tällä hetkellä ollut yhtään mitään muuta varteenotettavaa vaihtoehtoa, joka olisi kuoriimme sopinut. Halusin, että postimerkki täydentää kutsua, koska itse kuoreen ja osoitteiden tulostukseen kuorien päälle oli panostettu.
 3. Mulle tulee vaalean roosat/nudet korkkarit. Halusin kengät, joita voin käyttää myös häiden jälkeen, enkä missään vaiheessa harkinnut valkoisia kenkiä. Toisena vaihtoehtona olisi ollut keltaiset kengät häiden yhden teemavärin mukaan, mutta en löytänyt yksiäkään kauniita keltaisia kenkiä. Toki olisin voinut ostaa valkoiset satiiniset morsiuskengät ja värjäyttää ne keltaisiksi, mutta en löytänyt satiinikengistä mieluista mallia.
 4. Mun hääkengissä on n. 6 cm korko. Muissa kengissä mulle 8-9 cm korko on ns. kipuraja, jolloin kengät eivät yleensä ole kauaa miellyttävät jalassa. ´Tosin korko ei tietenkään kerro kaikkea kengän mukavuudesta vaan siihen tietysti vaikuttaa moni muukin seikka, mutta itselle asetin hääkenkiä etsiessäni koron rajaksi 7,5 cm.
 5. Meillä mies näkee puvun hääpäivänä ensimmäisen kerran. Ajatuksena myös meillä on ottaa nämä first look -kuvat ja sen jälkeen "varsinaiset potretit" ennen vihkimistä. Aluksi ajatuksena oli, että nähtäisiin sulhasen kanssa hääpäivänä ensimmäisen kerran kirkossa, mutta käytännön syistä valokuvaaminen on ensin.
 6. Mulle tulee teetetty hääpuku. Aloitin hääpuvun valinnan etsimällä netistä kuvia mieluisista puvuista ja tämän jälkeen kävin useammassa morsiuspukuliikkeessä sovittamassa pukuja. Pari varteenotettavaa vaihtoehtoa löytyi, mutta kumpikaan niistä ei täyttänyt täysin toiveitani. Olin kuvia katsoessani ihastunut pitsiselkäisiin ja keveisiin pukuihin, mutta yllätyksekseni morsiuspukuliikkeissä oli yllättävän vähän pitsiselkäisiä pukuja tarjolla. Pukujen sovitus kyllä auttoin sen miettimisessä minkälaisen puvun todella haluan ja minkälainen puku sopii omalle vartalolle parhaiten, mutta koska juuri "sitä oikeaa" ei liikkeissä tullut vastaan, niin päätin teettää pukuni. Yllätyin myös positiiviesti teetettävän puvun hinnasta - olin kuvitellut, että suomessa käsityönä tehtävä puku tulisi kalliimmaksi kuin liikeestä suoraan ostettu. Mutta kun liikkeestä ostettaviin pukuihin joutuu lisäämään vielä korjausompelun hinnan, saan nyt pukuni jopa edullisemmin, kuin mitä mitä ne valmispuvut olisivat maksaneet, joihin eniten ihastuin. Pidän myös ajatuksesta, että pukuni on uniikki ja tuen teettämisellä kotimaista käsityötä ja pienyrittäjyyttä. Puvussani tulee olemaan "avoin" pitsiselkä, pääntie venemallinen ja pitsiä tulee myös puvun etuosaan aina noin lantiolle asti. Puvun helma tulee olemaan organzaa ja malliltaan maltillinen merenneitomalli laahuksella. Olen nyt kaynyt kahdesti pukuni sovituksessa ja olen erittäin tyytyväinen, että päädyin teettämään pukuni.
 7. Hei Uuri, En ole meinannut löytää kihlasormukseeni sopivaa paria, joten ajattelin kysyä olisiko ammattilaisella antaa suosituksia. Kihlasormukseni ei ole Sandbergin mallistosta, mutta kuva siitä alla. Sormuksessa on viisi timanttia 1*0,07, 2*0,05 ja 2*0,02. Sormuksen leveys on 3,5 tai 4 mm. Mallistostanne olen tykästynut erityisesti Kuunsäde T-120Bw ja Toivomuslähde K-4W sormuksiin. Onko näitä sormusta mahdollista saada eri levyisillä rungoilla? Suosittelisitko kihlasormukseni kanssa samanlevyistä vihkisormusta vai voisiko vihkisormus olla myös kihlaa kapeampi? Minkä sormuksen kanssa Kuunsäde T-120Bw "tyypillisimmin" yhdistetään/on ajateltu yhdistettäväksi? Mitkä sormukset näkisit sopivan hyvin kihlasormukseni pariksi? Tällä hetkellä suosikiksi on noussut ajatus, että vihkisormus olisi yksikivinen, mutta tämä voi johtua myös siitä, että en ole löytänyt useampikivistä sormusta, joka sopisi kauniisti yhteen kihlasormukseni kanssa, joten olen siinä mielessä avoin erilaisille ehdotuksille Kiitos avusta
 8. Meillä on kirkolta juhlapaikalle vajaa 2 kilometriä. Joudutaan kuitenkin miettimään, miten autottomien vieraiden siirtyminen hoidetaan, koska ei vieraita kuitenkaan tuota matkaa viitsi juhlavaatteissa kävelemään laittaa
 9. Kun mies kosi, minä olin 26 ja mies 29-vuotias.
 10. Juhlapaikka varattiin ensin, koska juhlapaikalla on meille kuitenkin enemmän merkitystä kuin kirkolla. Juhlapaikkojen varaus oli myös mahdollista aiemmin kuin vihkiajan varaaminen. Juhapaikka määritti myös osaltaan sen mihin kirkkoon halusimme vihkimisen.
 11. Me varasimme juhlapaikan 13 kuukautta ennen hääpäivää tämän vuoden keväänä. Tuolloin oli jo suurin osa seuraavan vuoden lauantaista varattuna. Toisen kirkkovaihtoehdon varasimme vuosi ennen hääpäivää ja ykkösvaihtoehdomme 8 kuukautta ennen hääpäivää, kun ajat tulivat varattaviksi. Häät meillä toukokuussa 2014 pääkaupunkiseudulla.
 12. Täällä myös yksi aloitteleva blogisti ilmoittautuu. Tervetuloa seuraamaan ensi kevään häidemme suunnittelua blogiini KEEP CALM AND MARRY ON 2014
 13. Avioehtosopimukselle on asetettu tiukat muotovaatimukset, joiden tulee täyttyä, jotta avioehtoa ei katsota pätemättömäksi. Eli sinällään sanamuodoilla ei ole niin suurta merkitystä mutta muotovaatimuksilla (todistajat yms.) kylläkin on Jos avioehdon tekee, niin samalla kyllä kannattaa varmistaa, että se on varmasti pätevästi tehty. En tarkoita, että avioehtoa ei pystyisi itse tekemään, mutta tällöin on kyllä hyvä selvittää vaaditut muotomääräykset ja sallitut ehdot yms. huolella, ettei myöhemmin tule (muutenkin ikävällä hetkellä) ikäviä yllätyksiä... Avioehdon sisältöön on kuitenkin monta vaihtoehtoa ja monta seikkaa, jotka tulisi huomioida (esim. omaisuuden tuotto, sijaan tullut omaisuus yms.) varsinkin, jos kyseessä ei ole avio-oikeuden kokonaan poissulkeva avioehto.