kolmio

Aktiivijäsen
 • Content count

  24
 • Joined

 • Last visited

About kolmio

 • Rank
  Juniori

Recent Profile Visitors

961 profile views
 1. Työkaveri kommentoi kuvia nähdessään että olin kaunis kuin malli. Muiden kommentit myös jotain positiivista, en muista. Ehkä olisin tosin kaivannut että enemmän olisi kyselty näyttää sormusta (suomalainen design&käsityö), nyt ehkä vähän niinkuin ohimennen kahdelle vieraalle sitä tuli näytettyä.
 2. Riippuu vähän ajankohdasta mitä ja mistä. Ite yritin tilata kukat Plantagenilta kun aluksi myyjä lupaili että onnistuu mutta palaa vähän lähempänä asiaan. Sitten 1kk ennen häitä kun menin taas kyselemään niin kas kummaa ei ne voinutkaan tilata ja heillä oli hyvin suppea valikoima just tuohon aikaan. Prismassa on välillä kovinkin hyvä valikoima. Itse bongasin Tokmannilta ruusuja kaksi nippua ties miten edullisesti ja Prismasta paljon tulppaaneja. Erikoisemmat kukat tilasin paikallisen kukkakauppiaan kautta. Tuli muuten hieman edullisemmaksi tilata ne kukat kuin ottaa mitä lasikaapissa oli - liekö sitten määräalennus vai hävikkiriskin vähentäminen syynä. Suosittelen miettimään ajoissa kukkalajin ja värin lisäksi lajikkeen! Esimerkiksi tietyn väristä (ja kokoista ja "mallista") ruusua oli hurjan vaikea löytää keskellä talvea - vaikka paikallisessa ruusutarhassa niitä kukkii joka kesä... No, enpä ollut tullut painaneeksi oikeanvärisen lajikkeen nimeä mieleen kesällä... ja valokuvan/tietokoneen/puhelimen näytöt vääristää aina jonkin verran värejä... Riippuu tietysti miten hankalaa sävyä morsian metsästää. Nimimerkillä "Ei oranssi, eikä keltanen, eikä ihan vaaleanpunainen, eikä pinkkikään mutta niiden yhdistelmä! Vähä niinkuin koralli muttei ihan" Jes, ja kukkakauppias kiittää näin tarkoista spekseistä .
 3. Sori, hiemanko myöhäinen vastaus... en onnistu liittää kuvaa koska tähän näemmä voi liittää max 0.49MB kuvan ja niin pieniä kuvia mulla ei ole.
 4. Mä halusin tiettyjä liljoja yms pisaramalliksi, joten kimpun hinta oli ihan hurja. Pisaramalli on kallis. Päätin tehdä itse, mutta se on eri juttu. Kannattaa käydä kysymässä muutamassa paikassa mitä tietty kukka maksaa. Esimerkki Vaasasta: Toisessa paikassa yksi liljan kello maksoi 6e ja toisessa sain koko varren samalla hintaa (3-4 kelloa). Samaten kannattaa tsekata mikä kausi on: Kuulemma ystävänpäivänä punaiset ruusut ovat jopa 3x hintaisia... Vinkki: Prismassa ne isot "yo-ruusut" on samanhintaisia, 4,95e läpi vuoden. Itse ostin lopulta Tokmannilta ruusut kimppuuni edullisesti tarjouksesta, löytyi sattumalta just sopivaa väriä. Lisäksi tietyn värisiä ruusuja kukkakaupan kautta. Kukkakauppiaalta saa hyviä vinkkejä kauden kukista, mikä etenkin talvihäissä voi olla arvokas tieto. Esim.ruiskukkaa ja pionia ei oo aina saatavilla. Kimppuuni tuli lopulta niitä liljoja, nappikryssaa, ruusua ja vihreää. Vieheisiin tuli ruusu ja flamingokukan lehti. Säästettiin pitkä penni kun saatiin kaikki ja vähä enemmänki pelkän kimpun ja vieheiden hinnalla, meinaan kaikki muut kukat pöytiin ja sulhaspojille, morsiustytöille, kirkkoon, kaasoille ja vanhemmille. Kannattaa myös miettiä mitä kimpulle tekee häiden jälkeen. Ite annoin sen äiteelle ja koristeena olleen kukka-asetelman anopille. Olivat iloisia.
