piparihiiri

Aktiivijäsen
 • Content count

  43
 • Joined

 • Last visited

About piparihiiri

 • Rank
  Juniori
 1. No niimpä, enpäs nyt muistanut, olihan meilläkin ruukuissa ulkona isot vaaleansinertävät hortensiat. Hortensiat on tosi ihania ja niitä voi saada edukkaasti koristeluun puutarhamyymälöiden tarjouksista. Monta kukkaa 5-7€.lla. Onhan ne tietenkin hiukan pienempiä kuin kukkakaupasta. Mutta hortensiat on tosi kalliita ostaa kukkakaupasta: meillä oli aivan puffetpöydän kukkaasetelmassa aivan upeita purppuraisen violettaja kukkia, ne oli muistaakseni 9e kipale. Mut ne oli aivan täydellisiä, jos olis ollut sikana rahaa pistää kukkiin, ne olis olleet tosi kauniita joka pöydässä yksittäismaljakoissa, jonkun pienen valkoisen sarjakukintoisen kanssa. Tulipas taas lausehirviö.
 2. Ihan hyvin voit laittaa vaalean punaisia kukkia kimpuun! Ainahan kukissa on mukana vihreää, se on ihmisen silmään niin luonnollinen väri kasveissa ettei se sotke väriskaalaa. Muutenkin vaaleanpunaisissa kukissa löytyy todella paljon vaihtoehtoja eri vuodenaikoihin, koska se on yksi kukkamaailman yleisimpiä värejä. Minä inhoan vaaleanpunaista värinä, mutta koska pidän erittäin paljon kukista, meillä löytyy niitä paljon myös puutarhassa eikä aiheuta mitään yökkäysrefleksejä, koska ne on niin kauniita! Meillä oli teemavärinä turkoosi, hopealla ja violetilla väritettynä. Mä lisään uudestaan mun kukkakimpun kuvan, kunhan saan kuvatilaa, kun oon myynyt häätavarat. Siinä oli revonhännän vaaleanpurppuraisenpunaista, vaalean vihreää, valkoisia ruusuja,vaaleanpunaisia ruusuja, vaaleanopunaisia freesioita,minun tekemää hopeaneuletta ja hopeaputousta. Hopeaputous ei muuten alkukesästä ole vielä kovin hyvä kasvi, koska se hiukan lässähtää päivän edestessä. Mutta enhän mä enää vihkimisen jälkeen sitä tarvinnut kuin kuvissa. Myöhemmin kesällä sen kuulemma pitäisi kestää paremmin. Vielä pikku huomautus turkooseihin kukkiin, minä en tiedä muuta kuin sinivaleunikon, joka olisi lähellä turkoosia riippuen kasvupaikasta ja yksilöistä. Onko niitä muitakin? Siis aitoja, värjättyjä ruusuja on, mutta itse pelkäisin et ne värjää puvunkin. Meidän häissä satoi, oispa ollut kiva, kun kukista olis tullu pukuun hyvät tahrat kuvauksissa...
 3. Ihana kimppu LimeBride! Tykkään hortensiasta tosi paljon! Minulla oli tälläinen, Neuloin hopeista vahvaa sidontalankaa ja floristi teki kimpun. Halusin purppuraista revonhäntää, vähän ruusuja, loput sai tekijä valita oman maun mukaan. Kimppu oli ihana. Ehkä olisi saanut olla voimakkaamman värinen, mutta koska ne on valittu revonhännän sävyyn, niin sithän niiden piti olla just noi ettei tule sävy eroja.
