hellevi_

Aktiivijäsen
 • Content count

  18
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by hellevi_

 1. Kaikkiaan jäädään varmaan alle 2000€. Isoimman menoerän eli ruuan maksavat vanhempani (muuta lahjaa heiltä ei sitten tulekaan), talkoovoimin käytännössä kaikki muutkin asiat hoidetaan. Ainoa joka tulee ulkopuoliselta ammattilaiselta on hääkakku (hinta-arvio n. 120€). Ei ollut koskaan tarkoituskaan mitään turhan prameita kinkereitä järjestää, ja jotenkin kummasti menoerät on vaan hävinneet (esim. yli 60 m2:n juhlateltta löytyi äitini työpaikalta veloituksetta lainaan). Vieraita n. 45, ihan lämmin ruoka ja ilmaiset viinat- periaatteella mennään. Juhlapaikka on ilmainen ja toki tuo kutsuttujen pieni määrä pitää kulutkin alhaisena, mutta aika paljon on tullut itse tekemällä säästettyä. Tulee ainakin omannäköiset juhlat.
 2. Aika paljon näitä samoja asioita kuin edeltävilläkin; -ei mitään ryöstöä (kumpikaan meistä ei halua tätä, ja tämä tehty hyvin selväksi kaasolle ja bestmanille) -ei muitakaan perinteisiä leikkejä. Juhlat on onneksi niin pienet ettei ole tarvekaan "kuka on vaihtanut morsiamen vaipat"- leikille. -ei kermakakkua. Tämä minun ehdoton mielipiteeni. -sulho ei halua sukkanauhaa kaivella helmoista. Kimpun heiton kanssa mennään tilanteen mukaan, saatan heittää jos siltä tuntuu. -ei häävalssia tai -hidasta. Sulho haluaisi jonkun koreografian musikaalibiisiin tms, ei ole vielä saanut minua ylipuhuttua. -musiikista ei löydy yhtään valssia tai humppaa -ei hääkarkkeja tai karkkibuffaa. Kakkua ja muuta imellystä on kahvin kanssa tarjolla, pikkusuolaista sitten illan mittaan juomien kanssa. Tässä varmaan ne tärkeimmät ja ehdottomimmat. Muista asioista ollaan valmiita neuvottelemaan.
 3. Meillä hieman yli 2kk hääpäivään. Vielä hoitamatta: -juomat (pitäisi selvitä etelänaapurissa käymään) -paikkakortit ynnä muu paperisälä häihin -musiikki (eli soittolistojen kasaaminen) -kattauksen suunnittelu (visuaalinen kokonaisilme siis) -vieraskirja -opastekyltit ja varmaan aika monta muuta asiaa joita ei ole tullut edes ajatelleeksi.
 4. Juomien riittävyys, ruoka (torppaa siis hyvin kaikki ehdotetut vaihtoehdot mutta ei osaa ehdottaa mitään niiden tilalle), äänentoistolaitteet tuntuu olevan eniten kiinnostavat. Kaikki "pikku"seikat kuten koristelut ja kutsut on aikalailla yhdentekeviä, hänen mielestään niitä ei tarvittaisi ollenkaan, eihän ne ole juhlien pääasia Musiikin suhteen kasataan molemmat omia suosikkejamme yhteen, musiikkimaut eroaa sen verran rajusti toisistaan että pakkokin tehdä kompromisseja. Ihan mielellään tuo asioista kuuntelee mutta tosiaan prioriteettina ei suinkaan ole juhlapaikan visuaalinen ilme tai juhlien sujuvuus. Itsestään jos saisi järjestää niin paikalla olisi varmaan kyllä riittävästi alkoholia, ruokana makkaraperunat ja pöydillä kertakäyttöastiat (noitakin ehdotti kun "olisi paljon helpompaa").
 5. Mulla olisi tarkoitus kasata jonkinlainen kokoelma swingahtavia covereita tunnetuista biiseistä ruokailun taustalle. Ei mitään hempeilyä mutta kuitenkin sellaista mukavan leppoisaa joka soi sopivan hiljaisella taustalla. Voivat vieraat siinä samalla sitten bongailla hittibiisien uusia versioita.
