moose

Aktiivijäsen
 • Content count

  16
 • Joined

 • Last visited

About moose

 • Rank
  Untuvikko
 1. Meillä maistraatissa oli molempien vanhemmat ja sisarukset (yhteensä 2 kpl). Lisäksi kaksi kaasoa, bestman ja bestmanin puoliso. Yhteensä siis 10 henkilöä, joka olikin ihan sopiva määrä. Vihkimisen jälkeen syömään ja valmistelemaan hääjuhlaa, jota vietettiin sitten seuraavana päivänä isolla porukalla.
 2. Meillä yhteinen sukunimi oli selvä valinta. Myöhemmin lapsia hankkiessa on kuitenkin niin paljon yksinkertaisempaa kun koko perheellä on sama nimi. Minulle on aina ollut jotenkin itsestäänselvyys, että otan mieheni sukunimen, kun taas mies sanoi, ettei ikinä oppisi käyttämään uutta nimeä. Meille siis helppo valinta!
 3. Oman vihkisormukseni hankin lopulta Kultajousesta alennusmyynnistä. Kierreltyäni useita liikkeitä läpi, ihastuin hieman erilaiseen "arkikäyttöön" soveltuvaan sormukseen. Ei ollut hinnallakaan pilattu, kun hintaa kertyi lopulta vajaa 300 €.
 4. Ehdottomasti koekampaus. Saa varmasti kokeiltua miten hiukset käytttäytyvät ja onko morsiamen toiveiden mukainen kampaus edes mahdollinen ko. hiuksiin. Samalla saa varmistettua, että morsiamen ja kampaajan ajatukset toivotusta mallista ovat samanlaiset.
 5. Meillä oli tarkoituksena tehdä kaikille samanlaiset kutsut, mutta materiaalien saatavuusongelmien takia lopulta osa kutsuista oli hieman erilaisia. Ero oli kuitenkin vain kortin sisäpuolen värityksessä, osan kartongeista olleen molemminpuolin värjättyjä ja osan takapuolen ollessa valkoinen. Päälle kuitenkin tuli vielä liimattua tekstipaperit, joten ei tuo sieltä hirveästi paistanut.
 6. Ehdottomasti tyytyväinen! Heti alusta asti oli selvää, että sormuksen tulee olla toimiva jokapäiväisessä käytössä. Sitä se tosiaan on ja miellyttää kyllä silmääni.
 7. Olin yrittänyt totutella etukäteen musiikkiin, jonka tahdisssa kuljin "alttarille", mutta siltihän se tippa väkisinkin pyrki linssiin. Ehkä ei kuitenkaan niin pahasti, mitä olisi ollut ilman ennakkoharjoittelua.
 8. Isossa invavessassa kaason kanssa onnistui hyvin. Olisi varmasti onnistunut yksinkin, mutta helpompi oli kaason kanssa mennä. Sukkahousut olisivat voineet olla hankalat, joten olinkin kovin tyytyväinen käyttämiiini stay upeihin.
 9. Minullakin oli pitkä laahus, mutta suurempia ongelmia en sen kanssa havainnut. Ainut mikä tuotti vähän ongelmaa oli portaiden kulkeminen alaspäin. Vihkimisemme siis tapahtui sellaisessa paikassa, johon kuljin portaita pitkin ja en ollut tätä harjoitellut etukäteen. Puvulla olin kyllä tallustellut tasamaalla jonkin verran, mutta en tajunnut puvun käyttäytyvän erilailla portaissa. Laahuksen kulkiessa siis perässä aina muutaman rapun ylempänä kuin minä itse, väänsi se samalla puvun etureunaa "alas ja taaksepäin" eli siis suoraan minun jalkojeni alle. Hieman hankalaa oli selvitä portaat alas kaatumatta. No onneksi tästä selvittiin. Lisäksi puvun laahus oli jo melko likainen iltaan mennessä, mutta onneksi kaikki pöly ja muu lika lähti pesulassa täydellisesti.
 10. Meille oli ehdottomasti selvää, että hääyö vietetään hotellissa. Okei kallistahan se on, mutta silti hääyö on jotain niin ainutlaatuista, etten olisi sitä halunnut viettää kotona samassa sängyssä kuin normaalistikin. Toki kotiinkin saa luksusta, mutta se on silti se oma tuttu koti. Hotellissa kaikki on valmiina, aamupala tulee huoneeseen ja ei tarvitse itse miettiä mistään. Meillä oli vielä molempien perheet muistaneet meitä erilaisilla herkuilla, joten naposteltavaa ja kuohujuomaa riitti koko yöksi. Lisäksi miehen perhe oli salaa vaihtanut varaamamme normaalin huoneen sviitiksi Suurin syy kuitenkin meidän tapauksessamme hotelliin päätymisessä oli se, että vietimme häitä edeltävän yön kaasojen kanssa kotonamme ja aamun valmistautumiset hoidettiin myös siellä. En olisi kesken hirveän valmisteluhässäkän missään vaiheessa halunnut alkaa miettimään paikkojen siivoamista/siistinä pitämistä hääyötä varten. Eikä taas yöllä olisi ollut todellakaan kiva tulla kotiin hääyötä viettämään sotkun keskelle, joka sinne väistämättä jäi. Hotelli siis meille ehdottomasti ainoa oikea ratkaisu!
