Nessa07

Aktiivijäsen
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

About Nessa07

 • Rank
  Untuvikko
 1. Nyt meni pasmat ihan sekaisin mitä tämän kanssa tekisi. Minulle ei ollut edes tullut mieleen kutsua pappia ennen kuin kaasoni sanoi, että muista laskea pappi varmuuden vuoksi vieraslistaan. Meillä muutenkin rajallinen määrä ketä voidaan kutsua, kun juhlatilaan ei mahdu kuin 80. Eli ollaan jo nyt tiukilla vieraslistan kanssa ja mielelläni en haluaisi pappia kutsua, koska se tarkoittaisi stä, että joudumme yhden läheisen jättää kutsumatta Emme edes tiedä kuka meille tulee papiksi, ei siis kukaan tuttu ja seurakunta on meille ihan uusi, koska vasta viime kesänä tänne muutimme... Missä vaiheessa pappi yleensä edes kutsutaan ja kuinka voisi ottaa kohteliaasti puheeksi että häntä ei olla kutsumassa tai tarvitseeko koko asiaa edes mainita?
 2. No niin, nyt on puku tilattu Jännityksen ja kauhun sekaisin tuntein odottaen.. Tähän mennessä omia kokemuksiani hääpukujen tilaamisesta netistä: Päädyin tilaamaan pukuni Jennyjoseph.comista. Syyt: Sivut olivat selkeät. Lähetin useamman kysymyksen eri puvuista ym. ja aina vastasivat todella nopeasti. Lähettivät pyynnöstä myös lisäkuvia ja tilaamastani puvusta erillisen kuvan heidän valmistamastaan puvusta. Eli toistaiseksi ainakin ihan luottamusta herättävää ja selkeää toimintaa. Kun taas esim. Millybridalilta, kysellessäni puvuista, heillä meni monta päivää ennen kun sain vastauksen ja eivät edes vastanneet kaikkiin kysymyksiini. Mutta saas nähdä mitä sieltä nyt sitten tulee, sormet ristissä ollaan. Loppujen lopuksi puku veroineen ja tulleineen tulee maksamaan n. 340eur, joten ei nyt mikään hirveä rahareikä, vaikka puihin menisikin, mutta kiirehän siinä tulisi alkaa uutta pukua etsimään.. Ilmoittelen kun puku saapuu, että miten kävi.
 3. Olisi kans kiva kuulla lisää mielipiteitä ja kokemuksia mistä olette tilanneet hääpukunne? Minun kaasoni tilasi netistä pukunsa jokin aika sitten ja puku oli ihan kuin kuvassa, istuikin ihan täydellisesti meille molemmille, kun kokeiltiin Tästä rohkaistuneena ajattelin myös tilata pukuni netistä. Olen katsellut esim. jennyjoseph.comin pukuja ja siellä olisi nyt yksi mistä olen kahden vaiheilla uskallanko tilata. Mitä muuten tulli on veloittanut näistä Kiinasta tilatuista (kaasoni ei enää muistanut mitä itse maksoi)? Lueskelin pikaisesti tullin sivuilta asiasta ja jos ymmärsin oikein niin tilauksen loppusumman päälle (kaikkine toimituskuluineen jne.) tulisi 24% alv + 12% tulliveroa?
 4. Hei, Olisi kiva tietää mistä muut ovat vuokranneet hääauton ja kuljettajan kirkolta hääpaikalle? Kovaselta kyselin jo tarjousta ja oli aikas hintava siihen nähden, että meillä on kirkosta hääpaikalle vain n. 4km ja muuten ei sinänsä autoa tarvita (paitsi ehkä muutamaan hääkuvaan).
 5. Löytyisikö vähän päivitetympää tietoa Espoossa hyvistä kampaajista hääkampausta varten?
 6. Meille tulee pitopalvelu ja tarjoilevat viinin pöytiin, joten toivoivat, että viini tulisi pulloissa, eikä hanapakkauksissa. Häitä juhlimme vain aikuisten kesken, joten kaikki häihimme tulevat juovat alkoholia ja oman sukuni/ystäväni tuntien juomaa kuluu myös muiden edestä
 7. Vähän pikasesti tuossa laskeskelin miedoista sellaista karkeaa arviota siltä pohjalta, että olutta tosiaan noi Annas kun mainitsemat suhteet. Niin jos olis n. 7 annosta per vieras (olettaen, että osa vieraista ei tosiaan jää jatkoille tai juo mietoja), se tekis about 7 laatikkoa olutta ja 5 laatikkoa siideriä ja 5ltk lonkeroa. En tosin tiedä yhtään onko riittävä määrä ja ehkä lisäisin varmuuden vuoksi vielä laatikon kutakin Mutta parempi kai olla vähän liikaa, kuin liian vähän, koska kyllähän ne ylijäämät sieltä kotiin saa viedä, niin onpahan sitten tuleviin kekkereihin ym. tarjottavaa.
 8. Ihan samaa oli tulossa kysymään Meillä myös häät 80 hengelle ja juomat haetaan Tallinnasta, mutta ongelmana se kuinka paljon? Alkumaljat on helppo laskea. Viiniä ajattelin kyllä n. 3 lasia per vieras, koska kaikki eivät välttämättä juo kuin yhden lasin ja osa taas voi juoda enemmän. Pullo per vieras ehkä vähän liikaa? Mutta sitten tämä olut, siideri, lonkero puoli on myös vähän hakusessa, että paljon tarvitaan, jotta varmasti riittää.. Meillä tarkoitus, että juhlat jatkuvat ihan aamuyöhön samassa juhlapaikassa (n. klo 03 asti), eli ei siirrytä jatkoille minnekään ja juoma ei todellakaan saa loppua kesken! Osa vieraista tottakai lähtee myös aikaisemmin pois ja kaikki eivät tietenkään yhtä paljon muutenkaan juo, joten tässäkin tulee se pieni hankaluus suunnitteluun, kun ei todellakaan haluaisi myöskään överiksi vetää, ettei budjetti ylity