 6. Mulla on polttareihin kutsu menossa parille sellaiselle ihmiselle, jotka eivät saa häihin kutsua. Häämme ovat pienet, ja kutsuttaville kerron kyllä etukäteen että valitettavasti ei ole hääkutsua tulossa mutta mikäli haluavat polttareihin tulla mukaan niin ovat ehdottoman tervetulleita. Kaason kanssa keskusteltiin asia niin, että nämä pari eivät joudu maksumiehiksi (elleivät välttämättä omasta tahdostaan halua), eli kaaso jakaa kustannukset vain niiden polttarivieraiden kesken, jotka häihin kutsun saavat. Omista kustannuksistaan toki kuitenkin huolehtivat. Näin vieraat saavat itse päättää, miten toimivat eikä tule jälkikäteen mutinaa hääkutsun puutteesta. Jos katsovat, etteivät halua polttareihinkaan osallistua niin minä asian ymmärrän, mutta en halua heidän jäävän pirskeistä paitsi vain sen takia, että eivät mahdu 40 häihin kutsuttavan joukkoon. Itse sain viime kesänä kutsun polttareihin, joita seuraaviin häihin kutsua ei kustannussyistä tullut. Asia kerrottiin etukäteen niinkuin se oli, eikä siinä mielestäni ole mitään väärää. En päässyt juhliin osallistumaan työkiireiden vuoksi, mutta ei minulla käynyt mielessäkään ettenkö olisi juhliin mennyt jos aikataulut olisivat osuneet yksiin. Mutta asia vaatii tosiaan sen selvennyksen ennakkoon; mielipaha on taattu jos kutsua ei tulekaan. Oletuksena kuitenkin on, että kutsu polttareihin on melko varma kutsu myös hääjuhlaan.
 7. Meillä on maistraattivisiitti edellisenä päivänä, ja kovasti olen pähkäillyt, miten nuo juhlat aloitetaan. Sulholle tarjosin mahdollisuutta siunaukseen (hän siis kuuluu kirkkoon, minä en), mutta oli sitä mieltä ettei ole tarpeellista. Kummankaan meidän tyyliin ei oikein sovi tuo videon katsominen, joten tällä hetkellä on vaihtoehtona joko hieman vieraiden jälkeen saapuminen tai sitten vastaanotto. Tuossa jälkimmäisessä oikeastaan arveluttaa lähinnä se, että osa vieraista tulee kuitenkin etuajassa (tyyliin puoli tuntia ennen, "että varmasti ehtii"), eli pitäisi pönöttää pihamaalla jo hyvissä ajoin noita ennenaikaisia odotellen. Ainakin kaason/bestmanin, jos ei meidän. Toinen vaihtoehto, eli vieraiden jälkeen saapuminen olisi varmaan helpompi ja järkevämpi tapa. Ajattelin, että jos valokuvat kävisi ottamassa ennen juhlia, voisi sieltä tulla sitten juhlittavaksi. Kuitenkin haluaisin tervehtiä kaikkia yhtä aikaa, ettei tule sellaista tilannetta että osa ihmisistä jää vähemmälle huomiolle kun saapuvat eri aikaan. Lienee vielä pohdittava..
 8. Ihania kuvia ja ideoita! Bongasin tuon harsoidean männä viikonloppuna pikkujouluissa, ei ollut aiemmin tullut vastaan. Mutta ehdottomasti aion ideaa hyödyntää, semminkin kun juhlapaikka on mansikkatila jossa tuo harso on normaalisti vähän toisenlaisessa käytössä eBayta seurailen paperilyhtyjen takia, muutamia olen jo saanut huudettua (n. 50snt/kpl, ilmainen toimitus) ja tarkoitus on keräillä niitä pitkin kevättä. Mutta se isoin projekti, eli kusudamapallot on tehtävä itse. (https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT_JMlyDp3ikzM2ZQq2WL3AhbIo5hGmMZiqw-Qp3ZpIjZKLhCRGSw) Tuossa perusidea, tarkoitus on käyttää vanhoja kirjoja ja värjätä nuo reunat violetiksi. Väkertämistä on, noita olen muutaman aiemmin (ihan muuhun tarkoitukseen) tehnyt ja ihan hetkessä ei pallo valmistu. Onneksi tila ei ole mitenkään valtava
 9. Tätä ketjua selattuani vähän epäilen, että joudutaan mekin laittamaan kukkia veden alle Alun perin oli tarkoitus laittaa pilttipurkkien pohjalle vain violettia lasimurskaa/koristekiveä ja kelluva kynttilä sitten siihen päälle, mutta nuo kukat näyttävät niin upeilta että melkein on vaihdettava suunnitelmaa. Tai ainakin tehtävä muutama tuollainen isompi, yksi pöytäänsä varmaan riittäisi...
