Hattara82

Morsian
 • Content count

  16
 • Joined

 • Last visited

About Hattara82

 • Rank
  Untuvikko

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Ihanaa! Tosin saattaa olla, ettei se mene enää kiinni tuossa vaiheessa tammikuuta...Sellainen kitudieetti vielä menossa, että kyllä häiden jälkeen ruoka maistuu.
 2. Me halutaan myös ehdottomasti tulla kotiin hääyöksi. Ihan jo senkin takia, että ei haluta jättää kissaa kummankaan vanhempien huoleksi. Ja myös sen takia, että meille tulee viikkoa ennen häitä kymmenkunta vierasta (yövierasta eli talo täyteen porukkaa) joulua viettämään ja molemmista tuntui kivalta ajatukselta aloittaa avioparin elämä ihan kahdestaan omasta kodista...Pitää varata jotain hyvää aamuksi jääkaappiin ja aamusaunakin kuulostaa ihanalta! Siskoni häitä vietettiin toisella paikkakunnalla ja he varasivat kolme kuukautta ennen superior- huoneen Sokos hotellista (sviitit oli jo varattu). Ennen häitä heille soitettiin, että voivat siirtää varauksen parvekkeelliseen huoneeseen ja siskoni tarttui tarjoukseen. Paikan päällä huomattiin, että huoneessa oli erilliset sängyt. Respan kommentti oli, että "Ei täällä erikseen ole mainintaa, että haluatte parivuoteen. Voittehan te laittaa sängyt yhteen ja kääntää petarit." Siis häh!? Mielestäni ihan hemmetin urpoa, jos hääparin pitää erikseen pyytää varausta tehdessään haluavansa nukkua SAMASSA sängyssä! Ja lisäki jumpata sänkyjä yhteen ja käännellä petareita hääpäivänä!Harmittaa siskon puolesta, kun hänelle jäi tuosta vähän paska fiilis.
 3. Samaa olen manannut kuin edellinen...Näitä ruusuja on tullut väkrättyä nyt ihan muuten vaan sormet hellinä. Liimapyssyyn olen kyllä joutunut turvautumaan kukkateipin lisäksi. Sitten tuli mieleeni, että joskus nuorempana tein pioneja paperista ja ajatelin kokeilla saisiko tällä tekniikalla niitäkin väsättyä. Pitää laittaa kuvia, jos niistä tulee säällisen näköisiä...
 4. Kokeile decoupage- lakalla! Sillä saa siistiä jälkeä. Riippuu kyllä pitsin paksuudesta, mutta ohuemmat pitsit saa ainakin siististi tuolla lakalla purkin kylkeen. Ja kestävästi! Itse olen askartelufriikki ja tekisin mielelläni häihimme kaiken itse, mutta sulho käski pistämään jäitä hattuun...Saan osallistua paikkakorttien tekemiseen ja tehdä lahjapöydälle koristeita, mutta muut hoitaa sulhanen. Kutsut hän haluaa ehdottomasti suunnitella itse ja painattaa ne samalla kuin pöytäkartat yms. että saadaan yhtenäistä jälkeä. Täytyy kyllä sanoa, että ihanasti hän ajatteli taas fiksummin kuin minä itse, sillä häämme on joulukuussa ja jouluihmisenä jouluaskartelu on jo aloitettu huhtikuussa eli hän tietää aikani kuluvan kivasti niiden parissa
 5. THE dress löytyi tänään Lovebirdsistä! Näin niiden nettisivuilla kuvan ihanasta Pronoviaksen puvusta ja kävin sitä sovittamassa tänään. Olin todella tyytyväinen palveluun ja puvun kuntoon. Se istui täydellisesti, eikä mitään muutoksia tarvita. Olin varautunut jo ostamaan hääpuvun uutena kun en oikein myynti-ilmoituksista mieluista löytänyt, mutta onneksi kuitenkin tärppäsi! Jos hääpuku on mieluisa ja sen kunto hyvä, niin mielestäni ei ole väliä kuinka monen morsiamen päällä se on jo ollut.