 5. Hmmm.. Eipä tullut ennen häitä tätä ketjua luettua. Olisi ehkä kannattanut . Tein kaikki kukkalaitteet itse, koska pelkkä hääkimppu olisi maksanut 250e ... Lisäksi halusin 8 viehettä ja 2 minikimppua sekä tietenkin heittokimppu ja kukka-asetelma kirkkoon/juhlapaikalle. Vieheet onnistuivat yllättävän hyvin ja ylijääneistä kryssistä päädyin tekeen sulhaspojillekin vieheet . Itse hääkimppu ei menny ihan putkeen - piti siis tulla iso pisaramalli mutta itsekehittelemästä tuesta luiskahti se "pisaraosa" lattialle ja lopputulos uudella sitomisella oli enemmänkin L-malli kuin pisaramalli, joten otin suunnitelman B käyttöön... No, oli vähän epämääräinen olo siinä kello kolmen kieppeillä aamuyöstä kun piti siis purkaa L, mikä ei kuulunut suunnitelmiin, purkaminen nimittäin... Lopputulokseen olen jokatapauksessa tyytyväinen - kukat olivat juurikin niitä mitä halusin ja jälkikäteen jäi hauska muisto valokuviin kun se teline pilkistää kukkien alta välillä käytin siis kulmarautaa tukena, väännettynä siis. No, en suosittele. Mitä suosittelen: Harjoitelkaa sitä hääkimpun tekoa ja kehitelkää hyvä B-suunnitelma joka on helppo toteuttaa jos A menee mettään. Pääsimme runsaasta kukkamäärästä (pöydilläkin oli kukkia) huolimatta aika pienellä budjetilla kukkien suhteen. Vieheisiin käytin tavallista hakaneulaa (naiset & pikkupojat) ja Ninjasta ostin pieniä "papukaijannokkia" eli niitä metallisia hiuslklipsuja (miehille). Klipsut olivat tukevia ja sopivat hyvin puvunkaulukseen. Hääkimppuuni sidoin nauhalla heittokimpun kiinni - kulkeutui kätevästi mukana ja toi hieman lisää volyymiä kimppuuni. Suosittelen kukka-asetelmiin voimakkaan värisiä värililjoja (edullisempia kuin orientalliljat) sekä strelizia toimii katseenvangitsijana. Vieheisiin taustalehdeksi, kuten myös pikkukimppuihin, käytin flamingonkukkaa, jonka olin ostanut joskus tarjouksesta. Lajista ja määrästä riippuen yksi purkkikukka vihreän lähteenä saattaa tulla edullisemmaksi kuin ostaa irtona. Erikseen tietysti ne hyvin halvat vihreät (ruscus ja apinanheinä) jotka ei paljoa maksakaan. Oli kyllä kiva tehdä kukkajutut itse vaikken olekaan mikään ammattilainen. Juhlapaikan koristelussa meni kauemmin aikaa kuin oletin, siksi myöhäinen valvominen.
 6. Myös polttareiden aloitus on hyvä viilata viimeisen päälle. Meillä oli toivomus että oltaisiin miehen kanssa yhdessä matkattu toiselle paikkakunnalle (kaikki muut olivat sieltä). Loppujen lopuksi homma meni -ilmeisesti väärinkäsitysten vuoksi- siten että morsian ajoi yksin autolla n.300km kun taas samaan aikaan sulho haettiin kotoa ja kuljetettiin äijäporukalla samaan kaupunkiin sinne 300km:n päähän. En ollut ikänä ajanut noin pitkää matkaa yksistäni - olin hyvin väsynyt ja nälkäinen sekä tunneherkkä/surullinen kun pääsin perille. Eikä sitä auttanut hassunkuriset vaatteet joissa piti kulkea keskellä lauantairuuhkaa ison kaupungin keskustassa... Onneksi polttarini järjestivät ystäväni - menimme pian syömään ja päivän mittaan fiilikseni nousi. Loppujen lopuksi päivä oli kiva. Alun tunnekuopan ja ostarin toiletissa nyyhkimisen olisin vaan jättänyt pois... Ystävät ovat ystäviä juuri sen takia että heidän seurassaan olo paranee, muun muassa.
 7. Bacchusia mekin muuten mietittiin. Olisi ollut aika erikoinen paikka, jossa harvemmin tulee käytyä. Siellä oli hyvä meny ja hintataso ok ja mukava kokki. ...ja pöytäliinat olisi kuulunut hintaan... mutta meitä oli liian paljon joten tila ei olisi toiminut meillä + mahdollinen pysäköintiongelma ulkopaikkakuntalaisilla keskellä talvea.
 8. ^ Jaah, tulipa kirjotus/ajatusvirhe: Bernys on tietenkin Raippiksen sillan kupeessa eikä kirkon.... tähän aikaan enää mitään saisi julkisesti höpistä .... Toinen, mitä kannattaa käydä katsomassa, on Hotelli Vallonia Sepänkylässä Mustasaaren puolella. Siinä oli jotain ihanan maalaistunnelmaa. Hinta oli edullinen ja kasvihuonemainen miljö kiva. Ja kasvihuoneista puheenollen: Närpiön Tomaattiravintolassa on aivan loistava ruoka !!!! Jopa mansikkamehu on erityisen hyvää siellä, saatika se lämpimien erilaisten juustojen valikoima piparkakkumurskan ja tomaattihillon alla... namnam.