 11. Vietimme unelmiemme häämatkaa Kuredulla syys-lokakuun vaihteessa 2014. Tuohon aikaan hinta ei ole aivan niin korkea kuin korkeasesongin aikaan eli marraskuulta maaliskuulle suunnilleen. Meidän matkamme maksoi n. 3000 €/hlö ja perillä olimme 11 yötä (oli muuten mielestämme hyvin sopiva aika). Majoituimme Water villassa ja all inclusive kuului hintaan. Alkuperäinen ajatuksemme oli, että olisimme olleet osan matkasta water villassa ja osan matkasta beach villassa, mutta se ei sitten Tjäreborgin kautta onnistunutkaan. Me olimme kuitenkin erittäin tyytyväisiä päädyttyämme water villaan! Omalla terassilla ja deckillä sai olla aivan omassa rauhassansa, korkeintaan yhden viereisen villan deckiltä näkyi meidän terassillemme sekä jos joku joskus sattui uimaan ohitse. Toisin kuin taas beach villojen edustalla rannalla on jatkuvaa ohikulkuliikennettä. Water villassa ihana heräillä aamuun katsellen loputonta merta edessänsä suoraan vuoteesta, kun taas beach villassa pakko pitää verhot edessä, jos ei halua kaikkien ohikulkijoiden tuijottelevan sisälle. Lisäksi nautimme suunnattomasti oman "akvaarion" katselemisesta omalla deckillämme. Itse olimme myös ehdottomasti sitä mieltä, että Sangu oli alueena kaikkein parhain. Ravintola oli ihanan tunnelmallinen hiekkalattioineen eikä niin suuri ja vilkas kuin O'restaurant (missä myös kävimme yhtenä iltana syömässä). Oli ihana nauttia illallista päivittäin rantahiekalla kirkkaan tähtitaivaan alla. Ravintolan häly ei kantautunut ollenkaan näihin rantapöytiin ja tuntui kuin olisimme olleet saarella kahdestaan. Sangun uusi uima-allaskin avattiin lomamme aikana. Myös se oli ehdottomasti upea ja toi Sangulle entistä enemmän lisäarvoa. Säät olivat reissumme aikana hieman vaihtelevat. Yhtenä päivänä satoi enemmän ja muutamana päivänä tuli puenempiä kuuroja. Kaiken kaikkiaan sää ei haitannut lomaamme ollenkaan. Malediivien säätä on niin kovin vaikea ennustaa. Sateita voi saada milloin vain ja pääsääntöisesti kelit ovat kuitenkin hienoja. Kuvia ja videoita tuli otettua tuhansia niin maan päältä kuin veden altakin. Jos vain omistaa tai saa jostakin lainattua, niin kannattaa ehdottomasti ottaa mukaansa GoPro tai vastaava action-kamera, jolla saa kuvattua myös vedenalaista maailmaa. Upea loma, upea paikka ja ehdottomasti hintansa väärti! Suosittelen ehdottomasti kaikille, jotka vähänkään ovat Malediivien reissusta haaveilleet!
 12. Valkoinen pitsinen polvimittainen mekko. Olin tuunannut vanhan pukuni tilanteeseen sopivaksi.
 13. Olin itse tehnyt elokuiseen vihkimiseeni pienen kimpun kotipihan kukista. Oli kyllä kiva pieni lisä päivään.
 14. Itse en kyllä lähtisi pukua itse pesemään. Pesulassa sentään ammattilaiset asialla ja ei maksa edes mielestäni mitenkään paljoa. Pukuni oli hääpäivän jäljiltä melko likaantunut laahuksesta sekä joku pieni musta läikkä ilmeisestikin autosta oli myös mukaan tarttunut. Pesetin puvun heti häiden jälkeen pesulassa ja aivan puhdasta tuli. Nyt puku roikkuu kaapissa pussissa ja odottaa, josko malttaisin sen myyntiin vielä joskus laittaa. Onneksi ostin itsekin pukuni jo käytettynä, niin ei ole niin suuria rahoja kiinni puvussa, jos sitä ei raaskikaan myydä.
 15. Toivoimme vierailta lahjat rahana häämatkatilillemme. Tähän tarkoitukseen siis käytimmekin kaikki saamamme rahat. Ilman vieraiden lahjoja olisi unelmiemme häämatka jäänyt ikuiseksi haaveeksi.