Jump to content
Naimisiin.info

huldra

Aktiivijäsen
  • Viestit

    155
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän huldra kaikki viestit

  1. Me otettiin itseasiassa kuvat jo viikko ennen vihkimistä, jotta saatiin hyvä kuvaaja kotikaupungista ennen kuin matkustettiin hääpaikkakunnalle. Oltiin tosi tyytyväisiä. Kuvaaminen oli yllättävän rasittavaa, en olisi millään jaksanut samalle päivälle vielä vihkimistä ja hääjuhlaa.
  2. Valokuvaaja sanoi, että voi olla hyvä jos on jotain kädessä pidettävää. Mutta mun mielestä nykyään tosi suuri osa kuvista on ihan kasvokuvia, eikä kukkia näy. Sit niistä kukista ehkä otetaan erikseen kuva.
  3. 50 euron setelit ei ikinä ole tarjouksessa...
  4. Tässä on nyt ongelmana lähinnä se, että häiden lopulliset kustannukset selviävät la-illan aikana (juomien menekki) ja ja maanantainan iltapäivällä lähdetään häämatkalle, joten olaan vaan sitä ennen pitäisi päästä miehen nettipankkiin, ettei maksu veny turhan myöhään. Paikasta lupasivat lähettää tänä iltana IBANin ja arvion laskusta. maksetaan vähän etukäteen, niin voivat sitten paremmin odotella loppuja. Jos vaikuttaa huonolta, niin kysyn siitä luottokortista ja jos ihan hankalaksi menee niin sitten käännyn isän puoleen.
  5. Me kuulutaan kirkkoon ja oltaisiin mieluusti siellä menty naimisiinkin. Päädyttiin kuitenkin siviilivihkimiseen, eikä mitään siunausta tule. Miksi ihmeessä tulisi? Avioliitto on pätevä ja se on tärkeintä. OT Joulu, pääsiäinen, juhannus etc ei mitenkään sattumalta ole samaan aikaan kuin vanhat perinteiset vuodenkiertojuhlat. Ihan tarkoituksella ne juhlat on kirkon puolesta pyritty kristillistämään. Siispä kenenkään ei tarvitse jättää juhlimatta, koska juhlan ns "kristillisyyden" takia.
  6. Kiitos Susie vastauksesta. Mun Nordea-Nordea rahan siirrot on kyllä maksaneet suunnilleen 20 euroa kipale... Lisäksi mä olen kauan sitten kadottanut ulkomaanmaksuun tarvittavat salasanat, ja uusien saaminen kestää. Miehen tililtä ulkomaan maksut onnistuu helposti ja ovat edullisempiakin. Hänen pankistaan sanoivat, että Suomeen rahat kulkevat 3-5 päivässä. Käteistä mä en ole edes harkinnut. Sitä ei tullivapaasti noin suurta summaa saa kuljettaa, ja valuutan vaihtaminen maksaa tavasta riippumatta aika paljon.
  7. huldra

    Millaiset häät 30+?