 4. Paljon mieluummin viileä keli, koska suuri ihmismäärä samassa paikassa tuottaa kyllä ihan uskomattoman määrän lämpöä ja KUKAAN ei halua hikoilla varsinkaan juhlavaatteissa. Kaikkein vähiten morsian jolla yleensä on myös kaikkein lämpimin puku päällään. Joten viileys on hyvä ja sadekin tais tuottaa onnea, eli niitä enemmän toivoisin muutenkin Älä vaihda päivää, jos olette sitä jo noin kauan miettineet! Meilläkin oli kihlapäivä, 7.6.2014, kun sattui lauantaille, niin tuntui ettei se voi olla mikään muu. Lisäksi riippuen missäpäin asutte, voi olla vaikea saada heinäkuulle vaihettua päivää. Meillä kävi niin, että pukiessa hääpukua oli vielä kuuma ja sitten sää muuttui: kirkosta selvittiin kastumatta, mutta hääkuvien oton aikaan vettä alkoi tulla ja oli viileähköä. Sovitin ompelijalla hääpukua sellaisessa helteessä, että yhtään ei harmittanut kun oli hiukan viileäpää. Rintojen alta oli ihan hiessä, vaikka puku oli max 10 min. päällä . Positiivista harmaassa kelissä oli myös se, että kynttilät toivat tunnelmaa enemmän kuin jos olisi ollut hirmukirkasta.
 5. Heips! Meidän häät oli viime lauantaina, Mimosa oli ihan huippu! Minua harmitti kovin se, että minulla oli vieraiden juttelukierrokset niin kovin kesken, etten päässyt kunnolla irrottelemaan tanssilattialle. En siis kehdannut menna vain tanssi maan koko illaksi. He soittivat meillä neljä settiä ja vasta viimeisen aikana pystyin oikiein kunnolla jamittamaan. Sannilla on minusta tosi kaunis ääni ja bändi soitti hyvin. SUOSITTELEN LÄMPIMÄSTI!
 6. Meidän tytöille tulee kimput. Morsiustytöt ovat meidän omat lapsemme ja ovat aivan innoissaan, että saavat omat kimput. Voi sitten nuuhkaista ruusuja aina välissä. Ruusut ovat tyttöjen suosikkeja. En tiedä olisinko ostanut kimppuja, jos he olisivat muiden lapsia. Kuulostaapa kamalalta. Heittokimpusta tulee samanlainen kuin tyttöjen kimpusta. En kyllä muista, että kovinkaan monella on ollut kukkia. Jos häät on loppukesästä, auringon kukat ovat pitkällä varrella aika hurmaavia pienten lasten käsissä. Tutuilla oli ak morsiamella ja sulhaspoika sai pitää kukkaa kirkossa. Oli ollut tosi söötin näköinen, kun kiersi kukan ympärillä kun varsi oli maassa. Auringon kukkia on myös punaisia ja valkoisia, niitä voi helpohkosti kasvattaa itsekin! Vielä voisi ehtiä, jos heti laittaa siement maahan!
 7. Jeps! Mä niin näen itteni repeemässä siinä, jos niitä kukkia ei olekaan tai, jos ne heidän leikkokukkansa on huonossa hapessa . Kyllä se siinä torstaina on ruvettava kimppuja vääntämään, sanoi kukkakauppias.Toivottavasti meidän kellari on riittävän viileä niille. En tiedä montako kimppua tarviin, mut vieraita on 150, et ihan pari ei riitä...
 8. No, niin kukat on tilattu pari viikkoa sitten. Ja kyllä tässä taas kävi niin, että nälkä kasvaa syödessä ja budjetit unohtuu. Kimppuni maksaa 120-140 € ja neulon sen metallipohjan itse. Tiesin kyllä, että haluamani malli on hintava. Kukat yrittäjä saa osittain päättää itse, tärkeintä on, että ne sointuvat kauniisti yhteen. Hän sanoi, että aina ei vain saa just niitä kukkia mitä olis ajatellut jossain tietyssä värissä, ok. Purppuraista revonhäntää ja hopeaputousta tulee ainaskin. Vieheet on a 13 ja tyttöjen kimput 15 kpl, kaasojen rannekkeet ehkä 20, voi olla et ne on halvemmat, koska ostin itse tukusta niihin timanttirannekkeet, johon kukat liimataan. Puffetpöytään haluan kapean ja korkean (ja työlään) asetelman omaan korkeaan lasilieriöön ja se maksaa lähemmäs 100€, riippuen siitä kuinka paljon siihen menee kukkia. Siihen olen ostanut itse tukusta lasiputkiloita ja bambutikkuja ja spreijasin ne turkooseiksi, vähän vähennettiin yrittäjän työmäärää ja siten hintaa. Lisäksi tilasin häneltä nipuittain kukkia, joista sitten itse väännetään asetelmia pöytiin. Että kyllä se 500 tulee menemään, huh. Mut en vaan millään jaksa ottaa siitä stressiä, et kierrellään jossain ruokakaupoissa metsästämässä oikean värisiä ruusunippuja häiden alla. Siinä se hermo lepäis, täällä ei nimittäin ole kauppoja ihan lähekkäin! Näin täydellisiä isoja ruusuja K-kaupassa, mut onko niitä sitten kun tarvitsisin, sitä myyjä ei pystynyt lupaamaan. Vihreitä pitää viel kerätä luonnosta, kielon lehtiä, heiniä ym. Onneksi minulla on kaksi kukkakaupassa työskennellyttä ystävää!!!
