Noonis_aussie

Rouva
 • Content count

  125
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Noonis_aussie


 1. Meillä meni reilu $4000 meidän aussihäihin, 45 vierasta. Vihkiminen ulkona puistossa, juhlat meillä kotona cocktail-bileiden muodossa. Suurimmat menoerät oli catering-firma ruokatarjoiluun, viinat ja baarimikko drinkkeihin ja siviilivihkijä. Pukuun olis tietty kans voinu upottaa tonneja tonnien perään, mutta mä tilasin omani netistä. Tämä siis lännessä. Mun blogissa ja päiväkirjassa lisää meidän kaksista häistä.


 2. Tässä omat sormukset, haettiin torstaina sepältä. Vihkiin oli ostettu 7 timanttia, mutta seppä olikin laittanut niitä 9.. ;)  kyseessä ei kyllä ollut mitkään suuret kivet, vaan 0.015 karaatin pikkublingblingit. Valkokultaa, pyöreät reunat ja painoa reilu 4 grammaa kaikkineen. Kihlassa taas on iso emerald-hiottu kunziitti keskellä ja 10 kpl 0.04karaatin timanttia reunoilla.

   

  gallery_48240_1083_1204.jpg

   

  gallery_48240_1083_85947.jpg

   

  Vihkisormus näytti myös tosi kauniilta itsekseen, ja niin tuun sitä töissä käyttämäänkin. Nyt täytyisi odottaa vielä pari kuukautta!


 3. Susennai, meillähän on sitten sama hääpäivämäärä! :)

   

  Mä oon varannut jo ajan kampaajalle plus meikkaajalle samasta paikasta, samoin koekampaukseen ajan ennen joulua.

   

  Kukat tulee kaverin äidin kautta, ja ne onkin seuraavana to do-listalla. Ei ole vielä mitään mielikuvaa, millasen kimpun haluisin tai muita kukkia. Kaasoille tulee tekokukista tehdyt turkoosit rannekekukat, ne on työn alla nyt. Hommia riittää, etenkin kun sitä ennen olis vielä meidän Australian häät juhlittavana.


 4. Tipzilla, suosittelisin enemmin ajamaan Queenstownista Milfordiin, jo itse ajomatka on huikea, ja tekemään kunnon puolipäivä-melonnan vuonossa. Risteily oli pieni pintaraapaisu vuonon upeudesta, vaikka hieno kokemus sekin.

   

  Ja tosiaan, Glenorchy on upea! Me yövyttiin siellä jossain rannalla freedom camping-meiningillä yks yö. Mulla on blogissa juttua meidän NZ-reissusta tän vuoden alusta, jos kiinnostaa (noonis.blogspot.com). Oli huikea reissu, vaikka ajomatkat oli ajallisesti välillä pitkiä.

   

  Wellington on ihana, Auckland sen sijaan varsin ankea city. Ylipäätään rakastuin Eteläsaareen paljon enemmän.


 5. Mä olen koonnut lahjalista.netiin meidän Suomihäitä varten nyt toiveita. Hieman suomalaista designia, mikä mahtuis ees jotenkuten matkalaukuissa takaisin kotiin, ja parit lahjakortit minihäämatkaa varten (2 yötä Turussa, sehän on stadilaiselle kun ulkomaille menisi ;) ). Aussihäitä varten ollaan koottu vinkkejä paikallisen Stockan lahjapalveluun, ja sitten juhlassa on myös Wishing Well, aussien tapa ohjata rahalahjat kauniisti ja sievästi pieneen pahvi"kaivoon" juhlapaikalla. Usein korttiin kirjoitetaan joku toivomus, ja monet parit laittaa kuoren ja kortin kutsun mukana tähän Wishing Welliin! Mä en tiedä, mennäänkö ihan niin pitkälle...


 6. Hassu kysymys.. meillä on ollut täysin yhteiset rahat ja vain yksi tili talon ostosta lähtien, jo ennen kihloja. Yhdessä siis maksettiin kihlasormus ja yhdessä maksetaan vihkisormuksetkin, niinkuin kaikki muukin. Ei ole mun ja sun rahoja, vaan on meidän rahat ja yhteiset tulot, jotka ovat vuorotellen olleet erikokoiset. Yhdessähän tässä on tarkoitus elämää jatkaa eteenpäin, joten yhdessä hoidetaan rahajututkin eikä ole toistaiseksi tarvinnut kinastella rahasta, kun molemmilla on samat sävelet asioiden tärkeysjärjestyksessä.


