huldra

Aktiivijäsen
 • Content count

  155
 • Joined

 • Last visited

About huldra

 • Rank
  Vakkari

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb21/YaBB.cgi?num=1155625578
 • ICQ
  0
 1. Me otettiin itseasiassa kuvat jo viikko ennen vihkimistä, jotta saatiin hyvä kuvaaja kotikaupungista ennen kuin matkustettiin hääpaikkakunnalle. Oltiin tosi tyytyväisiä. Kuvaaminen oli yllättävän rasittavaa, en olisi millään jaksanut samalle päivälle vielä vihkimistä ja hääjuhlaa.
 2. Valokuvaaja sanoi, että voi olla hyvä jos on jotain kädessä pidettävää. Mutta mun mielestä nykyään tosi suuri osa kuvista on ihan kasvokuvia, eikä kukkia näy. Sit niistä kukista ehkä otetaan erikseen kuva.
 3. Työpaikka ilmoitti tarvitsevansa lahjatoiveen tietylle summalle ja tehtiin sitten lahjaliste Pentikiin sitä varten. Hieno ja mieluinen lahja saatiin pari viikkoa ennen häitä. Musta oli vaan vähän outoa ettei edes korttia ole kierrätetty työkavereitten keskuudessa, joten edelleenkään kaikki 25 ei edes tiedä että olen menossa naimisiin. Sitten mies yhtä-äkkiä kertoi että häneltäkin oli kysytty toiveita, mutta ei viittinyt siitä Pentikistä sanoa kun "sitten saadaan vaan älyttömästi sitä yhtä sarjaa". Öhöm... Eikös se ollut tarkoitus? Jos ei saada lahjaksi, niin sitten pitää melkein ostaa itse lisää.
 4. 50 euron setelit ei ikinä ole tarjouksessa...
 5. Tässä on nyt ongelmana lähinnä se, että häiden lopulliset kustannukset selviävät la-illan aikana (juomien menekki) ja ja maanantainan iltapäivällä lähdetään häämatkalle, joten olaan vaan sitä ennen pitäisi päästä miehen nettipankkiin, ettei maksu veny turhan myöhään. Paikasta lupasivat lähettää tänä iltana IBANin ja arvion laskusta. maksetaan vähän etukäteen, niin voivat sitten paremmin odotella loppuja. Jos vaikuttaa huonolta, niin kysyn siitä luottokortista ja jos ihan hankalaksi menee niin sitten käännyn isän puoleen.
 6. Me kuulutaan kirkkoon ja oltaisiin mieluusti siellä menty naimisiinkin. Päädyttiin kuitenkin siviilivihkimiseen, eikä mitään siunausta tule. Miksi ihmeessä tulisi? Avioliitto on pätevä ja se on tärkeintä. OT Joulu, pääsiäinen, juhannus etc ei mitenkään sattumalta ole samaan aikaan kuin vanhat perinteiset vuodenkiertojuhlat. Ihan tarkoituksella ne juhlat on kirkon puolesta pyritty kristillistämään. Siispä kenenkään ei tarvitse jättää juhlimatta, koska juhlan ns "kristillisyyden" takia.
 7. Kiitos Susie vastauksesta. Mun Nordea-Nordea rahan siirrot on kyllä maksaneet suunnilleen 20 euroa kipale... Lisäksi mä olen kauan sitten kadottanut ulkomaanmaksuun tarvittavat salasanat, ja uusien saaminen kestää. Miehen tililtä ulkomaan maksut onnistuu helposti ja ovat edullisempiakin. Hänen pankistaan sanoivat, että Suomeen rahat kulkevat 3-5 päivässä. Käteistä mä en ole edes harkinnut. Sitä ei tullivapaasti noin suurta summaa saa kuljettaa, ja valuutan vaihtaminen maksaa tavasta riippumatta aika paljon.