 9. No, johan on! Eikö kukaan niistä "kavereistasi" ole yhtään miettinyt omalle kohdalle, millaisia polttareita olis itse kiva viettää päätähden roolissa? Vai onko teillä ollut tapana järjestää laimeita polttareita vai olitko ensimmäinen naimisiin menevä porukassa? Ja sitten on vielä sulle vihaisia? vai onko järjestäjäporukka vihaisia toisilleen ja polttaneet keskenään sillat niin pahasti ettei huvita enää häissä nähdä. Jos olisin itse tullut itkien kotiin, en kyl varmaan haluis nähdä ystäviäni häissä tai ainakaan en heitä maanittelisi osallistumaan, jos kerran ovat ilmottaneet etteivät tule. Olen pahoillani puolestasi!
 10. MimiCassandra: Harmi, et kävi sullekin! Mä onneksi pystyin maistamaan ruokien maut hyvin ja ruokakin maittoi! Tosiaan keväällä ihmiset ovat varmaan aika hitaasti lämpiäviä polttariporukoille. Mulle ei ollut kai edes suunniteltu mitään kaupunkitehtäviä. Meitä vastaan tuli yksi porukka ja mun kävi vähän sääliksi sitä morsiota, kun ne oli pukeutuneet aikas hehkeiksi ! Mä olen tyytyväinen, et mua ei pakotettu pukeutumaan/tekemään mitään tyhmää, en olis siinä tilassa jaksanut. Se mua harmitti, kun ei jaksanut laittautua kovinkaan hehkeäksi baariin. Tukka oli ihan hirveä ja itsestä tuntui, et kaikki muut on tosi kauniita ja niillä on hiukset nätisti. Kiva, et sulla oli mukava mökkeily, se oli mustakin sellaista sopivaa ohjelmaa, kun on sairas. Ihme, et he eivät olleet miettineet sun ruokamieltymyksiä. Jännä, ettei kellekkään sun muille ystäville ollut tullu mieleen, että syöt nykyään makkaraa. Varmaan he olivat sitä grillausasiaa pohtineet ruokia miettiessä, mut jos porukat haluaa ottaa lunkisti ettei tulis liian paljon hommia ja ovat sopineet jotkut tietyt ruoat mitkä kävis suht koht kaikille, niin monikaan ei välttämättä jaksa alkaa tehdä mitään ylimääräistä vaan nauttia illasta.
 11. No nyt puku on tullut! Maanantaina pääsen sovittamaan ihanuuttani. Nyt tulee vajaan viikon tiukka rypistysdietti, että mitat olis mahdollisimmaqn hyvät. Arghh, sunnuntaina on äitienpäivä ja lapset aina saanu koristella iskän kaa kakun! Minkähän terveysversion mä itselleni teen.
 12. Sviik, omenan ja kirsikan kukat kukkivat ainakin 2-vyöhykkeellä yleensä toukokuun 2 tai 3:lla viikolla. Kesäkuussa on auttamattomasti ohi, jos et asu lapissa. Minulla on myös 7. kesäkuuta häät ja olis vanhoja koristeomenapuita, mistä ottaa ihanat oksat pulloihin. Plääh, ne olis niin nätit! Kielot on myös aurinkoisella paikalla nopeasti ohi ja meillä niitä kasvaa touko-kesäkuun vaihteessa, niissä on myös tosi voimakas tuoksu, jos paljon on kimpuissa. Meillä on vähän tuoksuyliherkkiä vieraita tulossa juhliin. Mitä tykkäät lupiinista? Siitä löytyis sinisävyisiä helposti. Ne myös kestävät hyvin ja saa näyttäviä! Ystäväni teki omiin olisko ollut 18.6. häihinsä kuunlijasta, lupiinista ja jostain muusta asetelmat pöytiin, oli tosi hienot! Silmät auki, kun ajelet, kissankelloja voi joskus löytää kokonaisen kukkameren. Se on niin ihastuttava näky eikä siitä silloin haittaa, vaikka poimisi ämpärikaupalla niitä mukaan!