 7. Mulla on tiedossa ajankohdat jo etukäteen ihan käytännön syistä. Täällä Aussilassa ei voida jättää koiraa yksin, ja vuorotyön takia on pakko pyytää vapaat ennakkoon polttareiden ajalle. En usko, että kaaso ja kaksi polttareihin osallistuvaa kaveria töistä tämän ohi juonisivat mitään. Suomessa taas viikonloppuja on rajatty määrä ja niistä menee yksi saapumis-jetlagissa, yksi joulun jälkeen mökillä ja yksi sitten häiden jälkeen, joten kahdesta vaihtoehdosta sumplittiin kaasojen kanssa parempi, jotta voin alkaa suunnittelemaan muuta reissuohjelmaani. Olen antanut listat ihmisistä, joiden toivoisin pääsevän polttareihin, mutta muuten en halua tietää järjestelyistä mitään. Toki kaasojen kanssa vähän juteltiin mistä tykkään ja mistä en, mutta ei muuten.

   

  Jos tilanne olisi toinen ja asuisin pysyvästi Suomessa, olisi yllätysajankohta aika ihana, vaikkakin vaikea järkkää.


 8. Mulla on aika iso kihlasormus, ja en pidä sitä koko ajan. Oli alusta alkaen tiedossa että töihin en ota sormusta (sairaanhoitaja), ja koska pyöräilen duunimatkat, ei sitä ole järkeä pitää edes töihin mennessä. Kotona en usein laita sitä sormeen illalla töiden jälkeen jos ollaan vaan kotona, varsinkin jos tiedossa on kokkailua jne. Aina keittiössä otan sormuksen, kuten muutkin korut pois käsistä ennen ruoanlaittoa, samoin siivotessa, puutarhassa touhuillessa tai esim. suihkuun. Kestää kauniimpana pidempään, pysyy hyvänä ja käsihygienia on mulle ainakin tärkeä töissä ja keittiössä!

   

  En myöskään nuku sormus kädessä, enkä nukkuisi vaikka olisi vähemmän ulokkeellinen, haluan että iho saa hengittää.


 9. Huhhhuhhh, mitä tekstiä :o

   

  Meillä kukat on ehkä yksi iso säästökohde. Aussihäissä käytetään hyväksi anopin pihaa, sieltä siis valkoisista ruusuista kimppu mulle ja vieheet pojille ja muista valkoisista kukista pöytäkoristeita.

   

  Suomessa taas kaverin äiti, floristi, on lupautunut avuksi. Tammikuu ei ole mikään suurin kukkasesonki Suomessa, joten ajatuksena on jotain todella simppeliä ja sitten yksi asetelma buffet-pöytään. Heittokimppua ei tule, heitän sen oman kimppuni. Mitä sitä säästelemään, kun lähdetään Suomesta pois heti viikon päästä häistä.


 10. Meidän aussie-häihin tulee itsetehtyä mulperihilloa lahjaksi. Pihalla kasvaa iso mulperipuu ja viime vuonna opettelin hillonkeiton taidot ja nyt pitää sitten pistää osaaminen testiin ja keitellä reilut 40 purkkia hilloa :D Onneksi puu tuntuu antavan ihan valtavasti satoa ja viime vuonnakin tuli jokju 20 purkkia plus arkkupakastin puolilleen marjoja, joten eiköhän tässä yhdet häähillot saada kasaan! :) Kannet koristellaan teemaan sopivalla turkoosilla nauhalla ja kylkeen joku maininta päivämäärästä ja meidän nimistä, sekä tietty mitä hilloa purkissa on.. näin yhdessä häälehdessä hauskat Spread the love-nimilaput jollekin itsetehdylle hillokkeelle.

   

  Suomen häihin pitää keksiä jotain muuta, kun ei tuo hillojen mukana raahaaminen onnistu :D


 11. Mä olen myös saanut kutsun pelkkään hääjuhlaan, ja todellakin menin paikalle! Pari vihittiin pienessä, intiimissä luolassa jonne mahtui vain kourallinen vieraita, eli lähinnä perheet, ja juhla oli sitten viereisellä rannalla. Ei olisi tullut mieleenkään loukkaantua, olin vain iloinen että pääsin mukaan juhlimaan ystäväni suurta päivää. Kutsussa ilmoitettiin, ettei lahjoja tarvitse tuoda, me hommattiin miehen kanssa pieni, mutta merkityksellinen juttu plus kortti jokatapauksessa. Oli ihana päivä.