 6. Me käytiin kahdestaan katsomassa minulle pukua, kun kaaso oli estynyt. Meidänkin tapauksessa sulho itse ilmoitti tulevansa mielellään makutuomariksi ja kivahan tuo oli että oli mukana Sanoi kyllä ehkä vähän liiankin rehellisesti mielipiteensä, mutta kun oikea puku löytyi niin oli kiva huomata, että olimme täysin samaa mieltä valinnasta. Toisaalta ymmärrän kyllä, että osa pistää vastaan...Jälkikäteen jäin miettimään, oliko ihan nyt kuitenkaan kiva että sulhanen näki valitsemani hääpuvun jo etukäteen. Mitään väliä sillä ei siis järjellä ajateltuna ole, mutta kuitenkin...
 7. Laitoin aiheesta kyselyn Markku Ahoselle, joka pitää kuivakukkatilaa Rääkkylässä (meillä on mökki siinä lähellä) ja hän vastasi, että kimpusta saa kestävän jos sen sitoo tiukaksi. Käyn nyt viikonloppuna hakemassa yhden harjoituskimpun ja voin laittaa kokemuksia miten se kestää Netistä kaivelin tällaisen esimerkin: http://www.etsy.com/listing/50220400/dried-flower-bridal-bouquet-ball Aika kiva tuokin!
 8. Mitenköhän kuivakukat? Minulle sanottiin, että jos ne on onnistuneesti kuivatettu ja sidottu niin ei pitäisi varista. Onko kenelläkään kokemuksia "kuivasta kimpusta"? Olisiko se kuitenkin vähän liian rouheata...? Jotenkin vaan olisi kiva saada ulkokuviinkin kimppu mukaan ilman pelkoa, että kukat paleltuu.
 9. Kiva idea! Aion törkeästi varastaa idean omiin häihini Siskoni häissä ei ollut tarkoitus heitellä mitään, mutta ehkä maailman innokkaimmat morsiustytöt repivät lopulta kimpuistaan kukat morsiusparin päälle. Heidän mielestään jotain oli pakko saada heittää
 10. Hei aivan mahtava kuvaketju! Pitää siis hylätä ajatus siitä kokeilemastani pitsipuvusta. Siinä oli kyllä too much boobie- meininkiä. Halterneck toimisi varmaan parhaiten minullakin. Hassua, ettei tullut mieleen vaikka juhliin tykkään muuten laittaa halterneck- mekkoja Onneksi on naikkarit!
 11. Kiitos hyvistä vinkeistä! Mummo on muuten innokas juhlija, mutta pitää kyllä ottaa hänen huono liikkumisensa huomioon. Ajateltiin laittaa hänet istumaan meidän kanssa samaan pöytään, kun siihen tulee meidän vanhemmatkin ja siten löytyy taluttajia. Muutenkin on kiva huomioida hänet kunniavieraana, kun ei muita isovanhempia ole enää elossa. Äidin kanssa olen jutellut tuosta isotädin saattajasta ja hänen mielestään paskan väliä mitä kukaan on meidän vieraslistasta mieltä. Isä oli kyllä sitä mieltä, että pitää ne hänen sisaruksetkin kutsua. Vertaistukea löytyy sitten minulle tuolta Tipzillan laittamista keskusteluista Taidan kuitenkin mennä äidin linjalla ja laittaa isotädin kutsuun tuon +avec ja sulkea korvani arvostelulta...