    Tämä on hyvin totta. Yhdellä foorumilla sain tosi paljon lokaa, kun menin sanomaan etten pidä hääpäivää mitenkään superhypertärkeänä. Toivoin nimittäin olevani raskaana häissäni, eikä minua niin häirinnyt mahdollinen huonovointisuus etc. No en sitten ole, ja kyllä se harmittaa. Naimisiinmeno tietenkin on superhypertärkeää. Me ollaan 31 ja 35 vuotiaita. Meille tulee siviilivihkiminen ja hääjuhla seuraavana päivänä tosi kivassa juhlapaikassa. Lisäksi miehen perhe on silloin ekaa kertaa Suomessa, joten häitä juhlitaan oikeastaan pitkän viikonlopun verran Helsinkiä esitellen. Mulle tulee tummansininen silkkipuku, morsiusasut ei napanneet, valkoisen olisin oikeastaan halunnut, mutta sitten tämä oli aika täydellinen. Munkin oli aluksi vaikea nähdä mitä halusin, lähinnä ajattelin siviilivihkimistä kahden, mutta nyt ratkaisu tuntuu hyvin oikealta.
  8. Mun norjalainen mies muistelee kahta asiaa. Suomenlinna ja Kauppahalli on tehneet vaikutukset. Myös kivojen kahviloiden paljous on huomattu. Lisäksi mies aina puhuu siitä miten älyttömästi kirjakauppoja Helsingissä on, mutta tämä taitaa kertoa enemmän oppaan kiinnostuksen kohteista... Parin viikon päästä meilläkin on sitten koko miehen perhe Helsinkiä ihmettelemässä Ruuista mies on tosi ihastunut Sukulakuun ja Karhu olueen. Kotona olen tehnyt erilaisia laatikoita, karjalanpaistia jne jotka kyllä maistuu.
  9. Mä luulen että tosiaan siirran ne rahat isän tilille, niin sieltä on sitten nopeaa ja helppoa siirtää edelleen juhlapaikan tilille (puolet ennen juhlaa ja puolet jälkeen). Vai voiko tällainen rahojen siirtely herättää verottajan epäilyksiä? Tietyn kokoisista lahjoistahan myös menee veroa. Meille luottokortti olisi kyllä kaikista kätevin ja halvoin. Mun kortissa ei ole luottorajaa, ja sitten voitaisiin vaan siirtää rahat säästötililtä kortille... Mutta en oikein usko että juhlapaikka tykkää, kun kerran pyytävät maksut tililleen.
  10. Niin. Häitä juhlitaan pian Suomessa. Nyt rupesi ihmetyttämään miten saadaan tarvittavat rahat Suomeen? Eikö tullissa jopa ole rajoituksia käteisen rahan kuljettamiselle? Eikä nyt muutenkaan huvita tuhansia euroja käsiveskassa kantaa.. Meillä ei ole tiliä Suomessa. Onko helpointa siirtää rahat isän tilille ja maksaa sieltä? Voiko juhlapaikoissa yleensä maksaa luottokortilla? Meillä siis lähes kaikki kulut tulee yhdeltä firmalta. Katsoin vielä järjestäjän nettisivuilta. Siellä on mainittu tilinnumero, jolle tilaisuus maksetsaan. Nykyään sen kai pitäisi olla IBAN muotoa ulkomailta maksettaessa. Saako sen tiedon pankista vai tilin haltijalta? Tämä koskee myös sitä isän tiliä.
  11. Meille tulee muumipeikko ja niiskuneiti. Ymmärrän hyvin ettei viitti laittaa semmoista mikä on ikään kuin väärin. Mulle ei tule valkoista morsiuspukua, niin enpä sellaista kakkuunkaan osaisi laittaa.
  12. Kiitos paljon Neferty! Eiköhän se tästä suttaannu. Itse asiassa pääsin kurkistamaan vihkitilaan kun kävimme isän kanssa siellä viemässä papereita.
  13. Ei olisi kiva haahuilla hölmönä ympäriinsä vihkipäivänään. Kertokaa siis kaikki. Paikalle saapuminen Henkilöllisyyden todistaminen Vihkikaava (suomi+ruotsi) Sormukset Suuteleminen Äiti mahdollisesti lukee runon. Missä vaiheessa se sopii? Paikkana on Espoon maistraatti, ja meitä on tulossa paikalle 14 (me, vanhemmat, sisarukset). Onko se aivan liikaa?
  14. Kyllä mä ajattelen paljon enemmän sitä että kaikilla olisi mieluista seuraa lähellä, kuin että kaikki säännöt toteutuu. Meille tulee 6 naista ilman partneria, ja vain kaksi miestä, joten senkään puolesta ei mene tasan. Olen yrittänyt tehdä istumajärjestystä siltä pohjalta, että kaikilla olisi tuttuja ja tuntemattomia lähellä, ja mahdollisuuksien mukaan joka toinen nainen ja joka toinen mies + lapset äitinsä viereen pöydän päähän.
  15. Mä en varsinaisesti ole ikinä ajatellut, että järjestyksellä olisi väliä. Omalla kohdalla kävi kuitenkin niin, että ensin kasvoi valmius avioliittoon ja vasta kun tämä valmius oli paikalla, seurasi valmius vanhemmuuteen. Loppujen lopuksi en voinut tehdä lasta miehen kanssa jonka kanssa voisi mennä naimisiin. Monilla naimisiin menoa odotetaan pitkään päätös on tehty, ja siinä välissä ehtii lapsia syntyä. Tai lapsi voi olla yllätys jonka kanssa opitaan elämään. Mä olen sen verran yksinkertainen, että kun kerran naimisiin aiotaan, niin sitten myös mennään. Vajaa vuosi päätöksestä häihin on minusta aika pitkä aika, mutta käytännön syyst ajoivat tähän. Mieluusti olisi häissäni raskaana, mutta eipä sitä minulta kysytä.
  16. Mies haluaa kuulema muumit. Mistähän niitä mahtais saada? Ei mitään klassista, kun ei mulla ole edes morsiuspukua.
  17. Meillä on myös tällainen kaksi osainen systeemi. Olen kahden vaiheilla laitteaisinko tuon vihkipaikan niille, joita ei kutsuta vihkimiseen. Jos laitan, osa ehkä luulee, että sinne pitäisi tulla. Jos en laita, niin miten ihmeessä mä sitten aloitan kutsun? Me mennään naimisiin! Ruman kuuloinen Me mennään naimisiin, eikä tulla ikinä sieltä pois! Vähän mahtipontinen, mistä sitä koskaan varmaksi tietää. Meidät vihitään! Tylsä Meidät vihitään avioliittoon Muodollinen Sanomme tahdon Mies sanoo kyllä "Ja". Sanomme Tahdon sekä Ja Outo? Ja tuntuu jäävän kesken jos ei laita missä näitä puheita pidetään.
  18. Jos näin kyynisiksi ruvetaan, niin tämä olisi mulle ihan syy valita lapselle isän sukunimi. Näin lapsella olisi isäänsä näkyvä yhdysside, vaikkei isää pahemmin näkyisi. Mä en mitenkään erityisesti pidä sukunimestäni, mutta en myöskään ota miehen nimeä. Ihan vaan koska tämä nyt on mun nimi. Lapset voi mielellään saada miehen sukunimen, olenhan mäkin omani saanut isältäni. Ei musta tunnu siltä, että ydinperheen samannimisyys olisi nykyään joku rikkumaton normi.
  19. Muakin kiinnostaa nuo runot. Mitäs suomalaisia runoilijoita on käännetty ruotsiksi? Mä en tiedä kuin Södergranin (joka siis tietty on suomennettu...), ja ne ei kyllä sovi häihin. Leinoa yritin ettiä, mutta vaikuttaa, ettei niitä tosiaan ole käännetty. Onko muumeissa jotain häihin sopivia kohtia?
  20. huldra