 12. Jei, me saatiin se haluamamme vihkiaika, haluamastamme kirkosta! Jippii! Mun ihana isäpuoli oli jonotellut kirkkoherranvirastossa kaikkien morsmaikkujen keskellä, kun en itse täältä kaukaa päässyt.. :D


 13. Meillä jää myös ne avecit kutsumatta, joita emme ole edes tavanneet. Ainoana poikkeuksena erään sukulaisen tuore aviomies, jota emme pitkän välimatkan vuoksi ole tavanneet. Miehen sanoin, emme me vain voi kutsua sinne kaikkia, vaikka kuinka haluttaisiin. Vierasmäärä yritetään pitää 70 henkilössä ja jo nyt listalla on 80 plus parit lapset.. :o Ainut ongelma on eräs ystäväni, joka ainakin tällä hetkellä on sinkku, mutta kuka tietää häiden aikaisesta tilanteesta. Hän ei tunne ketään muuta vieraslistalla olevaa henkilöä, joten tuntuu kurjalta kutsua hänet yksin, vaikka onkin sentyyppinen ihminen, että tutustuu nopeasti ja puhuu small talkia vaikka kenen kanssa..

   

  nilmelwen sanoin, emme haluaisi alkaa tutustumaan uppo-outoihin ihmisiin kättelyjonossa.


 14. Laitetaan tilaukseen siis iso kasa lunta ja -5 astetta pakkasta, kiitos!

   

  Mun ei auta nyt kun jännittää kirkon varausta 26.5 asti, silloin saa vasta varata tammikuun vihkiajat. Ärsyttää, kun ei saa lyötyä mitään varmaa sen osalta lukkoon, vaikken nyt tosissani jaksa epäillä, etteikö me saatais vihkiaikaa ja haluamaamme sellaista. Ei tammikuun alku voi olla kauhean suosittu, eihän??


 15. Et onneksi. :) Mikä sai teidät päättämään juuri tammikuun vihkiajaksi? Meillä se on tämä eksoottinen Suomen talvi aussie-sulholle, sekä ajankohdan kätevyys, saatiin joulun pyhien ansiosta pitkät lomat siihen ja mahdollisuus raahata myös vähän sukua ja ystäviä mukaan täältä.

   

  Vähän kauhistuttaa, jos tammikuussa onkin kaameat loskasäät, pimeää ja kurjaa jne, mutta ehkä siitä selviää. Talvihäät ei koskaan olleet mulla haaveissa, mutta niinpähän tässä on moni muukin asia muuttunut. :D


 16. Minä! Tammikuussa, 10.1.2015 juhlitaan meidän häitä! :girl_in_love:  Tai tarkemmin avioliiton siunausta, sillä itse vihkiminen ja hääjuhla vol.1 tapahtuu jo joulukuussa 2014. Kahdet bileet, kahdet polttarit, totesi sulho :D


 17. Mulle tulee turkoosit korkkarit, sellaiset joita voi pitää myöhemminkin. Oon valmis tilaamaan puvun netistä edullisesti, mutta kenkiin tahdon panostaa ja niille on käyttöä juhlien jälkeenkin. Tulevan Singaporen reissun suurin tavoite shoppailumielessä onkin korkkareiden metsästys.Ei haittaa, vaikka kengät maksais tuplat mekkoon nähden :D


 18. Mua ei ihan kauheasti haittaa strippareiden läsnäolo, oonhan mä miesstripparin nähnyt lavalla itsekin, toki sinkkuaikoina. Ja tiedän miehen viettäneen työmaalla aikaa baarissa, jossa on tarjoilijoina näitä skimpies-naisia, eli vilauttelevat maksusta. En mä asian suurin fani ole, mutta tiedän ettei esim. noiden skimpie-naisten välttelyyn ole ollut realistisia vaihtoehtoja. Stripparit ja muu touhu tuntuu taas täällä Australiassa kuuluvan etenkin miesten polttareihin niin vakiona, että mun on ihan turha alkaa taistelemaan sitä vastaan. Samalla lailla niitä on ollut kaikkien sen frendien polttareissa.