 10. Kaasoni on hyvä ystäväni, johon olen tutustunut kun hän seurusteli teininä pikkuveljeni kanssa. Ystävyys kesti vaikka parisuhde ei, ja valinta tuli hyvin luonnollisesti. Toinen, epävirallisempi kaasoni on vanha koulukaverini, jonka kanssa olemme olleet jo ekaluokalla tekemisissä, mutta parempi ystävyys tullut vasta aikuisempana. Molemmat tuntevat minut todella hyvin ihmisenä, ja ovat innolla auttamassa askartelujen yms. kanssa, joten kaiken pitäisi sujua ihan mallikkaasti.
 11. Varsinainen hääpäivämme (maistraattivisiitti) on vanhempieni hääpäivä (vuodelta -81). Varsinainen hääjuhla on sitten seuraavana päivänä. Isolta osin päivän (7.6) valintaan vaikutti myös tiedossa olevat tapahtumat; edellisviikonloppu on koulujen päättäjäiset (=ylioppilasjuhlia, lapsiperheet ei pääse jne), seuraavana on iso tapahtuma johon noin puoli sukuani osallistuu, juhannus nyt on muuten vain poisluettu ja heinäkuu annetaan muiden lomailla, niille viikonlopuille on ihan riittävästi aktiviteettia ilman häitäkin. Sään puolesta vähän hirvittää, mutta pitää toivoa parasta ja saattaahan sitä heinäkuussakin sataa vaikka rakeita jos oikein huono tuuri käy Mutta jotenkin sitä haluaa kunnioittaa pitkää liittoa, jota on saanut läheltä todistaa ja toivoa, että oma kestäisi yhtä vahvana saman ajan ja toki vielä pidempäänkin.
 12. En ole varsinaisesti tarkkaa summaa budjetoinut, mutta mahdollisimman halvalla pitäisi päästä. Koluan nettikirppiksiä tiiviiseen tahtiin, luulen löytäväni jonkun käytetyn koltun varsin edullisesti (alle 200€) Alkuperäinen suunnitelma oli ostaa ns. tavallinen mekko, juhlat eivät ole sieltä perinteisimmästä päästä enkä ole koskaan unelmoinut mistään prinsessamekosta. Creamilla on aivan ihania pitsimekkoja, joista varmasti löytyy mieleinen jos ei käytettynä löydy. Ainoa vaatimus mekolle on pituus; polvimittainen. Olen vielä kahden vaiheilla, käynkö edes katselemassa morsiuspukuja alan liikkeissä, pelkään kovasti sitä että rakastun tulisesti johonkin hurjan kalliiseen mekkoon. Vaihtoehtona oli myös teettää puku anopilla, joka on todella taitava ompelija, mutta luulen että pelkät materiaalit tulisivat maksamaan jo enemmän kuin käytetty puku. Saa nyt nähdä miten käy, onhan tässä vielä aikaa...
