Azure

Aktiivijäsen
 • Content count

  27
 • Joined

 • Last visited

About Azure

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Liputan edelleen Bad Luck Punchin puolesta. Hakkaa mennen tullen tuplasti kalliimmat bändit ja hinta tosiaan kolmenumeroinen.
 2. Tilasin keväällä kyseisestä paikasta iltapuvun. Mittojen mukaan otin, ylhäältä oli liian iso ja lantiolta liian pieni. Onneksi sai kuitenkin itse muokattua, eli isoja heittoja ei ollut. Kangas oli erittäin herkästi sähköistyvää, mutta käsittelyn jälkeen toimi hyvin. Muutoin laadukas kangas, kesti moitteetta pesukoneessakin pesun! Ylläri tuli esiin, kun käänsin puvun ja avasin saumat: Niitä ei oltu huoliteltu laisinkaan, vaan ompeleet tehty vain leikatun reunan viereen ja se siitä. Ajoittain kangas oli jo purkaatunut niin lähelle saumaa, että kohta olisi ommel ratkennut.. Kaikenkaikkiaan mielestäni aika lailla "kertakäyttöpukuja", eteenpäin en missään nimessä myisi enää oman käytön jälkeen. Jos muokkausompeluun joutuu iltapuvun viemään muualle, ei mielestäni ole enää hintansa väärti. Toki hääpuvuissa selkeämmin sitten säästää.
 3. Meille löytyi, nimittäin Bad luck punch. Oon tutustunut kymmeniin bändeihin ja täytyy sanoa, et tämä hakkaa kaikki muut ihan 100-0. Ja on järjettömän edullinen, kun vertaa laatuun.. Ja biisilista ei sisällä Aquaa ja Mr.Presidentiä, kertoo jo paljon.
 4. Parikin kappaletta on nyt tullut boleroja väsäiltyä ja olen enemmän kuin tyytyväinen. Pitsikangas onnistui kerralla oikeaan, tilasin Englantilaisesta kangaskaupasta, löytyi ihan googlettamalla helposti. Sävy on just eikä melkein.. Reunapitsin kanssa olikin sitten isompi ongelma, koska tuon kyseisen kankaan kanssa ei valmista reunapitsiä ollut. Sen metsästin sitten ebaysta ja etsystä, useita hutiostoksia kyllä tuli, mutta vihdoin viimein löytyi samaa sävyä oleva ja muotokieleltään miellyttävä reunapitsi.. Mutta tosiaan, kun oli materiaalit kunnossa, oli helppo saada hyvää jälkeä. Pitsi on kuitenkin aika armollinen materiaali loppujenlopuksi, saumat jne hukkuu kivasti kuvioiden sekaan. Ja säästin sen 100e ompelutyöstä..
 5. Herätelläänpä ketjua. Morsiamia, jotka aikovat tehdä puvun itse? En uskaltaudu itse ihan niin isoon urakkaan, puvun ostin valmiina morsiuspukuliikkeestä. Boleron mallin olen suunnitellut itse, pitsit lähti juurikin tilaukseen ja saapunevat ensi viikolla. Toteutusta harkitsen vielä.. Malli on periaatteessa niin simppeli, että harrasteompelijana selviytyisin siitä kyllä. Jotenkin kynnys on hurjan iso lähteä kuitenkaan itse hääboleroa tekemään. Ammattiompelijan työstä joutuu kuitenkin +100e maksamaan ja bolero on kuitenkin vain kirkossa päällä...
 6. Syyskuussa hääpäivä meilläkin. Lauantai 19.9 on meidän the day, Tampereella juhlitaan. Sulho pääsi yllättämään täysin kosinnallaan 23.8.2014. Järjestettyjä juttuja on jo juhlapaikka, koristeet, kirkko, pitopalvelu, bändi, kuvaaja, kampaaja, meikkaaja, hääpuku, kutsut, paikkakortit, hääkakun koriste, sulhon vaatteet jne.. Sormukset lähtee tilaukseen tammikuulla, mutta ne on jo katottu valmiiksi. Tykkään järjestellä ajoissa.. Suurimman päänvaivan aiheuttaa tällä hetkellä bolero, jota pidän kirkossa. Olen saanut tietynlaisen ajatuksen siitä, millainen sen pitää olla, mutta mistään ei löydy valmiina. Joutunee teetättämään ompelijalla ja guipurepitsin kanssa hinta mukavat 200e.. Huoh.
 7. Ripsienpidennykset ja geelikynnet tms kannattaa ehdottomasti hankkia Enni Ollilalta. Työskentelee Kauneuskeskus Johanna Syrjässä. Oon jo pidempään käynyt ripsiä otattamassa Ennillä, geelauksen hankin kynsiin aina loma-aikaan. Paras tekijä Tampereella ainakin ripsien suhteen, monet paikat tullut testattua.. Kampauksen otan Johannalta ja meikkiin menen Elina K:lle.