 13. Niin, en mäkään jaksa uskoa, et jäisin ilman pukua. Pirjo kysyi silloin ostaessani hääpäivän ja näin kun hän kirjoitti sen tilauspaperiin. Olen niin luottavainen, mutta muut mun ympärillä alkaa hermoilemaan ihan kuin olisin käynyt jossain huithapelilla ostoksilla. Muissakin liikkeissä käydessäni myyjät vakuuttelivat, että ikinä ei ole käynyt niin että pukua ei olisi saatu. Tosin, sehän ei kerro sitä miten tiukille se voi joskus ottaa. Ei mua ainaskaan parina viimeisenä päivänä kiinnostaisi lähteä hakeamaan pukua, kun liike ei ole ihan nurkalla. Noh, odotellaan ensi viikkoon.
 14. Hei te muut Leimulinista ostaneet! Oletteko te aina löytäneet puvun suoraan rekistä, vai onko teille tilattu MG? Kävin liikkeessä lokakuun lopussa ja tilasin puvun, mitä ei ollut edes sovitettavana. Pirjo sanoi sen tulevan helmi-maaliskuussa ja että he soittavat, kun se on tullut. Huhtikuun alussa soitin, puku ei ollut tullut. No kohta vaihtuu taas kuukausi ja mulla alkaa hermot mennä . Kun soitin, niin hän sanoi, että ei niihin ompelutöihin mene sitten kuin max 6 tuntia, mut kuinka pitkälle tässä nyt enää pystyy oottelemaan? Häihin on aikaa enää vähän yli 5 viikkoa. Mulla menee kohta hermot , soitan ens viikolla taas uudestaan, mitä jos ei se tulekaan, mistä perkeleestä mä sitten saan hyvän mekon, jonka joku viel kerkii modaamaan mulle. On tässä nyt vähän muutakin teksaa, kun taas aloittaa se hermoja raastava sovituskierros. Se oli musta suunnattoman helpottavaa, kun sai sen päätettyä, et tän mä otan. Ja olin mielestäni ajoissa liikenteessä. Ei sitä nyt voi myyjät odottaa, et kaikki menee pukunsa ostamaan vuoden ennen häitä. Mä en millään jaksa uskoa, et liikkeet missaa näitä hääpäiviä, mut aika hemmetin tiukalle menee. Lisäksi mä olisin itse halunnut ommella hartiolleni sellaisen huivisysteemin, mikä sopisi pukuun kirkkoon. Kai mun on vaan aloitettava sen tekeminen ilman pukua ja toivottava, et se kangas on samanväristä.
 15. Hei! Tämä ei ihan kuulu tänne, kun en ole pettynyt polttareiden sisältöön, vaan olin kipeä. Polttareita ei pystynyt siirtämään ja siksi ne pidettiin, vaikka minulla oli ollut monta päivää 39 kuumetta. Halusin kuitenkin lähteä. Harmittaa tosi paljon, koska olis ollut niin paljon hauskempaa, kun olis jaksanut ottaa kaikesta ilon irti täpöllä. Onneksi ystäväni saivat peruttua tilaamansa tanssitunnin ilmeisesti maksutta. Mutta esim. luksusmökin ulkoporeammeeseen en pystynyt millään menemään, kun ulkonaolokin lämpöisenä päivänä tuntui kylmältä. Ja onneksi ravintolassa nokan eteen saatu ruoka maistui hyvältä eikä nuha ollut vienyt makuja! Lähes kaikki ystäväni osallistuivat ja se lämmitti mieltä, koska olin ajatellut ettei niihin varmaan tule kovin montaa. Toivottavasti kaikki muut pysyvät terveenä!