 13. Tallinkilla ja Siljalla on ainakin noita autopakettitarjouksia. Esim. ke 5.2.14 lähdöllä 2 aikuista, kansipaikat ja auto mukana, 4h maissa = Tallink 146€. Samana päivänä sama reissu Vikingillä 156€. Mutta noissa voi olla isojakin heittoja tarjouksista, matkan ajankohdasta ja varaustilanteesta riippuen, esim. ensi viikolle hinnat on ihan erilaiset. Jos on jotain laivayhtiöiden etukortteja tms. niin niillä saa usein lisää alennusta. Eckeröllä on ollut omalle kukkarolle sopivimmat hinnat kun matkustaa ilman autoa, heidän autopaketeistaan en tiedä tarkemmin. Kannattaa melkein ensin katsoa valmiiksi sopiva ajankohta ja sitten vertailla, millä yhtiöllä on tarjota halvin matka. Itse ainakin tekisin (ja tulen siis tekemäänkin) näin. Ja viikolla hinnat ovat yleensä edullisempia, joten jos vaan mahdollista niin hakureissu arkipäiville. Samalla kannattaa myös tsekata laivalla olevat tarjoukset, saattaa saada oluet tai siiderit Tallinnaa halvemmalla kun hintoihin ei lisätä sitä panttia.
 14. Melkein kaikki taitaa mennä tuolle pihistetään- puolelle: -hääpaikka (vanhempieni kotitila) -valokuvaus (veljeni joka homman hoitaa on tosin ammattilainen, joten laadusta ei tingitä) -juomapuoli Virosta -kaikki askartelu (teen itse ja nautin siitä ) -ystäväni tekee kampaukset -kukat suurelta osin luonnonkukkia, floristiystäväni lupasi sitoa kimppuni ja vieheen -meillä ei kirkkovihkimistä, joten ei tarvita autoa tms. -oma mekko (ostan varmaan ns. tavallisen mekon, sopii paremmin juhlien luonteeseenkin) Tarjoittavat on myös tarkoitus tehdä itse, mutta ei niinkään pihistelyn vuoksi; raaka-aineissa ei tingitä eikä tarjottavan määrässä. Lähinnä haluan tarjolle juuri sellaista sapuskaa kuin mieli tekee, ja tämä helpommin toteutettavissa kun tehdään itse. Vieraita n. 40 joten ei mikään mahdoton urakka.
 15. Saadapa pian nämä jouluaskartelut hoidettua niin pääsisi tärkeämpien asioiden äärelle :D

 16. Täällä myös olisi tarkoitus hyödyntää luonnonkukkia koristelussa. Ajankohta on kesäkuun alku, joten riippuu hyvin paljon keväästä, mitä on tarjolla. Haaveena olisi saada lupiineja, mutta saattaa olla ettei ne vielä tuossa vaiheessa kuki. Kielot ja syreeninkukat on myös mielessä, näiden kanssa saattaisi käydä parempi tuuri, onneksi omalla pihalla kasvaa reippaasti molempia joten saatavuutta on helppo seurata.
 17. Meillä on n. 40 hengen juhlat tulossa ja tarkoitus tehdä suurelta osin itse. Oikeastaan kakku on ainoa jonka kanssa vähän epäröin, se saattaa tulla ihan ammattilaiselta. Mutta ruokien kanssa ei pitäisi mitään murheita olla; juhlat ovat lapsuudenkodissani, vanhempani auttavat kaikessa missä pystyvät (isä mm. savustaa lohet ja iltapalaporot), ja useita ystäviä on valjastettu auttamaan kukin omalla pienellä tavallaan. Menu tulee luultavasti olemaan ns. perinteinen; muutama salaatti, pari kylmää kalaa/lihaa, lämmin liha- ja kasvisruoka ja lisäkkeenä varmaan uudet perunat (häät kesäkuun alussa). Pääruoan kanssa on vielä arpomista, todennäköisesti ei ainakaan sitä possunfilettä tule. Tarjoilun avuksi on tulossa "emäntä", ihminen joka huolehtii ruokien viimeistelystä, esillepanosta ja pois korjaamisesta. En halua että laheiset joutuvat juhlien aikana huolehtimaan mistään muusta kuin omasta hauskanpidostaan.
 18. Melko lailla kaikki tulee tehtyä itse. Kutsut, ohjelmat, koristeet, muut tarvittavat härpättimet. Sen verraan tee-se-itse- henkinen olen joka tapauksessa että ei suurempia ongelmia pitäisi tuottaa. Lähinnä se päättämisen vaikeus, että millaista teema lähtee noudattamaan, ettei nyt ihan sekametelisopaksi mene koko touhu. Jonkinlainen punainen lanka alkaa onneksi olla jo löytynyt.