    Pukukoodi kutsuun

    Mä olen miettinyt pukukoodia sen takia, ettei tulisi ylipukeutumista, joka sitten nolottaisi vieraita. Sinänsä mulle on ihan sama mitä kelläkin on päällään, mutta ymmärrän että vieraasta voi tuntua ikävältä jos on prameampi kuin hääpari. Tämä on erityisen tärkeää kun kyseessä on kansainväliset häät, eikä tavat ole ihan yhtenevät. Luulen että suomalaiset kyllä pukeutuisi juuri niin on ajateltu ihan itsestään ja lisäksi pelottaa, että pukukoodi ymmärretään väärin, niin kuin täällä on ollut puhetta. Eli saatan laittaa vain muun kielisiin kutsuihin.
  21. Itseasiassa aika harvoin hääkuvissa on kukkia.
  22. - Sauna - Saunaolut - Karhu olut - Helsingin kahvilat - Sukulaku - Fazerin chilisuklaa - Salmiakkikossu - Jouluruoka
  23. Mulle tulee tumman sinistä silkkiä. Ihan siksi kun löysin ihanan puvun joka sattui sen värinen olemaan. Olisin mielellään ottanut valkoisen, ja toisaalta olisin valinnut aivan saman puvun vaikka olisinkin mennyt kirkossa. Mitä eroa on valkoisella ja valkealla :-?
  24. Meillä on sama ajatus, vaikka täysin ummikkoja tulee joukossa olemaan tämän Norja-aspektin takia. Pidetään pienet ja toivottavasti rennot häät, eikä varmaan tarvita varsinaista juontamista ollenkaan. Mun mielestä puheet kärsii tosi paljon, jos joutuu puhumaan vieraalla kielellä. Ja vaikka sulhanen ei sit välttämättä kaikkea ymmärrä, niin sellaistahan tämä meidän perhe-elämä näitten kielten kanssa. Miksi häitten pitäisi olla poikkeus? Ja tietty mä voin sitten kertoa oleelliset jutut jos joku ei ymmärrä. Pidän sellaista kategorista kääntämistä myös aika tylsänä tapana hoitaa asia. Puhumattakaan että ruvettaisiin kaikki puhumaan enkkua, joka ei kuitenkaan ole kenenkään meistä oma kieli, eikä me sitä miehen kanssa käytetä. Mieluiten pyritään etenemään niin että kielet vuorottelisi ja loisi kokonaisuuden, kuten meidän arjessa.
×
×
  • Create New...