   

  Katsokoon, pitäköön hauskaa jätkien kanssa, toivottavasti hommaavat hyvän stripparin! Mieeluummin hyväksyn asian ja teen ajatustyötä sen eteen ettei tarvitse pahoittaa mieltä tai nipottaa. Mä saan tahtoni läpi niin monessa muussa asiassa, että ihan turha lähteä haastamaan riitaa tai nolaamaan miestä tai itseäni tiukkapipona kaveriporukan eteen.


 19. Täällä on pieni suvantovaihe menossa, paino pysyy siis samassa, mutta herkut kulkee sitä vauhtia kaapista suuhun, ettei mitään ylimäärästä pääse putoamaan. Täytyy tässä lomaviikon aikana kaivaa itsekuri taas esille. Työmatkapyöräily on sentään hyvällä mallilla, siitä tulee joku 80 km per viikko. Kyllä tämä taas tästä omin voimin lähtee. Maha on ollut superhyvässä kunnossa, joten en ala sen kanssa riskeeraamaan mitään yhtään millään dieeteillä tai kuureilla, vaan vähentelen vaan kaloreita alle kulutuksen syömisillä ja liikunnoilla. Ja tulee halvemmaksi :)


 20. Nyt on kihlajaisista selvitty ja olipahan bileet! Meidän pihalle plus alakerran olohuoneeseen mahtui kevyesti se 50 ihmistä ja oli ihan sairaan hauska ilta! Aloitettiin viideltä ja jatkettiin viimesten kanssa aamukahteen. Boolia ja drinkkejä, paljon cocktailpaloja sekä iso, itsetehty kakku ja macaronseja. Tarjoilut maitti ja kivaa oli. Samalla myös hyvää treeniä ja esivalmistelua meidän aussie-häitä varten, sillä meinataan nekin juhlia kotosalla. Olin niin ylpeä miten hieno ja toimiva meidän uusi. oma koti onkaan ja oli ihana juhlia omissa tiloissa. Anoppi lainasi pöydille valkoiset liinat, ja kerättiin eri lähteistä lasiset booli+ viinilasit tuomaan juhlan tuntua ja viritettiin parituhatta jouluvaloa takapihan puskiin ja ruusukaareen tuomaan valoa ja fiilistä.


 21.  

  Mulla on iso käsi, joten oli luontevaa hankkia myös iso sormus ;) runko on 4 mm leveä valkokultainen, ja painaa rapeat 10 g kun käytettiin siihen kolmen vanhan perintösormuksen kullat. Keskuskivi on iso, ja ympärillä on sitten 10 kpl 0.3 karaatin timantteja upotettuna runkoon. 

   

  Hetken jo mietin että no siinä kyllä on todella Näyttävä sormus isolla ännällä, kunnes kävin vilkaisemassa kuvaa. Kyseessä taitaa kuitenkin olla 0.03ct sivukivet 0.3 sijaan - ja siis ihan hyvä näin, sormuksesi on todella kaunis. :girl_smile:   Eikä nuo 0.3ct sivukivetkään nyt ihan ennennäkemätöntä olisi, mutta suht vaatimattomiin suomalaisiin sormusstandardeihin verrattuna ehkä jo vähän "poikkeavaa"  :girl_haha:

   

   

  Hups, tosiaan jo 0.03 karaatia, pieni typo :D

   

  Ja kiitos kehuista, oon itsekin tosi tyytyväinen sormukseen! Onneksi ei tarvitse olla vaatimaton suomalainen, vaan toteuttaa kahden kulttuurin riemukirjoa ulkosuomalaisena ;)


 22. Mulla on iso käsi, joten oli luontevaa hankkia myös iso sormus ;) runko on 4 mm leveä valkokultainen, ja painaa rapeat 10 g kun käytettiin siihen kolmen vanhan perintösormuksen kullat. Keskuskivi on iso, ja ympärillä on sitten 10 kpl 0.3 karaatin timantteja upotettuna runkoon. Siitä tuli just sellanen kun halusin sepän suunnittelemana, ja oon todella, todella onnellinen. Mihinkään siroon pieneen sormeen tää möykky ei sopisi, mutta omaan käteen näyttää sopusuhtaiselta ja kauniilta. Suorakulmion mallinen keskuskivi on ihana katseenvangitsija. <3

   

  Kuvan lisäsin jo tonne toiseen ketjuun ei-timanttisormuksista.