 9. Suosittelen hääjuhlapaikaksi Raippaluodon kirkon kupeessa olevaa Bernys-ravintolaa. Olimme erittäin tyytyväisiä 14.2.2015 olleisiin häihimme. Aluksi näytti huonolta, kun ravintoloitsija ilmoitti konkurssistaan n.2kk ennen häitämme..., mutta onneksi omistaja otti paikan ohjat ja kaikki meni lopulta hyvin. Miksi suosittelen: - upeat maisemat (seinänkokoisesta ikkunasta näkyy meri & silta...) - loistavaa ruokaa (esim. härän rinta oli kauan paistettu matalassa lämpötilassa ja se oli suussasulavan mureaa ja mehukasta - nam!) - hinta-laatu-suhteeltaan paras ikänä, ainakin omasta mielestäni - ystävällinen, ensiluokkainen ja ammattimainen (= satoja häitä takana päävastuuhenkilöllä ! ) - kaunis tila, tykkäsin esim. tuoleista, ei mitään koulumaisia puutuoleja vaan ihan salonkikelpoista ... - tilava wc jotta morsiamen tyllitkin mahtuu ovesta... - autoille parkkipaikka - ei mitään pahaa sanottavaa
 10. Meidän oli pakko jättää osa sukulaisista pois koska pelkkää sukua oli yli 100 ja 100 oli meidän tavoitevoerasmäärä. Kurja kutsua vain toinen serkuista yhdestä perheestä, vaikka toisen kanssa en ole ollut missään tekemisissä (paitsi että se on toisen serkun veli...) Jälkikäteen olen aavistellut hieman vielä etäisempää käytöstä..
 11. Meillä oli kävyt nimilappujen telineinä. Nimet tulostettiin ruskealle paperille kivalla fontilla, leikkaus yksinkertainen suorakaide.. Saivat kiitosta ja olivat kivan näköisiä. Ps. Kävyt aukeavat kuivuessaan mutta kastuessaan luonnossa menevät kiinni ja sulkevat sisäänsä myös multaa...
 12. Heh... Meidän hääkarkit (pandan yksikierteiset paperipäällysteiset minttu ja suklaa konvehdit) unohtuivat auton takapaksiin . Saadaan niitä sitten nauttia näin vielä häitten jälkeenkin . Kannattaa siis muistaa viedä myös ne karkkiviffet -karkkien mukana juhlapaikalle vaikkapa...
 13. Lisäksi kukkalaitteet olisivat häissämme maksaneet hurjasti, satun nimittäin rakastamaan kukkia normaalia enemmän...mutta halusin tehdä jotain itse (me ei askarreltu kuin kortit) joten ostin kukat irtona . Lopputulokseen olen tyytyväinen, vieheet onnistuivat harjoittelematta loistavasti - ainoastaan sellaisen vinkin annan että pisaramallista kimppua kannattaa ehkä hieman harjoitella .. Lisäksi meillä oli iso kukkamaljakko isoine kukkineen kirkossa ja myöhemmin sama sitten juhlassa.
 14. Hääbudjetin pienuuden saavuttaminen riippuu paljon kyllä ruoasta ja onko tilavuokraa ja kuinka paljon tilan puolesta tulee pöytäliinoja ja maljakoita yms. Lisäksi puvut ovat yksi säästämisen kohde, miehen pukuun ehkä panostaisin useampikäyttöisyyden takia, morsiamen puvun saattaa saada murto-osan hinnalla jos ostaa käytetyn. Meillä oli häissä koristeena tulppaaneja, murattia, perunaharsoa, jouluvaloköynnöstä (ei kiiltomatoja...), käpyjä ja peilejä. Kokemuksesta sanon että jokaikiselle koristeelle yms kannattaa miettiä jatkokäyttöpaikka koska esim 9 maljakkoa omassa hyllyssä näyttää typerältä ellei niitä jaksa lähteä myymään - me jaettiin ne läheisille ystävättärille/siskoille/äideille. Luonnosta saatavia materiaaleja kannattaa käyttää mahdollisuuksien mukaan - esim koivunoksat maljakoissa voivat olla koristeellisia ympäri vuoden - joko tuunaten tai hiirenkorvilla ellei kokonaisia lehtiä löydy.
 15. Heh, meilläkin oli ystävänpäivänä <3. Kutsut lähetettiin vasta tammikuussa... Joulukuun puolivälissä meinattiin tehdä ja pistää ne postiin mutta ei saatu aikaseks ja hyvä niin - alkuperäinen ravintoloitsija meni konkurssiin ja meillä uhkas päivä vaihtua koska jokapaikka oli jo tuona päivänä varattu juhlaan jos toiseen... No, onneksi ravintolan omistaja otti paikan hoiviinsa ja saatiin pitää päivämme ja kaikki alkuperäiset suunnitelmat:), eikä muutos ollut huono vaikka alkuperäinen sopimuskumppani oli myös erittäin ystävällinen jne.