 12. Vieraslistaa tehdessäni törmäsin pienoiseen ongelmaan. Haluan ehdottomasti kutsua häihini isotätini, joka on jo yli 90-vuotias ja toki hänen osallistumisensa riippuu hänen jaksamisestaan. Kutsun kuitenkin haluan laittaa, mutta siitähän se ongelma sitten tulikin. Nimittäin jos kutsun hänet, niin pitäisi kutsua joku, kenen kanssa hän voi juhliin tulla eli joko hänen pikkuveljensä tai -siskonsa. Ei siinä mitään sinällään, mukavia hekin vaikka en heidän kanssaan ole paljon tekemisissä ollutkaan. MUTTA jos kutsun yhden sisaruksen, niin pitäisi kuulema kutsua kaikki ja toki heidän lapsensa myös perheineen ja äkkiä vieraita olisi jo 15 henkeä lisää. Meille on tulossa pienet häät ja vierasmäärää joutuu pakosti karsimaan...Miten kannattaisi menetellä, ettei loukkaisi iäkkäämpiä sukulaisiaan? Pitäisikö käydä kylässä isotätillä ja jutella asiasta suoraan? Ymmärtääkö iäkkäämmät ihmiset, jotka ovat tottuneet isoihin juhliin, että ei meillä ole varaa kaikkia kestitä? En kyllä haluaisi pahoittaa kenenkään mieltä, mutta en myöskään pelkästä velvollisuudesta kutsua ketään häihini. Hyviä neuvoja otetaan vastaan! Lisäksi mietin oman mummoni osallistumista. Hän on isotätini lisäksi ainoa iäkkäämpi kutsuvieras ja mietin, miten huomioida hänet hääjuhlassa? Miten te olette huolehtineet iäkkäämpien vieraiden viihtymisestä ja tarvitseeko siitä edes erikseen huolehtia vai keksinkö vaan tässä itselleni lisää stressinaihetta?
 13. Kävin tänään ensimmäistä kertaa sovittamassa hääpukuja ja törmäsin ISOON ongelmaan. Haaveilen vintage hääpuvusta ja löysin pari aivan ihanaa vaihtoehtoa 50-luvulta. Koko oli hyvä ja puvut olivat aivan ihania päällä. Kaaso räpsi kuvia ja niitä sitten innoissani kotona katselin läpi. Ja kuulkaa...kuvissa huomasin, että miulla on ihan järkyttävän kokoset tissit! Siis kyllähän oon tiedostanut omaavani ison rintavarustuksen, mutta jotenkin ne vaan oli järkyttävät niissä kuvissa. Puvut joita sovitin ei siis olleet mitään avonaisia vaan päinvastoin. Onko vinkkejä, minkä mallista pukua isorintaisen naisen kannattaa lähteä sovittamaan? Muuten olen normaalipainoinen ja mitat tänään oli rinnanympärys 94cm ja vyötärö 70cm. Terveisin Tissimorsian.
 14. Aivan kamalia reaktioita täällä on kuvattu ja vielä läheisten ystävien puolelta! Ihan järkyttävää...Meidän kaikki sukulaiset ja ystävät onnittelivat kyllä uutisen kuultuaan, mutta itseä jäi vähän kaivelemaan parhaan ystäväni kommentit sen jälkeen. Hän on kyllä tehnyt selväksi jo aiemmin, ettei aio mennä koskaan naimisiin eikä arvosta avioliittoa, mutta silti jotkut hänen kommenteistaan loukkasivat. En minäkään hänen valintaansa elää avoliitossa ole mennyt tuomitsemaan. Mutta joo kommentit olivat siis sarjaa "Kaikki eroaa kuitenkin." ja "Mietittiin töissä miksi ihmiset menee naimisiin ja kyllähän se leskeneläkekkin syy on." Tuntui, että joutui puolustelemaan sitä, että haluaa mennä rakastamansa ihmisen kanssa naimisiin Sattuneesta syystä en pyytänyt häntä kaasoksi...
 15. Apua...itse en ole hääpaikan varaamisen jälkeen uskaltanut edes laskea budjettia. Kihloihin mentiin puoli vuotta sitten ja kovasti piti alkaa säästää häitä varten, mutta nyt alkaa olla koossa vasta sormusrahat Vieraita on tulossa 50-60 ja tuntuu että ei taida 7000 euroa riittää. Meillä on juhlat siis ravintolassa ja siksi kustannukset luonnollisesti vähän korkeammat. Lohduttavaa, että muillakin tuo budjetti on tainnut venyä.