 8. Olkaimeton puku on minullakin, mutta kirkkoon laitan korkeakauluksisen, edestä kiinnitettävän pitsiboleron. Hihojen pituuden kanssa arvon vielä, mutta todennäköisesti tulee sellainen olkasaumoihin loppuva (ei siis erillisiä hihoja). Tämä näyttää puvun kanssa upealta, en tunne itseäni alastomaksi ja olkapäätkin peittyvät sopivasti. Huntua ei ole tulossa, mutta se olisi toiminut olkapäiden suojana myöskin. Illaksi otan boleron sitten pois. Kotikasvatukseeni kuului se, että olkapäät paljaana kirkkoon ei mennä ja en aio tehdä tässä poikkeusta myöskään hääpäivänä.
 9. Minulle tulee ehdottomasti olkapäille jotakin kirkkoon. Puku on olkaimeton ja huntua ei tule. Ei tulisi mieleenikään mennä pelkässä puvussa alttarille. Viime kesänä olin useissa juhlissa, joissa morsiamen puku oli olkaimeton. Huomio kiinnittyi valitettavasti heti tähän "mokaan", mikä ei liene toivottavaa. Jos on huntu olkapäitä peittämässä, se on ok. Toki ihmisiä on erilaisia, mutta itse olen saanut sellaisen kasvatuksen, että kirkkoon ei mennä olkapäät paljaana, joten sen mukaan toimin.
 10. Siskoni ja hänen ystävänsä tilasivat iltapuvut äskettäin JenJeniltä. Koko oli iso, koska siskoni tilasi standardikokoisen ja varmuuden vuoksi liian ison, jotta on sitten varaa pienentää. Laatu ja ompelujälki yllättivät, koska olen lähes neuroottinen siitä, että kankaat ja työnjälki ovat priimaa. Suunnittelen nyt itsekin tilaavani iltapuvun ja häihin boleron tms, tuolta. Hääpuvun löysin myymälästä.
 11. Kävin sekä Tyynelässä, että useamman kerran Morsiusgalleriassa, josta puvun lopulta ostin. Kumpaankaan ei aikaa ollut varattuna, mutta menin aamupäivällä arkena, joten liikkeessä ei muita silloin ollut. Tyynelän palvelu oli mielestäni hyvää, mutta ymmärrän ettei kemiat välttämättä kohtaa myyjän kanssa kaikilla.. Ihanan suorasanainen tapaus, joka sopi mulle tosi hyvin. Morsiusgallerian palvelu oli taattua laatua, ei moitteen sanaa. Molempia paikkoja voin kyllä suositella, molemmissa hyvä valikoima pukuja. Tosin modernimmalla maulla varustetun morsiamen kannattanee suunnata ensin Morsiusgalleriaan..
 12. Kokemuksia ompelijoista kaipaillaan! Edessä itsellä puvun pienennys. Morsiuspukuliikkeessä (Morsiusgalleria), josta puvun ostin, onnistuu kyllä, mutta vaihtoehtoja on hyvä vertailla.. Fragolaa olen harkinnut, mutta kokemuksia kaivataan muistakin vaihtoehdoista..
 13. Tuo pöpöpelkoisuus kävi itselläkin kyllä mielessä. Luulen kuitenkin, ettei vieraidemme joukosta sellaisia löydy. Kortin pystyy kuitenkin sujauttamaan piikkeihin ilman käpälöintiä ja somistuksessa on aika kliininen linja (valkoista ja simppeliä), niin toivon että pöpöt pysyvät poissa mielestä kokonaisuuden ansiosta. Toinen vaihtoehto oli laittaa pienellä pyykkipojalla lasinreunaan, mutta sama pöpökammoisuus olisi vastassa taas..
 14. Mahtavaa, että joukossa on muitakin simppelimpää tyyliä arvostavia.. Mä päädyin lopulta askartelemaan kortit itse, kun pääsin niin naurettavan edullisesti siinä kuitenkaan kutsujen ilmeen siitä kärsimättä. Mustaa satiininauhaa,valkoinen korttipohja timanttitarra, printattu kuva + tekstit. Kivat tuli ja hintaa noin 20-25e ilman postimerkkejä (kutsuja n.70). Sama teema jatkuu sitten paikkakorteissa, jotka ajattelin sujauttaa haarukan piikkien väliin. Juhlapaikallakin on onneksi vain puuta, betonia ja valkoista, joten sopii meille paremmin kuin hyvin.. Olisin ollut ongelmissa esim. värillisten verhojen kanssa..
 15. Herätellään ketjua vähän henkiin. Muita, kenelle tuloss simppeli tyyli kutsuun ja somistuksiin? Meillä on juhlapaikalla sen verran kapeat pöydät, ettei niihin ihmeellisyyksiä mahdu edes. Siksi mennään valkoiset liinat, timantit ja kynttilät-linjalla. Valkoisia ruusuja haluaisin ehkä myös mukaan, mutta toteutus jää vielä nähtäväksi..