 8. Tämä on hyvin totta. Yhdellä foorumilla sain tosi paljon lokaa, kun menin sanomaan etten pidä hääpäivää mitenkään superhypertärkeänä. Toivoin nimittäin olevani raskaana häissäni, eikä minua niin häirinnyt mahdollinen huonovointisuus etc. No en sitten ole, ja kyllä se harmittaa. Naimisiinmeno tietenkin on superhypertärkeää. Me ollaan 31 ja 35 vuotiaita. Meille tulee siviilivihkiminen ja hääjuhla seuraavana päivänä tosi kivassa juhlapaikassa. Lisäksi miehen perhe on silloin ekaa kertaa Suomessa, joten häitä juhlitaan oikeastaan pitkän viikonlopun verran Helsinkiä esitellen. Mulle tulee tummansininen silkkipuku, morsiusasut ei napanneet, valkoisen olisin oikeastaan halunnut, mutta sitten tämä oli aika täydellinen. Munkin oli aluksi vaikea nähdä mitä halusin, lähinnä ajattelin siviilivihkimistä kahden, mutta nyt ratkaisu tuntuu hyvin oikealta.
 9. Mun norjalainen mies muistelee kahta asiaa. Suomenlinna ja Kauppahalli on tehneet vaikutukset. Myös kivojen kahviloiden paljous on huomattu. Lisäksi mies aina puhuu siitä miten älyttömästi kirjakauppoja Helsingissä on, mutta tämä taitaa kertoa enemmän oppaan kiinnostuksen kohteista... Parin viikon päästä meilläkin on sitten koko miehen perhe Helsinkiä ihmettelemässä Ruuista mies on tosi ihastunut Sukulakuun ja Karhu olueen. Kotona olen tehnyt erilaisia laatikoita, karjalanpaistia jne jotka kyllä maistuu.
 10. Mä luulen että tosiaan siirran ne rahat isän tilille, niin sieltä on sitten nopeaa ja helppoa siirtää edelleen juhlapaikan tilille (puolet ennen juhlaa ja puolet jälkeen). Vai voiko tällainen rahojen siirtely herättää verottajan epäilyksiä? Tietyn kokoisista lahjoistahan myös menee veroa. Meille luottokortti olisi kyllä kaikista kätevin ja halvoin. Mun kortissa ei ole luottorajaa, ja sitten voitaisiin vaan siirtää rahat säästötililtä kortille... Mutta en oikein usko että juhlapaikka tykkää, kun kerran pyytävät maksut tililleen.
 11. Niin. Häitä juhlitaan pian Suomessa. Nyt rupesi ihmetyttämään miten saadaan tarvittavat rahat Suomeen? Eikö tullissa jopa ole rajoituksia käteisen rahan kuljettamiselle? Eikä nyt muutenkaan huvita tuhansia euroja käsiveskassa kantaa.. Meillä ei ole tiliä Suomessa. Onko helpointa siirtää rahat isän tilille ja maksaa sieltä? Voiko juhlapaikoissa yleensä maksaa luottokortilla? Meillä siis lähes kaikki kulut tulee yhdeltä firmalta. Katsoin vielä järjestäjän nettisivuilta. Siellä on mainittu tilinnumero, jolle tilaisuus maksetsaan. Nykyään sen kai pitäisi olla IBAN muotoa ulkomailta maksettaessa. Saako sen tiedon pankista vai tilin haltijalta? Tämä koskee myös sitä isän tiliä.
 12. Meille tulee muumipeikko ja niiskuneiti. Ymmärrän hyvin ettei viitti laittaa semmoista mikä on ikään kuin väärin. Mulle ei tule valkoista morsiuspukua, niin enpä sellaista kakkuunkaan osaisi laittaa.
 13. Kiitos paljon Neferty! Eiköhän se tästä suttaannu. Itse asiassa pääsin kurkistamaan vihkitilaan kun kävimme isän kanssa siellä viemässä papereita.
 14. Ei olisi kiva haahuilla hölmönä ympäriinsä vihkipäivänään. Kertokaa siis kaikki. Paikalle saapuminen Henkilöllisyyden todistaminen Vihkikaava (suomi+ruotsi) Sormukset Suuteleminen Äiti mahdollisesti lukee runon. Missä vaiheessa se sopii? Paikkana on Espoon maistraatti, ja meitä on tulossa paikalle 14 (me, vanhemmat, sisarukset). Onko se aivan liikaa?
 15. Kyllä mä ajattelen paljon enemmän sitä että kaikilla olisi mieluista seuraa lähellä, kuin että kaikki säännöt toteutuu. Meille tulee 6 naista ilman partneria, ja vain kaksi miestä, joten senkään puolesta ei mene tasan. Olen yrittänyt tehdä istumajärjestystä siltä pohjalta, että kaikilla olisi tuttuja ja tuntemattomia lähellä, ja mahdollisuuksien mukaan joka toinen nainen ja joka toinen mies + lapset äitinsä viereen pöydän päähän.